HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 326911 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline adrock

• 428
  • Sprzęt: HD2 SGS2
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #570 dnia: Wrzesień 13, 2008, 20:33:30 »
Zadałem to samo pytanie w wątku:
// HTC Weather // Dodanie swojego miasta //
ale niestety nikt nie odpowiedział...
Więc może tutaj uzyskam informację.

Jeżeli w windows nie ma pliku HH_0409_WeatherCities.xml, jaka jest możliwość dodania swojego miasta?
(pyt. dot. Raphaela ale Diamond ma chyba podobny rom...?)

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #571 dnia: Wrzesień 13, 2008, 20:50:29 »
Instalowales tego cab'a i po mimo tego nie mozesz dodac miasta?

*

Offline adrock

• 428
« Odpowiedź #572 dnia: Wrzesień 13, 2008, 21:06:05 »
Nie instalowałem cab'a.
W Weather można wybrać kilka miast, ale na liście nie ma tego, które mnie interesuje...

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #573 dnia: Wrzesień 13, 2008, 21:35:31 »
Nie instalowałem cab'a.
W Weather można wybrać kilka miast, ale na liście nie ma tego, które mnie interesuje...

To jeszcze raz przeczytaj uwaznie ten watek, mozna zainstalowac cab'a, dodac swoje miasto wpisujac odpowiedni kod itp, a pozniej pojawia sie na liscie miast w TF 3D i mozna je dodac.

*

Offline adrock

• 428
« Odpowiedź #574 dnia: Wrzesień 14, 2008, 02:43:45 »
Niestety nie znalazłem w tym wątku żadnego cab'a...

Bardzo bym prosił o jakąś lokalizację tego pliku...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2008, 14:42:58 wysłana przez adrock »

« Odpowiedź #575 dnia: Wrzesień 14, 2008, 18:05:04 »
Panowie mam pytanie czy u kogos wystapil podobny problem - podczas rozmowy po ok 3-4 minutach rozlacza mi polaczenie poprostu. Pozniej nie moge zadzwonic ( nie ma wogole sygnalu ) i do mnie sie tez nie mozna dodzwonic, pomaga jedynie wylaczenie i ponowne wlaczenie telefonu. Ktos ma jakis pomysl czemu tak sie dzieje ??

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #576 dnia: Wrzesień 14, 2008, 18:16:50 »
czasami w tych przypadkach przeczyszczenie karty SIM spirytusem pomaga moze masz juz zabrudzone styki ja raz tez tak mialem jak testowalem IPhona tam mi karty nie widzialo wystarczylo przeczyscic

« Odpowiedź #577 dnia: Wrzesień 14, 2008, 20:18:00 »
sprawdźcie proszę MioMap 2008 .U mnie nie łapie fixa.   

« Odpowiedź #578 dnia: Wrzesień 14, 2008, 21:09:14 »
Witam,
Przepraszam jeśli ponowie czyjeś pytanie,  lecz jestem tutaj nowy.
Czy istnieje możliwość zakupu jakiegoś pakietu internetowego w Polsce na Diamonda posiadając kartę prepaid w danej sieci ?
Interesują mnie oferty(nie wliczając w to tych typu blueconnect itd.) które pozwalają na oglądanie filmów na youtube , ale dostępne na wiekszości obszaru Polski.

Jeśli coś takiego jest możliwe proszę o informację.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #579 dnia: Wrzesień 14, 2008, 22:45:46 »
w plusie na karte byly najtansze pakiety rozliczane co do bajta , ale sie nie oplaca ogladac filmy porazka, nawet na abonament wszedzie maja limity albo kasa za pakiet taka ze szkoda gadac
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #580 dnia: Wrzesień 14, 2008, 22:56:28 »
Niestety nie znalazłem w tym wątku żadnego cab'a...

Bardzo bym prosił o jakąś lokalizację tego pliku...

No jak nie bylo, wystarczy poszukac
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=104737.0
w tym watku, trzeci post jest lokalizacja.
Gdyby jednak byl problem ze znalezieniem:
http://rapidshare.com/files/135272697/WeatherDatabaseEditor_1.1.CAB

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #581 dnia: Wrzesień 14, 2008, 23:13:09 »
ta pogoda to dla szpanu  :P, a ta z tymi miejscowosciami to juz wogole ustalana na zasadach losowych, nie ma nic wspolnego z pogodą za oknem, a jak sie trafi to czysty przypadek w koncu klimat jest znany itp, tą pogode to oni pisza jak horoskop a noz widelec bedzie pasować
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline adrock

• 428
« Odpowiedź #582 dnia: Wrzesień 15, 2008, 00:28:41 »
Dzięki horde...  :oops:
Ja szukałem w tym wątku...
Zresztą nieważne. Jeszcze raz dziękuję.

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
« Odpowiedź #583 dnia: Wrzesień 15, 2008, 01:45:17 »
ta pogoda to dla szpanu  :P, a ta z tymi miejscowosciami to juz wogole ustalana na zasadach losowych, nie ma nic wspolnego z pogodą za oknem, a jak sie trafi to czysty przypadek w koncu klimat jest znany itp, tą pogode to oni pisza jak horoskop a noz widelec bedzie pasować

ja sie z tym nie zgodze bo u mnie w USA dziala 95% i zawsze wiem na czym stoje a i jak patrze na dwa miasta w polsce bo mieszkam pomiedzy nimi to pogoda sie tez sprawdza w 70% no bo pomiedzy dwoma miastami wiec nie wiem np dzisiaj u mnie bylo 32stopnie (88F) a pokazywalo mi 31stopni teraz wieczorem jest 29.2 a pokazuje 28 wiec nie wiem co u ciebie zle dziala a to moze stacja ma cos nie halo

Ale w polsce jest specyficzny klimat (Klimat Polski) i nie do 90% przewidzenia

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #584 dnia: Wrzesień 15, 2008, 09:55:12 »
no w usa to moze ktos to mierzy i aktualizuje
niestety nie u nas mam teraz na pda lekkie chmurki a potem ma byc slonecznie z malymi zachmurzeniami
a za oknem jest pochmurnie i nie bedzie slonecznie raczej bym sie zastanawial czy bedzie padac teraz czy pozniej

i najczesciej jest tak ze na pda pokazuje brak deszczu a na zew pada, i na odwrot
po co aktualizacje co 5min jak po aktualizacji nie bierze poprawki ze leje jak z cebra

*

Offline corona

• 251
« Odpowiedź #585 dnia: Wrzesień 15, 2008, 12:34:12 »
no w usa to moze ktos to mierzy i aktualizuje
niestety nie u nas mam teraz na pda lekkie chmurki a potem ma byc slonecznie z malymi zachmurzeniami
a za oknem jest pochmurnie i nie bedzie slonecznie raczej bym sie zastanawial czy bedzie padac teraz czy pozniej

i najczesciej jest tak ze na pda pokazuje brak deszczu a na zew pada, i na odwrot
po co aktualizacje co 5min jak po aktualizacji nie bierze poprawki ze leje jak z cebra

Stary nie wiem gdzie mieszkasz, ale albo nie wpisujesz swojego miasta bo go nie ma albo wpisujesz inne. Ale to u was.  Bo u nas w Polsce, jakoś zawsze dobrze działa. Podróżuje po całym kraju i zawsze gra. 90% poprawności.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #586 dnia: Wrzesień 15, 2008, 16:21:28 »
U mnie pogoda się sprawdza w 90%. Jak byłem w Bułgarii to też też pokazywało dobrze.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #587 dnia: Wrzesień 15, 2008, 17:36:59 »
mialem nadzieje ze sie pomylilem ale niestety byla i jest rumia teraz sloneczko z lekkimi chmurkami sie zaktualizowalo na zupelne zachmurzenie co bylo widac golym okiem od rana

« Odpowiedź #588 dnia: Wrzesień 16, 2008, 12:35:58 »
Jeśli nawet tak jest to nie sądzisz/cie że przesadzacie ? Jak zamierzacie rozmawiać w takim przypadku ? Chcecie mi powiedzieć, że od tej pory będziecie trzymać Diamonda za górną część ?
Popadacie w paranoję.

antena z pewnością jest umieszczona na dole, w miejscu gdzie jest kiepski zasięg diament złapany klasycznie "za dupę" w ogóle nie daje rady. Trzeba go trzymać za górną część i jest ok. Trochę to popieprzone, nie powiem, ale co zrobić... trza za łeb trzymać i tyle

pozdrawiam

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
« Odpowiedź #589 dnia: Wrzesień 16, 2008, 13:37:28 »
ja diamonda trzymam po srodku i jest ok moim skromnym zdaniem troche nie pomysleli bo jak mozna dac antene na dole :P czasami to przeszkadza

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #590 dnia: Wrzesień 16, 2008, 15:08:09 »
To może go trzeba "na chwilę" potrzymać do góry nogami... Będzie działać poprawnie antena?

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
  • IF GOD MADE MOTORCYCLES, DEVIL WOULD MAKE THE VMAX
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII + Galaxy Note 10.1 + NR560BF
« Odpowiedź #591 dnia: Wrzesień 16, 2008, 20:42:52 »
pytam całkiem serio bo akurat trzymam reką tam gdzie jest narysowane zeby nie trzymac
i ogladalem zdjecia rozebranego i nie widzialem zeby antena szla do gory idzie od gps bluetoth i wifi ale gsm nie ma
a caly modul gsm jest ponizej bateri wiec i antena moze tam byc

Panowie, z tą anteną to jakieś nieporozumienie. W instrukcji anglojezycznej na rysunku pokazana jest antena w górnej części obudowy, w instrukcji polskiej - w dolnej... o co chodzi?

http://msmobiles.com/news.php/7442.html
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2008, 20:51:10 wysłana przez Arapaho »
BYŁO: Compaq ipaq 3650, 3950, Mio A201, Asus A636, Asus P535, HTC Diamond, Samsung GALAXY SII, jest Samsung ACE4 + Galaxy Note 10.1 + GALAXY S 10.5 oraz NR560BF

« Odpowiedź #592 dnia: Wrzesień 16, 2008, 22:36:53 »
Witam wszystkich,
to chyba pytanie do tego wątku (szukałem gdzie indziej i nie znalazłem...):
Diamond nie ma HSUPA, MDA C IV ma. Nie wiem czy jest to realizowane sprzętowo czy w oprogramowaniu (Radio, ROM?). Mam MDA, chcę wgrać Diamentowy ROM ale oczywiście chciałbym zachować HSUPA. Prośba o info czy i jaki wpływ na HSUPA będzie miało kucharzenie z ROMem.

*

Offline wojtek2005

• *
  • 58
  • Sprzęt: Compact II (Charmer), MDA CIV, HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #593 dnia: Wrzesień 16, 2008, 23:16:03 »
Panowie, z tą anteną to jakieś nieporozumienie. W instrukcji anglojezycznej na rysunku pokazana jest antena w górnej części obudowy, w instrukcji polskiej - w dolnej... o co chodzi?
W instrukcji polskiej na stronie 10 jest pokazana lokalizacja anteny w górnej części.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #594 dnia: Wrzesień 16, 2008, 23:37:18 »
W instrukcji polskiej na stronie 10 jest pokazana lokalizacja anteny w górnej części.
w starej instrukcji mam u gory w nowej polskiej i angielskiej mam na dole pytanie czy poprawili blad czy zrobili ??

Napisane: Wrzesień 16, 2008, 23:23:55
http://member.america.htc.com/download/web_materials/QSG/HTC_Touch_Diamond/Diamond_HTC_Polish_QSG.pdf
str48 nadal na dole
Napisane: Wrzesień 16, 2008, 23:29:16
http://member.america.htc.com/download/web_materials/QSG/HTC_Touch_Pro/080729_Raphael_HTC_English_QSG.pdf

to samo w touch pro na dole antena  str 49

pdfy sa do pobrania ze strony htc wiec jesli mialy by byc jakies aktualne to wlasnie te

http://www.htc.com/europe/faq_detail.aspx?p_id=133&act=um

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
« Odpowiedź #595 dnia: Wrzesień 17, 2008, 13:43:06 »
u mnie w dolaczonej instrukcji antena jest u gory ale ja obstaje ze jest na dole bo wystarczy jak sie z neta kozysta i jedzie sie na EDGE trzymac na dole to sie ma 3kreski a jak lape sie wezmie na srodek to 4 nie zawsze ale w mieszkaniu tak mam

« Odpowiedź #596 dnia: Wrzesień 18, 2008, 21:00:24 »
W dołączonej instrukcji jest pokazane, że na dole.
Na płytce mamy obszerniejszą instrukcje w której jest pokazane na górze.
I w co tu wierzyć...  :mrgreen:

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #597 dnia: Wrzesień 18, 2008, 23:41:47 »
Witam wszystkich,
to chyba pytanie do tego wątku (szukałem gdzie indziej i nie znalazłem...):
Diamond nie ma HSUPA, MDA C IV ma. Nie wiem czy jest to realizowane sprzętowo czy w oprogramowaniu (Radio, ROM?). Mam MDA, chcę wgrać Diamentowy ROM ale oczywiście chciałbym zachować HSUPA. Prośba o info czy i jaki wpływ na HSUPA będzie miało kucharzenie z ROMem.

diamond ma HSUPA (musi mieć:). po prostu jest to w orginalnym romie wyłączone/zablokowane advanced configiem wlaczysz.
na drugie pytanie odpowiedz jest huspa wcdma i cala reszta nie bedzie miala wplywu na kucarzenie, bo niby jak ma miec.

« Odpowiedź #598 dnia: Wrzesień 19, 2008, 19:44:34 »
[Orangowy Diament] Czy da się zmienic widok zegara? Chodzi mi na zmianę, na taki jak jest w oryginale (te opadające kartki).

*

Offline Terminator

• *
  • 91
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC Diamond
« Odpowiedź #599 dnia: Wrzesień 20, 2008, 00:35:59 »
Nick126, możesz spróbować zmienić theme za pomocą programu Diamond TF3D Config.

Być może ktoś z Was jeszcze pamięta wątek, który jakiś czas temu poruszyłem w tym temacie. Mianowicie chodzi o długość ładowania Diamonda ładowarką sieciową. Narzekałem na zbyt długi czas (ok. 4 h) ładowania. Ostatnio zauważyłem dość dziwną rzecz. Użyłem ładowarki od Kaisera i... Diamond naładował się w ok. godzinę. Potem podłączyłem inny (niż ten z zestawu) kabel USB do Diamond'owej ładowaki i co dziwne ładowanie także zajęło ok godziny. Dziwne, czyżby kabel z zestawu był ''lewy''?  :-?

Skoro już przy ładowaniu jesteśmy, czy u Was też zdarza się, że po podłączeniu Diamonda pod ładowarkę sieciową pojawia Wam się zapytanie systemu o sposób połączenia, tak jak ma to miejsce po podłączeniu do kompa? Mi już parę razy się to zdarzyło, na różnych ROMach...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 13:41:54 wysłana przez Terminator »