HTC Diamond - internet

• 11 Odpowiedzi
  • 2365 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC Diamond - internet
« dnia: Styczeń 18, 2009, 18:05:52 »
Witam!
2 dni temu kupiłem Diamonda. Telefon super. Pomału go rozpracowywuje, gdyż jest to ogromny przeskok od poprzednika. Jednakże mam jeden problem, a mianowicie, intenet pod żadną postacią nie chce mi chodzić. Jestem w sieci Heyah, ale nie umiem skonfigurować internetu. Chyba z milion razy wpisywałem różne rzeczy potrzebne do konfiguracji. A tu dalej nie ma neta. Mógłby mi ktoś pomóż jak mam go skonfigurować? Co gdzie wpisać ?

Druga sprawa to Wifi. Mam sieć wifi w domu, spokojnie wpisałem kod WEP w laptopie i internet chodzi. A z Diamondem jest trudniej. Wyszukało mi moją sieć. I właśnie może coś źle robie, to proszę o pomoc. Mam teraz zaznaczyć uwierzytelnianie, daje na otwórz czy na udostępniony wpisuje kod WEP i wyskakuje mi komunikat, że kod jest zły i spróbuj ponownie. Jak daje na inne uwierzytelnianie to łączy mnie z siecią a jak wchodzę na jakąś stronę przez operę, to nie da rady, żeby się coś otworzyło.

Proszę o pomoc i wyrozumiałość.
Pozdrawiam!

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
Odp: HTC Diamond - internet
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2009, 18:12:27 »
Witam!
2 dni temu kupiłem Diamonda. Telefon super. Pomału go rozpracowywuje, gdyż jest to ogromny przeskok od poprzednika. Jednakże mam jeden problem, a mianowicie, intenet pod żadną postacią nie chce mi chodzić. Jestem w sieci Heyah, ale nie umiem skonfigurować internetu. Chyba z milion razy wpisywałem różne rzeczy potrzebne do konfiguracji. A tu dalej nie ma neta. Mógłby mi ktoś pomóż jak mam go skonfigurować? Co gdzie wpisać ?

No to tak:

Internet

Z ekranu startowego wybierz START -> USTAWIENIA -> zakładka POŁĄCZENIA -> ikona POŁĄCZENIA -> zakładka ZAAWANSOWANE -> WYBIERZ SIEĆ -> pod pierwszą listą rozwijalną wybierz NOWE
- Wprowadź nazwę dla tych ustawień - wpisz dowolna nazwę (np. Internet) i wybierz zakładkę MODEM -> a następnie NOWE..., pojawi się:
- Wprowadź nazwę połaczenia - wpisz dowolna nazwę (np. Heyah Internet)
- Wybierz modem - z listy wybierz Łącze komórkowe (GPRS) -> wybierz DALEJ
- Nazwa punktu dostępu - wpisz (UWAGA: KONIECZNIE MAŁYMI LITERAMI) heyah.pl -> wybierz DALEJ
- Nazwa użytkownika - wpisz (UWAGA: KONIECZNIE MAŁYMI LITERAMI) heyah
- Hasło - wpisz (UWAGA: KONIECZNIE MAŁYMI LITERAMI) heyah
- Domena - pozostaw puste pole
- Wybierz ZAKOŃCZ

MMS

Z ekranu startowego wybierz START -> USTAWIENIA -> zakładka POŁĄCZENIA -> ikona POŁACZENIA -> zakładka ZAAWANSOWANE -> WYBIERZ SIECI -> pod pierwszą listą rozwijalną wybierz NOWE..., pojawi się:
- Wprowadź nazwę dla tych ustawień - wpisz dowolna nazwę (np. MMS) i wybierz zakładkę MODEM -> NOWE, pojawi się:
- Wprowadź nazwę połaczenia - wpisz dowolna nazwę (np. Heyah MMS)
- Wybierz modem - z listy wybierz Łącze komórkowe (GPRS, 3G) -> wybierz DALEJ
- Nazwa punktu dostępu - wpisz (UWAGA: KONIECZNIE MAŁYMI LITERAMI) heyahmms -> wybierz DALEJ
- Nazwa użytkownika - wpisz (UWAGA: KONIECZNIE MAŁYMI LITERAMI) heyah
- Hasło - wpisz (UWAGA: KONIECZNIE MAŁYMI LITERAMI) heyah
- Domena - pozostaw puste pole
- Wybierz ZAKOŃCZ

Po powrocie do ekranu startowego wybieramy START -> OBSŁUGA WIADOMOŚCI -> SMS\MMS -> MENU -> OPCJE MMS -> zakładka SERWERY -> NOWE, pojawi się:
- Nazwa serwera - wpisz dowolną nazwę (np. Heyah MMS Server)
- Bramka - wpisz 213.158.194.226
- Numer portu - wpisz 8080
- Adres serwera - wpisz http://mms.heyah.pl/servlets/mms
- Połączenie przez - wybierz MMS
- Limit wielkości wysyłania - wybierz 300K
- Wersja WAP - wybierz WAP 2.0
- Wybierz OK
- Zaznacz stworzony serwer i wybierz Ustaw jako domyślny
- Wybierz OK

I to chyba tyle  :E Po wprowadzeniu tego wszystkiego soft reset, tak dla zasady ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 18:16:02 wysłana przez aope »
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2009, 21:06:46 »
Wielkie dzięki :) chodzi jak należy :D a możecie mi jeszcze powiedzieć czy jak wyjde z Opery a ikonka zasięgu internetu jest cały czas widoczna to znaczy, że już nie płace za neta ? ta ikonka jest tylko po to, żeby pokazać mi w jakim zasięgu jestem ?

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2009, 21:15:58 »
jesli masz znaczek taki jakby trojkacik do dolu z kreseczka to znaczy ze nic nie placsz
jak masz literke zamiast tego znaczka to znaczy ze jestes polaczony z internetem

*

Offline filipr

• 22
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 18, 2009, 21:22:11 »
a heyah nie ma zadnych pakietow internetowych? bo chyba dosc drogo wychodzi przegladac strony przy standarowym polaczeniu...

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2009, 22:11:55 »
a heyah nie ma zadnych pakietow internetowych? bo chyba dosc drogo wychodzi przegladac strony przy standarowym polaczeniu...

Ma :) 5 MB za 5 PLN/miesiąc :)
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 19, 2009, 07:27:50 »

Ma :) 5 MB za 5 PLN/miesiąc :)

To zdzierstwo  :mad:  .. w Simplusie pakiet 20MB za 5 zł  :ok:
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 19, 2009, 15:26:03 »
Ale teraz w heyah jest taryfa na mobilny internet, 100kb = 2gr :)

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:22:37 »
A co powiecie na ofertę Ery dla stałych abonentów, tzn pakiet 500MB za 15 zł, opłaca się?

*

Offline majsel

• **
  • 133
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 29, 2009, 06:51:26 »
opłaca.
pozbyłem się diamonda. pozbyłem się wielu problemów z nim związanych.
kupiłem nokię e71 i teraz jestem szczęśliwym człowiekiem. mogę teraz głośno powiedzieć: htc diamond to gówno.

*

Offline dziubek2288

• *
  • 51
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 30, 2009, 21:53:53 »
w Play online masz za 19 zł starter  = 1 GB na pobranie potem za doładowanie za30 zł = 2 gb
HTC TOUCH DIAMOND i nic więcej !!!

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 03, 2009, 16:25:27 »
ale max tylko 800kbit około  :mrgreen: plus postawil nowe nadajniki we wrocku i jest to max 21MBps (zapewne przy wylaczonej sieci i stojac pod nadajnikiem  :ohreally:) a rzeczywisty 15mbit ;) takze Play sobie nastawia tych nadajnikow i predzej czy pozniej zostanie w tyle :>
SPV M3100 ->> HTC DIAMOND (i juz zaczynam zalowac tej cudownej klawiatury i baterii :P)