Htc diamond a tomtom

• 15 Odpowiedzi
  • 1333 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Htc diamond a tomtom
« dnia: Grudzień 19, 2008, 01:16:26 »
Witam serdecznie wszystkich posiadaczy diamonda :)
Mam mały problem i nie  moge sobie z nim poradzic mam zainstalowanego tomtoma i nie lapie mi sygnaly.Pokazuje zero satelit ale widze je jak przeskakuja na takich paskach.I caly czas w tomtomie pisze szukam prawidlowego syganalu gps.Prosze o pomoc!Wielkie dzieki.

*

Offline daw888son

• 42
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
Odp: Htc diamond a tomtom
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 19, 2008, 08:09:18 »
Sprawdź szczegółowo konfigurację TomToma.Skorzystaj z funkcji QuicGPS w PDA.Napisz ile trwa szukanie sygnału.Pierwszy fix może trwac nawet i 10 minut.Jeśli powyższe nie pomoże pozostaje instalacja innego radioromu.Po instalacji radioromu zalecam hardreset.

*

Offline estor12

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Diamond WM 6.1 PL , rom 4.0
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 19, 2008, 09:02:27 »
zobacz jaki masz w ustawieniach wybrany gps powinien być wew wbudowany , mi działa bez problemu i łapie fixa w max 30 s.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 19, 2008, 22:29:28 »
Wszystko przed zmiana map bylo ok smigalo i fixa lapalo po 5 sekundach a po zmianie map lapie po 5 minutach i zaraz znów przerywa.W ustawienach tomtom mam ustawiony gps wbudowany.Prosze o jakies wskazówki

*

Offline jakub_27

• 39
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 20, 2008, 00:29:25 »
Nie zmieniałeś baterii ? Pracujesz na oryginalnej ?

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 20, 2008, 00:41:27 »
Pobierz nowe pozycję satelit, poza tym gps łap na wolnym powietrzu a nie przy komputerze.

*

Offline jakub_27

• 39
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 20, 2008, 00:49:54 »
Skoro wcześniej działało mu OK, to chyba nie jest to problem braku aktualizacji pozycji i łapania fixa przed kompem ........

*

Offline majsel

• **
  • 133
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 20, 2008, 16:44:35 »
jeśli nie znajduje satelit, użyj programu htc gps tool.
najpierw spróbuj z ustawieniem "clear memory", po odpaleniu programu (wystarczą 2 sekundy działania) nie zatrzymuj, tylko zamknij program i odpal tomtoma.
jeśli nie znajdzie, to odpal jeszcze raz htc gps tool i wybierz opcję "hot start" (u mnie działa raz clear memory a raz hot start) i znowu sprawdź tomtoma.
pozbyłem się diamonda. pozbyłem się wielu problemów z nim związanych.
kupiłem nokię e71 i teraz jestem szczęśliwym człowiekiem. mogę teraz głośno powiedzieć: htc diamond to gówno.

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 20, 2008, 20:05:19 »
Dzieki panowie za odp.Zauważyłem że problem polega na tym iż łapie mi fixa dopiero po ok 10 minutach wcześniej tyle nie czekałem.Ale wiem że po ok 10 minutach dopiero łapie fixa zdarza mi sie że go po 2 minutach gubi spowrotem.Nie bateri nie zmieniałem kupiłem telefon i nie sprawdzałem działania gps dokłanie tylko złapałem fixa i wyłonczyłem.I nie było problemów tak mi sie przynajmniej wydaje dopiero po wgraniu nowych map przejechałem sie samochodem  i nie łapał fixa dopiero po 10 minutkach czasem dłużej.Kurde chaotycznie to napisałem ale chce dokładnie wytłumaczyć :) Proszę o rady.Pozdrawiam 

*

Offline daw888son

• 42
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 20, 2008, 23:22:28 »
By może kluczowym słowem w twoim przypadku jest:"radiorom",o którym już wyżej pisałem.

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 20, 2008, 23:34:04 »
Kurde nie mam pojecia o instalacji radioromu, moze ktos by mi dal jakoms wskazówke?Po instalacji radioromu hardreset czy to tylko zresetuje mi koma czy wywali wszystko co mam na nim?A moze pomoże htc gps tool ??Kurde mam problem ze sciagnieciem tego programu,jak sciagne wzuca na diamond to mam plik tylko plik zek setup_xml i jak wchodze na ten pliczek to mi sie opera ładuje.Kurde chciałbym żeby ten gps mi smigał a nie mam pojęcia od czego sie zabrać ;(

*

Offline daw888son

• 42
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 20, 2008, 23:49:29 »
Ściągnięty plik cab nie rozpakowywuj na komputerze tylko w całości wrzuc na pda i tam uruchom.Co do instalacji radioromu poczytaj podwieszony wątek FAQ jest napisane krok po kroku.

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 21, 2008, 00:00:14 »
Własnie tak robie kopiuje program na pda i widze plik jako opera xml jak go otworze to opera sie wlancza i nic.Np klaxon http://www.freewarepocketpc.net/get-klaxon.html.
A masz moze linka to htc tool ??

*

Offline daw888son

• 42
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 21, 2008, 00:19:48 »

« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 21, 2008, 01:08:03 »
Miałeś racje ja plik rozpakowywałem a później wrzucałem na pda :) THX
Napisane: Grudzień 21, 2008, 00:45:36
ok weszlem to programu htc tool i zrobilem cleral i co dalej musze cos jeszcze zrobić?Bo jak wcisnołem clera to leciły jakies tam dane i wkoncu dałem close?dobrze ?? ;)

*

Offline majsel

• **
  • 133
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 21, 2008, 16:58:18 »
Miałeś racje ja plik rozpakowywałem a później wrzucałem na pda :) THX
Napisane: Grudzień 21, 2008, 00:45:36
ok weszlem to programu htc tool i zrobilem cleral i co dalej musze cos jeszcze zrobić?Bo jak wcisnołem clera to leciły jakies tam dane i wkoncu dałem close?dobrze ?? ;)
znaczy się wszedłeś a nie weszłeś.
tak. wystarczy poczekać parę sekund i zamknąć program.
no ale skoro tomtom się odpala i znajduje satelity to nie musisz używać tego programiku. wina leży gdzie indziej.

pozbyłem się diamonda. pozbyłem się wielu problemów z nim związanych.
kupiłem nokię e71 i teraz jestem szczęśliwym człowiekiem. mogę teraz głośno powiedzieć: htc diamond to gówno.