HTC Diamond nawigacja GPS

• 32 Odpowiedzi
  • 8461 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
Odp: HTC Diamond nawigacja GPS
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 05, 2009, 16:49:45 »
Z tymi miastami to nie do końca jest tak. Ja miałem podobnie, ściągnąłem Katowice, a w rzeczywistości mam obszar ok. 100x150km na południu Polski. Ale i tak niestety TomTom ciągle ma słabe pokrycie Polski wg mnie....

bo te erowskie licencje takie są, że niby dotyczą jednego miasta, a tak naprawdę chodzi o miasto i szeroko rozumiane okolice
end of fear
yo is here

*

Offline jurek007

• **
  • 116
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 05, 2009, 20:13:11 »
Z tymi miastami to nie do końca jest tak. Ja miałem podobnie, ściągnąłem Katowice, a w rzeczywistości mam obszar ok. 100x150km na południu Polski. Ale i tak niestety TomTom ciągle ma słabe pokrycie Polski wg mnie....

bo te erowskie licencje takie są, że niby dotyczą jednego miasta, a tak naprawdę chodzi o miasto i szeroko rozumiane okolice

Z tymi miastami to jest tak, że nie jest to tylko miasto i okolice ale tak jak wspomniał vonski obszar około 20.000 km kw. z jakby centrum w dużym mieście (stąd nazwa). W spisie miejscowości są tylko te z tego właśnie obszaru. Nawigacja prowadzona jest do granicy obszaru, potem już tylko czysty ekran z kursorem.
Np. w przypadku Szczecina jest obszar do okolic Sulechowa (na południe), ale jest też kawałek Niemiec i płynnie to wszystko przechodzi.
MDA Compact IV > Xperia X1 > GarminAsus M20 > Samsung Galaxy Ace > Motorola Defy RedLens
ROM: Defy+ 4.5.1-134_DFP-125
Operator: Play

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 05, 2009, 23:11:10 »
Co nie zmienia faktu, że w porównaniu z zestawami z Orange gdzie dają pełna Automapę PL z licencja na rok, jest to lipa ;-]
No ale coś za coś, albo AM albo paskudny pomarańczowy kwadracik na obudowie :P