HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 334298 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #240 dnia: Sierpień 10, 2008, 00:33:35 »
Witam szanownych forumowiczow

tydzien temu zakupilem HTC Touch Diamond (Unlock) :) z czego jestem ogromnie zadowolony lecz mam dwa pytania czy istnieje mozliwosc dokupienia Pamieci np 8gb MicroSD bo w instrukcji nie ma nigdzie pokazane gdzie takowa karte sie wklada o ile takie wejscie jest?
Pytanie nr 2 Mieszkam w USA a moj diamond posiada Rom 137.456.2 WWE | Radio V 1.00.25.03 czy nie jest to ROM z werji Europejskiej?

*

Offline tomwol

• 49
  • Sprzęt: C IV
« Odpowiedź #241 dnia: Sierpień 10, 2008, 00:44:07 »
[...] czy istnieje mozliwosc dokupienia Pamieci np 8gb MicroSD bo w instrukcji nie ma nigdzie pokazane gdzie takowa karte sie wklada o ile takie wejscie jest?
Pytanie nr 2 Mieszkam w USA a moj diamond posiada Rom 137.456.2 WWE | Radio V 1.00.25.03 czy nie jest to ROM z werji Europejskiej?
ad 1) nie da rady, Diamond/MDA C IV nie posiada gniazda na karty pamięci, jego 4 GB muszą Ci wystarczyć

ad 2) z góry mówię, że się na tym nie znam, więc przepraszam jeśli wprowadzam w błąd: a nawet jeśli to co ?

*

Offline piobar

• *
  • 64
    • http://www.tanieagd.pl
  • Sprzęt: HTC WIZARD->ETEN X500->HTC DIAMOND->HTC HD2->ARC S
blokada screena??
« Odpowiedź #242 dnia: Sierpień 10, 2008, 20:56:13 »
Witam
Czy ktos juz namierzyl cos co zablokuje screen podczas gdy telefon przyjmuje polaczenie? Tego fona nie da sie normalnie uzywac, prawie za kazdym razem mi sam odbiera rozmowy albo odbieram lub ignoruje je niechcacy podczas wyciagania go z kabury. Dodam ze mam kilka kaburek po poprzednich pda i kazdej w mniejszym lub wiekszym problem ten dotyczy (im bardziej dopasowana tym gorzej). Zaczynam miec paranoje ;-) jak ktos zadzwoni to sztywnieje i cuduje jak wyciagnac telefon np jak jade samochodem czy rowerem. Po0dejrzewam ze z tego powodu kaburki do niego firmowo nie daja. Debil jakis wymyslil ekran rowny z obudowa :-(( Nie wierze ze jestem jedyny tym wkurzony. HELP!

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #243 dnia: Sierpień 10, 2008, 20:59:48 »
a czy testowałeś programik S2U2? przesuwasz taki suwak przed odebraniem rozmowy lub odblokowaniem urządzenia

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #244 dnia: Sierpień 10, 2008, 21:28:19 »
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

« Odpowiedź #245 dnia: Sierpień 11, 2008, 00:24:53 »
czy da się w Diamencie zrobić backup kontaktów,kalendarza itp. bo nie mogę nigdzie znaleźć takiej opcji ?

*

Offline piobar

• *
  • 64
    • http://www.tanieagd.pl
  • Sprzęt: HTC WIZARD->ETEN X500->HTC DIAMOND->HTC HD2->ARC S
« Odpowiedź #246 dnia: Sierpień 11, 2008, 01:44:15 »
Nie probowalem tego programu S2U2 bo wyzej ktos napisal ze nie dziala on pod T3D.

« Odpowiedź #247 dnia: Sierpień 11, 2008, 09:13:17 »
Działa z T3D (rom lite QSQA).

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #248 dnia: Sierpień 11, 2008, 09:27:00 »
czy da się w Diamencie zrobić backup kontaktów,kalendarza itp. bo nie mogę nigdzie znaleźć takiej opcji ?
poszukaj sobie PIM backup (darmowy!) - ten programik zrobi Ci kopie kontaktów, kalendarza i nawet sms.

« Odpowiedź #249 dnia: Sierpień 11, 2008, 10:33:59 »
Czym sie rożni O2 XDA diamond od HTC touch diamond???

« Odpowiedź #250 dnia: Sierpień 11, 2008, 10:42:18 »
Czym sie rożni O2 XDA diamond od HTC touch diamond???

Pewnie niczym, HTC tak ma sprzedając telefony różnym sieciom. Np. HTC Arthemis nazywał się w Orange "SPV 650" a to było dokładnie to samo.
pozdrowienia

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #251 dnia: Sierpień 11, 2008, 20:13:21 »
program do backupu dołączony jest także do d=Diamonda na jednej z płytek
and that's what can be
remembered...

*

Offline golab25

• 20
  • Sprzęt: O2 XDA Flame, HTC HD2, N85, SGS3, 6310i
« Odpowiedź #252 dnia: Sierpień 11, 2008, 20:52:27 »
Panowie ( no i panie oczywiście :) )powiedzcie mi, jak wygląda akceleracja 3D w ów sprzęcie? oraz próbował mu już ktoś sprawdzić jak to wygląda np w emulatorach ?

Chyba nikt nie odpowiedzial jeszcze a mnie tez to interesuje. Jak jest z ta akceleracja 3D??

« Odpowiedź #253 dnia: Sierpień 11, 2008, 20:59:01 »
a mda od diamonda oprocz klapka czym sie innym rozni

PS; Ma ktos zdjecia HTC diamonda PL??
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2008, 21:54:53 wysłana przez pawlom »

*

Offline pawwel

• **
  • 159
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #254 dnia: Sierpień 11, 2008, 21:59:18 »
klapką? różni się się całą obudową. Diamond PL... tzn.? z polskiej dystrybucjii?

« Odpowiedź #255 dnia: Sierpień 11, 2008, 22:00:13 »
właśnie

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #256 dnia: Sierpień 12, 2008, 05:05:17 »
mam pytanie odnośnie patrycji 86mb oznaczona jest (/)  czy istnieje jakiś sposób aby zwiekszyc jej rozmiar poinstalowałem aplikacje i mam 4mb wolnego miejsca

*

Offline fonnes

• 22
    • Marine24
  • Sprzęt: HTC Diamond, MDA Vario II
« Odpowiedź #257 dnia: Sierpień 12, 2008, 06:52:22 »
Cytat: pawlom
PS; Ma ktos zdjecia HTC diamonda PL??
Jeśli chodzi Tobie o MDA Compact IV czyli klon Diamonda dla sieci T-mobile
to zdjecie jest tu:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=103376.60

Albo po prostu wejdź na stronę Ery do zakładki "telefony".
Natomiast niezbrandowany Diamond z dystrybucji PL nie rożni się niczym od tych
sprzedawanych gdzie indziej.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2008, 06:55:40 wysłana przez fonnes »

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #258 dnia: Sierpień 12, 2008, 18:15:14 »
Mógłby ktoś ściągnąć i uploadować nowy rom do diamencika w wersji .2 ? Niedawno się pokazał, a ja z moim S/N nie mogę oczywiście go zassać.
and that's what can be
remembered...

« Odpowiedź #259 dnia: Sierpień 12, 2008, 21:54:40 »
Witam

Czy jest możliwe aby ekran nie wygaszał sie w czasie trwania rozmowy?Po zakończeniu rozmowy ekran jest wygaszony i nic nie funkcjonuje dopóki sie nie wybudzi sprzętu powerem.

*

Offline Air.

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC HD2, MDA Compact IV
« Odpowiedź #260 dnia: Sierpień 12, 2008, 22:31:50 »
Mam to samo, ale tylko z rozmowami przychodzącymi. Przy rozmowach wychodzących ekran nie wygasza się za to przy przychodzących telefon przechodzi w stan uśpienia. W Advaced Config ustawiłem "Screen Off During Call" na Disabled, ale jak widać działa to tylko przy rozmowach wychodzących. Rom oryginalny Ery.

« Odpowiedź #261 dnia: Sierpień 12, 2008, 23:48:15 »
Siemka!
Jestem zielony w sprawach PDA a napalilem sie na Diamonda, wiec mam kilka (moze glupich) pytan
1.Czy moze mi ktos podac wymiary wyswietlacza w mm bo jakosc cale mi nic nie mowia...
2.Niewiecie czasem czy jest jakas aplikacja dzieki ktorej Diamond obsługiwalby Flash na stronkach (wyswietlal filmiki)
3.Czy jest jakis program dzieki ktoremu mozna uzywac Diamonda jako pilot do TV?
4.Czy w GPS do polaczenia sie z satelita potrzeba interntu czy mozna tak jak w niektorych nokiach pobierac sygnal bezposrednio z satelit?
5.Czy telefon obsuguje pliki typu jad. jar. lub sa moze do tego jakies programy??
Z gory dzieki za odp, pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2008, 01:24:01 wysłana przez Tasak »

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #262 dnia: Sierpień 13, 2008, 07:38:46 »
Siemka!
Jestem zielony w sprawach PDA a napalilem sie na Diamonda, wiec mam kilka (moze glupich) pytan
1.Czy moze mi ktos podac wymiary wyswietlacza w mm bo jakosc cale mi nic nie mowia...
2.Niewiecie czasem czy jest jakas aplikacja dzieki ktorej Diamond obsługiwalby Flash na stronkach (wyswietlal filmiki)
4.Czy w GPS do polaczenia sie z satelita potrzeba interntu czy mozna tak jak w niektorych nokiach pobierac sygnal bezposrednio z satelit?
5.Czy telefon obsuguje pliki typu jad. jar. lub sa moze do tego jakies programy??

poszukaj na wszystkie twoje pytania jest odpwiedz albo na forum (nie jest duże wiec szybko przeszukasz) albo w googlach

*

Offline pawwel

• **
  • 159
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #263 dnia: Sierpień 13, 2008, 12:00:35 »
Siemka!

1. Nie chce mi się szukać tych wymiarów, 2.8" przekątnej, zamień sobie na cm i mniej więcej będziesz wiedzial, jak nie to ekran ma znając życie identyczne wym. jak ine pda z 2.8" tego producenta.
2. Opera 9.5 obsługuje flash
4. to jest aGPS, chcesz to łączy się z internetem, żeby ustalić położenie satelit i szybciej złapać fixa, nie chcesz, nie łączy się.
3. nie ma irdy, więc to niemożliwe.
5. są.

I teraz po pierwsze szukaj, po drugie zastanów się, czy potrzebujesz takiego urządzenia... to tak jakby ktoś kubował supersportowy samochód i się pytał, co to jest takie okrągłe, które się kręci przed fotelem. :ok:

« Odpowiedź #264 dnia: Sierpień 13, 2008, 12:10:48 »
Dzieki za odpowiedz.
Jak kiedys znajdziecie czas, to czy moglibyscie zmierzyc wyswietlacz? Bo 2,5 cala to 7.11 cm i co mi to daje jak niewiem jaka szerokosc a jaka wysokosc.
Pozdrawiam!

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #265 dnia: Sierpień 13, 2008, 12:19:54 »
Jeżeli masz przekątną wyświetlacza i jego wymiary (szer. i wys.) w pikselach to jeżeli uważałeś na matematyce w szkole to bardzo łatwo przeliczysz sobie wymiary na centymetry  :wink:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2008, 12:21:27 wysłana przez Klusek »
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #266 dnia: Sierpień 13, 2008, 13:02:42 »
To oblicz to pane madralo, bo ja jetem slaby z matematyki  :ok:
Chyba ze dojdzie ktos kto ma Diamonda i  bedzie mu sie chcialo napisac wymiary w mm
Z gory dzieki!
Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2008, 13:05:15 wysłana przez Tasak »

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #267 dnia: Sierpień 13, 2008, 13:12:29 »
Na łatwiznę idziesz? ;) Ale niech Ci będzie :) Wg mojego kalkulatora wyświetlacz Diamonda powinien mieć wymiary 42,672mm x 56,897mm.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Air.

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC HD2, MDA Compact IV
« Odpowiedź #268 dnia: Sierpień 13, 2008, 13:27:29 »
4. to jest aGPS, chcesz to łączy się z internetem, żeby ustalić położenie satelit i szybciej złapać fixa, nie chcesz, nie łączy się.
IMHO mylisz aGPS z oprogramowaniem do aktualizacji pozycji satelit. aGPS wykorzystuje sygnał ze stacji bazowych GSM do "zgrubnego" ustalenia pozycji, dzięki czemu zwykły GPS szybciej może złapać fixa. Dzięki oprogramowaniu jak np. QuickGPS aktualizowane są dane o satelitach, co pozwala na jeszcze szybsze łapanie fixa. Jednak aGPS nie ma nic wspólnego z internetem.

« Odpowiedź #269 dnia: Sierpień 13, 2008, 13:42:11 »
Jak ktos dorwie troche czasu to niech sprawdzi, i juz zamawiam to cacuszko. :wink:
Dzieki klusek wiesz nie kazdy jest geniuszem tak jak ty. Ciekawie czy wymiary rzeczywiscie sa takie.