Gdzie zamówiliście Diamonda?

• 532 Odpowiedzi
  • 75917 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: Gdzie zamówiliście Diamonda?
« Odpowiedź #420 dnia: Sierpień 06, 2008, 18:33:24 »
ale zawsze 100zl taniej
ale z czym klamie czy pl ? pare postow wyzej piszą ze to nakładka, wiec nie klamie tylko mija sie z prawdą
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

« Odpowiedź #421 dnia: Sierpień 06, 2008, 19:05:00 »
Panowie, czy macie jakieś wiadomości z Megaram (czyli tzw. HTC Polska)? Od dwóch dni koleś odpowiedzialny za Diamondy nie odbiera telefonu. Dzisiaj dodzwoniłem się do jakiegoś innego człowieka, który twierdzi, że dzisiaj przesyłki poszły kurierem i lada moment dostanę numer listu przewozowego na maila. Oczywiście żadnego maila nie dostałem.
Czy ma ktoś jakieś lepsze/pełniejsze wiadomości z tej "firmy"?

Pozdrawiam,

« Odpowiedź #422 dnia: Sierpień 06, 2008, 19:43:46 »
Jesli chodzi o Megaram dzisiaj rozmawialem z najpierw z innym niz zwykle bo do tamtego nie dalo sie dodzwonic (Piotr Kaczmarek sie on nazywa) i mi tez powiedzial ze niby sa juz wysylki gotowe i ze dzisiaj beda wysylac cos tam niby sprawdzil w kompie ze moje nazwisko widnieje na tym, ale najlepsze bylo jak zapytalem sie ile maja tych paczek ze nie moga sobie z tym poradzic no to gosc mnie zaskoczyl iloscia bo powiedzial ze maja cale 30 wiec nie wiem czy tyle wszystkich maja paczek czy tylko z dzisiaj ale to pozostawie bez komentarza. Okolo 16 natomiast udalo mi sie dodzwonic w koncu do pana Kaczmarka (byl ponoc ciezko zajety spotkaniami dlatego nie odbieral telefonow) i on mi juz powiedzial to co zwykle czyli ze dzisiaj sa juz spakowane i wyslane do DHL i jutro dostana nr przesylek. Tak ze tyle nowosci z Megasram :-)

pozdro

Napisane: Sierpień 06, 2008, 19:35:42
i jeszcze jedna nowosc bezposrednio przeklejona z forum HTC Poland oczywiscie od naszego ulubienca pana Piotra Kaczmarka, a wiec idzie to tak:

"Klienci w najbliższych dniach powinni otrzymać pierwsze przesyłki dziś załączam polską instrukcję dla tych co zakupili urządzenia poza Polską dystrybucją.

U nas jeśli się pojawi to w pierwszej kolejności i jeżeli urządzenia od nas wyjdą dostaną też inni. Więc jeszcze raz przepraszamy za zaistniałą sytuację. Siła wyższa spowodowała opóźnienia w dostawie sprzętu do naszych klientów za co jeszcze raz przepraszamy.

Niestety nie jestem w stanie odbierać wszystkich telefonów. Proszę o wyrozumiałość. Naprawdę staramy się wysłać urządzenia najszybciej jak to tylko możliwe. Obecnie urządzenia już wyszły do klientów i teraz tylko kurier musi je dostarczyć. Nr listów będziemy rozsyłać gdy tylko trafią do moich rąk."

« Odpowiedź #423 dnia: Sierpień 06, 2008, 20:19:07 »
Ludzie nie potrafią się nauczyć, że z klienta nie można robić idioty. Ja naprawdę jestem w stanie zrozumieć, że mieli opóźnienie z takiego czy innego powodu. Tylko nie lubię jak się mnie okłamuje. Wolałbym usłyszeć: "sry, mamy kłopoty, za tydzień wyślemy" i żeby to była prawda niż codziennie słuchać kłamstw typu: już wyszło, już jutro, zaraz wysyłamy, itp, itd.
Nie znoszę tego.

EDIT: Potwierdzam, właśnie odebrałem maila z numerem. Niemożliwe stało się rzeczywistością.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2008, 21:41:16 wysłana przez korbicz »

« Odpowiedź #424 dnia: Sierpień 06, 2008, 21:37:07 »
wiec teraz uwazajcie dzisiaj o godzinie 20:39 dostalem maila z nr listu przewozowego, no panowie po 2 tygodniach oczekiwania w koncu jest...       
... oczywiscie na razie nr listu przewozowego ale zawsze cos

pozdrawiam

*

Offline bbq

• *
  • 60
  • Sprzęt: Iphone 3GS 8GB, Samsung Galaxy i-5700, HTC Diamond
« Odpowiedź #425 dnia: Sierpień 06, 2008, 22:00:44 »
wiec teraz uwazajcie dzisiaj o godzinie 20:39 dostalem maila z nr listu przewozowego, no panowie po 2 tygodniach oczekiwania w koncu jest...       
... oczywiscie na razie nr listu przewozowego ale zawsze cos

pozdrawiam

tylko zeby sie nie okazalo ze robia Was w konia i macie te same numery listu przewozowego ;)... czego oczywiscie nie zycze ...
pozdrowienia

« Odpowiedź #426 dnia: Sierpień 06, 2008, 22:13:08 »
Hmm, zamowilam 28.06 HTC Diamonda w Ziriusie i co, guzik ze tak powiem :mad:
trzy telefony w ciagu ostatniego tygodnia nic nie pomogly. Ostatnie info z piatku, ze samochody stoja na cle i beda w tym tygodniu wysylane.
Mozna sie niezle wkurzyc, jutro tam dzwonie, jak mnie znow splawia to powiem zeby sie waflowali

« Odpowiedź #427 dnia: Sierpień 06, 2008, 22:18:29 »
Ponieważ nie mogłem się doczekać na Diamondy na htcpoland,
zacząłem drążyć temat. Na codzień zajmuję się branżą IT i w abcdacie (dytrybutor) w systemie pojawiły mi się diamondy  (na razie brak z magazynie) ale data dostawy loco magazyn W-wa 13.08. Zatem czekam.

*

Offline czyzu

• 33
« Odpowiedź #428 dnia: Sierpień 06, 2008, 22:20:10 »
OK. Panowie to moze sprawdzmy to podaje trzy ostatnie cyfry .......262
Oczywiscie na stronie DHL nie wchodzi podany numer.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #429 dnia: Sierpień 06, 2008, 22:36:20 »
Cytat: Joovi link=topic=100563.msg719604#msg7196;004 date=1218053588
Hmm, zamowilam 28.06 HTC Diamonda w Ziriusie i co, guzik ze tak powiem :mad:
trzy telefony w ciagu ostatniego tygodnia nic nie pomogly. Ostatnie info z piatku, ze samochody stoja na cle i beda w tym tygodniu wysylane.
Mozna sie niezle wkurzyc, jutro tam dzwonie, jak mnie znow splawia to powiem zeby sie waflowali
rozmawialem z nimi na gadu dzisiaj i mowil ze dostawa w 24h ze ma od reki
Napisane: Sierpień 06, 2008, 22:30:09
zresztą gdzie nie pytalem to mówią ze mają, kupilem na allegro bo50zl taniej i ladowarka samochodowa gratis i dostawa tez 24h po wplywie na konto a ze mieli w mbanku i ja mam to od razu im przelalem z rana (przelew idzie w tym samym banku z dwie minuty) niestety do wieczora nie zaksiegowalo sie u nich  :|
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

« Odpowiedź #430 dnia: Sierpień 06, 2008, 22:51:01 »

Mam inny numer i mój wchodzi. Pokazuje, że przesyłka jest w sortowni.
Mała podpowiedź - nie wpisuj numeru na głównej stronie tylko kliknij na "śledzenie przesyłek krajowych" - adres: http://webapps.dhl.com.pl/app/tnt/.

« Odpowiedź #431 dnia: Sierpień 06, 2008, 22:52:35 »
do kolegi czyzu wejdz na ta [http://webapps.dhl.com.pl/app/tnt/]stronke[/http://webapps.dhl.com.pl/app/tnt/] tu sobie wyszukasz swoja przesylke.
Aha moja koncowka to .....368
pozdro

*

Offline czyzu

• 33
« Odpowiedź #432 dnia: Sierpień 06, 2008, 23:08:43 »
ooo Dzieki. Dziala moja tez w sortowni. Normalnie jak nie zobacze na oczy to nie uwierze.
Jutro wydzwonie sobie jeszcze kuriera zeby mi sie nie zgubil. Jak odbiore dam znac. 

*

Offline bbq

• *
  • 60
« Odpowiedź #433 dnia: Sierpień 06, 2008, 23:34:56 »

Czyzy daj mi ten numer to Ci sprawdze, jak sadze mam mozliwosc w pracy :P to moze nieco wiecej sie dowiemy

« Odpowiedź #434 dnia: Sierpień 07, 2008, 08:58:07 »
Zaraz bede dzwonic do Ziriusa, jesli znow mi powiedza ze trzeba czekac to zrezygnuje, bo mam tego dosc :mad:

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #435 dnia: Sierpień 07, 2008, 09:00:19 »
Zaraz bede dzwonic do Ziriusa, jesli znow mi powiedza ze trzeba czekac to zrezygnuje, bo mam tego dosc :mad:
to z gg
Ja (6-08-2008 9:55)
czy diamond jest u was dostepny od reki wersja PL ?
zirius (6-08-2008 9:56)
dziś  robimy pierwsze wysyłki
Ja (6-08-2008 9:57)
a jakbym dzis zamowil to na kiedy bym dostal ?
zirius (6-08-2008 9:57)
czwartek lub piątek

*

Offline TD74

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #436 dnia: Sierpień 07, 2008, 10:07:53 »
Ja mam z Infopolis, wczoraj potwierdzili, że mogę odebrać osobiście, ale nie miałem opcji żeby sie do nich wyrobić przed 17tą więc zamówiłem kuriera. Sprawdzałem na UPSie i widzę, że dzisiaj ma być dostarczona :)

« Odpowiedź #437 dnia: Sierpień 07, 2008, 11:14:49 »
Kupiłem we wtorek po południe w palmtops.com.pl - elegancka, sflashowana polska wersja 1900 zł, do tego stację dokującą, ładowarkę samochodową, i folię brando  - wszystko za pół ceny - za całość zapłaciłem 2009. telefon dostałem nazajutrz po południu DPD - elegancko i rewelacyjnie. Ale warto było czekać.

« Odpowiedź #438 dnia: Sierpień 07, 2008, 11:44:59 »
Witam, wlasnie 5 min temu otrzymalem przesylke z Megaram czyli inaczej HTC Poland, na razie nie wiem jaka jest wersja systemu dopiero wieczorem sie tym zajme.
pozdrawiam

« Odpowiedź #439 dnia: Sierpień 07, 2008, 12:26:11 »
Wlasnie dostalam info z Ziriusa na maila, ze moje zamowienie zostalo zrealizowane. Jupiii   :proud:
zeby jeszcze napisali czym to wysylaja i nr przesylki

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #440 dnia: Sierpień 07, 2008, 13:25:41 »
Koniecznie podajcie wersję ROMu i czy jest faktycznie nakładka spolszczająca czy też ROM PLK

« Odpowiedź #441 dnia: Sierpień 07, 2008, 14:46:16 »
powinnam jutro dostac telefon :) dzis po 17 kurier odbiera przesylki  :evil:

*

Offline armario

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Diamond (już zamówiony)
« Odpowiedź #442 dnia: Sierpień 07, 2008, 15:59:10 »
Ja pier.... zamówiłem oczywiście w komputroniku bo miały być najwcześniej a tu dupa - piszą ze od jutra maja być ale już kilka razy przesuwali datę pojawienia się na magazynie  :mad:

Mam nadzieje ze warto było czekać ...

*

Offline bbq

• *
  • 60
« Odpowiedź #443 dnia: Sierpień 07, 2008, 18:03:51 »
a ja nie wytrzymalemz tego czekania na komputronik i wzialem w palmtops .... wszyzstko spoko tylko juz sie zwalil jak sadze - dol jak nie wiem co ... o ile TF3d dziala bez zarzutu tak wchodzac np w programy przeskakuje mi kazda ikonka tak jakbym przejezdzal palcem po nich zaznaczajac kazda po kolei .... pomozecie co to moze byc ??

co prawda mam isc jutro i wymienia mi ale wolalbym sie pobawic juz dzis a tak to nie moge nic nawet spersonalizowac :(

« Odpowiedź #444 dnia: Sierpień 07, 2008, 18:09:09 »
nie chcę robić kryptoreklamy, ale jak pojawią się w abcdacie to mogę je sprzedawać po 1700 brutto (o ile nie zmienią ceny) plus przesyłka

martwi mnie jedno, że na 20 szt które mają być przyjęte na magazyn 13.08 20 jest zarezerwowanych (w tym 2 dla mnie)

*

Offline bbq

• *
  • 60
« Odpowiedź #445 dnia: Sierpień 07, 2008, 19:03:28 »
a ja nie wytrzymalemz tego czekania na komputronik i wzialem w palmtops .... wszyzstko spoko tylko juz sie zwalil jak sadze - dol jak nie wiem co ... o ile TF3d dziala bez zarzutu tak wchodzac np w programy przeskakuje mi kazda ikonka tak jakbym przejezdzal palcem po nich zaznaczajac kazda po kolei .... pomozecie co to moze byc ??

co prawda mam isc jutro i wymienia mi ale wolalbym sie pobawic juz dzis a tak to nie moge nic nawet spersonalizowac :(

uff zrobilem HR dwa razy i jakos pomoglo :)

*

Offline Terminator

• *
  • 91
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC Diamond
« Odpowiedź #446 dnia: Sierpień 07, 2008, 20:43:32 »
I ja nie wytrzymałem.
Dziś zakupiłem Diamonda  :smile:
Przez co ja przeszedłem w podjęciu decyzji gdzie kupić, wie tylko Piti81  :wink:
qsqa, jest to nakładka spolszczająca a nie polski ROM.
Wersja ROMu to 1.93.479.3 WWE z datą z 25.07.2008.
Wersja radia: 1.00.25.05
Wersja protokołu: 52.29.25.12H
Splasha nie pamiętam, teraz ładuje telefon, więc nie sprawdze.

Strone temu pisałem, że co za problem wgrać Twojego ROMa, jak by co to zawsze można bez problemu wgrać oficjalną wersje ''ship''. Jednak teraz w dniu zakupu z gwarancją na 24 miesiące trochę mnie wzięło... Pewnie jutro się zdecyduje...
Nie robiłem jeszcze Hard Reseta, ale jeden z użytkowników pisał, że po Hard Resecie nakładka spolszczająca znowu się instaluje.
Chętnie bym się pozbył tego i korzystał z wersji w języku angielskim, bo z tą nakładką potwornie zamula...
Jedyną opcją bez utracenia gwarancji będzie wgranie WWE w wersji Ship.
Słyszałem, że na e-clubie na PL Diamondy nie ma żadnych plików do pobrania. Jednak bez problemu moge na forum znaleźć najnowszego ROMa Ship.
W końcu to oryginalny ROM, więc w serwisie problemów nie będzie, że nie jest to ROM PL, prawda?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2008, 20:46:02 wysłana przez Terminator »

« Odpowiedź #447 dnia: Sierpień 07, 2008, 20:46:57 »
No dobra, kurier od Megaramu dotarł, mam Diamonda w ręce.
Diamond jest europejski, zaraz go zarejestruję w HTC e-clubie, zobaczymy co to zmieni.
Od razu napiszę - nie ma polskiego romu, wersja romu to 1.93.479.3 WWE a polski język zapewnia nakładka InterWrite.
Pierwsze wrażenie - obłędnie fantastyczny ekran, rewelacja.
Drugie wrażenie - TouchFlo mogłoby być bardziej płynne. Przesiadłem się 5 minut temu z Iphona więc powiem tak - płynność działania to jeszcze jest do poprawienia. Oczywiście za chwilę spróbuję poszukać szybszego romu (polecacie jakiś szczególnie?).
btw - firma Megaram załączyła list z przeprosinami za opóźnienia. Miły gest ale zamiast przeprosin wolałbym lepszą obsługę klienta w przyszłości. No ale nic to, ważne że sprzęt w końcu jest.

Pozdrawiam.

PS. Czy jest jakiś sposób żeby ominąć instalację tej nakładki ew. czy da się ją po instalacji wywalić? Wolę mieć angielski język obsługi i szybsze urządzenie niż polskie i mulące.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2008, 20:48:49 wysłana przez korbicz »

*

Offline grudzien86

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Diamond, Iphone 3GS
« Odpowiedź #448 dnia: Sierpień 07, 2008, 22:16:09 »
Też już mam polski ROM i to od samego źródła  - dzięki chłopaki. Niestety to nakładka zaszyta w ROM i po HR od nowa się instaluje. 
Przy okazji pogadałem z serwisantem i się parę rzeczy dowiedziałem. Widziałem tablice na, której były rozpisane zamówione diamenty dla poszczególnych sklepów i hurtowni. Chłopaki nie nadążają z fleszowaniem. Samego ROMu nie chcą udostępnić chociaż wiedzą, że pewnie wycieknie.
Gościu powiedział, że wgrywając inne Romy zdejmujemy CIDlocka, którego nie da się cofnąć a CRC(autoryzowany serwis) ma przykazanie aby odrzucać tele bez CIDlocka.
Więc już sam nie wiem jak to jest. Ryzyko jest ale chęć przetestowania innego softu też.

PROven ROM Diamond edition 1.02

« Odpowiedź #449 dnia: Sierpień 07, 2008, 22:25:27 »
Super, i po co uszczęśliwiać ludzi na siłę? Nie mogli dać tej nakładki na płycie? Kto by chciał - ten by instalował.
Z instalacją innego softu poczekam jakiś miesiąc, dwa. Jak będę pewny, że fon w porządku to zacznę szukać i zmieniać.