>18.01.09<[V1.1]ROM Force Diamond>Stop z nowymi rom'ami do odwołania

• 410 Odpowiedzi
  • 91034 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Box Lovel ROM v 4.0 Kuchnia v3
« Odpowiedź #120 dnia: Listopad 28, 2008, 12:29:26 »
U mnie wsystko poszło ok i właśnie testuje  :ok:
To się z kompa instaluje, no nie?
A może nie mam net framework'a i dlatego nie idzie??

« Odpowiedź #121 dnia: Listopad 28, 2008, 13:45:48 »
U mnie wsystko poszło ok i właśnie testuje  :ok:
To się z kompa instaluje, no nie?
A może nie mam net framework'a i dlatego nie idzie??
jak nie masz .NET to wyskoczy komunikat że nie masz i tyle... a instaluje sie z kompa..
PS: Masz pytanie... masz MSN ;)

« Odpowiedź #122 dnia: Listopad 28, 2008, 17:18:05 »
Ściągnąłem drugi raz i znów to samo. Nie działa  :|

Odp: Box Lovel ROM v 4.0 <Wystawiony Stabilny) Kuchnia v3
« Odpowiedź #123 dnia: Listopad 28, 2008, 18:03:42 »
A powiecie mi czym to się ma różnić zmiana kernela z Rafałka? Co to da?

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #124 dnia: Listopad 28, 2008, 21:44:34 »
hej

czy wystawisz tez kuchnie w wersji 4, rom jak najbardziej udany, z tym ze ja zawsze gotuje sobie czysty romik z flashem w wersji 2.1 i moze jeszcze 3 innymi OEM packami, bez zadnych dodatkowych programow i gier, pozdrawiam, zalezalo by mi na tym, gryz na tym nowym romie 1.97 w koncu mi sie diament laczy z moim routerem, przedtem nic nie pomagalo
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2008, 21:47:23 wysłana przez billyj80 »
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline lovelasik

• 357
  • Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
  • Sprzęt: Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
« Odpowiedź #125 dnia: Listopad 28, 2008, 21:53:18 »
Kuchnia V4 będzie w najbliższym czasie. A jak romik V4 się sprawuje?? Są jakieś problemy?
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 13:50:29 wysłana przez lovelasik »
Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #126 dnia: Listopad 29, 2008, 14:08:43 »
Kuchnia V4 będzie w najbliższym czasie. A jak romik V4 się sprawuje?? Są jakieś problemy?

Kolego 'moją' ver. lite-czysta ,.............ściągnięto 31 razy co może [ale nie musi] oznaczać że jest wielu chętnych na tego typu ROM.
Póki nie wystawisz kuchni do ver.4 to np. ja nie będę tego testował bo mi nie jest potrzebny ROM Full  :(  a nie bede wgrywał co dwa dni nowego romu  :worried:
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline lovelasik

• 357
« Odpowiedź #127 dnia: Listopad 29, 2008, 16:47:37 »
Nie musisz pobierać, do niczego nie zmuszam, co z tego ze twoja wersje lite sciagnieto 31 razy jak moja ostatnią wersje pobrano 208 razy.
Tak to nadal nie usłyszałem od pobierających czy są jakieś problemy z V4?? Jeśli nie to moge Kuchenke wystawić.
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 16:57:39 wysłana przez lovelasik »

*

Offline dziadek7

• 745
« Odpowiedź #128 dnia: Listopad 29, 2008, 17:57:16 »
Chyba mnie źle zrozumiałeś
Tu nie chodzi o to abym sie z Tobą licytował  :-?
Ja nie predenduję do konkurencji z Tobą ..........bo jestem za stary na przedbiegi  :D
ale jak sam widzisz pobrano ponad 200 razy i NIE ma w zasadzie opinii o tej wersji  :(
Alzheimer dziadku ;-)  "

« Odpowiedź #129 dnia: Listopad 29, 2008, 19:08:58 »
Rom ok testuje go na razie od wczoraj zadnej zwiechy jak na razie ok.

*

Offline przemyslaw84

• **
  • 153
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #130 dnia: Listopad 29, 2008, 19:17:32 »
Witam szanownych forumowiczów!

Pierwsze słowa kieruje bezpośrednio do lovelasika z podziękowaniami za kawał dobrej roboty! :)

Co do v4.0 mogę powiedzieć ze jest jak dotąd dość stabilna ale nie robiłem złożonych testów. Nie widzę różnic co do wersji v3.0 poza upiekniaczami ;) które w starszej wersji przypadły mi do gustu :) sama trójka po zainstalowaniu paru prościutkich darmowych aplikacji strasznie zaczęła się kaszanić, przewijanie toutchflo działało jakby miało czkawkę, do tego z sekundowym opóźnieniem. Widząc nowa wersje, dzisiaj rano przefleshowałem diomonda. I dałem sobie spokój z dojściem co spowodowało takie problemy na v3.0 (na v4.0 nie instalowałem softu które tyle namieszało w poprzedniej wersji)

Jednocześnie chciał bym poprosić aby do kuchni v4.0 dodać SecondToday oraz Action Screen. Przydały by się tez te ,,wizualne bajerki,, z v3.0 :)

Pozdrawiam
Palm m105 -> iPaq 1930 -> Fujitsu Siemens Loox xxx -> iPaq 2215 -> iPaq 6340 -> MDA II -> MDA Compact -> HTC Wizard -> HTC Universal -> HTC TyTn -> SE p990i -> PALM Treo 680 -> PALM Treo 750 -> XDA Stealth -> HTC Diamond

*

Offline lovelasik

• 357
« Odpowiedź #131 dnia: Listopad 29, 2008, 19:20:42 »
Ja to z chętnie dodam ikonki nowe do programow ale nie moge znalezc na xda wątku do tego a miałem je kiedyś. No i nowe zakładki do tf3d przede wszystkim od glośności itd. Narazie szukam tematów...

*

Offline przemyslaw84

• **
  • 153
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #132 dnia: Listopad 29, 2008, 19:58:34 »
Przed chwila odpaliłem wi-fi i okazało się ze cos jest nie tak z opera, nie działają odnośniki na stronach (nie ma reakcji kiedy próbuje w nie wejść) na IE podobnie. Jednak tutaj reakcja na tapniecie rysikiem jest, ale odnośnik się nie otwiera. Z Internetem wszystko jest na 100% ok. bo cały dzień korzystam z niego na laptopie (też przez wi-fi)

Pogoda synchronizuje się bez zarzutów.

Obserwuje ktoś podobne problemy?

Mój błąd :) opera nie reaguje na klikanie odnośników do póki nie załaduje się cala strona.
Ale to nie zmienia faktu ze 1 strona wczytuje Si strasznie mozolnie a po kliknięciu w odnośnik nowa strona już się nie chce załadować.
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 20:39:12 wysłana przez przemyslaw84 »
Palm m105 -> iPaq 1930 -> Fujitsu Siemens Loox xxx -> iPaq 2215 -> iPaq 6340 -> MDA II -> MDA Compact -> HTC Wizard -> HTC Universal -> HTC TyTn -> SE p990i -> PALM Treo 680 -> PALM Treo 750 -> XDA Stealth -> HTC Diamond

*

Offline rc23

• **
  • 168
  • Sprzęt: Xperia
« Odpowiedź #133 dnia: Listopad 29, 2008, 20:42:59 »
na romie dziadek7 wszystko hula, romu lovelasika nie sprawdzałem

« Odpowiedź #134 dnia: Listopad 29, 2008, 20:48:26 »
Zgrałem Rom_BOX_Lovel_V4 i jest ok ale bardzo brakuje pisania sms'ow poprzez letter recognizer lub block recognizer:(((( W romie dziadek7 jest ta opcja?? Poza tym brakiem rom jest ok:)

« Odpowiedź #135 dnia: Listopad 29, 2008, 20:56:59 »
Witam. Właśnie wgrałem v4. Jak na razie nie widzę większej różnicy w obsłudze. Brawa za wgranie kilku naprawdę b. przydatnych rzeczy. Między innymi za .net framework'a zmienione okienko wczytywania systemu, wydaje mi się że szybciej startuje też:) Zmienione ikonki w pasku. A szkoda. Podobały mi się tamte. Szczególnie bateria. Powie mi ktoś jaki miało sens wgrywanie kernela z Rafałka? (Touch PRO)

*

Offline neo_matix

• 20
  • Staram sie i moze cos wyjdzie
  • Sprzęt: HTC KAISER | HTC DIAMOND
« Odpowiedź #136 dnia: Listopad 30, 2008, 01:08:10 »
Witam, gratki za romik, dosyc ciekawy choc paru drobiazgow nie ma. I nie wiem czemu nie chcial mi dzialac na v3 keyboard pcm ;/ Przydatne przy pisaniu smsow w samochodzie bo ktoras klawiatura telefonu pisala tylko cyfry i za chinskiego boga nie dawala sie przestawic ;/

Teraz dalej, w wersji 2 byly te ciekawe ikoncki na pasku. Jest do tego jakis cab zeby moc je dograc ??
theme z v2 tez byl ciekawy ;)

a i co jest przyczyna takiego strasznego zrzerania baterii?? Bo spada jej poziom niemilosiernie szybko ?? :mad:

Pozdrawiam

*

Offline DymionD

• *
  • 80
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #137 dnia: Listopad 30, 2008, 09:05:30 »
Cześć, od wczoraj przerobiłem 4 romy różnych twórców. Skupiłem się jednak na Rom_BOX_Lovel_kuchni v3 oraz Rom_BOX_Lovel_V4, wszystko to na radiu 1.09.25.23. Na początek poszedł Lovel_v4 i tu miałem problemy z dzwonkiem, system krzyczał, że pliki są nieobsługiwane przez system i co więcej, nie mogłem wyjść z zakładki jedynie SR, pomagał oraz z przyciskami do regulacji poziomu dźwięku. Upichciłem zatem kuchnię v3. Tutaj miałem jeszcze większe problemy, mianowicie w programie AdvancedConfig w zakładce z dolnego menu "Connection" nie był sieci, ale to szczegół. Gorszą sprawą było to że GPS łapał sygnał na 0,5 sekundy i gubił sygnał na sekundę i tak w koło. OK myślę sobie  - widocznie coś źle zgotowałem.
Obecnie wróciłem do Rom_BOX_Lovel_V4 i aktualnie nie widzę problemów, zniknęły też wcześniejsze problemy z dzwonkiem i przyciskami regulującymi poziom dźwięków. Brakuje mi jednak polskiego słownika T9, ale to już inna sprawa.
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2008, 09:07:44 wysłana przez DymionD »

*

Offline oster

• 29
« Odpowiedź #138 dnia: Listopad 30, 2008, 09:10:34 »
Dla mnie romik "dziadek7" jest c o o l  :ok: :ok: :ok:  od kilku dni działa b.dobrze i żadnego zwisu .....tak trzymaj !
Dziękuje i czekam na nowszą wersję z Twojej kuchni  :proud:

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #139 dnia: Listopad 30, 2008, 09:37:42 »
Dla mnie romik "dziadek7" jest c o o l  :ok: :ok: :ok:  od kilku dni działa b.dobrze i żadnego zwisu .....tak trzymaj !
Fajnie że romik dziadek7 chodzi dobrze ale nie ujmuj tutaj Lovelasikowi bo kuchnia jest jego autorstwa  :P

Upichciłem zatem kuchnię v3. Tutaj miałem jeszcze większe problemy, mianowicie w programie AdvancedConfig w zakładce z dolnego menu "Connection" nie był sieci, ale to szczegół. Gorszą sprawą było to że GPS łapał sygnał na 0,5 sekundy i gubił sygnał na sekundę i tak w koło. OK myślę sobie  - widocznie coś źle zgotowałem.
A jak gotowałeś z QuickGPS?
Pytam dlatego że upichciłem sobie na kuchence Romik bez tego i miałem zarąbiste problemy z GPS - strasznie długo łapał fix albo w ogóle, więc upichciłem drugi ROM z Quick GPS i nastąpiła poprawa ale na mapach topo miałem przesuniecie o jakieś 100m. Nie wiedziałem czemu, zmieniałem radia na 23, 05, 07 i bez większej poprawy. Poczytałem trochę forum i skasowałem dwa pliki z katalogu Windows  -  GPSlogfile.txt i GPSlogfileBaack.txt . Po tej operacji wszystko zaczęło hulać jak należy  :grin:
Romik bardzo stabilny żadnych zwiech, a dodam że dosyć mocno wykorzystuje telefon.

Dodam jeszcze że odradzam instalacje nowej Opery (2808) - nie działa przeglądanie zakładek w landscape - odrazu przechodzi do normalnego położenia i do tego bardzo często "zamraża" telefon na co pomaga jedynie SR

*

Offline dziadek7

• 745
« Odpowiedź #140 dnia: Listopad 30, 2008, 10:39:29 »

Kuchnia nie jest moja tylko 'lovelaisk'a' a tylko wypiek mój  :-?
Co do nowej wersji to narazie widzę są o niej różne opinie no i brak kuchni
Jak pisalem wcześniej ta wersja działa mi super i póki co nie będę jej zmieniał.  :ok:
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2008, 10:42:08 wysłana przez dziadek7 »
Alzheimer dziadku ;-)  "

« Odpowiedź #141 dnia: Listopad 30, 2008, 11:15:59 »
Kawał dobrej roboty.  :ok:

« Odpowiedź #142 dnia: Listopad 30, 2008, 11:19:04 »
Zauważyłem kilka bolączek:( Po włączenie systemu aplikacje długo się wgrywają, tzn np aparat. Długo się włącza pierwszy raz a później już jak w v3. No a co do baterii to masakra. Poszedłem spać i miałem 60% rano wstaję a telefon martwy:(

« Odpowiedź #143 dnia: Listopad 30, 2008, 11:20:11 »
Ja to z chętnie dodam ikonki nowe do programow ale nie moge znalezc na xda wątku do tego a miałem je kiedyś. No i nowe zakładki do tf3d przede wszystkim od glośności itd. Narazie szukam tematów...
Mam te ikonki w pliku .dll ale nie wiem co z nimi zrobić jak je wstawić żeby działały, jak ktoś może mi pomóc to będę wdzięczny. Poniżej lin do pliku z ikonkami górneko paska tymi samymi co w romie V3.
http://rapidshare.com/files/168801764/phcanOverbmp.dll.html

*

Offline DymionD

• *
  • 80
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #144 dnia: Listopad 30, 2008, 11:26:57 »
Upichciłem zatem kuchnię v3. Tutaj miałem jeszcze większe problemy, mianowicie w programie AdvancedConfig w zakładce z dolnego menu "Connection" nie był sieci, ale to szczegół. Gorszą sprawą było to że GPS łapał sygnał na 0,5 sekundy i gubił sygnał na sekundę i tak w koło. OK myślę sobie  - widocznie coś źle zgotowałem.
A jak gotowałeś z QuickGPS?

Tak, gotowałem z QuickGPS. dodam, że dzisiaj rano miałem mały problem z fixem na GPS-ie czyli wyszukiwał i gubił fix parę razy, ale ustabilizowało się i jest OK. Dodam, że to na Box Lovel ROM  v 4.0

« Odpowiedź #145 dnia: Listopad 30, 2008, 11:58:48 »
Z przykrością oznajmiam że wracam do v3. Wg mnie jest lepszy. Nie ścina go tak, jest szybszy 

« Odpowiedź #146 dnia: Listopad 30, 2008, 11:59:16 »
Panowie mam taki problem otoz wgralem wlasnie New Version!!! V4 lovelas i radio 23 gps w TT7 owszem pokazuje z 5 kresek z satelit ale nie przelicza tak jakby za malo satelit widzial a wczesniej bylo ok mialem radio 07 i fullwypas 3.2 qsqo i druga sprawa po podlaczeniu do actiw sync nie widzi netu nie pobiera danych wyskakuje blad co nalezy zrobic by to poprawic i czy wogole da sie z tym cos zrobic czy wrocic do tego co mialem wczesniej?
prosze o pomoc
Pozdrawiam

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #147 dnia: Listopad 30, 2008, 12:30:45 »
wczesniej bylo ok mialem radio 07 i fullwypas 3.2 qsqo i druga sprawa po podlaczeniu do actiw sync nie widzi netu nie pobiera danych wyskakuje blad co nalezy zrobic by to poprawic i czy wogole da sie z tym cos zrobic czy wrocic do tego co mialem wczesniej?

proponuję wrócić ci do radia 07 lub weź 16 tez jest dobre - ja z 23 tez miałem problem z GPS
Co do ROMu to romy lovelasika są moim zdaniem szybsze i bardziej stabilne od qsqa
Gotowałem na obydwóch kuchniach i z tym lovelasika nie mam żadnych zwiech (oprócz nowej opery)

« Odpowiedź #148 dnia: Listopad 30, 2008, 12:35:33 »
dzieki wgram radio16 co do qsqa to wlasnie dlatego ze sie wiesza w najmniej spodziewanym momencie na dodatek to szukam czegos stabilniejszego. A co z tym polaczeniem activsync?? mozna cos zaradzic? nie sciaga mi nawet pogody blad polaczenia.

« Odpowiedź #149 dnia: Listopad 30, 2008, 13:15:38 »
Wczoraj wieczorem (ok.21) zainstalowałem V4 i co się działo, co zaobserwowałem:
- tel. odłożyłem koło 23 (baterii miał minimalnie to 30-40%), nie bawiłem się cały czas - rano telefon był wyłączony
- po włączeniu zegar pokazywał godzinę 00:59 i się nie przestawił na aktualną...
- nie mogę zmienić tapety (ustawienia-tapeta), ponieważ nie pokazuje mi żadnych obrazów (mimo, iż są na telefonie)
- aparat przy funkcji Sport świruje. Zrobiłem 3/5 zdjęć i się zawiesił i wyszedł z programu, po ponownym włączeniu pokazuje komunikat "Nie można zainicjować aparatu..." coś w tym stylu. Miałem to już na poprzednim romie i nie wiem czy to wina romu czy może coś z aparatem mam nie tak?