HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 334182 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #270 dnia: Sierpień 13, 2008, 13:45:38 »
Dzieki klusek wiesz nie kazdy jest geniuszem tak jak ty. Ciekawie czy wymiary rzeczywiscie sa takie.
Nie trzeba być geniuszem do takich obliczeń ;) Wymiary powinny się zgadzać co do milimetra. Jakaś mała, milimetrowa rozbieżność może być w przypadku kiedy przekątna wyświetlacza jest podawana przez producenta w pewnym przybliżeniu.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #271 dnia: Sierpień 13, 2008, 14:03:16 »
Wszysto piekinie juz mam zamowic na aukcji tylko wlasnie do tego wyswietlacza mam zastrzezenia nie jest on czasem za mały (głownie chodzi mi o przegladanie stron www i ogladanie filmow), bo ciezko to wywnioskowac po szkicu na kartce papieru a zawsze w rzeczywistosci to troszke inaczej sie prezetuje.
Jeszcze raz wiekie Dzieki
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2008, 16:06:39 wysłana przez Tasak »

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #272 dnia: Sierpień 13, 2008, 14:18:56 »
Wszysto piekinie juz mam zamowic na aukcji tylko wlasnie do tego wyswietlacza mam zastrzezenia nie jest on czasem za mały, bo ciezko to wywnioskowac po szkicu na kartce papieru a zawsze w rzeczywistosci to troszke inaczej sie prezetuje.

Nie liczy sie wielkosc tylko jakosc :P
Nie no tak na serio - sa mniejsze wyswietlacze - mialem wiele PDA wiec smialo stwierdze ze da sie pracowac spokojnie :)

Pozdr.
Adam
---------------------------------------------------
HW:        HTC Touch HD
SW:        HTC ROM Tester:P
Obecnie: 6.5

« Odpowiedź #273 dnia: Sierpień 13, 2008, 16:04:27 »
Jestem w posiadaniu MDA Compact IV (Brand T-Mobile HTC Diamond):

Niestety mimo usilny prób nie udało mi się uruchomić TCPMP 0.81.

No właśnie mam ten sam problem co do odtwarzacza TCPMP na MDA C4.
Czy ktoś znalazł rozwiązanie jak go odpalić?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #274 dnia: Sierpień 13, 2008, 16:36:42 »

Wszysto piekinie juz mam zamowic na aukcji tylko wlasnie do tego wyswietlacza mam zastrzezenia nie jest on czasem za mały (głownie chodzi mi o przegladanie stron www i ogladanie filmow), bo ciezko to wywnioskowac po szkicu na kartce papieru a zawsze w rzeczywistosci to troszke inaczej sie prezetuje.

wymiary sie zgadzają  nie ma problemow z ogladaniem na operze stron, palcem przesuwasz pierscieniem powiekszasz pomniejszasz wg potrzeb  :ok:
filmy tez sie calkiem dobrze oglada, a przesiadlem sie z 3,6 cala

Jestem w posiadaniu MDA Compact IV (Brand T-Mobile HTC Diamond):

Niestety mimo usilny prób nie udało mi się uruchomić TCPMP 0.81.

No właśnie mam ten sam problem co do odtwarzacza TCPMP na MDA C4.
Czy ktoś znalazł rozwiązanie jak go odpalić?
z tego co wiem jedyny co dziala to tcpmp v0,72rc1 specjalna wersja dla diamonda jest gdzies link w watkach
ale core player bije na glowe ze sterownikami qtv vga prawie 100%
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #275 dnia: Sierpień 13, 2008, 17:50:06 »
a wiesz z jakiego powodu prawie 100%? Bo te sterowniki nic diamencikowi nie dają - nie korzystają z akceleracji. Wersja coreplayer dla diamenta dopiero powstaje
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #276 dnia: Sierpień 13, 2008, 18:02:38 »
a wiesz z jakiego powodu prawie 100%? Bo te sterowniki nic diamencikowi nie dają - nie korzystają z akceleracji. Wersja coreplayer dla diamenta dopiero powstaje
77% a 99% to jest nic ?? to jest wlasnie akceleracja ta sama zreszta co w kaizerze wiec sterownik jak najbardziej obsluguje te instrukcje i  korzysta z akceleracji,
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #277 dnia: Sierpień 13, 2008, 20:40:15 »
wzrost jest ze względu na sposób owania a nie akceleracji sprzętowej. pocztaj na oficjalnym forum
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline pawwel

• **
  • 159
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #278 dnia: Sierpień 13, 2008, 20:45:58 »
A ja mam pytanie trochę z innej beczki... jak sprawuje się radio w diamondzie? Chodzi mi o jakość odbioru?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #279 dnia: Sierpień 13, 2008, 21:17:48 »
wzrost jest ze względu na sposób owania a nie akceleracji sprzętowej. pocztaj na oficjalnym forum
nie moge tego znalesc, jest 5 watków o diamondzie, ale nic mądrego, mozesz dac jakis link albo co to za forum jesli nie http://www.corecodec.com/forums

A ja mam pytanie trochę z innej beczki... jak sprawuje się radio w diamondzie? Chodzi mi o jakość odbioru?
co do jakosci odbioru to tak w porownaniu do auta to słabiej z sygnałem, tak z polowe mniej stacji oczywiscie te najlepsze "z"  rmf odbierają dobrze

*

Offline pawwel

• **
  • 159
« Odpowiedź #280 dnia: Sierpień 13, 2008, 22:40:38 »
co do jakosci odbioru to tak w porownaniu do auta to słabiej z sygnałem, tak z polowe mniej stacji oczywiscie te najlepsze "z"  rmf odbierają dobrze

ze zwykłym radiem nie ma sensu porównywać, bardziej chodzilo mi o porównanie z innymi palmfonami/telefonami, ale w zasadzie informacja, że największe stacje itp. odbieraja dobrze mi wystarcza :ok:

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #281 dnia: Sierpień 13, 2008, 22:52:29 »
Dla tych co narzekaja na Diamonda :)

Ktos pojechal jablkowe 3G :)

http://www.fkn.pl/1,356,1806520,1,wiadomosc.html

Pozdr.
Adam

*

Offline pawwel

• **
  • 159
« Odpowiedź #282 dnia: Sierpień 13, 2008, 23:11:37 »
nie szybkość działania jest największą wadą tego urządzenia, ale to już dyskusja kompletnie nie związana z tematem... :P

« Odpowiedź #283 dnia: Sierpień 13, 2008, 23:15:26 »

ze zwykłym radiem nie ma sensu porównywać, bardziej chodzilo mi o porównanie z innymi palmfonami/telefonami, ale w zasadzie informacja, że największe stacje itp. odbieraja dobrze mi wystarcza :ok:
mialem samsunga x700 to radio bylo bardzo kiepskie z radia w diamondzie jestem bardzo zadowlonony co prawda radio na oryginalnym romie dzialalo kiepsko ale teraz juz jest ok

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #284 dnia: Sierpień 14, 2008, 12:02:23 »
Przymierzam się do zakupu HTC Touch Diamond no i czekam aż jeszcze cena trochę spadnie  :forsa:.
Czytałem w różnych opiniach i forach, że bateria jest jest słabiutka i trzeba ją codziennie ładować.
Mam w związku z tym pytanie, jeśli założymy że będę Diamonda używał w ten sposób: kilkanaście minut rozmów/wideorozmów dziennie, sprawdzenie kalendarza, może jakiś SMS do odczytania/napisania i wysłania, WIFI włączone max 30minut i w tym czasie sprawdzenie kilku stronek, BT wyłączony, GPS wyłączony - na jak długo starczy bateria bez ładowania ???

Pzdr

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #285 dnia: Sierpień 14, 2008, 12:03:59 »
Przymierzam się do zakupu HTC Touch Diamond no i czekam aż jeszcze cena trochę spadnie  :forsa:.
Czytałem w różnych opiniach i forach, że bateria jest jest słabiutka i trzeba ją codziennie ładować.
Mam w związku z tym pytanie, jeśli założymy że będę Diamonda używał w ten sposób: kilkanaście minut rozmów/wideorozmów dziennie, sprawdzenie kalendarza, może jakiś SMS do odczytania/napisania i wysłania, WIFI włączone max 30minut i w tym czasie sprawdzenie kilku stronek, BT wyłączony, GPS wyłączony - na jak długo starczy bateria bez ładowania ???

Pzdr

Stawiam ze na poczatku bedziesz sie bawil tym jak dziecko.
Pozniej faktycznie osiagniesz stan uzywania jaki opisujesz.
Wtedy stawiam ze baterie bedziesz ladowal co 2 dni :)

Adam

*

Offline meeron

• **
  • 106
« Odpowiedź #286 dnia: Sierpień 14, 2008, 13:48:38 »
mi CIV trzyma dzis 4ty dzien
tzn kolo 20 minie rowne 4dni a zostalo jeszcze 2 kreski na tej szegolowej baterii :P
htc diamond made in era

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #287 dnia: Sierpień 14, 2008, 13:53:56 »
mi CIV trzyma dzis 4ty dzien
tzn kolo 20 minie rowne 4dni a zostalo jeszcze 2 kreski na tej szegolowej baterii :P
Ooo.... pięknie.
Jeśli nie będzie dla Ciebie problemem to zdradź jak wykorzystujesz swojego CIV, że trzyma już czwarty dzień.

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline meeron

• **
  • 106
« Odpowiedź #288 dnia: Sierpień 14, 2008, 13:58:30 »
a lezy i odpoczywa sobie od niedzieli, dziennie okolo 15min z wi-fi bo ssam poczte pogode zupdejtuje i tyle
dopiero zaczne go sobie personalizowac i wtedy dostanie po dupce :)
htc diamond made in era

*

Offline foni

• 30
« Odpowiedź #289 dnia: Sierpień 14, 2008, 14:10:12 »
Witam wszystkich świadomych użytkowników!!

Właśnie przesiadam się z E65 na Erowski MDA Compact IV choć ja jestem w Plusie. Jestem tuż tuż przed wymianą softu oryginalnego, bo ciągłe ogladanie blueconect jest dla mnie bezcelowe. Ale nie w tym problem. Zanim ustawie sobie urządzenie "po swojemu" chciałbym się nim możliwie mocno pobawić. Jak psuć to na początku :-)
Póki co nie mogę sobie poradzić z przeniesieniem prawie 200 kontaktów z Nokii do MDA. Macie na to jakiś patent? Może soft? W E65 mam zapisane mnóstwo informacji w kontaktach (np po 2-3 telefony do tej samej osoby) i nie mam pojęcia jak je przenieść do tego fajnego urządzenia.
Przesiadałem się często z telefonu na telefon i PCSuite załatwiało zawsze sprawę ale tym razem lekko chyba nie będzie. HELP!

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #290 dnia: Sierpień 14, 2008, 17:22:38 »
ja przeniosłem prawie 500 w ten sposob, że z noki (pcsuitem) do outlooka, a póżniej to już jest łatwo do diamenta activesync i po sprawie.

*

Offline foni

• 30
« Odpowiedź #291 dnia: Sierpień 14, 2008, 22:15:02 »
ja przeniosłem prawie 500 w ten sposob, że z noki (pcsuitem) do outlooka, a póżniej to już jest łatwo do diamenta activesync i po sprawie.

No jest to jakieś wyjście, przy czym ja nie mam outlooka.  :proud:
Do poczty używam Lotusa i jakoś do Outlooka nigdy nie zatęskniłem. Czyżby jedynym rozwiązaniem było przeprosić się z tą aplikacją?

*

Offline cardax

• 303
  • Made in Japan
    • Reklama
  • Sprzęt: Jornada 720,Jornada 728,Htc Hero,Ipaq 914c,Sony U3
« Odpowiedź #292 dnia: Sierpień 14, 2008, 23:40:30 »
Własnie kupiłem dwie doby temu

Mam w ręku HTC ELF i obok Diamonda

Hmmm porównanie.

Htc ELF -stara stylistyka 7/10                       Htc Diamond -kosmos 8/10 (tylko 9 bo z klapką do baterii straci urok)
Htc ELF -dzwięk super 9/10                           HTC Diamond -przykre 3/10 co oni za głosnik wstawili :(
HTC ELF -ekran kolory 7/10                           HTC Diamond - 10/10 no bo Vga jasnę :)
HTC ELF -bateria 9/10                                   HTC Diamond -2/10 (dwa telefony wykorzystywane w firmie intensywnie)
HTC ELF -wydajność 6/10                             HTC Diamond 8/10 (te same programy wgrałem na obydwa)
Podsumowanie zwykłego śmiertelnika

Bez drugiej baterii pojemniejszej najlepiej w tej samej obudowie (widziałem w necie gdzieś max 1100 bez zmiany klapki)
Robić z tego telefonu baterią 1800 cegłe z wielką obudową to kompletne zaprzeczenie stylistyce to powrót do wizarda.
Htc Diamond jest nie użytkowy drugi smutny błąd to jakość dzwięku hm ale to już do przebolenia.

Reasumując Nie sprzedam ELF-a a myślałem że będę mógł sobie troszkę kosztów zwrócić :(

Jestem trochę zawiedziony subiektywnie :(

Ale sobie gadżet kupiłem :) trudno jak się jest Htc maniakiem :)
Htc Hero.Star Track ,Diamond,HTC TOUCH,HP914c
jaq3,dell Axim,Casiopeia,Ethen Obecnie mój kochany Imate 9502
Es400 Blackberry 9900 Android dla androidów :)

« Odpowiedź #293 dnia: Sierpień 15, 2008, 09:23:06 »
MAm nietypowe pytanko.Jak mocno wam magnez trzma,u mnie jak wrzuce do dolka to nie dociaga do konca i musze dosunac tez tak macie?

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #294 dnia: Sierpień 15, 2008, 10:26:48 »

No jest to jakieś wyjście, przy czym ja nie mam outlooka.  :proud:
Do poczty używam Lotusa i jakoś do Outlooka nigdy nie zatęskniłem. Czyżby jedynym rozwiązaniem było przeprosić się z tą aplikacją?

lepiej się przeprosić z Outlookiem, na dzień dzisiejszy nie ma chyba lepszej aplikacji do pracy grupowej,  jak jest  połączony z Exchangiem konkurencji praktycznie brak - lotus domino to chyba jedyny konkurent ale niestety jest totalna porażką (a text ibm'a "super human software" to już jest beszczelność:)

« Odpowiedź #295 dnia: Sierpień 15, 2008, 12:21:02 »
Witam,
.... a czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie w tym cacku ustawić "czas ważności wiadomości SMS" , bo albo jestem ślepy, albo ktoś to megaukrył !

... a S2U2 instalować wersję VGA czy QVGA ?

« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2008, 12:24:53 wysłana przez pa_well »

« Odpowiedź #296 dnia: Sierpień 15, 2008, 12:26:53 »
a ja panowie przeniosłem w dość ciekawy sposób kontakty. W mojej E50 zaznaczyłem wszystkie kontakty, następnie wziąłem wyślij przez bluetootha, i odebrałem w diamondzie :) I po dziwo przeniosły sie bez problemu

*

Offline meeron

• **
  • 106
« Odpowiedź #297 dnia: Sierpień 15, 2008, 12:55:49 »
MAm nietypowe pytanko.Jak mocno wam magnez trzma,u mnie jak wrzuce do dolka to nie dociaga do konca i musze dosunac tez tak macie?
u mnie samo dociaga do konca :)

znacie jakies darmowe dobre gad-gadu do diamencika ?
htc diamond made in era

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #298 dnia: Sierpień 15, 2008, 12:58:01 »
MobileGadu
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline meeron

• **