hardSPL problem

• 3 Odpowiedzi
  • 1308 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ilidan

• **
  • 174
  • Sprzęt: MDA VARIO 4 <-- htc diamond
hardSPL problem
« dnia: Luty 21, 2009, 17:11:54 »
Chciałem wgrać sobie hardSPL. Postępowałem dokładnie krok po kroku zgodnie z tym, co było opisane w FAQ. Wszystko przeszło prawidłowo tylko na końcu telefon się nie uruchomił od nowa sam. Jak wszedłem do trybu bootloadera dalej to samo.
DIAM100 MFG 64M
SPL-1.24.Hard
MicroP-Diam (LED) v11
Chciałem mieć tą nowsza wersje hardSPLa tylko nie wiem, co źle robie. Kompa mam postawionego na XP sp3. Proszę o szybko, odp. bo chce wgrać nowego roma a wcześniej musze chyba zmienić tego SPL.
ROM: poszukiwany
RadioROM: jeszcze bardziej poszukiwany

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
Odp: hardSPL problem
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 21, 2009, 18:24:22 »
No tak musisz zmienić Hard-SPL bo inaczej jak będziesz chciał zmienić ROM na kucharzony potrzebujesz go by nie zostać z cegłą zamiast telefonu. Możesz też zmienić na oryginalny ROM na ze strony HTC bez zmiany SPL i to jest bezpieczne raczej gdyż on nadaje swoją wersję SPL. Nie ma natomiast wersji ROMu Windowsa Mobile po polsku tylko wszystkie są z programem spolszczającym który zużywa trochę RAMu przez co spowalnia fona.

Jeśli nie uda ci się wgrać tego Hard-SPL to nie wgrywaj przerabianych ROMów tylko będziesz musiał ratować fona za pomocą oryginalnego ROMa od HTC.
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 21, 2009, 18:33:59 »
No tak musisz zmienić Hard-SPL bo inaczej jak będziesz chciał zmienić ROM na kucharzony potrzebujesz go by nie zostać z cegłą zamiast telefonu. Możesz też zmienić na oryginalny ROM na ze strony HTC bez zmiany SPL i to jest bezpieczne raczej gdyż on nadaje swoją wersję SPL. Nie ma natomiast wersji ROMu Windowsa Mobile po polsku tylko wszystkie są z programem spolszczającym który zużywa trochę RAMu przez co spowalnia fona.

Jeśli nie uda ci się wgrać tego Hard-SPL to nie wgrywaj przerabianych ROMów tylko będziesz musiał ratować fona za pomocą oryginalnego ROMa od HTC.
no to jestem pod wrazeniem, a ja zawsze podmienialem pliki zeby bylo po polsku, a tu sie okazuje ze jet program spolszczajacy, ktory zajmuje pamiec
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline ilidan

• **
  • 174
  • Sprzęt: MDA VARIO 4 <-- htc diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 21, 2009, 19:28:35 »
Mój telefon teraz działa nienormalnie wolno. Wgrać chce roma fire. Telefon mam z Orange wiec czy jak wgram oryginalny SPL i potem hardSPL to się uda? Tylko czy w ogóle uda mi się wgrać oryginalnego SPL jak mam jakiś rom z ery. Jak nie to dostane linka do oryginalnego roma HTC i spolszczenia?

zaktualizowałem NET Framework i udało sie wgrac nowego hardSPL:) teraz nowy rom:)
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2009, 19:58:00 wysłana przez ilidan »
ROM: poszukiwany
RadioROM: jeszcze bardziej poszukiwany