HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 333610 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Terminator

• *
  • 91
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC Diamond
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #420 dnia: Sierpień 29, 2008, 13:36:54 »
Czy jesli wejde na np. www.vimeo.com to wyswietla mi sie filmiki czy bede musial do tego sciagnac jakis program?  :-| ???  :terrified:

Sprawdziłem i niestety filmiki nie wyświetlają się. Jest potrzeba najnowsza wersja Flash Playera z numerkiem 9, a na PPC ostatnia wersja to 7.
Lipa, bo do YouTube'a jest program i bez problemu można filmiki oglądać a w Operze tego typu strony się nie wyświetlą w całości...  :S
Chyba, że jest jakiś program czy inny flash player niekoniecznie od Adobe, który by nam to umożliwił?

dassystem, na forum ktoś już pisał, że w różnych egzemplarzach Diamonda trochę barwy się różnią np. biel jest bardziej żółtawa, ale skoro  u Ciebie jest to tylko przy brzegach to nie wiem... Spróbuj może ręcznie jasność ustawić?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #421 dnia: Sierpień 30, 2008, 13:00:09 »
Czy wam Diamond tez zzera az 10% baterii na godzine ? Czy to moze u mnie cos nie tak ?

*

Offline dassystem

• **
  • 111
  • Sprzęt: Eten X800 -> HTC Touch Diamond -> Omnia HD i8910 -> HTC Magic |32A|
« Odpowiedź #422 dnia: Sierpień 30, 2008, 14:14:57 »
Jak oglądam filmy na youtube to spada 20% na godzinę.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #423 dnia: Sierpień 30, 2008, 17:41:56 »
Ale ja mowie o zwyklym stanby kiedy telefon lezy na poleczcce z wylaczonym wyswietlaczem ... bo jak narzie to chyba Diamonda na wyjscie z domu bym nie wzia bez ext battery ... nie mowie juz o 2 dniach bo wieczorem zawsze mozna naladowac ale o jednym dniu pracy ... Chyba powinien wytrzymac ...

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #424 dnia: Sierpień 30, 2008, 17:51:57 »
To masz cos nie tak, moze jakies aplikacje w tle, wlaczone wi-fi, BT, albo cos w tym stylu bo przy dosc intensywnym korzystaniu Diamond wytrzymuje 1dzien, a przy spokojnym do 2.

*

Offline marcin_s18

• 28
  • Sprzęt: 6650
« Odpowiedź #425 dnia: Sierpień 30, 2008, 18:00:03 »
Ale ja mowie o zwyklym stanby kiedy telefon lezy na poleczcce z wylaczonym wyswietlaczem ... bo jak narzie to chyba Diamonda na wyjscie z domu bym nie wzia bez ext battery ... nie mowie juz o 2 dniach bo wieczorem zawsze mozna naladowac ale o jednym dniu pracy ... Chyba powinien wytrzymac ...

Odłączony wczoraj od ładowarki o 10:00, do teraz przeprowadziłem 35 minut rozmów (GSM), wysłałem i odebrałem łącznie 6 esemesów, grałem 30 minut w kulki, 10 minut siedziałem na gg via wifi, 2 razy aktualizowałem pogodę via wifi, odpaliłem 2 razy nawigacje (AM) na łącznie jakieś 5 minut. Wskaźnik naładowania pokazuje 4 działki. W nocy oczywiście sprzęt włączony (BT wyłączone). Więc chyba bardzo źle nie jest  :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #426 dnia: Sierpień 30, 2008, 18:03:10 »
No to nie wiem co jest grane :/ Mi nie chce na poskojnie dnia wytrzymac :/ Srednio mam caly czas 60 % uzycia pamieci na programy ... Tylko nie wiem co mi zre te energie :/ ? S2U2 ? tylko to w tle u mnie chodzi :/ Odinstalowywaliscie TF3D ? Interwrite albo co kolwiek ? Normalnie nie mam pojecia o co kaman :/ Dlaczego u mnie tak kiepsko :/
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2008, 18:07:14 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline pawwel

• **
  • 159
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #427 dnia: Sierpień 30, 2008, 18:08:48 »
Może mieszkasz na granicy sygnału 3g i diamond bez przerwy przełącza się z 3g na 2g bo gubi zasięg, to strasznie zjada batrię. Jeśli nie to popatrz czy na pewno wyłączasz bluetooth i wi-fi, ostatecznie zrób hard reset, może to coś z programami lub wgraj nowy rom (oficjalny lub nie) :ok:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #428 dnia: Sierpień 30, 2008, 18:13:53 »
mam oficjalny rom i nie chce go ruszac ... 3G mam wylaczone zeby tylko gsm lapalo ... i zre jak cholera :/ Robie hard reset ... ale no nie chce mi sie wierzyc .. diamond nowka kupiony w Noteo ... tyle ze mial przeciete zabezpieczenia ... ale watpie zeby mi baterie podmianili ... Formatowac tych ponoc nie tzreba bylo no nie ? :/ Normalnie zescie mnei zdolowali

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #429 dnia: Sierpień 30, 2008, 19:15:19 »
ja mam to samo, bateria schodzi w oczach, niestety jestem uzalezniony od internetu i pda i ciagle cos mieszam niby nic tylko zerkne, ale niestety juz ponad dwa tygodnie  i jak jeden dzien tzyma to jest dobrze przewaznie doladowuje w samochodzie przy kompie na noc 
momentalnie ze 100 jest  za chwile 70 60 40 potem chwile trzyma 20 i 7-5 i amen
toshiba g910 mi z dwa dni trzymala nawet trzy ale chodzila jak krew z nosa i miala osobny wyswietlacz do rozmow ktory sie po sek wylaczal, za to mda pro dzionek z bateria 3000 cos tam ledwo co, zeby przetrzymal mialem dwie baterie na zmiane jedna sie ladowala druga siadala w oczach
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #430 dnia: Sierpień 30, 2008, 19:23:26 »
Wszystko bylo by ok jakby naprawde uzywal i uzywal telefonu ... ale jak go poloze na polce i wylacze guiczkiem z gory to chyba nie powinien w oczach co godzine 10% tracic :/ Nie wiem co jest grane :/ Pytanie do tych co im dlugo trzyma: Uzywacie jakies Tweaki ? Czy rejestru nie ruszac narazie ?

Formatowaliscie baterie ? Bo ja na wiki wyczytalem ze nie trzeba ...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2008, 19:25:11 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #431 dnia: Sierpień 30, 2008, 20:12:22 »
Baterii Li-Pol sie nie formuje, czy jak potocznie zle mowiac formatuje.
Ja uzywam tweaki w stylu, podswietlenie na 1kreske, co jesli nie w sloncu, ale pomieszczeniu to swietnie zdaje egzamin, mam wylaczone HSDPA, mam wlaczonego na stale operatora i czestotliwosc sieci a nie automat, poza tym za pomoca ACT poustawialem oszczedzanie baterii w stylu jak nie jest wykorzystywana pamiec wewnetrzna to ja odcina itp.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #432 dnia: Sierpień 30, 2008, 20:16:32 »
To czego ja mam baterie Litowo-jonowa (tak pisze w Diamondzie)... W ogole horde jakbys mogl odezwij sie do mnie na gg spytal bym Cie o kilka rzeczy ... moj gg 685977 no chyba ze nie uznajesz takiego zalatwiania sprawy z Forum ale bylbym wdzieczny :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2008, 20:19:10 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #433 dnia: Sierpień 30, 2008, 20:34:30 »
Zle mi sie napisalo, nie sprawdzalem rodzaju baterii jaka ma Diamond, ale Li-Pol, czy tez Li-Ion to jeden pies tez sie nie formuje.
Formowalo sie baterie Ni-Cd czy inne tego typu z tzw. efektem pamieci.

*

Offline marcin_s18

• 28
« Odpowiedź #434 dnia: Sierpień 30, 2008, 21:00:57 »
... tyle ze mial przeciete zabezpieczenia ... ale watpie zeby mi baterie podmianili ...

Jakoś musieli wgrać do niego polską nakładkę -mój tez miał przecięte zabezpieczenia na pudełku.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #435 dnia: Sierpień 30, 2008, 21:31:43 »
Wywal S2U2 - ono nieźle ssie baterię a poza tym wgraj Advanced Conf i zaznacz wszystkie opcje w Power Management.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #436 dnia: Sierpień 30, 2008, 21:40:05 »
Tak myslalem ze to pewnie przez S2U2 ... Zrobilem Hard reset malo co instalowalem i zobacze jak teraz sie bedzie zachowywal ... Najgorsze ze jutro z ranca do Zakopanego na wymarzony wypoczynek sie udaje i nie chcialem zostac w polowie dnia bez telefonu a narazie tak wlasnie by bylo :/  ... a moglbys mi poradzic cos w zamian S2U2 zeby przypadkowo nie odebrac kogos dotykajac wyswielacz  ?  Bo ja tylko to znalazlem :/ PDAViet Manilla dialer u mnie nie dziala bo nie wyswietla po zainstalowaniu klawiatury numerycznej do wpisania recznego numeru :/

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #437 dnia: Sierpień 30, 2008, 21:44:32 »
Wywal S2U2 - ono nieźle ssie baterię a poza tym wgraj Advanced Conf i zaznacz wszystkie opcje w Power Management.

wywal ?  

a jak zblokujesz diamonda przed niekontrolowanym odrzucaniem połączenia ?
s2u2 to jedyny - z tego co wiem- soft co blokuje diamonda a w przypadku połącznia pozwala na odebranie "slide to answer" a nie wyswietla 2 guziki które mozna przez przypadek przycisnąć............

M

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #438 dnia: Sierpień 30, 2008, 21:47:53 »
No wlasnie ten program mi spelnial idealnie te funkcje :/
Znalazlem jeszcze dzis cos takeigo : http://www.fullmaza.com/forum/showthread.php?t=60462   tyko jeszcze nie probowalem bo jak mowie narazie nie instaluje zbednego syfu zeby zobaczyc ile telefon pociagnie:) Moze ktos z was sprobuje :)

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #439 dnia: Sierpień 30, 2008, 21:50:19 »
a co zmienia w niekontrolowanym odbiorze ten PDAViet Manilla dialer ?

*

Offline marcin_s18

• 28
« Odpowiedź #440 dnia: Sierpień 30, 2008, 22:17:07 »

A czy advance config w jakiś sposób będzie się "gryzł" z diamond tweak lub diamond TF3D config ?

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #441 dnia: Sierpień 30, 2008, 22:29:51 »
przy kozystaniu internet EDGE, sluchaniu muzyki, graniu, dzwonieniu bateria u mnie wytrzymuje dokladnie 24/23h wszystko to w drodze do pracy (metro)
no i w samej pracy

o 9/10 wieczorem laduje
od 7rano nastepnego dnia telefon mnie budzi nom i muzyka subway --> (metro po polsku) jak wychodze z metra to internet przez 2h/ nom i ktos zadzwoni  :P

w pracy dziesiatki telefonow nom do polski tez dzwonie ale to po 1/2h rozmawiam

o 5PM do domu muzyka internet no ktos zadzwoni
godz 9/10PM bateria juz krzyczy o prad

I dla tego moje rozwiazanie problemu to Battery 1340MAh :) 2.5dnia mozna spokojnie kozystac nom i do 3dni rekord

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #442 dnia: Sierpień 30, 2008, 22:34:58 »
a co zmienia w niekontrolowanym odbiorze ten PDAViet Manilla dialer ?

Nie ma klawiszy odbioru polaczenia na wyswietlaczu ;) Wiec nie ma jak ich przycisnac :)

przy kozystaniu internet EDGE, sluchaniu muzyki, graniu, dzwonieniu bateria u mnie wytrzymuje dokladnie 24/23h wszystko to w drodze do pracy (metro)
no i w samej pracy

o 9/10 wieczorem laduje
od 7rano nastepnego dnia telefon mnie budzi nom i muzyka subway --> (metro po polsku) jak wychodze z metra to internet przez 2h/ nom i ktos zadzwoni  :P

w pracy dziesiatki telefonow nom do polski tez dzwonie ale to po 1/2h rozmawiam

o 5PM do domu muzyka internet no ktos zadzwoni
godz 9/10PM bateria juz krzyczy o prad

I dla tego moje rozwiazanie problemu to Battery 1340MAh :) 2.5dnia mozna spokojnie kozystac nom i do 3dni rekord

A formowales baterie ewentualnie jakie Tweaki i jakie programy masz zainstalowane bo ja normalnie jestem zdesperowany :/

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
« Odpowiedź #443 dnia: Sierpień 30, 2008, 22:56:02 »
wiec tak co do baterii 900mah formatowanie 2x czyli jak kupilem to tak zrobilem

programy zainstalowane oprocz tych ktore sa w rom to /// TomTom 7, stopwath, diamond TV //nie pamietam nazwy zestawienie dochodow i tydatkow, core player najnowsza wersja, skype

przy obciazeniu takim o ktorym pisalem 23/24h czyli 1dzien
a przy baterii 1340mah 2.5dnia

nie mam specialnie aplikacji zewnetrznych bo to co jest wystarczy

ROM 193.456.2 WWE

a z radyjka tez w dniu kozystam ale to gora do 30min

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #444 dnia: Sierpień 30, 2008, 23:24:51 »
Widze, ze caly czas ma sie dobrze mit o tym nieszczesnym formowaniu baterii :)
RafalPL masz ta baterie 1340 mAh?

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
« Odpowiedź #445 dnia: Sierpień 31, 2008, 03:09:04 »
tak mam i jestem teraz z diamonda  zadowolony bo na 900mah to mnie troszeczke irytowalo

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #446 dnia: Sierpień 31, 2008, 08:32:05 »
Mozesz napisać o ile grubszy zrobil sie Diamondw porównaniu do oryginalnej baterii? Wagowo tez duzo cieższy?

« Odpowiedź #447 dnia: Sierpień 31, 2008, 09:50:17 »
Witam Wszystkich gorąco.
RafalPL, dołączam się do pytania czy Twoja bateria 1340 mAh  to jest ta oryginalna od HTC?
O ile grubszy zrobił się Diamond po zamontowaniu tej baterii?

Pozdrawiam
Wzorcu

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #448 dnia: Sierpień 31, 2008, 12:04:01 »
Do blokowania ekranu macie świetny programik:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=419525
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #449 dnia: Sierpień 31, 2008, 16:37:36 »
Witam.
Jak utrzymać aktywne poleczenie wifi kiedy Diamond przechodzi w tryb
uśpienia?Potrzebne do dzialania mobileGG i Skype.
Pozdrawiam - Jarek