hm... Czy budzik was budzi ?

• 20 Odpowiedzi
  • 3419 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
hm... Czy budzik was budzi ?
« dnia: Listopad 15, 2008, 22:46:19 »
Takie pytanko czy komus z was udalo sie kiedys obudzic o godzine za pozno z powodu 'zaspania' budzika ?

Mianowicie juz dwa razy mi sie zdarzylo ze budzik zadzwonil dokladnie godzinke za pozno niz powinien,
Uzywam standradowego budzika WM. Objawy kojarza z tym ze wczesniej mialem na dwa dni w ogole wylaczony budzik i po wlaczeniu nastepnego dnia zadzwonil za pozno. nastepnego dnia (po zaspaniu) bylo juz ok...

Jak uzywam regularnie budzika to wszystko jest w normie...

co Wy na to ?

*

Offline szkic

• 1013
Odp: hm... Czy budzik was budzi ?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 15, 2008, 22:47:39 »
Ja uzywam klaxona i mi sie cos takiego jeszcze nie zdarzylo. Moze zmien budzik :P

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
  • Sprzęt: SE X1, HP IQ830UK, Nikon D90
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 15, 2008, 22:48:53 »
Takie pytanko czy komus z was udalo sie kiedys obudzic o godzine za pozno z powodu 'zaspania' budzika ?

Mianowicie juz dwa razy mi sie zdarzylo ze budzik zadzwonil dokladnie godzinke za pozno niz powinien,
Uzywam standradowego budzika WM. Objawy kojarza z tym ze wczesniej mialem na dwa dni w ogole wylaczony budzik i po wlaczeniu nastepnego dnia zadzwonil za pozno. nastepnego dnia (po zaspaniu) bylo juz ok...

Jak uzywam regularnie budzika to wszystko jest w normie...

co Wy na to ?

Polecam Klaxon bądź GAlarm.

P.S. Używałem przez jakiś czas wbudowanego jeszcze jak miałem Axima X51v, ale trochę kiepska funkcjonalność.
Gadget Tales:
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB Pearl, W880, N95 2, P1i, XDA Ignito, W880 SE X1 + IQ830UK + Nikon D90
www.justaphotographer.co.uk

*

Offline jarino

• **
  • 114
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 15, 2008, 22:50:15 »
jestem za leniwy zeby wgrywac taka podstawowa, niezawodna (z definicji) 'pierdołę' hehe no ale chyba bede musial tak zrobic, nie chce zostawac po godzinach w pracy z powodu zaspania :D

*

Offline Kruszon92

• 334
  • HTC Diamond. Diamentowy telefon nie dla idiotów.
  • Sprzęt: Nokia e65. HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 15, 2008, 23:27:12 »
Jak wiadomo standardowe aplikacje w windows mobile nie zawsze smigaja z całascia :P najlepiej wgrac mała aplikacje (dla bezpieczenstwa) Po cożsiedziec w pracy po godzinach :P
Od Czasu zakupu HTC moja dziewczyna jest zazdrosna.

hello kity telefon odbiegający od normy.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 16, 2008, 11:11:30 »
Mnie klaxon już 2 razy nie obudził, raz bo telefon się zwiechł przy ładowaniu, tz. dioda czałyc zas pokazywała że sie łąduje, ale był naładowany no i budzik nie zadziałał. No i dzisiaj kieyd to windows uznał, że brakuje mu pamięci ;)
Rada na to chyba taka, żeby z raz na tydzień zrobić soft reset :)

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 16, 2008, 11:18:01 »
Mi też klaxon nie zadziałał 2 razy i zmieniłem na G-Alarma... zobaczymy jutro :)

20 minut poświęciłem natomiast na znalezienie odpowiedniego dźwięku bo ta wersja, którą zainstalowałem nie miała żadnego standardowego tylko kazała mi wybrać jakiś dźwięk z urządzenia :)

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 16, 2008, 17:15:42 »
mialem podobny przypadek jak matrix5, podczas ladowania zwiesil sei fon i budzik nie dzwonil na szczescie obudzilem sie w czas
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 16, 2008, 17:21:20 »
A mnie budzik jak na razie dziala :)
Jest tylko pewna kwestia, jak ustawi sie budzik, a pozniej uzywa sie programu do czyszczenia np Auto Clean SK Tools czy cos w tym stylu, to zdarza sie tak, ze czyszczona jest notification queue i wtedy budzik nie zadzwoni.

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 16, 2008, 18:10:37 »
zawsze mnie budzi odkad kupilem diamenta i na weekend sam sie przestawia na 9AM bo na tygodniu mam na 7AM jestem zadowolony uzywam to co jest w WM

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 16, 2008, 18:17:06 »
Warto zawsze zmienić na najnowszą wersję Klaxona (obecnie 2.0.0.25)
Metaverse.out.deliver("life");

*

Offline jarino

• **
  • 114
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 16, 2008, 19:03:13 »
Jest tylko pewna kwestia, jak ustawi sie budzik, a pozniej uzywa sie programu do czyszczenia np Auto Clean SK Tools czy cos w tym stylu, to zdarza sie tak, ze czyszczona jest notification queue i wtedy budzik nie zadzwoni.

Nie rozumiem 'kwestia ustawien' ? chodzi Ci o te trzy mozliwosci ustawien budzika ? czy cos innego ? Ja mam podzielone budzenie na dni, zaden dzien sie nie powtarza w tych trzech wariantach :) Jedynie cos swiruje jak dam mu pare dni urlopu to sie pozniej przestawic na odpowiedni tryb nie moze hehe :D
a co do czyszczenia: nie uzywam ACSKT :P i mi nie zadzwonil na czas :D btw. po co to w ogole jest ?

a takie pytanko. Klaxon 'podpina' sie jako glowny budzik ? czy trzeba go uruchamiac z programow ?

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 16, 2008, 19:21:17 »

Nie rozumiem 'kwestia ustawien' ? chodzi Ci o te trzy mozliwosci ustawien budzika ? czy cos innego ? Ja mam podzielone budzenie na dni, zaden dzien sie nie powtarza w tych trzech wariantach :) Jedynie cos swiruje jak dam mu pare dni urlopu to sie pozniej przestawic na odpowiedni tryb nie moze hehe :D
a co do czyszczenia: nie uzywam ACSKT :P i mi nie zadzwonil na czas :D btw. po co to w ogole jest ?

a takie pytanko. Klaxon 'podpina' sie jako glowny budzik ? czy trzeba go uruchamiac z programow ?

Nie zrozumielismy sie :)
Nie chodzi o ustawienia budzika tylko o to, ze programy typu AC SKTools czysci notification queue czyli kolejke powiadomien, czy jak to nazwac, czyli alarmow, powiadomien itp, a to oznacza, ze jest ustawiony normalnie budzik pozniej nastepuje czysczenie przez ten lub inny program i to zdarzenie czyli budzik zostaje wyrzucone z systemu, wiec nie nastapi, nie zostanie uruchomiony budzik. AC SKTolls czysci tempy, wlasnie notyfikacje, rejestr ze zbednych wpisow, zle skroty i tego typu smieci. Jest to jeden ze skladnikow zbioru narzedzi SKTools.

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 16, 2008, 19:30:06 »

uruchamiać z programów
Metaverse.out.deliver("life");

*

Offline jarino

• **
  • 114
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 16, 2008, 19:30:56 »
no proszszszsz, teraz to ja juz wszystko rozumiem :)

dziekuje bardzo za wyjasnienie :)

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 16, 2008, 19:34:09 »
Horde, a możesz sprawdzić czy SK Tools czyści ustawienia budzika Ur Time?

Bo nie mam SK Toolsa i nie mam chwilowo jak zobaczyć. Ur Time znajdziesz w dziale Pocket PC Ogólnie, jest cab albo exe do wyboru.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 16, 2008, 20:00:50 »
Horde, a możesz sprawdzić czy SK Tools czyści ustawienia budzika Ur Time?

Bo nie mam SK Toolsa i nie mam chwilowo jak zobaczyć. Ur Time znajdziesz w dziale Pocket PC Ogólnie, jest cab albo exe do wyboru.

Poszlo na PW.

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 16, 2008, 22:16:33 »
Co do SK Tools,

Można włączać i wyłączać to co ma być czyszczone i nie ma żadnego przymusu czyścić notification queue.
Gadget Tales:
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB Pearl, W880, N95 2, P1i, XDA Ignito, W880 SE X1 + IQ830UK + Nikon D90

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 17, 2008, 22:12:20 »
Co do SK Tools,

Można włączać i wyłączać to co ma być czyszczone i nie ma żadnego przymusu czyścić notification queue.

Tylko ja pisalem o opcji Auto Clean,a nie Clean.

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 17, 2008, 22:18:43 »
Co do SK Tools,

Tylko ja pisalem o opcji Auto Clean,a nie Clean.

Opcje Auto Clean też można ustawiać i wybierać co ma używać w Auto Mode a co nie.
Gadget Tales:

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 17, 2008, 22:33:56 »
Ok moze i mozna,ja to uzylem jako ogolny
przyklad,ze programy tego typu moga
powodowac taki efekt,nie wszystkie sa
konfigurowalne poza tym nie kazdy moze
zwrocic na to uwage,albo z tym skojarzyc.