HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 333826 Wyświetleń

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #360 dnia: Sierpień 22, 2008, 22:37:55 »
Zgadza sie, ze zwieksza grubosc pda, to oczywiste bo inaczej nie dodawaliby dodatkowej klapki.
Klapka bedzie pasowac, zreszta w tym linku jest podane, ze jest zgodna z MDA, z tym, ze z rysikiem to mnie zabiles :)
Fakt w Diamondzie jest sciety, ale nie mam pojecia jak ten od MDA bedzie pasowac.

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #361 dnia: Sierpień 22, 2008, 22:43:22 »
Wiem ze jest inaczej stylizowany. Chodzi mi o to ze jak kupie wieksza baterie to bede musial zalozyc wieksza klapke od htc nie od mda, bo do htc sa od razu takie klapki z bateria a do mda nie widzialem wiekszych tylnych klap. Raczej wolalbym ta klapke z mda bo mozna przynajmniej telefon polozyc prosto na stole i nie bedzie sie kolibotał;) przy tapaniu

Oj jakies lagi chyba mialem z ta odpowiedzia;)

No to ciekawe jak z tym rysikiem...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2008, 22:52:49 wysłana przez najman »

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #362 dnia: Sierpień 22, 2008, 23:26:37 »
Planuję w następnym tygodniu wizytę w tym sklepie żeby właśnie przymierzyć nową baterię do mojego MDA Compact IV - na pewno zdam relację.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #363 dnia: Sierpień 22, 2008, 23:36:43 »
Planuję w następnym tygodniu wizytę w tym sklepie żeby właśnie przymierzyć nową baterię do mojego MDA Compact IV - na pewno zdam relację.

Fajnie  :ok:
Jak moglbys tez sprawdzic jak bardzo grubszy i ciezszy stanie sie sprzet, czy duza jest roznica.

« Odpowiedź #364 dnia: Sierpień 23, 2008, 15:16:00 »
Mam pytanko czy na iPhone mozna wlozyc TouchFlo 3D i czy tez sie da na Samsung Giorgio Armani???

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #365 dnia: Sierpień 23, 2008, 15:27:13 »
Mam pytanko czy na iPhone mozna wlozyc TouchFlo 3D i czy tez sie da na Samsung Giorgio Armani???

Nie da sie.

« Odpowiedź #366 dnia: Sierpień 23, 2008, 15:30:28 »
a
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2008, 12:45:43 wysłana przez pawlom »

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #367 dnia: Sierpień 23, 2008, 15:37:35 »
W Erze jest juz dawno dostepny.

« Odpowiedź #368 dnia: Sierpień 23, 2008, 16:09:00 »
a
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2008, 12:45:29 wysłana przez pawlom »

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #369 dnia: Sierpień 23, 2008, 21:39:36 »
Kup sobie lepiej iCośtam.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline oldred

• *
  • 97
  • Sprzęt: spv c500,wizard, n95, diamond, topaz
« Odpowiedź #370 dnia: Sierpień 24, 2008, 02:47:59 »
I kiedy bedzie Diamond dostepny w Erze, Orange, Play??
Zadzwoń do ery, oranga, playa.
Ale to chyba sprzęt nie dla Ciebie.
Polecam nokia.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2008, 03:27:02 wysłana przez oldred »

« Odpowiedź #371 dnia: Sierpień 24, 2008, 09:23:06 »
SLuchajcie po instalcji green battery,podswietnienie sie nie wygasza calkowicie choc mam zaznaczona ta opcje w ust.Hmm co to moze byc?

*

Offline marcin_s18

• 28
  • Sprzęt: 6650
« Odpowiedź #372 dnia: Sierpień 24, 2008, 12:20:52 »
SLuchajcie po instalcji green battery,podswietnienie sie nie wygasza calkowicie choc mam zaznaczona ta opcje w ust.Hmm co to moze byc?

U mnie po instalacji greenbattery wszystko zaczęło się chrzanić -zmieniły się przyciski przy wprowadzaniu pinu, zmieniły się ikonki na pasku u góry (inna szerokość ikonki od roamingu), pokazywało cały czas 3G mimo że nie mam u siebie zasięgu. Tak szybko jak zainstalowałem tak szybko odinstalowałem  :S

« Odpowiedź #373 dnia: Sierpień 25, 2008, 00:33:49 »
Witam! Chcialbym sie dowiedziec
Czy przegladarka diamonda obsluguje flash (filmy na stronach np. video.google.pl) a jesli nie to czy mozna sciagnac jakis plugin albo cos?/?
bo czesc osob mowi, ze tak a czesc ze nie.
I czy dobrze sie przeglada stonki na takim wyswietlaczu (nie jest za maly?)
Dzieki, Pozdrawiam!

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #374 dnia: Sierpień 25, 2008, 01:00:31 »
Czy przegladarka diamonda obsluguje flash (filmy na stronach np. video.google.pl) a jesli nie to czy mozna sciagnac jakis plugin albo cos?/?
Dzieki, Pozdrawiam!
przegladarka nie obsluguje takich stron, ma osobny programik wylacznie do youtube, nie ma tam mozliwosci zmiany serwisu
wyswietlacz troche mały i przesuwac trzeba palcem lepiej by bylo kółkiem, byloby sprawniej bo trzeba sie troche naprzesuwac przy okazji zaslaniajac niewielki ekran i nieraz wlaczajac linki na ekranie
jest mozliwosc wciskajac gora dol przyciskow kolo kolka ale mieszaja sie z zoomem ogolnie niedorobiona sprawa, a caly panel pod wyswietlaczem jest dotykowy wiec mozna by bylo tam przesuwac bez zaslaniania i klikania linkow
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline oldred

• *
  • 97
  • Sprzęt: spv c500,wizard, n95, diamond, topaz
« Odpowiedź #375 dnia: Sierpień 25, 2008, 01:25:15 »
Dzieki, Pozdrawiam!
przegladarka nie obsluguje takich stron, ma osobny programik wylacznie do youtube, nie ma tam mozliwosci zmiany serwisu
wyswietlacz troche mały i przesuwac trzeba palcem lepiej by bylo kółkiem, byloby sprawniej bo trzeba sie troche naprzesuwac przy okazji zaslaniajac niewielki ekran i nieraz wlaczajac linki na ekranie
jest mozliwosc wciskajac gora dol przyciskow kolo kolka ale mieszaja sie z zoomem ogolnie niedorobiona sprawa, a caly panel pod wyswietlaczem jest dotykowy wiec mozna by bylo tam przesuwac bez zaslaniania i klikania linkow
VIDEO.GOOGLE.PL działa bezproblemowo - właśnie ściągam cośtam.
Youtube nie jest wyłącznie, tylko jako pierwszy favourities, jest możliwość zmiany serwisu.
Reszta bełkot.

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #376 dnia: Sierpień 25, 2008, 08:39:56 »
 a mnie sie nagle zaczęło przestawiać wyłączenie podświatlenia na 10 s

reset dwa resety i mimo ze przestawiam na 30 s , na 60 s to on mi znów ustawia na 10s....

jest to pewnie znany "10 s backlight bug" jak go nazwali w "batterystatus" ale teraz batterystatus nie uzywam.........

ma ktoś pomysł jak to ustawiać w diamondzie ?

M

« Odpowiedź #377 dnia: Sierpień 25, 2008, 10:02:20 »
ponownie niesmialo zapytuje jeki radio rom polecacie....? :worried:

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #378 dnia: Sierpień 25, 2008, 10:57:38 »
25.05

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #379 dnia: Sierpień 25, 2008, 11:02:17 »
25.05

Lub 25.07 - testuję od tygodnia i sprawuje się całkiem, całkiem, mam wrażenie, że GPS lepiej się sprawuje na tym RadioROMie.

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #380 dnia: Sierpień 25, 2008, 12:02:23 »
Dla tych co się interesują CRC. Wysłałem Diamonda tydzień temu z powodu zwalonego G-Sensora. Dziś wrócił z notką o wymienionej płycie głównej.
Wysłałem z 1.93, 25.5 (firmowe HTC na rynek PL) dostałem 1.37 i 25.3. Brak też polskiego interfejsu.

W pamięci znalazłem manuala do MDA IV i Program do navigacji, więc chyba dostałem płytę standardowo wrzucaną do MDA
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2008, 12:37:53 wysłana przez koven »
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #381 dnia: Sierpień 25, 2008, 16:43:18 »
Da sie podlaczyc diamonda jako modem to komputera? Tzn zeby miec np internet w laptopie z telefonu poza domem...
Wbudowana opera 9.5 pobiera pelne strony czy pomniejszone tak jak to robi opera mini?

*

Offline meeron

• **
  • 106
« Odpowiedź #382 dnia: Sierpień 25, 2008, 18:41:28 »
da sie podlaczyc jako modem
opera pobiera całe strony
htc diamond made in era

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #383 dnia: Sierpień 25, 2008, 18:49:00 »
Aha... to trzeba miec niezly pakie neta w takim razie. Czyli dotychczasowe 50MB w erze mi nei starczy, trzeba bedzie placic za 500MB w cenie 20zl... nie jest tak zle, tyle ze ta paczke pewnie i tak szybko wciagnie. Youtube oglada sie przez opere czy jest do tego inna aplikacja?
Sprawdzal ktos jak dziala opera mini na Diamondzie? Bo ona pobiera pomniejszone stronki wiec lepiej. Jak z jej szybkoscia w porownaniu do wbudowanej opery?

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #384 dnia: Sierpień 25, 2008, 21:07:31 »
czy istnieje możliwośc zrobienia kompletnego obrazu romu z ustawieniami, danych (w tym m.in. kontakty, dokumenty itp)....Jesli tak to jakim programem?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

« Odpowiedź #385 dnia: Sierpień 25, 2008, 21:38:21 »
Czyli jesli wejde na np. www.vimeo.com to wyswietla mi sie filmiki czy bede musial do tego sciagnac jakis program??

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #386 dnia: Sierpień 25, 2008, 21:44:17 »
czy istnieje możliwośc zrobienia kompletnego obrazu romu z ustawieniami, danych (w tym m.in. kontakty, dokumenty itp)....Jesli tak to jakim programem?
SPB Backup
Sprite Backup
Zadajesz pytania dotyczące podstawowej obsługi PPC.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline cardax

• 303
  • Made in Japan
    • Reklama
  • Sprzęt: Jornada 720,Jornada 728,Htc Hero,Ipaq 914c,Sony U3
« Odpowiedź #387 dnia: Sierpień 25, 2008, 23:32:15 »
Baterie mozna dostac np tutaj:
http://www.palmtops.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=52_54_130_131&products_id=1479

No na razie nie można dostać podobno dystrybutor "chce nie chce" puścić małej ilości sztuk do dostawców końcowych.

Więc jak uzyskałem informację więcej będzie wiadomo w następnym tygodniu  :S
Htc Hero.Star Track ,Diamond,HTC TOUCH,HP914c
jaq3,dell Axim,Casiopeia,Ethen Obecnie mój kochany Imate 9502
Es400 Blackberry 9900 Android dla androidów :)

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #388 dnia: Sierpień 26, 2008, 01:16:12 »
SPB Backup
Sprite Backup
Zadajesz pytania dotyczące podstawowej obsługi PPC.

Bo to mój pierwszy PPC :D

Dzięki, poczytam o tych programach

I kolejne pytanie...
chcę pobrac VistaHide Battery Gauge w cabie. Czy ma znaczenie jaka to wersja (na XDA znalazłem  w wersji 1.1.1 w dziale wizard)? Czy każda będzie śmigac pod MDA CIV
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2008, 01:26:03 wysłana przez piozus »
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

« Odpowiedź #389 dnia: Sierpień 26, 2008, 16:55:52 »
Czyli wi-fi bez zmian szkoda  :( a naklejanie folii nie jest takie straszne ,gdzieś na naszym forum wyczytałem dobrą radę
wystarczy wejść do łazienki odkręcić wodę tak żeby zaparowała (wtedy nie ma żadnych pyłków w powietrzu)i bez problemu się przykleja.

znam lepszy sposób na folię:
myjesz wodą z płynem do naczyń potem lekko podsuszasz na suszarce i na dokładnie wytarty irchą ekran łatwiutko naklejasz ;)
Napisane: Sierpień 26, 2008, 16:51:45
czy trzeba cos specjalnie włączać w ustawieniach agps żeby automapa chodziła na diamondzie?

Witam
Jestem posiadaczem Diamonda i chcialem napsiac dla przyszlych zainteresowanych ludzikow co mi sie podoba z punktu uzytkownika a co nie sorry za skladnie ale nigdy nie psialem ladnie
A wiec bateria faktycznie slaba ale to moge po 1 dniu uzytkowania powiedzial przezyl male katusze zobaczymy jak bedzie dalej
2  wifi ktos zarzucal, ze cienkie jak dla mnie wystarcza siedzialem w pokoju obok i dzialalo bardzo ladnie pobnie mam w FSN560
3 automapa odpalila sie bez problemu gps zlapal fix bardzo szybko w porownaniu z n560 to niebo a ziemia(jeszcze nie testowalem w trasie)
4 touch flo czasami faktycznie sie trochu zatnie ale nie denerwuje mnie to
5 po wlozeniu karty SIM (era) wszystko sie skonfigurowalo automatycznie dal mnie rewelecja i brawo dla tego urzadzenia
6 przegladarka internetowa dla mnie rewelacja wkoncu mozna na takim malym urzadzonku czytac berz problemu strony (ktos napsial ze "joystick fatalnie dziala dla mnie bardzo dobrze)
7szkoda ze integracja touch flo jest tak mala chodzi mi generalnie o pisanie maili/sms  i np po przelozeniu w poziom urzedzenie nie obraca ekranu przynajmniej u mnie a wydaje mi sie to praktyczniejsze bo klawaitura qwerty byla by "szersza" bo dla mnie troche za mala natomiast fajnym pomyslem jest compact qwerty mysle, ze jak sie czlowiek przyzwyczai to mozna bedzie szybko pisac
8 fajna tez rzecz ze wlaczenu wifi pogoda czy google maps aktualizuje sie automatydznie z internetu a nie przez EDGE czy inna dostepna transmisje.
9 przy podlaczeniu do kompa urzadzenie pyta czy jest to polaczenie activesync czy storage - bardzo dobry pomysl jak ktos che wrzucac duze pliki to zdecydowanie to przyspiesza

to chyba tyle co mi przychodzi na mysl

Pozdrawiam
Koziarz