Gdzie zamówiliście Diamonda?

• 532 Odpowiedzi
  • 75943 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Piti81

• **
  • 138
Odp: Gdzie zamówiliście Diamonda?
« Odpowiedź #270 dnia: Lipiec 24, 2008, 23:12:29 »
No to czekamy razem :-) Nie ma sensu przepłacać za SunnySoft InterWrite - pakiet spolszczający do Windows Mobile. W cenie niższej niż wszystkie sklepy w Polsce mam Diamonda i oryginalny kabelek HTC :-) P.S. Jeśli ktoś chce zamówić z eXpansys to jest możliwość do któregoś tam sierpnia otrzymania vouchera promocyjnego o wartości 10 Funtów (przeliczane w razie potrzeby na Euro). Kod promocyjny można użyć przy zamówieniu powyżej 20F. Wszystko co trzeba zrobić to wysłać mi PM'a i podać swój adres e-mail. Na ten e-mail zostanie przesłany wygenerowany kod promocyjny do eXpansys. U mnie zadziałało bez problemu i dostałem zniżkę, działa podobno do któregoś sierpnia.  Kod wpisuje się podczas składania zamówienia. Pozdr.

*

Offline czyzu

• 33
« Odpowiedź #271 dnia: Lipiec 25, 2008, 10:41:19 »
No nie ziele was to wyszlo o cale 3zł taniej :). Mi chodzilo głownie o Faktore Vat, zeby odliczyc Expansys.pl trzeba miec nip europejski. Tak naprawde Diamond bedzie mnie kosztowal 1222 zł.
A z tym WM PL to nie wiedzialem. Macie to sprawdzone w HTC, jak dzwonilem do nich jakis tydzien temu
to koles mnie zapewnial ze to nie bedzie nakladka tylko ROM.
Pozyjemy zobaczymy i tak pewnie z XDA.... cos sprawniejszego sie zarzuci.

*

Offline tylek

• *
  • 53
« Odpowiedź #272 dnia: Lipiec 25, 2008, 10:51:07 »
Mam pytanie kiedy będzie diamond dostępny w Polsce bo już w tym wszystkim się pogubiłem najpierw czytałem że 20, potem że 25.
Teraz sam już nie wiem może już byłą ?
potrzebna zgoda, patrz regulamin

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #273 dnia: Lipiec 25, 2008, 10:57:54 »
Ma byc chyba do onca tego miesiaca. Tak wiec jest jeszcze kilka dni do 31 lipca.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #274 dnia: Lipiec 25, 2008, 11:06:55 »
Dzwonili już z http://www.htcpoland.pl/ do zamawiających i informowali, że wysyłkę zaczną 29.07
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

« Odpowiedź #275 dnia: Lipiec 25, 2008, 11:38:56 »
Hej

Rozmawiałem wczoraj z facetem z działu handlowego /subdziału HTC z Brightpointa (firma odpowiedzialna za dystrybucję HTC na Polskę - nie jakieś htcpolska.pl). Dziś telefony powinny być u nich na cargo a w poniedziałek u resellerów. Priorytet w/g niego mają vobis, palmtop experts (palmtops.com.pl) oraz firma, którą podał jako pdnet (lub pbnet - nie zrozumiałem dobrze), ale nie dokopałem się.

jeśli ktoś ma ochotę podam na maila komórkę do niego.

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #276 dnia: Lipiec 25, 2008, 16:04:06 »
No nie ziele was to wyszlo o cale 3zł taniej :).
3 zł taniej ale już z kabelkiem HTC YC A200, który sam w sobie kosztuje 50-60 zł :-) Faktura VAT też będzie jednak bez NIPu EU.
Co do polskiej premiery to w przyszłym tygodniu powinny Diamondy być. Do mnie też dzwonili z HTC Polska, że 29 lipca wysyłają do klientów już.

*

Offline jordanek

• *
  • 82
  • Sprzęt: IPHONE 3G / OMNIA
« Odpowiedź #277 dnia: Lipiec 25, 2008, 22:42:34 »
ja juz mam :)

« Odpowiedź #278 dnia: Lipiec 26, 2008, 21:48:04 »
To ja zapytam - czy ktoś z was robił wcześniej jakieś interesy z tym htcpolska (czyli tak naprawdę Megaram Computers)?. Zadzwonili do mnie przedwczoraj, że wyślą Diamonda dla mnie 29-30 lipiec tylko trzeba wcześniej zapłacić. Ponieważ mam co do nich dalej wątpliwości (patrz pierwszy post w tym wątku) ponawiam pytanie (może coś się zmieniło) - czy ktoś z was ma jakieś pozytywne doświadczenia z tą firmą? Bo nie wiem czy płacić czy zrezygnować i zamówić gdzie indziej.

*

Offline clue

• *
  • 58
  • Sprzęt: HTC diamond + LG P990
« Odpowiedź #279 dnia: Lipiec 26, 2008, 23:54:15 »
hmm jestem w identycznej sytuacji dzwoniłem nawet dziś do nich i myśle że wszystko jest ok. ja zaryzykuje i jak coś będzie nie tak to dam znać na tym forum

« Odpowiedź #280 dnia: Lipiec 27, 2008, 09:55:49 »
U mnie jest o tyle nie ok, że przysłali mi fakturę pro forma ale bez obiecanej zniżki na pdaclub.pl.

*

Offline clue

• *
  • 58
  • Sprzęt: HTC diamond + LG P990
« Odpowiedź #281 dnia: Lipiec 27, 2008, 10:01:03 »
u mnie też tak było dlatego dzwoniłem do tego pana który podał swój numer w mailu i wytłumaczył mi że nastąpiła jakaś pomyłka i kazał mi wysłać 1800 zł a przesyłke niby bede miał gratis

« Odpowiedź #282 dnia: Lipiec 27, 2008, 14:55:54 »
Witaycie  :ok:

Mam dobrą wiadomość, mianowicie  (mam na myśli oczywiście cenę 472.49 € bez wysyłki) 

zamówiłem dziś właśnie HTC Diamonda na niemieckiej stronce
http://www.handyattacke.de/handys/htc-p3700-touch-diamond-schwarz.htm?&choice=1&campaign=preisde_attacke/206967&utm_source=preisde_attacke&utm_medium=csv&utm_term=HTCP3700TouchDiamond_attacke

Mają dobre komentarze, cenę również
wysyłka do PL za Pobraniem 37,- Euro GLS-em (tylko ta opcja)

zobaczymy ile potrzebują na wysyłkę  :wink:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2008, 14:58:01 wysłana przez trebor73 »

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #283 dnia: Lipiec 28, 2008, 07:50:30 »
To ja zapytam - czy ktoś z was robił wcześniej jakieś interesy z tym htcpolska (czyli tak naprawdę Megaram Computers)?. Zadzwonili do mnie przedwczoraj, że wyślą Diamonda dla mnie 29-30 lipiec tylko trzeba wcześniej zapłacić. Ponieważ mam co do nich dalej wątpliwości (patrz pierwszy post w tym wątku) ponawiam pytanie (może coś się zmieniło) - czy ktoś z was ma jakieś pozytywne doświadczenia z tą firmą? Bo nie wiem czy płacić czy zrezygnować i zamówić gdzie indziej.

A nie mozna zamowic za pobraniem?

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #284 dnia: Lipiec 28, 2008, 10:41:44 »
Witam

Czy dostaniemy go w tym tygodniu w oficjalnej polskiej sprzedaży dystrybucyjnej czy kolejny raz sprzedaż sie przesunie?

Może ktoś ma informację czy jest już u nas w sprzedaży i gdzie?

Pozdrawiam
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

« Odpowiedź #285 dnia: Lipiec 28, 2008, 12:10:18 »
W oficjalnej sprzedaży jeszcze nie ma, niby od 30 ma być, dzwoniłem kilka dni temu do KOMPUTRONIK-a

*

Offline armario

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Diamond (już zamówiony)
« Odpowiedź #286 dnia: Lipiec 28, 2008, 17:16:02 »
Ja dzisiaj zamówiłem w Komputroniku - maja mieć 30.07 i wysyłają tego samego dnia.

*

Offline grudzien86

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Diamond, Iphone 3GS
« Odpowiedź #287 dnia: Lipiec 28, 2008, 18:29:12 »
A mnie już zaczyna denerwować to ciągle przekładanie polskiej premiery  :mad:
O co cho?Czy HTC podaje przyczynę tych opóźnień?
A może chodzi o to, że mają problemy z polską nakładką? Może działało to niestabilnie i jednak sami przetłumaczą porządnie cały system a nie jakieś dupne nakładki.
Ewentualnie jest to taki chwyt marketingowy(słaby ale działa bo wszyscy niecierpliwie wypytują, szukają itd.)
Ja obstawiam, że w tym miesiącu nie będzie jeszcze polskiej premiery Diamonda  :( 
PROven ROM Diamond edition 1.02

*

Offline tylek

• *
  • 53
« Odpowiedź #288 dnia: Lipiec 28, 2008, 20:09:16 »
A mnie już zaczyna denerwować to ciągle przekładanie polskiej premiery  :mad:
O co cho?Czy HTC podaje przyczynę tych opóźnień?
Bo my zawsze musimy być 100 lat za murzynami !!!

potrzebna zgoda, patrz regulamin

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #289 dnia: Lipiec 28, 2008, 22:55:37 »
Właśnie odebrałem swojego z eXpansys'a :-)  I tak..

1. Szokująco mały, zgrabny i w ogóle... po prostu PIĘKNY :-)
2. Rejestracja na HTC e-Club - bez problemów.
3. Wgranie najnowszego oficjalnego ROM'u 1.93.x.x - bez problemów.
4. Wgranie polskiego języka dla TF3D i polskiego T9 - bez problemów.
4. Szybkość TF3D - miodzio :-)
5. Reakcja wyświetlacza na moje paluchy - czasami mam problemy, kwestia wprawy :-)
6. LCD - cudo :-)
7. Bateria - ostra zabawa (wiadomo jak to na początku :P) - kilka godzin i mam 50%

To tak w skrócie.. ogólnie jestem b. zadowolony i polecam innym :-)

*

Offline jordanek

• *
  • 82
  • Sprzęt: IPHONE 3G / OMNIA
« Odpowiedź #290 dnia: Lipiec 29, 2008, 08:21:20 »
3. Wgranie najnowszego oficjalnego ROM'u 1.93.x.x - bez problemów.

jest juz dostepny ? na stronce nic nie widze

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #291 dnia: Lipiec 29, 2008, 08:31:14 »
Dla sprzętu z UK jest pewnie dostępny.
RUU_Diamond_HTC_WWE_1.93.405.1_Radio_Signed_Diamond_52.29.25.12_1.00.25.05_Ship.exe
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #292 dnia: Lipiec 29, 2008, 08:49:57 »
Piti81, jaką wersję romu miałeś wcześniej?

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #293 dnia: Lipiec 29, 2008, 09:24:24 »
Hey Panowie,
mój diamond to wersja EU. Wtyczka europejska na opakowaniu napisy, że przeznaczony na rynek m.in. PL. Nie jest to wersja UK.
Oryginalny ROM jaki miałem to 1.37.401.coś_tam :P
Po zarejestrowaniu w E-Club miałem do ściągnięcia również tylko ROM 1.37.401.coś_tam.

Czytałem jednak, że jest już dostępny ROM 1.93 WWE (z HK i UK). Zassałem ROM 1.93 stąd -> http://duttythroy.net/downloads/index.php?dir=Diamond%20Official%20Roms/&file=RUU_Diamond_HTC_WWE_1.93.405.1_Radio_Signed_Diamond_52.29.25.12_1.00.25.05_Ship.exe
Nie wgrywałem żadnego HardSPL ani niczego podobnego. ROM jest oficjalny i podpisany więc nie wymaga żadnych dodatkowych zabiegów, które mogłyby narazić na utratę gwarancji.

Kod kraju 405 (UK ???) zamiast oryginalnego 401. Działa jednak bez zarzutów i na prawdę ładnie mi to śmiga. Nie ma animacji tła podczas zmiany zakładek w TF3D oraz w Pogodzie jest dodany pasek z alfabetem po prawej stronie. Można teraz łatwo i szybko  znaleźć Kraj/Miasto.

Po wgraniu TF3D Advanced Config zaaplikowałem dodatkowo tweaki oraz inne parametry pozmieniałem tam jakieś jak np. WakeOnSMS. Zmieniłem również język TF3D na polski. Tutaj jednak problem.. przynajmniej na moim ROMie. Otóż idąc do zakładki Fotki i Filmy - normalnie można kliknąć na fotkę i pokaże się w pełnym rozmiarze. Można też po prawej na dole kliknąć w opcję Pokaz Slajdów. Po zmianie interfejsu na polski te opcje nie działają poprawnie! Mam dwa rodzaje błędnych zachowań. 1-Klikam na fotkę aby mieć FullScreena. Jest FullScreen.. ale przez 2 sekudny i powraca znowu do miniaturek. Albo 2 przypadek... FullScreen zostaje ale jak chcemy ruchem palca przesunąć się do kolejnego zdjęcia - zdjęcie pozostaje bez zmian. Cały czas wyświetla się jedno zdjęcie.
Nie działał mi też Pokaz Slajdów.

Po zmianie języka na Angielski wszystko wróciło do normy i działa poprawnie. Tak więc TF3D mam po angielsku. To wina chyba TF3D Advanced config, bo w końcu to on zmienia język TF3D albo może dlatego, że nie dostosowany jest jeszcze do najnowszego ROMu 1.93 ? Nie wiem.. zapodam posta na stonie autora na XDA-Dev i spróbuję o wyjaśnić :-)

Wgrałem również swoje miasto w zakładce Pogoda programemWeatherDatabaseEditor - bułka z masłem.
Dograłem również język polski do T9 - działa poprawnie.

Ktoś kiedyś napisał, że PDA w tym Diamond.. to telefony dla informatków.. bo ciągle trzeba coś aktualizować... zmieniać... poprawiać.. kurcze.. jako informatyk muszę się z tym zgodzić :-)

I jeszcze jedno.. miałem oryginalnie wgrany GoogleMaps 2.0.1.33. Po włączeniu pokazywał mi moją lokalizację bazując na nadajnikach GSM. Skurczybyk... całkiem nieźle sobie z tym radził.. pokazał moje położenie z dokładnością do kilku ulic. Po włączeniu GPS - pokazał idealnie moją pozycję.
Zaktualizowałem jednak GoogleMaps do najnowszej wersji (2.1.x.x.) i ... moja lokalizacja już nie chce się pokazać korzystając tylko z nadajników GSM :-(
Nie wiem co jest grane chwilowo... Może ktoś ma podobny problem / rozwiązał go ?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2008, 10:23:57 wysłana przez Piti81 »

*

Offline armario

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Diamond (już zamówiony)
« Odpowiedź #294 dnia: Lipiec 30, 2008, 15:03:01 »
To juz jakiś żart po raz kolejny przekładany jest termin sprzedaży - dzisiaj na stronie komputronika: Przypuszczalny termin dostawy: 2008-08-04 Człowieka odpowiedzialnego za dystrybuje w Polsce powinni wywalić z roboty to już chyba 6 raz przesuwają date  :mad:

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #295 dnia: Lipiec 30, 2008, 16:03:30 »
To juz jakiś żart po raz kolejny przekładany jest termin sprzedaży - dzisiaj na stronie komputronika: Przypuszczalny termin dostawy: 2008-08-04 Człowieka odpowiedzialnego za dystrybuje w Polsce powinni wywalić z roboty to już chyba 6 raz przesuwają date  :mad:
Mnie to już nie interesuje bo swojego zamówiłem z eXpansysa ale masz rację... to już jest KPINA i ktoś powinien za to beknąć  :mad:
Może w ogóle niech zrobią premierę na gwiazdkę i jakąś promocję świąteczną :]
Swoją drogą na skleppda.pl była informacja, że z Diamondmem będzie można w promocyjnych cenach zakupić pakiety nawigacyjne. I tak..
za 180zł Automapa Polska XL oraz Navigo 8i Polska za 140zł. Niespodziewanie oferta z Automapą zniknęła ze strony i zostało tylko Navigo.
Oznacza to, że ani Automapy ani TomToma nie będzie dołączonego i nawet w promocyjnych cenach nie będzie można kupić? :/

*

Offline Terminator

• *
  • 91
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC Diamond
« Odpowiedź #296 dnia: Lipiec 30, 2008, 17:28:14 »
Nie no, to już jest k***a skandal!  :mad:
Czekam na Diamonda w Polsce już miesiąc!
To jest pewna informacja potwierdzona przez htc?

*

Offline grudzien86

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Diamond, Iphone 3GS
« Odpowiedź #297 dnia: Lipiec 30, 2008, 18:01:53 »
Nie wydaje mi się żeby to była pewna data premiery. Przesunęli sobie po prostu na następny poniedziałek z myślą, że przy następnej dostawie towaru przyjdą. Brak profesjonalizmu. Mają polskich klientów głęboko w dupie.  :mad: Też posłałbym ludzi odpowiedzialnych za to na zieloną trawkę.
PROven ROM Diamond edition 1.02

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #298 dnia: Lipiec 30, 2008, 18:49:34 »
Witam

Dla nas wszystkich jest to sytuacja skandaliczna i irytująca :mad:

Sam czekam z niecierpliwością na polskiego Daimonda. Nasuwa się pytanie: czy warto? :evil: Może zamówić jak koledzy z "expansy" :worried:

Czym tak naprawdę będzie się różniła ta polska edycja?? Czekałem już tyle to poczekam jeszcze i tydzień ale czy warto?? Bardzo chce już go mieć :D

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2008, 19:00:12 wysłana przez morette »
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline Terminator

• *
  • 91
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC Diamond
« Odpowiedź #299 dnia: Lipiec 30, 2008, 19:07:29 »
Zainteresowała mnie jedna aukcja na Allegro.
Pewien sklep oferuje nówke z 24 miesiącami gwarancji za 1699zł.
Na aukcji widnieje taki opis:
''GWARANCJA 24 MIESIĄCE
DOWÓD ZAKUPU (PARAGON LUB FAKTURA VAT-MARŻA)''

Jeśli dowód zakupu jest z tego sklepu co go sprzedaje (a wcześniej sprowadził z zagranicy) to czy w HTC mi to uznają, czy ta gwarancja będzie tylko ważna w tym sklepie co ja go kupiłem?

Właśnie dzwoniłem do tego sklepu, oni go kupują w hurtowni i tam dostają paragon/fakturę, a w przypadku reklemacji telefon trzeba odesłać do nich i dopiero oni wysyłają go do HTC.
Szczerze mówiąc wolałbym móc samemu oddać go do HTC (mam blisko do serwisu w Jankach).
W przypadku zamówienia telefonu np. z expansys'a w komplecie dostaje dowód zakupu z ich sklepu i moge samemu oddać telefon do serwisu w Polsce?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2008, 19:15:41 wysłana przez Terminator »