No dobra, dzis sie troche zzylem z diamencikiem, wszystko pozmienialem w ustwieniach (dzieki programom i zajebistemu "Advanced Config"), prawda taka ze tego sie nie da zostawic bez wgrania softu od qusqi albo innego konkurencyjnego - soft ORANGE to jest zart, ale to juz koniec dyfresji. Dobrze ze mamy tu tylu zyczliwych ludzi ktorzy pomagaja to poustwiac ludziom ktorzy maja stycznosc z windows mobile po raz 1. Jedyna rzecz ktorej do tej pory jeszcze nie rozgryzlem to kwestia transferu danych i GPS, wiem ze moze to laickie i powinno byc oczywiste, ale tak nie jest. Dlatego pozwole sie Was o to zapytac i poradzic.
Dzis testowalem gps (program GPS TEST), wszystko bylo w porzadku, po chwili zlapal kilka satelit. Nie wiedzialem jak to sprawdzic w praktyce, wiec wszedlem do aplikacji Google Maps, no i ledwo tam wszedlem to od razu mi sie telefon zaczal laczyc z siecia, tzn pobioeral dane, podejzewam ze przez siec ORANGE, bo ladnie mi uciekla kasa z konta. Oczywiscie pokazal mi gps moja lokalizacje, to zadzialalo, ale przesuwanie, powiekszanie mapy, etc wszystko sie za kazdym razem wiazalo z laczeniem z ORANGE.
1.Czy da sie jakos to wylaczyc na stale (laczenie w celu pobierania danych), bo wiadomo ze laczenie takie to po 1 kasa a po 2 bateria?
2. Czy da sie ogladac / uzywac gps w google maps bez pobierania danych (np wgrywajac jakos po podlaczeniu do pc dane do map z googli?
3. Tak samo dzieje sie z pogoda (pobieranie danych), czy istnieje wiec jakas alternatywa zeby aktualizowac pogode przez pc, albo wifi pc-ta w domu?
4. Czy jak zainstaluje Automape to wtedy bedzie funkcjonowac wszystko za darmo?
Uffff...troche tego jest, ale to dla mnie troche czarna magia.