HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 334043 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #330 dnia: Sierpień 18, 2008, 20:46:13 »
wersja wm5 tez bedzie chodzic na wyzszych
ale jak pamietam tego programiku uzywalem zeby byc zawsze on gprs
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #331 dnia: Sierpień 18, 2008, 22:57:09 »
Panowie i Panie, gdzie można znaleźć programik no data dla diamonda, znalazłem tylko takie coś:
http://www.gb-soft.cz/XDAII/product_gprs_tweak_wm5pe_en.htm
ale napisane jest ze to wersja dla WM5
Musze ograniczyć mojego diamonda,ogólnie zaczął własne niezależne życie i łączy się z netem kiedy tylko chce.
pozdrawiam

A może masz włączone, żeby Ci się pogoda automatycznie aktualizowała (i/lub poczta?).
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

« Odpowiedź #332 dnia: Sierpień 18, 2008, 23:40:04 »
Dostałem wcześniej porade więc przekazuje dalej, bo mi pomogła :)  (raz miałem przypadek że zjadło całą kartę :/ )
http://pdaclubjaspik.blogspot.com/2008/04/nowy-connection-mgr-dla-pda-nodata-type.html
Do tego stosuje S2U2 i problem samoczynnych połaczeń/rozmów znikł :)

*

Offline marcin_s18

• 28
  • Sprzęt: 6650
« Odpowiedź #333 dnia: Sierpień 19, 2008, 13:46:13 »
Dlaczego jak dzwonię to pojawia sie przy sygnale sygnału małe E i zaczyna się transmisja danych ? Sieć mam ustawioną na GSM, w diamond Tweak wyłączona transmisja danych -pozostawiona jedynie na MMS, aktualizacja pogody też wyłączona (nawet maile jeszcze nie skonfigurowane...) Wchodzę później  w menadżera połączeń, wyłączam transmisje danych i wtedy znika literka E z zasięgu. Dodam, że żadnej kasy z konta nie ściąga.

*

Offline TD74

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #334 dnia: Sierpień 19, 2008, 19:24:08 »
A może masz ustawione dzwonienie przez Internet ?
Ustawienia > Internet > Połączenia internetowe

*

Offline marcin_s18

• 28
« Odpowiedź #335 dnia: Sierpień 19, 2008, 21:39:32 »
A może masz ustawione dzwonienie przez Internet ?
Ustawienia > Internet > Połączenia internetowe

Dzięki za pomoc (również via gg) ale problem nadal nie rozwiązany...

jeszcze raz kilka informacji

Wczoraj przebywałem w miejscu gdzie nie było zasięgu. Złapał na chwilę zasięg -na jedną kreskę - od razu pojawiła się mała literka E przy zasięgu (transmisja). Wyłączyłem transmisję danych - stracił zasięg. Zaczął ponownie się logować -pojawiło się małe E. Spróbowałem wysłać smsa -poszedł bez problemu. Od tamtej chwili przy każdym połączeniu przychodzącym/wychodzym czy włączeniu modułu telefonu od razu pojawia się małe E przy zasięgu.

Ustawienia:
pasmo  GSM; w diamond tweak wyłączone transmisje danych dla internet, WAP, pozostawione dla MMS; połączenia internetowe ustawione na nigdy; wyłączone uaktualnianie pogody; w tle nie działają żadne programy mogące wymuszać transmisję danych.

I jeszcze zastanawiam się, dlaczego świeci się ikonka od roamingu ? Czy to przez to, że mam Playa, a on korzysta z nadajników Plusa ?

*

Offline wojtek2005

• *
  • 58
  • Sprzęt: Compact II (Charmer), MDA CIV, HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #336 dnia: Sierpień 19, 2008, 23:04:49 »
Dlaczego jak dzwonię to pojawia sie przy sygnale sygnału małe E i zaczyna się transmisja danych ? Sieć mam ustawioną na GSM, w diamond Tweak wyłączona transmisja danych -pozostawiona jedynie na MMS, aktualizacja pogody też wyłączona (nawet maile jeszcze nie skonfigurowane...) Wchodzę później  w menadżera połączeń, wyłączam transmisje danych i wtedy znika literka E z zasięgu. Dodam, że żadnej kasy z konta nie ściąga.
A czy literka E nie oznacza przypadkiem rodzaju dostępnej transmisji danych (G = GPRS, E = EDGE, 3G = 3G)?

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #337 dnia: Sierpień 19, 2008, 23:07:37 »
A czy literka E nie oznacza przypadkiem rodzaju dostępnej transmisji danych (G = GPRS, E = EDGE, 3G = 3G)?
.....przy sygnale sygnału małe E....
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline marcin_s18

• 28
« Odpowiedź #338 dnia: Sierpień 19, 2008, 23:24:58 »

Dokładnie, nie mówię o dużej kwadratowej ikonie odpowiadającej symbolem rodzajowi technologii w jakiej mogę ściągać dane, tylko o małej literce przy ikonie pokazującej zasięg:

rozpoczynam rozmowę (przez gsm) - i zaczyna się transmisja danych  :|

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #339 dnia: Sierpień 20, 2008, 10:43:03 »
a może wirus/trojan w windowsach siedzi? to takie gdybanie ale niezaszkodzi sprawdzić.

to ze roaming to luz w playu tak jest - jak korzysta z plusa to mówi ze jest w roamingu.

« Odpowiedź #340 dnia: Sierpień 20, 2008, 16:04:58 »
mam mały problem z diamondem.
Czasami uruchomione aplikacje schowane do paska po kilkudziesięciu sekundach same się wyłączają. Czasem po dłuższym czasie...
jak temu zaradzić?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2008, 19:45:16 wysłana przez Jack_89 »
It is Nice to Be Important, But It is More Important to Be Nice

*

Offline Tigro

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #341 dnia: Sierpień 20, 2008, 19:12:27 »
Słyszałem, że w Diamondzie jest problem z przypadkowym odbieraniem/rozłączeniem połączeń przy wyjmowaniu z kieszeni przez przyciski dotykowe na wyświetlaczu. Jest jakiś sposób, żeby to wyłączyć i można było odbierać tylko "fizycznymi" przyciskami?

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #342 dnia: Sierpień 20, 2008, 20:42:43 »
Wlasnie znalazlem niepokojoca rzecz otorz tutaj http://www.telepolis.pl/news.php?id=12005 jest napisane ze sa 2 wersje diamonda (nie pro) ta druga wlasnie jest identyczna jak mda w erze, ma inna tylna obudowe i mnie sie bardzie podoba ale ma miec 128 MB ramu zamiast 192...:/ a to jest roznica. Wiecie moze ktora wersja jest w erze? Bo wlasnie zamierzam nabyc takiego htc z ery.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2008, 20:45:41 wysłana przez najman »

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #343 dnia: Sierpień 20, 2008, 21:00:38 »
Wlasnie znalazlem niepokojoca rzecz otorz tutaj http://www.telepolis.pl/news.php?id=12005 jest napisane ze sa 2 wersje diamonda (nie pro) ta druga wlasnie jest identyczna jak mda w erze, ma inna tylna obudowe i mnie sie bardzie podoba ale ma miec 128 MB ramu zamiast 192...:/ a to jest roznica. Wiecie moze ktora wersja jest w erze? Bo wlasnie zamierzam nabyc takiego htc z ery.

Pierwszy post i od razu takie kiepskie wejście  :mad: Przycisk "Szukaj" naprawdę nie grozi skutkami ubocznymi...

TUTAJ np na pierwszym miejscu jest odpowiedź

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #344 dnia: Sierpień 20, 2008, 21:46:30 »
:// sorry za lamerstwo, dzieki ze mnie nie zjechaliscie... Czyli moge smialo brac to mda z ery.

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #345 dnia: Sierpień 21, 2008, 08:18:46 »
powtarzanie alarmów, profile-moje doświadcznia

szukając odpowiedniego softu do diamonda zauwazłem że:

1. spb phone suite działa- nawet ze storage ale brak w nim powtarzania alarmów spotkań, powtarzania sms OUT
2. sbsh PhoneWeaver- ma powtarzanie sms, spotkania- ale nie działa automatyczna zmiana profili OUT
3. jest taki mały programik appreminder+..... działa tylko powtarzanie spotkań ale zminia mi w diamondzie na białą kolor dolnej "belki" OUT
4. phone alarm, działają profile, powtarzanie sms itd ale zmiana profili (tylko w nim, w innych nie) powoduje zmiane ustawiań BT i nie mogę po BT przesyłać plików,  (musze recznie gdzebać potem w BT) :niewygonde OUT

po tych wszystkich instalkach triali i wywalankach UAKTYWNIŁ mi sie ptaszek powtórzeń w "sound?&notyfications"dla spotkań - na którym mi najbardziej zależało, jakim cudem - NIE WIEM (wcześniej był nieaktywny)

najbardziej podoba mi się sbsh PhoneWeaver, ale te profile :( nie dziła ani z memory ani ze storage
niemniej

jest czytelny, prosty w obsłudze
nie zamula i jest ładny (wersja 1.2.2)

czytałem że autor, niejaki Miguel czeka na swojego diamonda :), moze wtedy odpali te profile

jakieś sugestie ? :)

« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2008, 08:20:59 wysłana przez marcel »

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline marcin_s18

• 28
« Odpowiedź #347 dnia: Sierpień 21, 2008, 18:51:42 »

Dokładnie, nie mówię o dużej kwadratowej ikonie odpowiadającej symbolem rodzajowi technologii w jakiej mogę ściągać dane, tylko o małej literce przy ikonie pokazującej zasięg:

rozpoczynam rozmowę (przez gsm) - i zaczyna się transmisja danych  :|

I po problemie.

HR naprawił wszystko  :E

« Odpowiedź #348 dnia: Sierpień 21, 2008, 19:51:32 »
Czy ktoś spotkał się może w Operze z błędem?-tj. na niektórych stronach(przykładowo nasza-klasa.pl) zaczynają się pokazywać czarne bloki które zakrywają przeglądaną stronę- po chwili w zasadzie zakrywa się wszystko ? :worried:  :E

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #349 dnia: Sierpień 21, 2008, 20:07:13 »
Witam
Mam pytanie, zakupiłęm MDA CIV i niewiem w jaki sposób instalować oprogramowanie na tych wolnych 4 GB, wszstko wchodzi na pamięć magazynową a tamta 4GB praktycznie nie ruszona jedynie kontakty wysłane przez Bluetooth zapisały się w tej pamięci. Wgrałem również aplikacje do Skype jedną spakowaną i niepotrafie jej znaleść a drugą rozpakowaną ale nie wiem jak uruchomić. Rónież Wi-fi przestało mi działać po wgraniu tych aplikacji :S tzn: niełączy się z serwerem.

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #350 dnia: Sierpień 21, 2008, 20:17:05 »
Czy ktoś spotkał się może w Operze z błędem?-tj. na niektórych stronach(przykładowo nasza-klasa.pl) zaczynają się pokazywać czarne bloki które zakrywają przeglądaną stronę- po chwili w zasadzie zakrywa się wszystko ? :worried:  :E
U mnie to samo.

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #351 dnia: Sierpień 22, 2008, 10:11:54 »
Witam
Mam pytanie, zakupiłęm MDA CIV i niewiem w jaki sposób instalować oprogramowanie na tych wolnych 4 GB, wszstko wchodzi na pamięć magazynową a tamta 4GB praktycznie nie ruszona jedynie kontakty wysłane przez Bluetooth zapisały się w tej pamięci. Wgrałem również aplikacje do Skype jedną spakowaną i niepotrafie jej znaleść a drugą rozpakowaną ale nie wiem jak uruchomić. Rónież Wi-fi przestało mi działać po wgraniu tych aplikacji :S tzn: niełączy się z serwerem.

1. przeczytaj instrukcje do pda.
2. błagam nim cokolwiek napiszesz i wyslesz na forum to poczekaj z 2-3 minuty i przeczytaj tekst który napisałeś.

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #352 dnia: Sierpień 22, 2008, 10:44:36 »
Gdzieś już widziałęm podobną odpowiedź czy ty wszystkich nowych użytkowników WM tak traktujesz mile?
Wi-fi działało, przeglądałem strony a fakt jest taki że jak wgrałem przez BT skype zip i moje Wi-fi jest połączone ale nie wyświetla stron.
Druga sprawa że niewiem gdzie zapisał się ten plik ale podczas przesyłania MDA pokazało komunikat że jest mało miejsca na dysku.

*

Offline radeqm

• 12
  • Cigar aficionado
  • Sprzęt: MDA Compact IV; MDA Vario + BT359
« Odpowiedź #353 dnia: Sierpień 22, 2008, 11:42:38 »
Gdzieś już widziałęm podobną odpowiedź czy ty wszystkich nowych użytkowników WM tak traktujesz mile?

Rafi,

Miłe traktowanie to jedna sprawa, a zaśmiecanie tematu pytaniem na które odpowiedź można znaleźć po prostu podłączając Diamonda do kompa albo (w ostateczności) w instrukcji, to druga... O opcji "szukaj" na Forum nawet nie wspominam.
W sumie nie ma się co dziwić - najłatwiej zadać pytanie i poczekać chwilę na odpowiedź, prawda?

pozdr.

r a d e q m
"Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #354 dnia: Sierpień 22, 2008, 11:52:12 »
Nie wspominając o tym, że to są pytania dotyczące podstawowej obsługi PPC a nie konkretnie Diamonda

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #355 dnia: Sierpień 22, 2008, 16:07:07 »
Do HTC Diamond mozna zamontowac wieksza baterie bo jest wieksza obudowa, a jak z bateria w ERA MDA Compact IV? Szukalem na necie ale nie moglem znalesc nic na ten temat...

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #356 dnia: Sierpień 22, 2008, 21:14:14 »
Do HTC Diamond mozna zamontowac wieksza baterie bo jest wieksza obudowa, a jak z bateria w ERA MDA Compact IV? Szukalem na necie ale nie moglem znalesc nic na ten temat...

Wieksza baterie mozna zamontowac nie dlatego, ze jest wieksza obudowa tylko dlatego, ze wieksza bateria przychodzi z dodatkowa klapka.
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14227:bp-e270-
zbawieniem-dla-diamonda&catid=50:akcesoria&Itemid=92

Baterie mozna dostac np tutaj:
http://www.palmtops.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=52_54_130_131&products_id=1479

Bedzie pasowac bo MDA IV rozni sie generalnie tylko klapka od Diamonda.

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #357 dnia: Sierpień 22, 2008, 21:34:08 »
To widzialem, bateria bedzie pasowac? To ok. Ale co z klapka? Bede musial zamontowac ta wieksza tyle ze w ksztalcie z oryginalnego htc diamond? Bo przeciez na mda nie ma chyba wiekszej klapki? Czy sie myle...

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #358 dnia: Sierpień 22, 2008, 22:25:23 »
To widzialem, bateria bedzie pasowac? To ok. Ale co z klapka? Bede musial zamontowac ta wieksza tyle ze w ksztalcie z oryginalnego htc diamond? Bo przeciez na mda nie ma chyba wiekszej klapki? Czy sie myle...

Jak na MDA nie ma wiekszej klapki? MDA jest taki sam jak Diamond tylko w nim tylna klapka stylizowana jest na diament i to jest roznica. a wielkosciowo te klapki sa podobne.

*

Offline plato

• 24
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #359 dnia: Sierpień 22, 2008, 22:30:35 »
Ta bateria zwieksza grubosc(stad zmiana rozmiaru klapki) diamonda dlatego nejman sie zastanawia czy klapka bedzie pasowac na mda. Klapka moze pasowac tylko nie wiadomo jak rysik bedzie pasowal,bo rysik w diamondzie jest przeciez sciety pod ksztalt klapki,a w mda normalny.