hard reset

• 3 Odpowiedzi
  • 1093 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline alloy

• 19
hard reset
« dnia: Wrzesień 14, 2008, 21:35:20 »
Nie wiem czy dobrze rozumiem ale jesli zrobie HR to wszystko mi się skasuje?, chodzi mi o to aby skasowac cały ten orangeowy syf: tapety dzwonki itp itd . i chciałbym również aby mój diamond był normalnie czarny (no chyba ze tjest taka opcja w telefonie.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: hard reset
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 14, 2008, 23:30:09 »
Jeżeli masz brandowany soft to HR nic Ci w tej kwestii nie pomoże i nie pozbędziesz się jak to nazwałeś tego "syfu". Wszystko jest "zaszyte" w ROMie i jedyna możliwość to zmienić ROM na inny niebrandowany.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 16, 2008, 14:01:03 »
Jeżeli masz brandowany soft to HR nic Ci w tej kwestii nie pomoże i nie pozbędziesz się jak to nazwałeś tego "syfu". Wszystko jest "zaszyte" w ROMie i jedyna możliwość to zmienić ROM na inny niebrandowany.

kupiłem gołego diamonda - nie w orangu. czy jak zrobie mu wymiane romu i HR to czy moge przywrócić bacupem np. Spritem całą pamięć wewnętrzną (nie mówie o internal storage) tak żeby nie wgrywac programów od nowa. Czy zmiana romu powoduje, że wszystko bedzie działać inaczej i jednak nie unikne wgrywania programów?

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 16, 2008, 14:19:43 »
Teoretycznie da się to zrobić, bo sam to wczoraj przerabiałem z moim Raphaelem po upgradzie ROMu, ale niestety po przywróceniu backupu z poprzedniej wersji ROMu pomimo zaznaczenia odpowiednich opcji w SPB Backup coś się kaszaniło i przykładowo telefon źle wyświetlał wersję ROMu (pokazywał numer starej wersji) więc lepiej chyba wgrać wszystko od nowa.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10