Opis znaleziony na stronie orange.pl

Sprawdzone działa.
"W ramach pomocy innym podam sposób jak pozbyć się tego orange TF3D.
Krok1: Zainstaluj program "Diamond TF3D Config"
Krok2: Program pewnie nie zadziała dlatego wchodzimy w START/Programy/ Eksplorator plików/Moje urządzenie/Program Files/DiamondTF3D i
usuwamy plik o nazwie TWEK.
Krok3: Uruchamiamy zainstalowany program Diamond TF3D Config przechodzimy do zakładki Appearance tam znajdują się zakładki o
nazwach Theme, data format Language i Home z w/w wybieramy zakładkę Theme i wciskamy Path... pozwoli to nam przejść do folderu w
którym znajdują się Tematy TF3D; (zaznaczam że tematy ściągamy sami jest ich całkiem sporo na różnych stronach wystarczy w
google wpisać tf3d themes. Uważajcie tylko żeby nie były to tematy do modelu HTC HD ponieważ posiadają inne rozdzielczości, zazwyczaj
są podpisane do jakiego modelu jest dany temat) Jeśli już znaleźliśmy folder ze swoimi tematami klikamy w niego jeden raz i klikamy OK
telefon automatycznie wróci do zakładki Appearance/Theme wtedy rozklikujemy pasek który znajduje się pod " Path..." i wybieramy temat
jaki nas interesuje wciskamy Apply i Start. Podmiana plików będzie trwała koło 2-4min po instalacji i kliknięciu "Finish" pojawi się
komunikat o ponownym uruchomieniu urządzenia akceptujemy wciskając OK, i GOTOWE!!!! Telefon włączy się z wybranym przez nas tematem.
I nie dawajcie się namówić na żadne wgranie innego Rom-u ponieważ wiąże się to z utratą gwarancji a koszty serwisowania tego urządzeni
są bardzo wysokie mało tego nieumiejętność wgrywania Rom-u może zakończyć się całkowitym uszkodzeniem naszego urządzenia, do tego s
topnia że serwis nam nie pomoże i zostaniemy z kawałkiem bezużytecznego plastiku w ręku. Mam nadzieje ze moja recenzja i rada pomoże
wielu osobą w podjęciu decyzji o kupnie tego telefonu oraz pozwoli skonfigurować ten smartfon według własnego uznania. POZDRAWIAM"
Link do oryginalnego tematu htcBlack
www.neo.spinet.pl/HTC_Black_v1.93.themeTF3D Config
www.neo.spinet.pl/Diamond TF3D Config Setup v0.6.7.CAB