HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 335302 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #900 dnia: Listopad 13, 2008, 20:31:42 »
Podłączyć kabel i wybrać usługę Internet Sharing (udostepnianie inetrnetu) z Comm Manager.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
« Odpowiedź #901 dnia: Listopad 14, 2008, 14:42:04 »
Ahoj
To mój pierwszy problem Diamondem. Po podłączeniu do komputera pyta o rodzaj połączenia, wybieram Disk Driver. Pojawia mi się nowy dysk wymienny na który chcę skopiować dane, kiedy to to robię niestety nie mogę bo po dłuższym muleniu sprzętu pojawia się komunikat "Nie można skopiować xxxxx. Ścieżka jest za głęboka". Wybieram różne miejsca docelowe np my documents, foldery przeze mnie stworzone - bez skutku. Na poprzednim ROMie Dutty v2.2 pl by Lovelasik nie miałem takiego problemu.
Dziwne że po podłączeniu przez AS mogę normalnie eksplorować Diamonda, kopiować i usuwać pliki ale naturalnie trwa do dłużej ;)

Używam ROMu Duttys V2.8 RTM.
pozdrawiam

u mnie też są podobne problemy na QSQA 3.1 full - nie mam żadnych komunikatów, ale po kopiowaniu przez 'tryb dysku' mam błędy odczytu/zapisu (przez AS problemów brak)
Metaverse.out.deliver("life");

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #902 dnia: Listopad 14, 2008, 19:16:28 »
Ahoj
To mój pierwszy problem Diamondem. Po podłączeniu do komputera pyta o rodzaj połączenia, wybieram Disk Driver. Pojawia mi się nowy dysk wymienny na który chcę skopiować dane, kiedy to to robię niestety nie mogę bo po dłuższym muleniu sprzętu pojawia się komunikat "Nie można skopiować xxxxx. Ścieżka jest za głęboka". Wybieram różne miejsca docelowe np my documents, foldery przeze mnie stworzone - bez skutku. Na poprzednim ROMie Dutty v2.2 pl by Lovelasik nie miałem takiego problemu.
Dziwne że po podłączeniu przez AS mogę normalnie eksplorować Diamonda, kopiować i usuwać pliki ale naturalnie trwa do dłużej ;)

Używam ROMu Duttys V2.8 RTM.
pozdrawiam

u mnie też są podobne problemy na QSQA 3.1 full - nie mam żadnych komunikatów, ale po kopiowaniu przez 'tryb dysku' mam błędy odczytu/zapisu (przez AS problemów brak)

Mam nadzieje, że zmiana ROMu pomoże... :(
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
« Odpowiedź #903 dnia: Listopad 14, 2008, 20:52:47 »
Też to miałem u kumpla tak się działo,
zaś u mnie śmiga.
Wniosek WINDOWS nawala.
Reinstalka albo update wszystkiego co się da do portów i virus scan

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #904 dnia: Listopad 14, 2008, 21:45:19 »
Też to miałem u kumpla tak się działo,
zaś u mnie śmiga.
Wniosek WINDOWS nawala.
Reinstalka albo update wszystkiego co się da do portów i virus scan

Też o tym myślałem ale stało się tak dopiero po zmianie ROMu. W ten weekend do ów takiej dojdzie i napisze czy coś zmieniło.
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

« Odpowiedź #905 dnia: Listopad 15, 2008, 10:07:16 »
Czy ktos moze mi powiedziec czy za ok.3miesiace bedzie mozna damencika kupic o ok 100-200 zl mniej?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #906 dnia: Listopad 15, 2008, 10:10:31 »
Tak, dobry jasnowidz  :) A za ile chciałbys kupić? Są różne okazje, nawet u nas na forum  :ok:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #907 dnia: Listopad 15, 2008, 12:06:20 »
Gdzie trzeba wrzucić klawiatury by działały?

*

Offline kmaro

• 366
« Odpowiedź #908 dnia: Listopad 15, 2008, 12:35:54 »
Gdzie trzeba wrzucić klawiatury by działały?

Nie rozumiem pytania. Klawiatury masz standardowo w każdym romie

« Odpowiedź #909 dnia: Listopad 15, 2008, 12:42:10 »
Ja wiem, ale gdy chcę dodać nowe to jak mam to zrobić?

*

Offline kmaro

• 366
« Odpowiedź #910 dnia: Listopad 15, 2008, 12:56:03 »
chodzi ci typu klawiatury Resco instalujesz jako cab albo z exe

« Odpowiedź #911 dnia: Listopad 15, 2008, 13:34:43 »
No faktycznie :D Zapędziłem się i od razu skopiowałem rar na komórkę i się nie dało zainstalować.
Zainstalowałem TouchPal i gdy ją włączam mam taką malutką... ucina mi cały ekran i jest taka mała na środku ekranu. Czemu tak? Jak zrobić by było normalnie?
Resco działa normalnie.

*

Offline kmaro

• 366
« Odpowiedź #912 dnia: Listopad 15, 2008, 14:14:07 »
Pewnie jest pod QWGA szukaj czegoś pod VGA

*

Offline estor12

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Diamond WM 6.1 PL , rom 4.0
« Odpowiedź #913 dnia: Listopad 16, 2008, 14:43:03 »
witam od dwóch dni testuje diamonda,  nie chciałem wgrywać na początku innego romu , ale hmm wiedzę zę poprzednik (sprzedawca) mnie ubiegł i coś tu i tak jest wgrane  , jest jakiś sposób na identyfikacje tego co mam .
opis z boot loader :
DIAM100 MFG 64M
SPL-1.40.Olinex
Micro-Diam (LED) v11
PSOC – diam Stage_pvt v0x32

to znaczy, że HardSPL jest wgrany ? bo powinien mieć coś z orange
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2008, 14:44:50 wysłana przez estor12 »

*

Offline BartyL

• *
  • 79
« Odpowiedź #914 dnia: Listopad 16, 2008, 15:49:41 »
Witam!

W jaki sposob ogladac TV na komorce? Mam HTC Touch Diamond Orange, skonfigurowany WAP po GPRS, Internet po GPRS w telefonie, ale jak wchodze na Orange World - TV to wyskakuje blad-seriws dostepny dla uzytkownikow z dostepnym APN: Orange WAP. 
Czy uslugi 3G musza byc wlaczone? Bo jak je wlacze to juz nie wyskakuje ten blad.(co nie zmienia faktu ze film i tak sie nie moze otworzyc,nie wiem czy moze tak dlugo to trwa - jest czarny ekranik jakby czekal na odtwarzanie, ale nic wiecej mimo czekania - jak skonfigurowac? uzywam tego programu wbudowanego pvplayer).

A w przegladarce Opera obrazki sa zamazane, maly rozmiar czcionki, nie wiem czemu, nie da sie powiekszyc. Musze uruchamiac w IE.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2008, 18:35:06 wysłana przez BartyL »

*

Offline micho

• 33
« Odpowiedź #915 dnia: Listopad 16, 2008, 19:30:59 »
jak zrobie backup programem pimBackup i zmienie ROM z Duttys 2,9 na 3,1 to co mi potem odtworzy ten backup..??
czy jest sens robic w ogole taki backup...?? czy lepiej na nowym romie ustawic wszystko od poczatku..powgrywac programy itd..??

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #916 dnia: Listopad 16, 2008, 20:52:51 »
micho przecież programem PIM Backup jak sama nazwa informuje zrobisz backup danych PIM (kalendarz, książka adresowa, e-maile, sms itp.) Więc przywrócisz na nowym ROMie wszystko. Płatny SPB Backup 2.0 podobno (mam ale nie próbowałem) ma możliwość pełnego backupu i przeniesienia tego na nowy ROM ale tego nie polecam.

« Odpowiedź #917 dnia: Listopad 17, 2008, 01:59:06 »
witam mam taki mały dylemat, kusi mnie zmiana diamonda na pro czyli model z wysuwaną klawiaturą jednakże mam pytanie czy są jakieś istotne różnice w funkcjonowaniu urządzenia między tymi modelami oprócz niewielkich różnic w postaci dodatkowej klawiatury i slotu na kartę pamięci?? czy jest sens zamiany kierując się jedynie możliwością umieszczenia karty pamięci która w dużej mierze ułatwiła by mi korzystanie z telefonu oraz czy orientuje się ktoś czy pro rzeczywiście obsługuje standard micro SDHC powyżej 4 GB??

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #918 dnia: Listopad 17, 2008, 12:17:09 »
witam mam taki mały dylemat, kusi mnie zmiana diamonda na pro czyli model z wysuwaną klawiaturą jednakże mam pytanie czy są jakieś istotne różnice w funkcjonowaniu urządzenia między tymi modelami oprócz niewielkich różnic w postaci dodatkowej klawiatury i slotu na kartę pamięci?? czy jest sens zamiany kierując się jedynie możliwością umieszczenia karty pamięci która w dużej mierze ułatwiła by mi korzystanie z telefonu oraz czy orientuje się ktoś czy pro rzeczywiście obsługuje standard micro SDHC powyżej 4 GB??

Pro obsługuje bez problemu 8GB SDHC - znajomi mają i używają.
Co do różnic to nie tylko klawiatura jest inna.  Waga, rozmiar itp - moim zdaniem istotne różnice :D
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline Dajmon

• 9
« Odpowiedź #919 dnia: Listopad 17, 2008, 18:16:19 »
Witam, mam kilka pytan odnosnie Diamonda, a dokladniej kilku irytujacych problemow! Odrazu dodam ze mieszkam w UK i moja siec to Orange, telefon ma logo Orange na obudowie ale soft nie wyglada na brandowany wszystko jest pod logiem HTC. Odrazu dodam ze zmiana ROMu nie wchodzi w gre bynajmniej narazie bo telefon mam na "okresie probnym" (28dni). Wczesniej mialem Trinke okolo rok czasu wiec jakies podstawowe doswiadczenie z systemem mam.
Moj rom to: 1.37.405.1. WWE
Radio: 1.00.25.03

Podstawowym problemem jest to ze telefon w domu ma bardzo slaby zasieg, czesto jest 1 kreska czasem traci go calkowicie. Kombinowalem w ustawieniach telefonu (manualne ustawienie sieci, typ sieci) i nie zauwarzylem zbytnich zmian, moze ktos mial podobny problem?

Budzik, widzialem na forum ze byl poruszany ten temat, opisze dokladnie moja sytuacje: Rano budzik nastawiony na 6.00, na szczecie nastawilem tez drugi;) godzina 6.01 budzik w Diamondzie nie nadal nie dzwoni, wybudzam go przyciskiem power wlacza sie budzik chociaz na zegarku jest godzina 5.00 i minuty leca jak sekundy az dochodzi do 6.01 :) dziwne...

Jak wylaczyc odbieranie automatyczne po wyciagnieciu z pokrowca?

Czasem wybudzajac telefon przyciskiem power na ekranie mam otwarty kalendarz chociaz telefon byl zablokowany, i na 100% nie blokowalem go z otwartym kalendarzem...

Przepraszam jesli wszystkie problemy byly juz poruszone, ale nie udalo mi sie przeczytac wszystkich tematow bo mam diamonda dopiero kilka dni a szukajka nie znalazlem odpowiedzi.

HTC Trinity

HTC Touch Diamond

*

Offline Boru

• 44
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #920 dnia: Listopad 17, 2008, 19:13:11 »
Witam, mam kilka pytan odnosnie Diamonda, a dokladniej kilku irytujacych problemow! Odrazu dodam ze mieszkam w UK i moja siec to Orange, telefon ma logo Orange na obudowie ale soft nie wyglada na brandowany wszystko jest pod logiem HTC. Odrazu dodam ze zmiana ROMu nie wchodzi w gre bynajmniej narazie bo telefon mam na "okresie probnym" (28dni). Wczesniej mialem Trinke okolo rok czasu wiec jakies podstawowe doswiadczenie z systemem mam.
Moj rom to: 1.37.405.1. WWE
Radio: 1.00.25.03

Podstawowym problemem jest to ze telefon w domu ma bardzo slaby zasieg, czesto jest 1 kreska czasem traci go calkowicie. Kombinowalem w ustawieniach telefonu (manualne ustawienie sieci, typ sieci) i nie zauwarzylem zbytnich zmian, moze ktos mial podobny problem?

Budzik, widzialem na forum ze byl poruszany ten temat, opisze dokladnie moja sytuacje: Rano budzik nastawiony na 6.00, na szczecie nastawilem tez drugi;) godzina 6.01 budzik w Diamondzie nie nadal nie dzwoni, wybudzam go przyciskiem power wlacza sie budzik chociaz na zegarku jest godzina 5.00 i minuty leca jak sekundy az dochodzi do 6.01 :) dziwne...

Jak wylaczyc odbieranie automatyczne po wyciagnieciu z pokrowca?

Czasem wybudzajac telefon przyciskiem power na ekranie mam otwarty kalendarz chociaz telefon byl zablokowany, i na 100% nie blokowalem go z otwartym kalendarzem...

Przepraszam jesli wszystkie problemy byly juz poruszone, ale nie udalo mi sie przeczytac wszystkich tematow bo mam diamonda dopiero kilka dni a szukajka nie znalazlem odpowiedzi.

Zasięg uzależniony jest od wersji RadioRomu ja uzywam BS14 i jest znacznie lepsze niż 03. Używałem go w sowim MDA, które zakupiłem z ROMem Ery 1.37. Zawiecha zegarka to wina ROMu. Bardzo często zawieszal mi się zegarek ale na godzinie 00:00 (mowa tu o ROMie Ery) i budzik nie dzwonił. Zmieniłem ROm i wszystko jest ok. Z tym kalendarzem może być ta sama przyczyna. Jeżeli chodzi o odbieranie to sa programy np s2u2 ( prądożerny ale odblokowujesz jak ajfona) lub Answerkeys Disabler(blokuje ekran podczas połączenia przychodzącego, można odebrac tylko klawiszami sprzętowymi)

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 19:15:21 wysłana przez Boru »

*

Offline Dajmon

• 9
« Odpowiedź #921 dnia: Listopad 17, 2008, 20:26:03 »

Zasięg uzależniony jest od wersji RadioRomu ja uzywam BS14 i jest znacznie lepsze niż 03. Używałem go w sowim MDA, które zakupiłem z ROMem Ery 1.37. Zawiecha zegarka to wina ROMu. Bardzo często zawieszal mi się zegarek ale na godzinie 00:00 (mowa tu o ROMie Ery) i budzik nie dzwonił. Zmieniłem ROm i wszystko jest ok. Z tym kalendarzem może być ta sama przyczyna. Jeżeli chodzi o odbieranie to sa programy np s2u2 ( prądożerny ale odblokowujesz jak ajfona) lub Answerkeys Disabler(blokuje ekran podczas połączenia przychodzącego, można odebrac tylko klawiszami sprzętowymi)

Pozdrawiam

Tak wlansie myslalem ze wszystko jest wina ROMu i Radio ROMu ale chcialem potwierdzenia od kogos kto tez uzywa tego sprzetu. Mam okres 28 dni na zwrocenie telefonu jesli bedzie cos z nim nie tak, i boje sie ze jak wgram inne ROMy to problem nie zniknie a ja tym samym strace mozliwosc wymiany telefonu. Jak bede mial kiedys troche czasu to wgram romy i pochwale sie czy problem zniknal.

Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
HTC Trinity

HTC Touch Diamond

*

Offline bielak85

• 31
« Odpowiedź #922 dnia: Listopad 17, 2008, 23:53:48 »
Siemka mam pytanie czy dziala na Waszym diamencie gra Duken Nuken 3 d ? ze strony http://forum.xda-developers.com ?? bo ja jak ja odpalam mam czarny obraz ;|
HTC Diamond
Diamentowy Rom 3.2a Wersja Full Wypas

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #923 dnia: Listopad 18, 2008, 15:35:34 »
DIAM100 MFG 64M
SPL-1.40.Olinex
Micro-Diam (LED) v11
PSOC – diam Stage_pvt v0x32

to znaczy, że HardSPL jest wgrany ? bo powinien mieć coś z orange
Tak, jest wgrany.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

« Odpowiedź #924 dnia: Listopad 18, 2008, 21:05:48 »
Mam problem z limitem MMSów.  Zainstalowałem caba "MMS_size_1MB.cab" ale nadal nie mogę wysłać mmsów powyżej 100kilo.
mam wgrany Diametowy Rom

« Odpowiedź #925 dnia: Listopad 19, 2008, 11:56:07 »
jak i gdzie ustawic serwer proxy przy polaczeniu przez wifi?mozna jakos usprawnic jakos odbieranego sygnalu?(na tym samym hotspocie na lapku mam dobra lub b.dobra jakos, na diamondzie raczek kiepskawo

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #926 dnia: Listopad 19, 2008, 11:57:03 »
jak i gdzie ustawic serwer proxy przy polaczeniu przez wifi?mozna jakos usprawnic jakos odbieranego sygnalu?(na tym samym hotspocie na lapku mam dobra lub b.dobra jakos, na diamondzie raczek kiepskawo

a co ma proxy do polaczenia wifi ??
proxy sie ustawia dla programu nie dla polaczenia

« Odpowiedź #927 dnia: Listopad 19, 2008, 12:00:06 »
masz racje.zmieniam wiec pytanie-gdzie ustawic w operze lub explorerze proxy?zeby koszystac z netu na uczelni musze to zrobic.tak btw jakos kiepsko mi to wifi lapie

*

Offline j4r3k

• 15
« Odpowiedź #928 dnia: Listopad 19, 2008, 14:03:36 »
Potrzebuję pomocy,
mianowicie standardowo w Diamentowym romie 3.2 FW na ekranie home dwa softkeye są przypisane do "Nowe" oraz "SToday", zmieniałem dzisiaj sporo w SecondToday i paru innych rzeczach i zamiast tych przydatnych softkeys mam teraz "Kalendarz" oraz "Programy".
Jak przywrócić domyślny stan?

*

Offline Dajmon

• 9
« Odpowiedź #929 dnia: Listopad 19, 2008, 16:16:04 »
Potrzebuję pomocy,
mianowicie standardowo w Diamentowym romie 3.2 FW na ekranie home dwa softkeye są przypisane do "Nowe" oraz "SToday", zmieniałem dzisiaj sporo w SecondToday i paru innych rzeczach i zamiast tych przydatnych softkeys mam teraz "Kalendarz" oraz "Programy".
Jak przywrócić domyślny stan?

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.msg726844#msg726844 -> porada nr1

HTC Trinity

HTC Touch Diamond