Głośność odtwarzacza mp3 (głośnik/słuchawki) - wątek zbiorczy

• 7 Odpowiedzi
  • 2291 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
Witam. O ile słuchawki jeszcze jeszcze dają rady to głośnik wg mnie jest hmm po prostu cichy. Prosiłbym o sposoby zwiększenia "master volume".

1) Mamy w advanced config/ HTC Audio Manager "volume" na 100 i napisane, że 100 to max, można dać teoretycznie więcej, próbował ktoś?
2) W advanced config dałem też HTC Audio Bosster / 3D Sound Level na "very high", czy to w ogóle działa na głośnik? Jest tam też Bass i Treble, ale to mam na Default.
3) Urządzenia wspomagającego audio nie idzie włączyć bez słuchawek, a wg mnie nieco lepiej z nim słychać i głośniej, nie da rady jakoś tego zrobić dla głośnika?

Pozdrawiam
contrast is not a sin...

*

Offline crafty

• 11
  • Sprzęt: MDA Compact IV, Nokia E90
Odp: Głośność odtwarzacza mp3 (głośnik/słuchawki) - wątek zbiorczy
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 22, 2008, 01:01:28 »
kolego co do glosnika to poprostu upchali jakis szajs....niestety ja chodzilem 2 tygodnie po zakupie i bylem swiecie przekonany ze mam wadliwy egzemplarz , mam tez nokie e90 i w porownaniu do MDA to prawdziwy boombox;) przed zakupem patrzylem na testy na pda.pl i gosc tam powiedzial ze glosnik jest glosny ale harczy przy najwiekszej glosnosci , chlop ma chyba bardzo wyczulony sluch.....

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 22, 2008, 04:38:35 »
wypowiem sie i ja jako osoba sluchajaca dzien w dzien muzyki

po zakupie diamentu przerazilem sie dzwiekiem wydobywajacym sie z glosnika w sluchawkach bylo cicho na romie 137

aktualizowalem rom do 193 i jak mam sluchaweczki to fajnie gra polecam ustawiac na Jazz slucham wszelakom muzyke na Notku na Kinie domowym i no na diamencie zawsze na jazz dzwiek jest wtedy lepszy niewazne czy slucha sie techno czy muzyki z lat 80/60 i Drum & Bass // a bym zapomnial po aktualizacji zrobilo sie glosniej w sluchawkach albo ja nie wiem :)

a co z glosnikiem po prostu zakleilem go plastrem przezroczystym zostawiajac szparke i nic wiecej nie zrobi glosniczek smieszny jak na sprzet takiej klasy ale z drugiej strony ile mozna upychac w cienkiego diamenta nie ma zeczy idealnych

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 22, 2008, 13:51:36 »
Jak mam ustawić Jazz dla głośnika jak booster działa tylko z podłączonymi słuchawkami...
głośnik gra czysto, ale może programowo jest słabo ustawiony, tak samo miałem z k750 se?

Znalazłem na xda coś takiego:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=428170

Próbował ktoś?

EDIT/ Dodam, że da się włączyć ten booster bez słuchawek podłączonych, ale nic nie daje.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2008, 15:33:13 wysłana przez lechu1777 »
contrast is not a sin...

*

Offline shrek23

• 5
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 18, 2008, 11:35:06 »
Mam podobne refleksje. Kupiłem Diamonda jakieś 2 tygodnie temu. Sprzęt ogólnie super, no może poza baterią  :mrgreen: No a jeśli chodzi o głośność to porażka totalna. Gdy po raz pierwszy przez niego rozmawiałem myślałem, że po prostu jest tak wyciszony fabrycznie i że jak się dokopię w instrukcji do ustawienia głośności to coś się zmieni - niestety...  :S Dźwięki systemowe i tryb głośnomówiący (poza charczeniem) są w miarę OK, ale normalnie rozmawiać przez Diamonda i jeszcze idąc przy ruchliwej ulicy.. o tym już można zapomnieć. Aż dziw że do naszpikowanego technologią cacka nie włożyli czegoś lepszego.
Co ciekawe - głośność w słuchawkach jest u mnie ekstremalna i muszę je ściszać żeby nie stracić słuchu.

Aha - wynalazłem gdzieś info że do podgłoszenia Diamonda można użyć tweak'a Audiobuster - zainstalowałem go i rzeczywiście słyszę że telefon jest głośniejszy ale niestety dotyczy to bardziej dźwięków systemowych niż głośności rozmowy.

Wymieniam teraz korespondecję z serwisem HTC w tej sprawie, zobaczymy co z tego wyjdzie......  B)

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 18, 2008, 11:41:29 »

Znalazłem na xda coś takiego:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=428170

Próbował ktoś?

Dosc duzo daje ten cabik radze zainstalowac

*

Offline shrek23

• 5
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 18, 2008, 12:41:53 »
Pomyłka w nazwie - tweak do podgłoszenie Diamonda to Audiopara a NIE Audiobuster....

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 18, 2008, 20:23:19 »
ja wam powiem, ze u mnie glosnik gra w sam raz, nawet nieraz, marudze ze za glosno na najcichszym hehe
na sluchawkasz tez mam ok, nie wiem, nie wiem, moze mam za bardzo wyczulony sluch hehe
i na maksa nic mi nie charczy a nie slucham muzyki powaznej za czesto ;)