Gdzie zamówiliście Diamonda?

• 532 Odpowiedzi
  • 75861 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: Gdzie zamówiliście Diamonda?
« Odpowiedź #390 dnia: Sierpień 05, 2008, 13:00:30 »
Znaczy sie, wirtualnie za 2 tyg :)

« Odpowiedź #391 dnia: Sierpień 05, 2008, 14:08:38 »
a wie ktoś może kiedy nasz Orange ma zamiar wprowadzic Diamonda

« Odpowiedź #392 dnia: Sierpień 05, 2008, 18:25:40 »
wreszcie dzisiaj przyszła już do mnie paczka-zapakowana solidnie wersja z EN systemem. Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne, chociaż rzeczywiście mocno się grzeje. Po rejestracji na e-Clubie brak jakichkolwiek plików do pobrania i co ciekawe gwarancja jest na 15 mcy ????? Bzdura jakaś!
Diamond ROM 1.93.479.3 WWE Radio 1.00.25.05

*

Offline bbq

• *
  • 60
  • Sprzęt: Iphone 3GS 8GB, Samsung Galaxy i-5700, HTC Diamond
« Odpowiedź #393 dnia: Sierpień 05, 2008, 19:08:57 »
wreszcie dzisiaj przyszła już do mnie paczka-zapakowana solidnie wersja z EN systemem. Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne, chociaż rzeczywiście mocno się grzeje. Po rejestracji na e-Clubie brak jakichkolwiek plików do pobrania i co ciekawe gwarancja jest na 15 mcy ????? Bzdura jakaś!

a skad zamawiales ??

« Odpowiedź #394 dnia: Sierpień 05, 2008, 19:50:47 »
co ciekawe gwarancja jest na 15 mcy ????? Bzdura jakaś!

dobrze pokazuje bez dowodu zakupu masz 12 miesiecy gwarancji z dowodem 24.

« Odpowiedź #395 dnia: Sierpień 05, 2008, 20:41:06 »
co ciekawe gwarancja jest na 15 mcy ????? Bzdura jakaś!

dobrze pokazuje bez dowodu zakupu masz 12 miesiecy gwarancji z dowodem 24.

Wszystko się wyjaśniło: pojawił się komentarz, że jeżeli nie posiadam dowodu zakupu to gwarancja jest na 15 mcy.

a skad zamawiales ??

ja juz tez mam dosyć czekania i potwierdziłem dzisiaj zamówienie na palmtops. jutro mam dostać. Z tego co mi mówili, to oficjalny "polski" rom polega na tym, ze jest nakładka irfan, ale instalowana nie jako nakladka, tylko wgrywają nowy rom zawierajacy w sobie nakladke.

Diamond ROM 1.93.479.3 WWE Radio 1.00.25.05

« Odpowiedź #396 dnia: Sierpień 05, 2008, 23:53:28 »
Polecam firmę NET Sort
Po wiadmych kłopotach-firma ta jest najbardziej solidna
Przemek
Jutro mam ten tek.

« Odpowiedź #397 dnia: Sierpień 06, 2008, 00:26:48 »
W stanach N.Y., wyszedł mi jakieś 1200zł na nasze :D

*

Offline sm

• *
  • 59
« Odpowiedź #398 dnia: Sierpień 06, 2008, 09:28:02 »
W stanach N.Y., wyszedł mi jakieś 1200zł na nasze :D

hmm. ja po odpisaniu vat'u i podatku dochodowego bede mial ponizej 1200 zl z polskiej dystrybucji ...  :P

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #399 dnia: Sierpień 06, 2008, 10:50:33 »
dla czekajacych na Rafaela mam dobra wiadomosc beda za 2 tyg - oczywiscie nie z HTC Polska ;)
expansys zaczął robic to samo jak zamawialem touch pro  bylo za 10 dni 4 sierpien potem za 10dni 14 sierpien a teraz 27dni 1 wrzesien

przez takie walenie w c...  kupilem diamonda na allegro  tylko mam pytanie bo tu czytalem ze jeszcze nie ma pl
ale juz zaraz bedzie
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=404375955
napisali mi ze wysylka w 24h i jest Pl
mają czy ściemniają  bo juz tym sprzedawcą po prostu nie wierze ?
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

« Odpowiedź #400 dnia: Sierpień 06, 2008, 11:23:49 »
Ja wczoraj, mając serdecznie dość oczekiwania na polską premierę Diamonda , udałem się do jednego z komisów w Krakowie kupić "angielską" wersję. Niestety panowie mieli też na stanie iPhone'a 3G. Miałem je okazać bezpośrednio porównać. No i trzeba sobie jasno powiedzieć, że pierwsze wrażenie jest szokujące - iPhone pod względem wykonania, użytych materiałów i jakości wyświetlacza kładzie Diamonda na łopatki. Koniec, końców wyszedłem ze sklepu z pustymi rękami, za to ze sporymi wątpliwościami.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #401 dnia: Sierpień 06, 2008, 11:31:01 »
a jaka cena byla iphona 3g ?
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

« Odpowiedź #402 dnia: Sierpień 06, 2008, 11:35:16 »
a jaka cena byla iphona 3g ?

3500 zł - oczywiście totalnie przegięta ale można już bez problemu kupić gdzie indziej za 2000 zł

*

Offline grudzien86

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Diamond, Iphone 3GS
« Odpowiedź #403 dnia: Sierpień 06, 2008, 11:55:12 »
iPhone pod względem wykonania, użytych materiałów i jakości wyświetlacza kładzie Diamonda na łopatki.
To zupełne zaprzeczenie tego co można znaleźć w sieci. Są już fotki iphona z popękaną obudową - słaba jakość plastiku. Ale decyzja należy do kupującego.

Ja mam Diamonda i nie żałuje. Jedyny mankament to problemy z polskim Romem od HTC. Ciekawostką jest fakt, że niektóre firmy już dostały nieoficjalny ROM i wgrywają go klientom. Ja dowiadywałem się u mojego sprzedawcy i podobno go ma ale są problemy ze stabilnością.
Trudno stwierdzić czy nie ściemniają bo chyba przejęli po HTC Polska umiejętność pisania bajek. Nasłuchałem się ostatnio tyle historii i opowiastek, które nie mają nic wspólnego z prawdą. Widać wyraźnie, że każdy chce sprzedać jak najwięcej i jedzie po konkurencji.   
PROven ROM Diamond edition 1.02

« Odpowiedź #404 dnia: Sierpień 06, 2008, 12:28:00 »
Nie robiłem przecież testów wytrzałościowych ani żadnych innych. Pisałem tylko o pierwszym wrażeniu i jakości wyświetlacza. A tu iPhone bezapelacyjnie wygrywa.

« Odpowiedź #405 dnia: Sierpień 06, 2008, 12:46:22 »
dla czekajacych na Rafaela mam dobra wiadomosc beda za 2 tyg - oczywiscie nie z HTC Polska ;)
expansys zaczął robic to samo jak zamawialem touch pro  bylo za 10 dni 4 sierpien potem za 10dni 14 sierpien a teraz 27dni 1 wrzesien

przez takie walenie w c...  kupilem diamonda na allegro  tylko mam pytanie bo tu czytalem ze jeszcze nie ma pl
ale juz zaraz bedzie
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=404375955
napisali mi ze wysylka w 24h i jest Pl
mają czy ściemniają  bo juz tym sprzedawcą po prostu nie wierze ?

Z tej aukcji kupilem Diamonda - dzisiaj z rana odebrałem przesyłke . Sprzet ma ZAISTALOWANE spolszczenie Interwrite.

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #406 dnia: Sierpień 06, 2008, 12:49:11 »
No dobra, ale w koncu ROM brandowany czyli Ery juz jest, wiec jaki problem ma HTC z przerobiebiem go. Pozbyc sie tylko "smieci" Erowych i powinno chodzic. Ja nie rozumiem. To HTC robi ROM polski dla MDA C IV, ale nie potrafi zrobic dla Diamonda tylko kombinuje z nakladkami.
Napisane: Sierpień 06, 2008, 12:47:45
A odnosnie polskiego ROM do MDA to sa maje bledy (a to brak tlumaczenia, a to zamiast polskich znaczkow jakies krzyzyki). Ogolnie wyszlo im dobrze, ale chyba sie spieszyli i nie wszystko sprawdzili.

*

Offline grudzien86

• *
  • 53
« Odpowiedź #407 dnia: Sierpień 06, 2008, 13:09:02 »
Z tej aukcji kupilem Diamonda - dzisiaj z rana odebrałem przesyłke . Sprzet ma ZAISTALOWANE spolszczenie Interwrite.
No to wszystkich wychujali.
Ja wczoraj u nich byłem i gadałem z gościem to powiedział, że mają pełny polski ROM a nie żadne spolszczenie.
A i powiedział, że nie mogą tego udostępnić bo mają to nieoficjalnie jako pierwsi.Że niby HTC im zabroniło bo boją się, że wersje z innych krajów będą lepiej szły.
Chyba powinni informować na swoich aukcjach o tym Interwrite. :mad:
Napisane: Sierpień 06, 2008, 13:04:33
No dobra, ale w koncu ROM brandowany czyli Ery juz jest, wiec jaki problem ma HTC z przerobiebiem go. Pozbyc sie tylko "smieci" Erowych i powinno chodzic.
Oczywiście, że nie jest to problemem - przykład Diamentowy ROM v 3.0 autorstwa qsqa. I zrobił to jeden gość ośmieszając całe HTC Polska bo pokazał, że można. Gdyby nie to, że stracę gwarancje to wgrałbym ten ROM.

*

Offline Terminator

• *
  • 91
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC Diamond
« Odpowiedź #408 dnia: Sierpień 06, 2008, 13:14:08 »
Stracisz gwarancje, ale zawsze w każdej chwili możesz sobie ją przywrócić  :P
Co za problem wgrać oryginalnego ROM'a od HTC?
No chyba, że wysiądzie Ci wyświetlacz, albo gniazdo USB (lub inna część, która fizycznie uszkodzi telefon), ale tego nie zakładam  :smile:

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #409 dnia: Sierpień 06, 2008, 13:18:34 »
Oczywiście, że nie jest to problemem - przykład Diamentowy ROM v 3.0 autorstwa qsqa. I zrobił to jeden gość ośmieszając całe HTC Polska bo pokazał, że można. Gdyby nie to, że stracę gwarancje to wgrałbym ten ROM.
[/quote]
Ja tez o tym myslalem. Jak mozna sobie zrobic dumpa obecnego ROM. Tez mam brandowany i w sumie chcialbym sparwdzic jak dziala naszego kolegi z forum. Poza tym chyba mda traci wszystkie ustwienia, wiec i backup by sie przydal (ksiazka tel, sms, mms, inne)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #410 dnia: Sierpień 06, 2008, 13:31:32 »

to znaczy gdzie sie bedzie mozna zarejstrowac w PL czy UK ??

*

Offline grudzien86

• *
  • 53
« Odpowiedź #411 dnia: Sierpień 06, 2008, 14:03:29 »
Stracisz gwarancje, ale zawsze w każdej chwili możesz sobie ją przywrócić  :P
Co za problem wgrać oryginalnego ROM'a od HTC?
No chyba, że wysiądzie Ci wyświetlacz, albo gniazdo USB (lub inna część, która fizycznie uszkodzi telefon), ale tego nie zakładam  :smile:
Oj nie wydaje mi się. Chyba aby wgrać inny rom trzeba zdjąć blokadę CIDLOCK której sam potem nie założysz. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
Napisane: Sierpień 06, 2008, 13:54:27
Obiecana instrukcja PL
http://rapidshare.com/files/135239442/080630_Diamond_HTC_Polish_Manual.pdf
Napisane: Sierpień 06, 2008, 14:01:51
http://rapidshare.com/files/135255515/080630_Diamond_HTC_Polish_QSG.pdf
Napisane: Sierpień 06, 2008, 14:02:29
http://rapidshare.com/files/135256628/080630_Diamond_HTC_Polish_TouchFLO_3D_Guide.pdf

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #412 dnia: Sierpień 06, 2008, 14:25:27 »
dzieki srodkowy sciagnalem ale pierwszy i trzeci mi nie poszedl, chyba mojego Ip juz tam nie lubią :(

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #413 dnia: Sierpień 06, 2008, 14:32:45 »
Brak mi słów na tą polską premierę Diamonda. Nakładka na system = shit i tyle.
I jeszcze najnowszego ROMu nie ma w E-Clubie jak czytałem w którymś poście.

Jak to dobrze, że są wersje Europejskie :P

Co do gwarancji.. tutaj znajduje się instrukcja jak przywrócić oryginaly ROM Diamonda:
http://modmydiamond.info/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=27

« Odpowiedź #414 dnia: Sierpień 06, 2008, 15:03:52 »
Z tym polskim romem to jest tak  : zrobiłem HR i Interwrite sam się zainstalował - czyli jest w romie. W TouchFlow menu Start nieprzetłumaczone jest Programs i Settings dalej już wszystko po polsku. Po HR Diament pytał mnie o Language Settings ( czy coś takiego) - był do wyboru j. polski . Slownika  T9 BRAK.  Moje pytanie czy to już polski rom ?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2008, 15:30:02 wysłana przez poven »

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #415 dnia: Sierpień 06, 2008, 15:37:25 »
Z tym polskim romem to jest tak  : zrobiłem HR i Interwrite sam się zainstalował - czyli jest w romie. W TouchFlow menu Start nieprzetłumaczone jest Programs i Settings dalej już wszystko po polsku. Po HR Diament pytał mnie o Language Settings ( czy coś takiego) - był do wyboru j. polski . Slownika  T9 BRAK.  Moje pytanie czy to już polski rom ?
Z Twojego opisu wynika, że to angielski ROM z wbudowaną nakładką InterWrite. Nic więcej... Nawet bez polskiego słownika... Na szczęscie polski język w T9 idzie dodać ręcznie.
To tak jakbyś kupił Windowsa XP i sobie pakiet spolszczający zainstalował. To nigdy nie będzie polska wersja Windowsa XP, a dodatkowo czytałem, że wszelkie nakładki tylko mają zły wpływ na performance urządzenia i przysparzają innych, nieprzewidzianych problemów, bo za głęboko czasami ingerują w system.

Ja nawet jakbym kupił wersję polską to od razu wgałbym oryginalny ROM angielski. Jedynie TouchFlow3D można sobie przerobić na polski język i będzie to fajnie śmigać, a system operacyjny zostawić w spokoju :-)
Takie jest przynajmniej moje zdanie.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #416 dnia: Sierpień 06, 2008, 17:46:21 »
Jeżeli to faktycznie nakładka InterWrite to współczuję kolegom...

Ale...

Zawsze można zrobić dump ROMu dawanego fabrycznie przez HTC - jeżeli ktoś jest chętny to mogę poprowadzić krok po kroku i później go zrekonstuuję tak aby w przypadku konieczności oddania do serwisu nie było problemu.

HardSP nie jest problemem - zawsze można wrócić do oryginalnego SPLa.

A w międzyczasie można wgrać ROMy które pokazują jasną stronę Diamonda (nie musi być Diamentowy ROM   B) )

*

Offline bbq

• *
  • 60
  • Sprzęt: Iphone 3GS 8GB, Samsung Galaxy i-5700, HTC Diamond
« Odpowiedź #417 dnia: Sierpień 06, 2008, 18:01:24 »
wlasnie zamowilem z palmtops expert - ponoc dogrywaja jakas nakladke - powiem szczerze - niewiele sie znam ale czytajac tutaj komentarze obawiam sie ze moze to pogorszyc dzialanie systemu. Czy mozecie mi cos doradzic ?? sam sadze ze nie powinno miec to duzego znaczenia. Jesli zostanie EN to bez problemu bede mogl obslugiwac menu EN...choc TouchFlo 3d chcialbym miec w naszym jezyku.

dzieki wielkie
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2008, 18:08:20 wysłana przez bbq »

« Odpowiedź #418 dnia: Sierpień 06, 2008, 18:02:17 »

*

Offline meeron

• **
  • 106
« Odpowiedź #419 dnia: Sierpień 06, 2008, 18:28:44 »
http://allegro.pl/item414000319_htc_p3700_diamond_pl_f_vat_nowosc_sklep.html

czy facio nie klamie?
UWAGA !! WYSYLKI ZAKUPIONYCH TELEFONOW OD PONIEDZIALKU 11 SIERPNIA POZDRAWIAM!!!
htc diamond made in era