HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 325905 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BartyL

• *
  • 79
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #870 dnia: Listopad 05, 2008, 17:24:33 »
Programik zainstalowalem, tylko nie dziala???!  Dalej moge odbierac polaczenia ekranem dotykowym.

EDIT: Juz dziala! Serdeczne dzieki. Nic nie robilem.Po prostu za pare godzin ktos dzwonil i program zaczal dzialac  :ok:
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 21:15:29 wysłana przez BartyL »

*

Offline bartee1

• 3
  • Sprzęt: Sagem my511x, zamierzam kupić HTC Diamonda
« Odpowiedź #871 dnia: Listopad 05, 2008, 19:55:56 »
Wielkie dzięki za pomoc, k-mil. Kupię Diamonda. Znalazłem na allegro takie słuchawki z pilotem. Link: tutaj. Ktoś z was takie ma? Jaką one mają jakość?

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #872 dnia: Listopad 06, 2008, 07:09:21 »
Wielkie dzięki za pomoc, k-mil. Kupię Diamonda. Znalazłem na allegro takie słuchawki z pilotem. Link: tutaj. Ktoś z was takie ma? Jaką one mają jakość?

Pilocik napewno jest fajnym bajerem, ale jestem ciekawy czy będzie działał z innymi aplikacjami niż WMP.  Ja używam CorePlayera i jakby z nim działał to WIELKI PLUS dla tego zestawu.
Słuchawki w tym zestawie przypuszczam że nie są górnych lotów, ale mogę się mylić.  Kupując to pomyśl o jakiś innych słuchawkach.
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
« Odpowiedź #873 dnia: Listopad 06, 2008, 07:34:03 »
ja posiadam takie słuchawki. Jestem bardzo zadowolony. Pilot musi działać ze wszystkimi aplikacjami.

*

Offline k-mil

• **
  • 217
« Odpowiedź #874 dnia: Listopad 06, 2008, 08:13:33 »
ja posiadam takie słuchawki. Jestem bardzo zadowolony. Pilot musi działać ze wszystkimi aplikacjami.

Musi czy działa?  Testowałeś na jakimś innym playerze oprócz WMP?
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #875 dnia: Listopad 06, 2008, 08:18:06 »

Musi a nie dziala :) Polecam poczytać watek na konkurencyjnym forum: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=399616

*

Offline BartyL

• *
  • 79
« Odpowiedź #876 dnia: Listopad 06, 2008, 10:12:32 »
Witam!

Mam pytanko - gdy przychodzi np.sms ekran jest podswietlony caly czas. Gdy nie uslysze lub nie zobacze smsa to ekran bedzie sie caly czas podswietlal. Jak to mozna zmienic,zeby np.po przyjsciu smsa,polaczenia znowu telefon wszedl w stan uspienia a tylko np."kolko" mrugalo.
Bo inaczej to baterii duzo zje...

Pozdrawiam

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #877 dnia: Listopad 06, 2008, 10:56:07 »
Witam!

Mam pytanko - gdy przychodzi np.sms ekran jest podswietlony caly czas. Gdy nie uslysze lub nie zobacze smsa to ekran bedzie sie caly czas podswietlal. Jak to mozna zmienic,zeby np.po przyjsciu smsa,polaczenia znowu telefon wszedl w stan uspienia a tylko np."kolko" mrugalo.
Bo inaczej to baterii duzo zje...

Pozdrawiam
Ściągnij sobie program Advanced Configuration Tool, on pozwala na wyłączenie wybudzania się urządzenia po przyjściu smsa.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #878 dnia: Listopad 06, 2008, 12:17:11 »
Nie znalazłem do tej pory odpowiedzi na część moich pytań więc ponawiam:

1. Czy da się zrobić tak, żeby alert o otrzymanej wiadomości SMS wyglądał tak: "Masz wiadomość od [nick]", ewentualnie wyskakiwało samo info o otrzymaniu SMS. Zależy mi na UKRYCIU treści wiadomości.

2. Nadal poszukuje aplikacji pocket piano/guitar... interesuje mnie tylko odpowiednik wersji iphonowej (full screen, bez lagów).

3. Nie lubię graficznych modów ale czytałem, że da się już ustawić inną tapetę we wszystkich zakładkach TF... do tego chciałem zmienić kolor tego zielonego podświetlenia. Pytanie czy da się to wykonać bez aktualizacji romu i instalowania dodatkowych tooli ?? W grę wchodzi tylko rejestr i podmiana plików w TC.

4. Jaki polecacie budzik zamiast klaxona? Coś mi ostatnio szwankuje i przestaje dzwonić albo nie działa drzemka :/

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #879 dnia: Listopad 06, 2008, 12:45:35 »
1. Czy da się zrobić tak, żeby alert o otrzymanej wiadomości SMS wyglądał tak: "Masz wiadomość od [nick]", ewentualnie wyskakiwało samo info o otrzymaniu SMS. Zależy mi na UKRYCIU treści wiadomości.
Możesz całkowicie wyłączyć dymek z treścią wiadomości, wtedy Diamond będzie Cię informował o nowym smsie tylko dźwiękiem i migającym kółkiem.
4. Jaki polecacie budzik zamiast klaxona? Coś mi ostatnio szwankuje i przestaje dzwonić albo nie działa drzemka :/
Jest jeszcze np. G-Alarm, podobno dobry, ale ja nie z niego nie korzystałem.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline k-mil

• **
  • 217
« Odpowiedź #880 dnia: Listopad 06, 2008, 12:54:23 »
Nie znalazłem do tej pory odpowiedzi na część moich pytań więc ponawiam:

2. Nadal poszukuje aplikacji pocket piano/guitar... interesuje mnie tylko odpowiednik wersji iphonowej (full screen, bez lagów).

3. Nie lubię graficznych modów ale czytałem, że da się już ustawić inną tapetę we wszystkich zakładkach TF... do tego chciałem zmienić kolor tego zielonego podświetlenia. Pytanie czy da się to wykonać bez aktualizacji romu i instalowania dodatkowych tooli ?? W grę wchodzi tylko rejestr i podmiana plików w TC.

Na wszystkie te pytania już były odpowiedzi albo są oddzielne wątki.  Ja dokładnie nie pamiętam jak to wszystko zrobić i skąd ściągnąć potrzebne CABy.

A propos zielonego tła to jest to w TIPS & TRICKS      

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.0  Tu poszukaj.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2008, 13:18:40 wysłana przez k-mil »

« Odpowiedź #881 dnia: Listopad 06, 2008, 13:31:56 »
Witam wszytskich,

Mam pytanie, czy da się w Diamondzie zrobic taka sztuczkę magiczkę, że po zakończeniu rozmowy telefonicznej, jak "odrywamy" słuchawkę od ucha, żeby od razu ekran się podświetlał. Tak jest np w Iphonie, a w moim Diamondzie nie i może to tylko kwestia ustawień?

Druga sprawa, co sądzicie o o tym socie z allegro:
http://allegro.pl/show_item.php?item=469814588

czy ktoś korzysta z tego ROMu? Jakieś opinie?

pzdr
Paweł

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #882 dnia: Listopad 06, 2008, 13:37:52 »

Przeciez to nie jest zaden ROM. Ktos wrzucil proste ustawienia do cab i sprzedaje za 70. To samo zrobisz w Diamond Tweak albo AC. No ale 4 naiwnych znalazl :D

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #883 dnia: Listopad 06, 2008, 15:49:52 »
Na wszystkie te pytania już były odpowiedzi albo są oddzielne wątki.  Ja dokładnie nie pamiętam jak to wszystko zrobić i skąd ściągnąć potrzebne CABy.
A propos zielonego tła to jest to w TIPS & TRICKS      
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.0  Tu poszukaj.

Jak napisałem "nie znalazłem do tej pory"...  więc jeśli nie pamiętasz jak to zrobić to nie pisz - szkoda miejsca. A każdy łącznie z Tobą zadaje pytania, na które były już odpowiedzi ponieważ zarówno to forum jak i forum xda urosło do takich rozmiarów, że normalnie  żyjący i pracujący człowiek nie jest w stanie czytać na bieżąco a wyszukiwarki działają zazwyczaj na inne słowa kluczowe... sorry za OT ale denerwuje mnie dialog na zasadzie "-kto ma?" "-ja nie mam"

Wracając do tematu:
1. wiem, że dymki można wyłączyć ale akurat mi to pasuje:P tyle, że nie chcę żeby wyświetlały treść... jak się nie da informować tylko o nadawcy to wyłączę i tyle.

3. Jeśli chodzi o zielone podświetlenie i program "black selector" z "tips&tricks" to też nie tędy droga... Nie chce instalować żadnych dodatkowych tooli i syfów tylko zmienić sobie tą wartość "ręcznie" z możliwością dobrania jakiegoś ładnego kolorku pod standardowy czarny motyw HTC. Denerwuje mnie nadmierna ilość wpisów w rejestrze:P

4. dzięki Klusek... na pewno wytestuję tego G-Alarma bo w końcu nie mogę się spóźniać do pracy przez głupie urządzenie:) nie ma to jednak jak budzik w Noki - nigdy nie zawodzi :)

« Odpowiedź #884 dnia: Listopad 06, 2008, 18:08:00 »
Mam pytanie do osob ktore maja baterie 2000mHA? I bardziej mi chodzi o tylna obudowe ktora byla w zestawie tkz. "garbik"

Czy wy tez macie problem z robieniem zdjec? Ze odbija sie wam ten lakierowany spod, albo ze ten lakier obija obraz ?? Moze pokazac co sie robi...ale bardziej mi zalezy aby to jakos usunac? Jakis pomysl?

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #885 dnia: Listopad 07, 2008, 14:40:18 »

Przeciez to nie jest zaden ROM. Ktos wrzucil proste ustawienia do cab i sprzedaje za 70. To samo zrobisz w Diamond Tweak albo AC. No ale 4 naiwnych znalazl :D

Zgłosiłem allegro....przecież ktoś bierze kasę za coś co jest zupełnie darmowe i nie jest jego pracą :(
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #886 dnia: Listopad 09, 2008, 17:37:19 »
moim zdaniem nic nie da zgłoszenie do allegro. to że coś jest darmowe to nie jest argument.
argumentem mogą być prawa autorskie, ale trudno to będzie udowodnić.
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

*

Offline StMK

• 427
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14.479.2(23699) PLK
« Odpowiedź #887 dnia: Listopad 09, 2008, 17:41:50 »
Witam.

Po przesiadce na Diamonda i zainstalowaniu Diamentowy ROM v 4.0 ERA - LITE - jedna sprawa mnie denerwuje.
Wielkość czcionki w podpisach ikon w: Start -> Programy, i Start -> Ustawienia jest mikroskopijnie mała.
Czyżby WM 6.1 tak miał...?
Pozostałe wielkości czcionki tzn. w Menu oraz w PopUp łatwo można zmianą wartości w rejetrze skorygować.
Nigdzie nie moge znaleść stosownych wpisów w rejestrze by to zmienić.

Jeśli ktoś mógłby coś w tym temacie mi pomóc... - z góry dziękuje.

pozdr. StMK

Anuluje, już znalazłem odp. na innym forum.
Może komuś się przyda: http://www.nuerom.com/BlogEngine/page/nueFont.aspx
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2008, 13:32:28 wysłana przez StMK »

*

Offline meeron

• **
  • 106
« Odpowiedź #888 dnia: Listopad 10, 2008, 20:13:16 »
czesc!
czy pojawil sie juz jakis soft to OC procka w diamenciku ?
htc diamond made in era

*

Offline BartyL

• *
  • 79
« Odpowiedź #889 dnia: Listopad 11, 2008, 12:25:02 »
Witam!

1.Mam pytanie : czesto jest tak,ze podlaczam telefon do ladowania na noc i jak sie budze rano to wyswietlacz sie swieci (nie ma nowych smsow i poaczen) - co go wybudza z uspienia ???

2.I drugie pytanki - ustawilem wylaczanie urzadzenia gdy jest bezczynny i przy zasilaniu akumulatorowym i zewnetrznym,ale jak przychodzi sms to swieci sie caly czas, a jak polaczenie to to gasnie ,wiec ok. Dlaczego z smsem jest inaczej,przeciez tez jest bezczynny.

3. PS. Mam rom 1.93.... a na tym nie mozna wgrac Touch Config, wiec w jaki sposob moge zmienic np.zegarek na oryginalny HTC, ikonki itp.?
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2008, 12:26:38 wysłana przez BartyL »

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #890 dnia: Listopad 11, 2008, 12:38:44 »
Ahoj
To mój pierwszy problem Diamondem. Po podłączeniu do komputera pyta o rodzaj połączenia, wybieram Disk Driver. Pojawia mi się nowy dysk wymienny na który chcę skopiować dane, kiedy to to robię niestety nie mogę bo po dłuższym muleniu sprzętu pojawia się komunikat "Nie można skopiować xxxxx. Ścieżka jest za głęboka". Wybieram różne miejsca docelowe np my documents, foldery przeze mnie stworzone - bez skutku. Na poprzednim ROMie Dutty v2.2 pl by Lovelasik nie miałem takiego problemu.
Dziwne że po podłączeniu przez AS mogę normalnie eksplorować Diamonda, kopiować i usuwać pliki ale naturalnie trwa do dłużej ;)

Używam ROMu Duttys V2.8 RTM.
pozdrawiam
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

« Odpowiedź #891 dnia: Listopad 11, 2008, 18:14:18 »
Witam

Chciałbym zapytać, jak sprawuje się w waszych HTC Diamond/ MDA CIV wifi, moim MDA jestem odrobinę rozczarowany testowałem go na trzech różnych AP'ach, zasięg nie jest rewelacyjny dosłownie kilka metrów max 4m czasem 5m. Proszę o opinię na temat wifi w waszych urządzeniach.

Pozdrawiam

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #892 dnia: Listopad 11, 2008, 18:20:43 »
Jestem w jedym pokoju dwie sciany [kuchnia] i pokuj ok 10 m  jest  :ok:
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline dassystem

• **
  • 111
  • Sprzęt: Eten X800 -> HTC Touch Diamond -> Omnia HD i8910 -> HTC Magic |32A|
« Odpowiedź #893 dnia: Listopad 11, 2008, 20:22:28 »
To zależy również od nadajnika - w pracy livebox  przez cienką ścianę traci 60% sygnału, w domu asus przez dwie ściany traci tylko 30%

*

Offline gustaw55

• 1
  • Sprzęt: HTC Diamond touch
« Odpowiedź #894 dnia: Listopad 11, 2008, 20:57:49 »
Witam jestem nowym użytkownikiem PDA wcześniej tylko Symbiany mam problem z uruchomieniem niektórych aplikacji.
Auto mapa 5.2 i Igo działa.
 Problem jest w TomTom 7 (TomTom_Navigator_7.450.9028_repack2-black.cab) wyskakuje komunikat: "Unable to start not enought memory is avaisble"
z TCPMB jest podobnie komunikt brzmi: "nexpected program failure please send crash.txt to the developersprogrm will now exit"

Prosze o podpowiedź co z tym można zrobić może już ktoś to przerabiał na forum tego nie znalazłem.

HTC Diamond touch z Orange polska

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #895 dnia: Listopad 11, 2008, 21:00:16 »
To zależy również od nadajnika - w pracy livebox  przez cienką ścianę traci 60% sygnału, w domu asus przez dwie ściany traci tylko 30%

U mnie livebox przez 2 ściany w domu prywatnym traci 5 -10 % zasięgu czyli żadna strata. Oczywiście zasięg łapię w lapku a nie pda bo na Kaiserze mam tylko 30 % zasięgu.
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2008, 21:02:34 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline k-mil

• **
  • 217
« Odpowiedź #896 dnia: Listopad 12, 2008, 16:43:40 »
Witam

Chciałbym zapytać, jak sprawuje się w waszych HTC Diamond/ MDA CIV wifi, moim MDA jestem odrobinę rozczarowany testowałem go na trzech różnych AP'ach, zasięg nie jest rewelacyjny dosłownie kilka metrów max 4m czasem 5m. Proszę o opinię na temat wifi w waszych urządzeniach.

Pozdrawiam

Moje MDA bez problemu łapie sygnał gdy jestem na dworzu, AP Asusa jest na 3 piętrze (pomiedzy nami jest drzewo i SZYBA - najwięcej tłumi szyba). Mam wtedy zasięg, ale nie wiem jaki - w każdym razie jest i działa.

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #897 dnia: Listopad 13, 2008, 00:38:34 »
Witam

Pozdrawiam

Moje MDA bez problemu łapie sygnał gdy jestem na dworzu, AP Asusa jest na 3 piętrze (pomiedzy nami jest drzewo i SZYBA - najwięcej tłumi szyba). Mam wtedy zasięg, ale nie wiem jaki - w każdym razie jest i działa.

Ja mam podobnie na routerze Belkina. MDA łapie sygnał jak schodze przed dom (a mieszkam na 3 piętrze)
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline k-mil

• **
  • 217
« Odpowiedź #898 dnia: Listopad 13, 2008, 09:49:19 »
Więc ważny jest RUTER :D  Jak jest dobry to i Diamencik będzie śmigał ładnie :D

« Odpowiedź #899 dnia: Listopad 13, 2008, 20:28:26 »
pytanie. co trzeba zrobić i jak, aby po podłączeniu do kompa, korzystać neta. czyli Diamond jako modem GSM