HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 328017 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #450 dnia: Sierpień 31, 2008, 19:05:37 »
Zmiana w rejestrze albo za pomoca ACT,DT.

*

Offline TFiedoruk

• *
  • 79
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #451 dnia: Sierpień 31, 2008, 22:30:19 »
Do blokowania ekranu macie świetny programik:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=419525
Jak wyłączyć tę standardową w WM?

http://flickr.com/photos/fiedoruk/2808912487/

Szlag mnie trafia bo nigdzie tej opcji inie widzę. Chodzi mi o sytuację gdy wciskam wyłącznik u góry i jak ponownie wciskam to mi się od razu nie włącza tylko ten ekran:

http://flickr.com/photos/fiedoruk/2808907593/

i potem ten co wyżej :/

*

Offline dassystem

• **
  • 111
  • Sprzęt: Eten X800 -> HTC Touch Diamond -> Omnia HD i8910 -> HTC Magic |32A|
« Odpowiedź #452 dnia: Sierpień 31, 2008, 23:13:05 »
Wie ktoś jak zrobić aby kółko sygnalizowało nieodebrane połączenie bądź sms-a  przez nieokreślony czas ?
Szukałem w  Diamond Tweak i Advanced Configuration Tools ale jej akurat nie znalazłem.

*

Offline Klusek

• 1410
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #453 dnia: Sierpień 31, 2008, 23:33:09 »
Wie ktoś jak zrobić aby kółko sygnalizowało nieodebrane połączenie bądź sms-a  przez nieokreślony czas ?
Szukałem w  Diamond Tweak i Advanced Configuration Tools ale jej akurat nie znalazłem.
Settings -> Sound & Notifications -> zakładka "Notifications", wybierasz odpowiednie zdarzenie i ustawiasz opcję "Flash light for" na "No limit"
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline dassystem

• **
  • 111
« Odpowiedź #454 dnia: Sierpień 31, 2008, 23:43:51 »
Mam ustawione na 5 min i zaznaczonego, zablokowanego checkboxa przy zdarzeniu Phone:Missed call  :(

*

Offline Klusek

• 1410
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #455 dnia: Sierpień 31, 2008, 23:47:44 »
Dziwne, u mnie w Rafałku mogę sobie to spokojnie zmienić i działa.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline dassystem

• **
  • 111
« Odpowiedź #456 dnia: Sierpień 31, 2008, 23:51:09 »
Może się wypowie ktoś kto ma diamonda? Miałbym pewność że to tylko u mnie takie dziwne blokady....  :E

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #457 dnia: Wrzesień 01, 2008, 09:10:04 »
Mam ustawione na 5 min i zaznaczonego, zablokowanego checkboxa przy zdarzeniu Phone:Missed call  :(
mam to samo
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #458 dnia: Wrzesień 01, 2008, 09:44:16 »
Zmiana w rejestrze albo za pomoca ACT,DT.
Nie działa, wyłacza się wi-fi po wygaszeniu ekranu i telefonu.
Jakieś inne pomysły?
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #459 dnia: Wrzesień 01, 2008, 16:04:55 »
Może się wypowie ktoś kto ma diamonda? Miałbym pewność że to tylko u mnie takie dziwne blokady....  :E

Mam to samo :(

Korzystając z okazji:
Mam MDA Compact IV z romem ugotowanym  z kuchni autorstwa qsqa (nie podmieniałem w kuchni manili).
Mam kilka pytań

1) czy da się tak ustawić 3G by wymuszał połączenie UMTS Z HSDPA, ale tylko dla poczty i przeglądarki?
Próbowałem ustawiać w Diamond Tweak aby nie podtrzymywał tego połączenia na stałe ale wtedy w ogóle Diamond nie chciał pobierać poczty z wp i firmowej. Niestety ciągle włączone to ustawienia żre baterię w tempie ekspresowym.

2) chciałbym w rejestrze zmienić przypisanie prawego softowego klawisza z „programy” na „kontakty” na ekranie „tooday” tf3d (już to było, ale ogólnie gdzie szukać klucza w rejestrze do zmiany tych ustawień, a ponieważ jestem newbie jeśli chodzi o PPC to pytam konkretnie co zmienić na co :) )

3) jak w rejestrze znaleźć opcję wygaszania ekranu w momencie wybierania numeru lub nawiązania rozmowy (wiem że gdzieś to pytanie już było tylko nie mogę tego znaleźć :( )

-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline TFiedoruk

• *
  • 79
« Odpowiedź #460 dnia: Wrzesień 01, 2008, 16:29:33 »
Witam,

Mam CIV na romie 3.1a FULL i mam takie pytanie:

Nie korzystam z 3G, czy wyłączając ten tryb dużo zyskam na oszczędności baterii? Jak to może się kształtować?

Jak wymusić tryb wyłączenia 3G i korzystania wyłącznie z EDGE?

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #461 dnia: Wrzesień 01, 2008, 16:32:05 »
Start/Ustawienia/Telefon/Pasmo/przełącz na GSM
3G żre prawie jak WiFi
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline TFiedoruk

• *
  • 79
« Odpowiedź #462 dnia: Wrzesień 01, 2008, 17:15:34 »
Start/Ustawienia/Telefon/Pasmo/przełącz na GSM
3G żre prawie jak WiFi
Dzięki :D

I wyłączyłem. Net i tak mam przez WiFi, więc 3G nie jest mi do szczęścia potrzebne. Ciekawe ile teraz będzie bateria mi trzymać.

*

Offline plato

• 24
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #463 dnia: Wrzesień 02, 2008, 07:18:55 »
Witam! Wczoraj udalo mi sie kupic diamonda. Cena byla okazyjna wiec sie dlugo nie zastanawialem. Ale przejscie z noki n95-2 jest trudne. Czy moglibyscie polecic jakies programy ktore jakos usprawnia jego dzialanie. Wiem ,ze wszystko opisane na forum ale zanim to znajde to wieki mina. Najbardziej liczyl bym na pomoc przez gg:). Potrzebuje blokady ekranu,programu ktory zmieni funkcje przyciskow funkckcyjnych i wiele innych potrzebnych rzeczy. Z gory dziekuje:)

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #464 dnia: Wrzesień 02, 2008, 09:10:01 »
A może jeszcze przyjechać i wgrać oprogramowanie? Diamond jest nowym telefonem i na prawdę nie ma dużo czytania, wiec znajdź te 2h i poczytaj
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #465 dnia: Wrzesień 02, 2008, 10:07:57 »
A może jeszcze przyjechać i wgrać oprogramowanie? Diamond jest nowym telefonem i na prawdę nie ma dużo czytania, wiec znajdź te 2h i poczytaj

kolego koven, nie bądz burakiem !. nie chcesz pomóc - zignoruj posta.
i nie opowiadaj że 2h wystarczy !

jesli ktoś miał nokie całe życie że żeby okiełznać ppc a w szczególności diamonda trzeba pare miesiecy posiedzic interesowac sie poczytać i TO LUBIĆ

ja nawet cchialem napisac ale kolega nie podał nr gg :)

tak na zachete bo oczywiscie nie mam czasu konfigurować telefonu via gg po czym ktoś w 30 sekund rozwali konfiguracje w drobny mak i zasiesi fona ze bedzi e potrzebny hard

zakup diamonda bez "lubienia" grzebania czytania i interesowania sie to FATALNY BŁĄD

jesli nowy kolega polubi cztanie forum ....bedzie maiał nowe hobby jesli nie diamond wyląduje na allegro za 750 zł

i tak dobrze i tak dobrze !

forumowicze ! pomagajcie albo nic nie piszcie bo komenty typu   

poszukaj w google albo, poczytaj sobie przeczą idei forum. lepiej nic nie pisać

M

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #466 dnia: Wrzesień 02, 2008, 10:36:59 »
Witam! Wczoraj udalo mi sie kupic diamonda. Cena byla okazyjna wiec sie dlugo nie zastanawialem. Ale przejscie z noki n95-2 jest trudne. Czy moglibyscie polecic jakies programy ktore jakos usprawnia jego dzialanie. Wiem ,ze wszystko opisane na forum ale zanim to znajde to wieki mina. Najbardziej liczyl bym na pomoc przez gg:). Potrzebuje blokady ekranu,programu ktory zmieni funkcje przyciskow funkckcyjnych i wiele innych potrzebnych rzeczy. Z gory dziekuje:)

Pisz do mnie jak cos na gg mimo ze niewidoczny
Jestem jak cos w pracy i miare mozliwosci bede odpisywal.
Pozdro
---------------------------------------------------
HW:        HTC Touch HD
SW:        HTC ROM Tester:P
Obecnie: 6.5

*

Offline RS4

• 49
« Odpowiedź #467 dnia: Wrzesień 02, 2008, 18:24:41 »
Panowie jak zrobić Hard Reset? wciskam przycisk głośności (-) jednocześnie srodek kóła i czerwony restet i robi się tylko soft reset, podczas uruchamiania wybrałem język angielski jak teraz przejść na j.polski?

« Odpowiedź #468 dnia: Wrzesień 02, 2008, 19:20:53 »
Jest w dziale FAQ pozwolilem sobie skopiowac, prosze bardzo :
Tzw. twardy reset, powoduje utratę wszystkich danych zapisanych w pamięci urządzenia i przywrócenie ustawień systemowych.
Aby wykonać HR należy (na włączonym urządzeniu) wcisnąć klawisz zmniejszenia głośności oraz centralny przycisk joysticka i  trzymając je cały czas wciskamy Soft Reset i trzymamy przez chwilę. Puszczamy SR. Na ekranie powinien się pojawić tekst na białym tle. Jeżeli chcemy wykonać Hard Reset bez czyszczenia Internal Storage wcisamy klawisz zwiększenia głośności. Jeżeli chcemy wykonać Hard Reset z formatem Internal Storage ( !!!UWAGA!!! tracimy wszystkie dane na 4 GB pamięci wewnętrznej ) wciskamy klawisz zmniejszenia głośności.

*

Offline RS4

• 49
« Odpowiedź #469 dnia: Wrzesień 02, 2008, 19:28:09 »
Tak czytałem to , wciskam środek kółka i głośność(-) przytrzymuję i czerwony SR i robi się tylko SE a nie HR, czy centralny przycisk joystika to środek kółka??

« Odpowiedź #470 dnia: Wrzesień 02, 2008, 20:58:20 »
Tak czytałem to , wciskam środek kółka i głośność(-) przytrzymuję i czerwony SR i robi się tylko SE a nie HR, czy centralny przycisk joystika to środek kółka??

Tak to ten przycisk.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #471 dnia: Wrzesień 02, 2008, 22:29:01 »

kolego koven, nie bądz burakiem !. nie chcesz pomóc - zignoruj posta.
i nie opowiadaj że 2h wystarczy !

jesli ktoś miał nokie całe życie że żeby okiełznać ppc a w szczególności diamonda trzeba pare miesiecy posiedzic interesowac sie poczytać i TO LUBIĆ

ja nawet cchialem napisac ale kolega nie podał nr gg :)

tak na zachete bo oczywiscie nie mam czasu konfigurować telefonu via gg po czym ktoś w 30 sekund rozwali konfiguracje w drobny mak i zasiesi fona ze bedzi e potrzebny hard

zakup diamonda bez "lubienia" grzebania czytania i interesowania sie to FATALNY BŁĄD

jesli nowy kolega polubi cztanie forum ....bedzie maiał nowe hobby jesli nie diamond wyląduje na allegro za 750 zł

i tak dobrze i tak dobrze !

forumowicze ! pomagajcie albo nic nie piszcie bo komenty typu   

poszukaj w google albo, poczytaj sobie przeczą idei forum. lepiej nic nie pisać

M

Dwie rzeczy bo nie jest tak do konca jak piszesz.
Po pierwsze jesli ktos nawet nie stara sie przeczytac podstaw budowy ppc, FAQ w danym dziale to wybacz ale to smierdzace, niewytlumaczalne lenistwo, pojscie na latwizne, poza tym jest to zasmiecanie forum mnostem postow w stylu jak zrobic HR, jak wgrywac programy itp. Kolejna sprawa ciezko jest tlumaczyc komus kto  nie zna podstawowych pojec.
Po drugie jak slusznie zauwazyles trzeba to lubic i sie tym interesowac, a nie, ze ktos przesiada sie z komorki bo chce miec fajny gadzet w stylu IP i nie ma zielonego pojecia o tym co ma.

*

Offline oldred

• *
  • 97
  • Sprzęt: spv c500,wizard, n95, diamond, topaz
« Odpowiedź #472 dnia: Wrzesień 02, 2008, 22:29:32 »
Korzystając z okazji:

2) chciałbym w rejestrze zmienić przypisanie prawego softowego klawisza z „programy” na „kontakty” na ekranie „tooday” tf3d (już to było, ale ogólnie gdzie szukać klucza w rejestrze do zmiany tych ustawień, a ponieważ jestem newbie jeśli chodzi o PPC to pytam konkretnie co zmienić na co :) )

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila
HomeRSKPath       \windows\poutlook.exe
HomeRSKText        Contacts  ; albo Kontakty, albo jak chcesz..

*

Offline plato

• 24
« Odpowiedź #473 dnia: Wrzesień 02, 2008, 23:17:10 »
W takim razie przepraszam wszystkich Panow za swojego posta. I mam prosbe zebyscie przypomnieli sobie jak kupiliscie pierwsze urzadzenie z WM. Kupilem diamonda bo chcialem poznac nowy system. A o symbianie to mysle ze wiele moglbym Wam powiedziec. Ale dla wiekszosci z Was to nie system operacyjny... Nie mam czasu w tym tygodniu a chcialem jakos sensownie i szybko skonfigurowac urzadzenie. Na cale szczescie sa jeszcze ludzie ktorzy zaoferuja swoja pomoc i za to im dziekuje. A co do balaganu na forum to niestety jest i to nie ze wgledu na moj jeden post. Proponowalbym odwiedzic inne fora np te symbianowe... Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2008, 23:19:07 wysłana przez plato »

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #474 dnia: Wrzesień 02, 2008, 23:27:54 »
W takim razie przepraszam wszystkich Panow za swojego posta. I mam prosbe zebyscie przypomnieli sobie jak kupiliscie pierwsze urzadzenie z WM. Kupilem diamonda bo chcialem poznac nowy system. A o symbianie to mysle ze wiele moglbym Wam powiedziec. Ale dla wiekszosci z Was to nie system operacyjny... Nie mam czasu w tym tygodniu a chcialem jakos sensownie i szybko skonfigurowac urzadzenie. Na cale szczescie sa jeszcze ludzie ktorzy zaoferuja swoja pomoc i za to im dziekuje. A co do balaganu na forum to niestety jest i to nie ze wgledu na moj jeden post. Proponowalbym odwiedzic inne fora np te symbianowe... Pozdrawiam!

Moja odpowiedz nie byla do Ciebie. Wyobraz sobie, ze przerabialem symbiana.
Wiesz jak ja zaczynalem to staralem sie duzo czytac podstaw, FAQ, watkow, bo po prostu wstyd byloby mi zadac banalne, podstawowe pytanie, ktore bylo wielokrotnie omawiane na forum.
Ok forum to forum, nie obchodzi mnie symbianowe, ale jak wielokrotnie zadawane jest to same pytanie, ktore bylo pare postow nizej, a odpowiedz jest tez jak byk w przyklejonych watkach jak FAQ to wybacz, ale dla mnie jest to co napisalem wyzej.

*

Offline plato

• 24
« Odpowiedź #475 dnia: Wrzesień 02, 2008, 23:41:56 »
W takim razie przepraszam. Przed kupnem sledzilem wszystkie watki dotyczace diamonda i zdaje sobie sprawe ze sa tam odpowiedzi na moje pytania,jednak nie pamietam dokladnie w ktorym miejscu. Na pewno wkrotce sam do nich dotre. Ale to chyba temat nie o tym wiec konczmy off topa.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #476 dnia: Wrzesień 02, 2008, 23:57:54 »
W takim razie przepraszam. Przed kupnem sledzilem wszystkie watki dotyczace diamonda i zdaje sobie sprawe ze sa tam odpowiedzi na moje pytania,jednak nie pamietam dokladnie w ktorym miejscu. Na pewno wkrotce sam do nich dotre. Ale to chyba temat nie o tym wiec konczmy off topa.

Dokladnie czas skonczyc OT :)
Jesli nie bedziesz czegos wiedzial to napisz na PW albo podaj gg, w miare mozliwosci i oczywiscie jesli bede w stanie to Tobie pomoge. Pozdrawiam

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #477 dnia: Wrzesień 03, 2008, 06:23:42 »
Jakby kogoś interesowało - jest nowy program do blokowania telefonu. Specjalnie dla HTC z g-sensorem :) Fajna sprawa:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2595207&postcount=1
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #478 dnia: Wrzesień 03, 2008, 15:51:34 »
Jakby kogoś interesowało - jest nowy program do blokowania telefonu. Specjalnie dla HTC z g-sensorem :) Fajna sprawa:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2595207&postcount=1

pomysł dobry ale słabo dziła. obracając można przypadkowo nacisnac na coś (jak odblokowany) a już nie wypbrazam sobie odblokowywania w taki sposób jak telefon dzwoni :)

ja mam s2u2 (wersja 1.18) z ustawionym slide2answer, + zablokowany gdy backlight, dodatkowo skschema +skrypt wyłącznia gdy obrócony (g-sensor)

telefon siedzi w kaburze --dzoni odbieram sliderem, odkładam do kabury wyłącza sie i blokuje (s2u2)

M

*

Offline meeron

• **
  • 106
« Odpowiedź #479 dnia: Wrzesień 03, 2008, 19:43:19 »
wie ktos co oznacza ten radar kolo ikonki zasiegu wlan ?
czy to tarcza antyrakietowa czy jeszcze nie ?

htc diamond made in era