HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 325709 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #840 dnia: Październik 26, 2008, 18:30:16 »
Przytrzymaj czerwoną słuchawkę (czyli tą od odrzucania rozmowy) i się urządzenie zablokuje.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #841 dnia: Październik 26, 2008, 20:02:05 »
Przytrzymaj czerwoną słuchawkę (czyli tą od odrzucania rozmowy) i się urządzenie zablokuje.

Chyba , że masz ustawioną inaczej . Np. na wybór własny , z wyświetlanych opcji .

« Odpowiedź #842 dnia: Październik 28, 2008, 01:41:01 »
Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak usunąć belkę nad zegarem (Blueconnect) w 3DFlow. Po wgraniu nowego firmware-u od ERY (RUU_Victor_TMO_PL_1.93.118.3_Radio_Signed_Diamond_52.29a.25.13_1.00.25.16_Ship)
nie działa opcja "Use Branded style ..."  w Diamond TF3D Config.

*

Offline wally

• 26
  • Sprzęt: THC Touch Diamond
« Odpowiedź #843 dnia: Październik 28, 2008, 10:03:22 »
Witam,

Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na temat flashowania diamonda wgrywając na storage rom i wykonując reset. Przypadkowo przeglądając www natrafiłem na taki trick. Nie pamiętam jaką nazwę miał mieć dokłądnie plik aby po resecie rozpoczął się update. Może ktoś mnie naprowadzi? Może przydało by się dodać info do FAQ?

Nawet świnka potrafi wejść na drzewo kiedy jest chwalona

« Odpowiedź #844 dnia: Październik 28, 2008, 19:49:06 »
witam. skasowałem sobie Operę. Zainstalowałem nową wersję beta, i jak daję TF3D w zakładce Internet na "launch browser" to sie nic nie odpala. jak to naprawic?

*

Offline az

• 2
« Odpowiedź #845 dnia: Październik 29, 2008, 22:48:44 »
Witam,

Mam poważny problem i związane z nim pewnie banalne pytanie a mianowicie czy może mi ktoś "łopatologicznie" napisać jak można ściągać pliki z XDA-DEVELOPERS, złożyłem tam konto, mam login i kiedy chcę coś pobrać to dostaje info:

"...you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:
1.Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
2.If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation."

...o co chodzi, jak można pobrać te pliki?  :( :-|

« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 23:06:02 wysłana przez az »

*

Offline mastakila

• 6
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #846 dnia: Październik 30, 2008, 00:26:59 »
A aktywowales konto ?

Na poczcie powinienes miec maila z linkiem do aktywacji. Dopiero po aktywacji masz pelny dostep do konta.

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #847 dnia: Październik 31, 2008, 11:44:51 »
Witam szanownych clubowiczów ;)

Na wszystkie moje pytania staram się odszukać samemu odpowiedzi jednak z jedną sprawą mam kłopot.
Nie wiem jak zmienić widok ekranu z pionowego (portrait) na poziomy (landscape). Czy istnieje jakiś szybki sposób na to lub odpowiednia aplikacja?

Pozdrawiam
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

« Odpowiedź #848 dnia: Październik 31, 2008, 12:54:23 »
Witam wszystkich klubowiczów, mam taki problem jak przewijam kontakty paluchem po ekranie a nie suwaczkiem po prawej to strasznie szybo one lecą, można przesuwać paluchem powoli ale i tak gdy oderwę palucha od ekranu to zaczynaja śmigać w dol, czy można ustawic tak żeby przesuwały sie mniej więcej wtempie takim jak pozycje w historii połączeń ??

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #849 dnia: Październik 31, 2008, 12:57:17 »
Witam szanownych clubowiczów ;)

Na wszystkie moje pytania staram się odszukać samemu odpowiedzi jednak z jedną sprawą mam kłopot.
Nie wiem jak zmienić widok ekranu z pionowego (portrait) na poziomy (landscape). Czy istnieje jakiś szybki sposób na to lub odpowiednia aplikacja?

Pozdrawiam
Program gsen, albo Gyrator 2 (polecam ten drugi).
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline wozny87

• 298
« Odpowiedź #850 dnia: Październik 31, 2008, 14:29:16 »
Wielkie dzięki longu, najśmieszniejsze jest to, że mam zainstalowany gsen jednak zacząłem używam Gyrator 2 (z twojego słusznego polecenia) ponieważ jest po prostu lepszy ;)

Ostatnio pytanie związane z tym tematem... czy można zmienić tryb portrait na landscape bez użycia jakichkolwiek aplikacji ponieważ zauważyłem u mojego znajomego (HTC Trinity) że posiada funkcje zaimplementowaną  w systemie w ustawieniach ekranu. Po wybraniu trybu landscape Trinity pozostaje w ów takim do momentu kiedy znudzi się trzymanie poziome ;)

Może jest to związane z wbudowanym czujnikiem położenia Diamencika...

pozdrawiam!

Napisane: Październik 31, 2008, 14:18:35
Witam wszystkich klubowiczów, mam taki problem jak przewijam kontakty paluchem po ekranie a nie suwaczkiem po prawej to strasznie szybo one lecą, można przesuwać paluchem powoli ale i tak gdy oderwę palucha od ekranu to zaczynaja śmigać w dol, czy można ustawic tak żeby przesuwały sie mniej więcej wtempie takim jak pozycje w historii połączeń ??

Szperałem trochę w systemie i nie mogłem nic ciekawego odszukać (też przeszkadza mi ta sytuacja). Zainstalowałem program Qdz, który dzieli kontakty na kategorie np: ABC DEF itp ale można też wybrać All (wszystkie). Moim zdaniem pożyteczny program do zarządzania kontaktami. Korzystam z wersji 0.0.7-003 ale znalazłem nowszą oto link:
http://www.maxprograms.pl/plik,2106.html

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2008, 14:31:12 wysłana przez wozny87 »

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #851 dnia: Październik 31, 2008, 16:13:26 »
Ostatnio pytanie związane z tym tematem... czy można zmienić tryb portrait na landscape bez użycia jakichkolwiek aplikacji ponieważ zauważyłem u mojego znajomego (HTC Trinity) że posiada funkcje zaimplementowaną  w systemie w ustawieniach ekranu. Po wybraniu trybu landscape Trinity pozostaje w ów takim do momentu kiedy znudzi się trzymanie poziome ;)
z windowsa wycieli skrot do obracania nie wiem dlaczego bo przycisk byl przydatny
shell mobile ma taki i w diamondzie obraca wszystko do poziomu na stale
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

« Odpowiedź #852 dnia: Listopad 02, 2008, 14:58:15 »
Ostatnio telefon sam mi się włącza. Wyłączam go górnym przyciskiem (ekranik), a po chwili sam się włącza na nowo.
Wczoraj poszedłem spać - stan baterii 28% po 5 godzinach usłyszałem dźwięk jak się telefon wyłączył z rozładowania.
Czemu tak się dzieje? Jak to naprawić?

*

Offline AaaA

• 29
« Odpowiedź #853 dnia: Listopad 02, 2008, 17:52:09 »
Niezupełnie, obracanie działa tylko na niektóre aplikacje. Swoją droga szukam prostej aplikacji do obracania ekranu w diamondzie właśnie. Może ktoś coś polecić?

*

Offline wozny87

• 298
« Odpowiedź #854 dnia: Listopad 02, 2008, 17:58:04 »
Niezupełnie, obracanie działa tylko na niektóre aplikacje. Swoją droga szukam prostej aplikacji do obracania ekranu w diamondzie właśnie. Może ktoś coś polecić?
Proponuję program Gyrator 2 z polecenia longu. U mnie załatwił sprawę  :proud:
Oto link: http://gyrator.brins0.net/?page=downloads

*

Offline AaaA

• 29
« Odpowiedź #855 dnia: Listopad 02, 2008, 19:46:03 »
Proponuję program Gyrator 2 z polecenia longu. U mnie załatwił sprawę
No niestety u mnie po zainstalowaniu woła, że zainstalowana jest za stara wersja frameworka... Inny pomysł?

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #856 dnia: Listopad 02, 2008, 20:05:40 »
No niestety u mnie po zainstalowaniu woła, że zainstalowana jest za stara wersja frameworka... Inny pomysł?
Zainstalować Framework 3.5? ;] Na forum było wielokrotnie opisane, jak to zrobić - poszukaj.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

« Odpowiedź #857 dnia: Listopad 02, 2008, 23:00:27 »
POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PANOWIE , MAM ZAINSTALOWANEGO ACTIVESYNC I TO DRUGIE OPROGRAMOWANIE , wpinam usb , telefon sie pyta o to czy ma byc activrsync , zaznaczam i w windowsie pojawia mi sie informacja o tym ze nie mozna zainstalowac uzadzenia .... no normalnie krew mnie zalewa
mialem g900 i bez problemu mi sie synchronizowało
co mozna zrobic ???

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #858 dnia: Listopad 03, 2008, 00:28:24 »
można napisać jaśniej w czym problem...
end of fear
yo is here

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #859 dnia: Listopad 03, 2008, 07:44:24 »
POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PANOWIE , MAM ZAINSTALOWANEGO ACTIVESYNC I TO DRUGIE OPROGRAMOWANIE , wpinam usb , telefon sie pyta o to czy ma byc activrsync , zaznaczam i w windowsie pojawia mi sie informacja o tym ze nie mozna zainstalowac uzadzenia .... no normalnie krew mnie zalewa
mialem g900 i bez problemu mi sie synchronizowało
co mozna zrobic ???

mialem podobnie.............a Uruchomiles  Microsoft Outlook ?
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline wozny87

• 298
« Odpowiedź #860 dnia: Listopad 03, 2008, 18:59:11 »
Nie rozumiem po co zakładać nowy post a później pytać oto samo w tym. Proszę sprawdzać wszystkie porady nawet tą związaną z  Microsoft Outlook.

« Odpowiedź #861 dnia: Listopad 03, 2008, 19:15:31 »
witam. zainstalowałem sobie roma SwiftBL Diamond ROM. jest oki, ale zegar jest 12 godziny, ja wolę 24 godziny, da się jakoś to zmienić w rejstrze? kolejne pytanie czy można zrobić na diamondzie tak że udostępnia neta przez Wifi? Jak tak to jakim softem?

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #862 dnia: Listopad 03, 2008, 21:52:47 »
...zegar jest 12 godziny, ja wolę 24 godziny, da się jakoś to zmienić w rejstrze?...

Zanim wejdziesz do rejestru:

Settings>>Regional Setings>>Polski

Szybciej i sprawniej.

*

Offline Morze

• 16
« Odpowiedź #863 dnia: Listopad 04, 2008, 22:55:36 »
Witam,

Zapewne jak każdy świeżo upieczony użytkownik PDA z windą mam wiele pytań. Wiele już rozwiązałem dzięki tego forum mimo, że Jeszcze na wiele nie znam odpowiedzi i właśnie dlatego mam kilka pytań:

1. Jak można zmienić w naszym diamencie, żeby kożystać tylko z GSM. Chcę wyłączyć 3G - zjada to prąd, a ja nigdy z tego nie korzystam.
2. Za radą użytkowników z 4um ściągnąłem program NoData do blokowania niechcianej transmisji danych. Ale kiedy po włączeniu PDA od nowa i gdy ten program nie jest włączony to czy on wtedy też blokuje dane czy zawsze muszę włączać ten program po resecie?
3. Wcześniej miałem Sony Walkmana i tam dało się zmienić słownik T1, żeby podawał polskie wyrazy ale bez polskich znaków "ż", "ó" itp. Chodzi mi oczywiście ze to "kradnie" smsy. Czy tu też się tak da?
4. Właśnie teraz Diament leży koło mnie podłączony do Lapka. Czy kiedy bateria w diamencie jest np. na 80% naładowana i zaakceptowałem doładowywanie to czy bateria przez to będzie krócej żywotna? Lepiej czekać aż rozładuje się do końca?
5. Oraz ostanie ale bardzo ważne pytanie, wręcz mnie trochę śmieszące bo wydaje się, że jest łatwe... Jak skasować wybrane "kategorie" w Taskach?

Wielkie dzięki za każda odpowiedz na moje pytanie

*

Offline bartee1

• 3
  • Sprzęt: Sagem my511x, zamierzam kupić HTC Diamonda
« Odpowiedź #864 dnia: Listopad 05, 2008, 10:03:51 »
Witam. Mam zamiar kupić telefon HTC Touch Diamond. Chciałbym, by telefon działał jako trzeci komputer w mojej sieci Wi-Fi. Słyszałem jednak, że telefon ten ma kiepski zasięg Wi-Fi. Na stronie HTC,  za to wyczytałem, że trzeba wyłączyć oszczędzanie baterii i zasięg Wi-Fi będzie w porządku. Jak to jest dokładnie z tym Wi-Fi?
Oprócz tego mam też inne pytania:
-Jakiej jakości są słuchawki Diamonda?
-Jak idzie synchronizacja przez Active Sync? Czy żeby połączyć komputer z Diamondem przez USB, muszę mieć zainstalowanego MS Outlooka?

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #865 dnia: Listopad 05, 2008, 11:04:55 »
Witam. Mam zamiar kupić telefon HTC Touch Diamond. Chciałbym, by telefon działał jako trzeci komputer w mojej sieci Wi-Fi. Słyszałem jednak, że telefon ten ma kiepski zasięg Wi-Fi. Na stronie HTC,  za to wyczytałem, że trzeba wyłączyć oszczędzanie baterii i zasięg Wi-Fi będzie w porządku. Jak to jest dokładnie z tym Wi-Fi?
Oprócz tego mam też inne pytania:
-Jakiej jakości są słuchawki Diamonda?
-Jak idzie synchronizacja przez Active Sync? Czy żeby połączyć komputer z Diamondem przez USB, muszę mieć zainstalowanego MS Outlooka?

Ja posiadam MDA CIV (ale sprzętowo to jest takie same :d).
Więc tak:
            U mnie WiFi działa bez najmniejszego problemu i nie tylko w domu.
            Słuchawki są marne (przynejmniej w MDA) - dokupiłem adapterek z miniUSB na JACKa (z mikrofonem)  i podłączyłem słuchawki z mojego starszego SE - jakość o kilka klas lepsza :D
            MS Outlooka nie potrzebujesz żeby go połączyć - ale bez niego nie zsynchronizujesz kontaktów itp.
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #866 dnia: Listopad 05, 2008, 12:23:39 »
Witam,

Zapewne jak każdy świeżo upieczony użytkownik PDA z windą mam wiele pytań. Wiele już rozwiązałem dzięki tego forum mimo, że Jeszcze na wiele nie znam odpowiedzi i właśnie dlatego mam kilka pytań:

1. Jak można zmienić w naszym diamencie, żeby kożystać tylko z GSM. Chcę wyłączyć 3G - zjada to prąd, a ja nigdy z tego nie korzystam.
2. Za radą użytkowników z 4um ściągnąłem program NoData do blokowania niechcianej transmisji danych. Ale kiedy po włączeniu PDA od nowa i gdy ten program nie jest włączony to czy on wtedy też blokuje dane czy zawsze muszę włączać ten program po resecie?
3. Wcześniej miałem Sony Walkmana i tam dało się zmienić słownik T1, żeby podawał polskie wyrazy ale bez polskich znaków "ż", "ó" itp. Chodzi mi oczywiście ze to "kradnie" smsy. Czy tu też się tak da?
4. Właśnie teraz Diament leży koło mnie podłączony do Lapka. Czy kiedy bateria w diamencie jest np. na 80% naładowana i zaakceptowałem doładowywanie to czy bateria przez to będzie krócej żywotna? Lepiej czekać aż rozładuje się do końca?
5. Oraz ostanie ale bardzo ważne pytanie, wręcz mnie trochę śmieszące bo wydaje się, że jest łatwe... Jak skasować wybrane "kategorie" w Taskach?

Wielkie dzięki za każda odpowiedz na moje pytanie

Only GSM ustawisz w start/settings/personal/phone zakladka band  u gory w select your network type wybierasz GSM.
Baterie Li-Ion mozna doladowywac, nie ma ona efektu pamieci.
Odnosnie slownika bylo to juz na forum, poszukaj, ja nie uzywam, nie pamietam jak sie to ustawialo.
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 12:26:35 wysłana przez horde »

*

Offline jakowit

• *
  • 72
  • Sprzęt: Qtek 9100, Mda Compact II
« Odpowiedź #867 dnia: Listopad 05, 2008, 12:37:20 »
Czy w diamoncie można korzystać z voipa poprzez głosniczek do rozmów czy też tylko ten zewnętrzny jak bywa zazwyczaj?

*

Offline BartyL

• *
  • 79
« Odpowiedź #868 dnia: Listopad 05, 2008, 15:29:59 »
Witam!

Prosze o pomoc - jestem nowym uzytkownikiem HTC TDiamond. Przy uspionym urzadzeniu gdy dzwoni telefon automatycznie odbokowuje sie ekran dotykowy i jak wysuwam z futeralu (firmowy HTC) to odbiera sie polaczenie. Czy mozna jakos zablokowac telefon?

Pozdrawiam i prosze o pomoc

*

Offline kucharz

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #869 dnia: Listopad 05, 2008, 16:12:28 »
Prosze o pomoc - jestem nowym uzytkownikiem HTC TDiamond. Przy uspionym urzadzeniu gdy dzwoni telefon automatycznie odbokowuje sie ekran dotykowy i jak wysuwam z futeralu (firmowy HTC) to odbiera sie polaczenie. Czy mozna jakos zablokowac telefon?

Answerkeys Disabler - po zainstalowaniu, odebrać bądź odrzucić połączenie będzie można tylko przez przyciski sprzętowe