HTC Diamond- ciemny ekran

• 7 Odpowiedzi
  • 1915 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC Diamond- ciemny ekran
« dnia: Grudzień 24, 2009, 03:32:14 »
Witam ponownie, zdecydowałem się na wymianę wyświetlacza połączonego z digitizerem w moim p3700. Wszystko poszło ładnie sprawnie, gdyby nie fakt, że po włączeniu telefonu nic nie widać na ekranie. Normalnie słychać dźwięk i czuć wibre przy włączaniu, ale na ekranie nie widać kompletnie nic. Próbowałem podłączyć ponownie taśmy, ale nie wiele to dało. Ma ktoś może jakiś pomysł w czym może tkwić problem?? Z góry wielkie dzięki...

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: HTC Diamond- ciemny ekran
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 24, 2009, 09:42:30 »
popsules cos. Oddaj do serwisu :P

*

Offline wasilek

• **
  • 140
  • Sprzęt: MDA IV
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 24, 2009, 10:25:34 »
Mogles popalic sciezki podczas lutowania. Albo kupiles zrypany wyswiwetlacz.....
Moze byc tez kwestia tego, zewyswietlacz byl sprawny i nie potrzebnie go wymieniales, bo uszkodzilo sie cos innego (w takim wypadku serwis)

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 24, 2009, 12:31:56 »
Popalone styki odpadają bo kupiłem połączony digitizer z lcd. Mam takie pytanie bo nie ejstem pewny tylko jednej rzeczy. Mianowicie na taśmach które są przy lcd jest jedno miejsce w samym rogu (patrz zdjęcie) które wygląda jak jakieś uziemienie które powinno iść na tą cała metalową płytkę za wyświetlaczem. W oryginale jest tam przyklejony taki metalowy klejący się kwadracik. Może w tym miejscu występuje brak przepływu prądu?? Poprawcie mnie jeśli się mylę

*

Offline pietras1507

• **
  • 140
  • Sprzęt: Nokia E52
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 24, 2009, 17:33:32 »
sprawdż ścieżki bo są one częstymm problemem:P
pietras1507;D

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 24, 2009, 23:20:02 »
Do pietras 1507: Co masz dokładnie na myśli?? O których scieżkach mowa??

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 01, 2010, 23:20:33 »
Panowie, nie wierze że nikt nie jest w stanie mi pomóc... Myślę, że po świętach i wypoczynku znajdziecie trochę czasu żeby coś napisać. Poradźcie coś, albo postarajcie się odpowiedzieć na moje pytanie. Z góry dzięki i szczęśliwego nowego roku ;)

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 31, 2010, 10:44:05 »
hej panowie, mam podobny problem, działa mi tylko podświelenie w ekranie i panel dotykowy za to nie działa sam wyświetlacz, telefon mi upadł i zgasł mu wyświetlacz. czy to wina wyświetlacza?
dałem zapytanie na :
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=157008.0
może ktoś umie mi pomóć??