Hi.
Lovelasik. Zainstalowałem Twój ROM v.4, i jestem pod wrażeniem. Naprawdę fajny, stabilny i szybki ROMIK. Bez zbędnych aplikacji. Mam jednak kilka uwag które moim zdaniem mogą się przyczynić do jego polepszenia. Oczywiście, ktoś może powiedzieć że to są tylko moje zachcianki. Myślę jednak że przynajmniej część z poniższych uwag można by zastosować. A oto one:
1. Zastosowanie Phone Dialer z opcja Wklej w menu oraz Kontakty pod lewym softkey.
2. Opcjonalnie (kwestia gustu zapewne) czarny skin dla Phone Dialer. Czarne przyciski z jasnymi cyframi i literami są bowiem moim zdaniem lepiej widoczne na ekranie
3. Zastosowanie takiej wersji aplikacji Kontakty, która przy każdej aktywacji wraca do stanu domyślnego (czyli bez filtru, z kursorem na pierwszym kontakcie). Taka wersja została zastosowana przez QSQA. Dlaczego? Bo zazwyczaj wchodzimy do kontaktów aby odszukać jakąś informację, wysłać SMS lub zadzwonić. Przy następnym uruchomieniu (o ile Kontakty nie zostały zabite) musimy ściągnąć poprzedni filtr, co jest moim zdaniem niepotrzebną stratą czasu.
4. Zastosować najnowszą wersję Diamond Tweak (jest już polska wersja)
5. Zastosować najnowszą wersję Advanced Config
6. Opcjonalnie dodać Diamond TF3D Config
7. Zastosować standardowe phcanOverbmp.dll (tak jak teraz) z jedna zmianą. A mianowicie (jak w v.3) ikonami procentu naładowania baterii. Proponuję jednak najprostsze ikony z bardzo dużymi cyframi, bez zbędnej grafiki (coby okularów nie trzeba było zakładać). Dzięki temu nie trzeba już będzie instalować żadnych Batti ani innych wynalazków.
8. Dodać zakładkę COMMUNICATION w TF3D. Jest to bardzo przydatna zakładka umożliwiająca włączanie i wyłączanie Tel, BT, WiFi.
9. Opcjonalnie dodać Htc Gps Tool. Aplikacja ta jest bardzo przydatna (powiem nawet nieodzowna) do zresetowania GPS po zmianie RADIO.
10. W Programach dołożyć link do standardowego kalkulatora. Sci jest bardzo fajny, ale niestety wymaga używania "patyczka". Miło by było mieć możliwość uruchomienia standardowego, jak się chce szybciutko coś prostego policzyć. Myślę że najlepiej gdyby w Programach były dwa linki: Kalkulator i Kalkulator naukowy.
11. Opcjonalnie ustawić domyślnie wyświetlanie 3 ikon w rzędzie. Taki układ jest moim zdaniem najlepiej widoczny. Żeby zobaczyć 5 (tak jak jest standardowo) muszę niestety zakładać okulary (i nie tylko ja zapewne).
Szacuneczek za SUPER ROM.

Pozdrowienia: DUDUS