Mam podobne refleksje. Kupiłem Diamonda jakieś 2 tygodnie temu. Sprzęt ogólnie super, no może poza baterią

No a jeśli chodzi o głośność to porażka totalna. Gdy po raz pierwszy przez niego rozmawiałem myślałem, że po prostu jest tak wyciszony fabrycznie i że jak się dokopię w instrukcji do ustawienia głośności to coś się zmieni - niestety...

Dźwięki systemowe i tryb głośnomówiący (poza charczeniem) są w miarę OK, ale normalnie rozmawiać przez Diamonda i jeszcze idąc przy ruchliwej ulicy.. o tym już można zapomnieć. Aż dziw że do naszpikowanego technologią cacka nie włożyli czegoś lepszego.
Co ciekawe - głośność w słuchawkach jest u mnie ekstremalna i muszę je ściszać żeby nie stracić słuchu.
Aha - wynalazłem gdzieś info że do podgłoszenia Diamonda można użyć tweak'a Audiobuster - zainstalowałem go i rzeczywiście słyszę że telefon jest głośniejszy ale niestety dotyczy to bardziej dźwięków systemowych niż głośności rozmowy.
Wymieniam teraz korespondecję z serwisem HTC w tej sprawie, zobaczymy co z tego wyjdzie......