Moje odpowiedzi

1. Co do bateri to nie powiem, bo co chwile podlaczam Diamonda do Laptopa wiec sie laduje Ciagle. Moge powiedziec cos odnosnie ladowania ... mialem K850i i nie chcial za nic sie naladowac kiedy byl podlaczony pod Lapa. Diamond robi to bardzo szybko. Aczkolwiek czuc ze bateria sie troche nagrzewa... (moze dlatego ze nowa.. sam nie wiem)
2. W standardowej sersji oprogramowania telefon faktycznie dziala wolno (szybkosc porownal bym do SE P1i) ponoc w nowej wersji softu sporo poprawiono jezeli chodzi o szybkosc dzialania . Jak wgram to napisze czy faktycznie widac roznice. Wgralem dzis TomTma ver. 7 i szybkosc dzialania mi odpowiada (mam mape UK). Mialem niedawno normalna nawigacje TomTom GO 520 i samo urzadzenie ladowalo sie i dzialalo znacznie wolniej niz to co mam teraz wgrane na Diamondzie.
3. Jesli chodzi o aparat to specem nie jestem ale roznice w jakosci zdjecia potrafie zobaczyc. Duzy minus to brak flesha i malo opcji trybu robienia zdjec (w porownaniu do K850i) aczkolwiek sama jakosc zdjec wg mnie jest OK a nawet zdjecia wygladaja calkiem dobrze. Fajny jest patent z robieniem zdjec. dotykasz lekko przycisku "OK" aparat ustawia ostrosc potem dociskasz klawisz i maszfotke. Szybkosc dzialania aparatu wg mnie jest w normie. Jak bym mial porownac zdjecia wykonane z K850i i Diamond to (zakladajac ze zdjecia robie w dobrzym swietle) sa one podobne.. K850i wg mnie wcale nie mial rewelacyjneo aparatu i zdjecia robione w 5MB pixeli byly niewyrazne takie jakby malowane farba olejna

... jak chcecie to moge podac kilka przykladow zdjec zrobionych z K850i i Diamonda

4. Muzyka... heh spodziewalem sie troche lepszej jakosci ... nie wiem czy to moj model (mam pecha jesli chodzi o glosniczki w tel) ale jakosc wg mnie jest srednia. Puscilem sobie wczoraj kawalek Dance... i dzwiek byl bardzo metaliczny

przy najglosniejszym ustawieniu glosniczka. Jak sie troche wyciszy to jest OK. wg mnie jakosc glosniczka zew jest poprostu nie najlepsza...
5. Wczoraj pobawilem sie roznymi trybami wpisywania txtu... heh i fajne opcje ma ten diamond... pisanie rysikiem calkiem fajnie dzialalo (mialem P1i i tam to byla porazka) a tu nie dosc ze duzo trybow to PDA calkiem dobrze sobie radzil z rozmoznawaniem txtu. Jesli chodzi o klawiature.. to masz ich kilka rodzajow. na Starcie masz klawiature Compact Qwerty, masz 2 literki w 1 "klawiszu", jest normalna klawiatura QWERTY (2 rodz) i klawiatura jak w normalnym telefonie. Jak dla mnie to ten tel ma najbardziej rozbudowany sys. pisania. Prawie wszedzie mozesz wlaczyc klawiature (ktora niestety zasloni Ci czesc ekranu) Mozna dograc specjalny sofciK I obrócic tel i pisac horyzontalnie. a co do pisania to poprostu trzeba sie przyzwyczaic. Ja uzywam klawiatury Compact Qwerty i nie narzekam. idzie esa napisac, ale jak ktos jest maniakiem pisania esow na zwyklym fonie i zna polozenie kazdej literki w tel to tu bedzie musial sie niezle przestawiac.
6. W gry nie gram (pogralem sobie w gre z kulka i jest b. fajna ale po levelu 9 mialem ochote rzucic tel o ziemie bo plansze robia sie za trudne

benchamrkow nie chce mi sie instalowac
7. Jakosc rozmowy jest idealna wg mnie. ja slysze 2ga osobe b.dobrze ona tez nie narzeka na jakosc dzwieku.
8. Tel zwiesil mi sie w ciagu 2 dni 2 razy

ale glownie z mojego powodu bo dalem mu niezly wycisk uruchamiajac sporo aplikacji na raz... aczkolwiek potrafi sie czasami zamulic tak mocno ze mam wrazenie ze znow sie zwiesil... to chyba jest problem starego ROMu. jak znajde opcje sciagniecia nowego ROMu ze strony HTC to wgram ja odrazu i dam znac czy dalej tel sie muli.
9. Obsluga tel jest calkiem calkiem. Wyrazny ekran dotykowy... dosyc spory wiec nie mam problemu trafiac na klawisze (nawet z moimi duzymi paluchami). Rysik jest b.fajny aczkolwiek nie do konca. Niezlym bajerem jest to ze rysik jest na magnez i jak go wyjmujesz to wlacza Ci sie ekran

. Takie male cos a cieszy

aczkolwiek jak go trzymam to wydaje on mi sie troche za krótki i czesc rysika jest zrobiona z plastiku ... który mam wrazenie ze ma zaraz sie polamac pod naciskiem mojej reki

Touch Flow dziala ok. Machasz sobie palcem po ekranie i wszystko sie bajerancko przesuwa .... Co do ergonomi tel to jest srednio wygodny, bo jest dosyc cienki i dol jego jest tak jakby skoszony wiec przez to wydaje sie jeszcze bardziej cienki. Dodatkowo tel sie troche "palcuje"
![wredny :]](https://pdaclub.pl/forum/Smileys/pdaclub/squaresmile.png)
(wg mnie nie jest to az tak tragiczne jak to inni ludzie opisuja.. zalezy to od tego kto jak czesto rece myje
Jak cos wiecej bedzie trzeba napisac to smialo prosze pytac chetnie odpowiem (aczkolwiek zaznacze ze nie bede instalowal specjalnie jakis "smieci" na tel zeby sprawdzic wydajnosc tel itp.)