Gdzie zamówiliście Diamonda?

• 532 Odpowiedzi
  • 75857 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
Odp: Gdzie zamówiliście Diamonda?
« Odpowiedź #240 dnia: Lipiec 15, 2008, 21:43:15 »
Sprawdz czy ma pairy, pudlo, akcesoira wszystkie, bo jak ma telefon tylko to pewnie szybko skrojony komus, poza tym ma 0 komentarzy, a allegr w koncu ma juz z 8 - 9 lat..., poza tym wloz karte najlepiej polska i zobacz jak dziala,
p.s. wez kolege, bedzie bezpieczniej jakby koles chcial i kase i telefon zachowac dla siebie :-)

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #241 dnia: Lipiec 15, 2008, 23:14:20 »
raczej to bedzie używka kilku dniowa, tygodniowa z UK. może być trochę zeszmaciona ale to zobaczysz na miejscu.

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #242 dnia: Lipiec 16, 2008, 12:49:15 »
No to jest nowa data polskiej premiery. Tym razem 25 lipca - czyli piątek - czyli de facto - 28 lipca. Zakładając oczywiście, że w ogóle się wtedy pojawi, bo jak na razie wszystkie poprzednie daty też pochodziły od dystrybutora.

Mi czekanie się już znudziło, zamówiłem egzemplarz z dystrybucji czeskiej z fakturą vat i gwarancją (potwierdzoną w crc) :)

*

Offline gszech

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #243 dnia: Lipiec 16, 2008, 13:10:16 »
Co to dokladnie oznacza "data polskiej premiery" w praktyce?
Czy po prostutu to, ze HTC zacznie sprzedawac w swoich sklepach telefony Diamond z PL softem ?
Czy np bedzie dostepny on juz w sieciach (orange Era itp?)
Napisane: Lipiec 16, 2008, 13:02:49
Co to dokladnie oznacza "data polskiej premiery" w praktyce?
Czy po prostutu to, ze HTC zacznie sprzedawac w swoich sklepach telefony Diamond z PL softem ?
Czy np bedzie dostepny on juz w sieciach (orange Era itp?)

Dodam ze w UK tel juz jest sprzedawany w sieci Orange
http://shop.carphonewarehouse.com/pay-monthly/htc/diamond-black/

Abonament £35.00 = 147zl
Telefon       FREE
Minut          600 miesiecznie + darmowe smsy
Kontrakt     18mcy
+ 1 darmowy numer do wybranej osoby

I jak to sie ma do oferty ERY ???

Pewnie niedlugo cena Diamonda zacznie gwaltownie spadac.
Bo ludzie beda sprzedawac ten tel, dla zysku lub poprostu nie beda umieli sie przestawic na ekran dotykowy :)

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #244 dnia: Lipiec 16, 2008, 13:11:13 »
Data kiedy pojawi się on w oficjalnej dystrybucji, a konkretniej kiedy dystrybutor zacznie rozsyłać zamówiony towar do sprzedawców. Operatorzy mają swoje własne kanały.

*

Offline jordanek

• *
  • 82
  • Sprzęt: IPHONE 3G / OMNIA
« Odpowiedź #245 dnia: Lipiec 18, 2008, 17:57:12 »
No to jest nowa data polskiej premiery. Tym razem 25 lipca - czyli piątek - czyli de facto - 28 lipca. Zakładając oczywiście, że w ogóle się wtedy pojawi, bo jak na razie wszystkie poprzednie daty też pochodziły od dystrybutora.

Mi czekanie się już znudziło, zamówiłem egzemplarz z dystrybucji czeskiej z fakturą vat i gwarancją (potwierdzoną w crc) :)

skad wziales te informacje ?? z tego co dowiedzialem sie od kolesia z HTC premiera ma byc tak jak byla nic sie nie zmienia

« Odpowiedź #246 dnia: Lipiec 18, 2008, 20:45:24 »

Mozesz napisac gdzie zamowiles, w jakiej cenie i na kiedy bedziesz mial? Dzieki...

*

Offline solowiow

• 256
« Odpowiedź #247 dnia: Lipiec 20, 2008, 00:46:17 »
http://www.allegro.pl/item403356835_nowosc_mda_compact_4_iv_era_hsdpa_gps_wypas_.html   tu dobra cena odebrałem osobiście ale simlock jak go uzunąc

*

Offline Mystik

• **
  • 129
    • http://neo.mystik.alfatel.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond :)
« Odpowiedź #248 dnia: Lipiec 20, 2008, 11:30:46 »
http://www.allegro.pl/item403356835_nowosc_mda_compact_4_iv_era_hsdpa_gps_wypas_.html   tu dobra cena odebrałem osobiście ale simlock jak go uzunąc
Czy ja dobrze rozumiem, że takiego MDA nie da się zarejestrować na HTC i pobrać najnowszego ROM-u?

pozdrawiam

*

Offline solowiow

• 256
« Odpowiedź #249 dnia: Lipiec 20, 2008, 11:36:56 »
Czy ja dobrze rozumiem, że takiego MDA nie da się zarejestrować na HTC i pobrać najnowszego ROM-u?

pozdrawiam

dokładnie nie da sie zarejestrowac nie stety ale rom i tak wgrałem :)))))

*

Offline Mystik

• **
  • 129
« Odpowiedź #250 dnia: Lipiec 20, 2008, 11:43:13 »
dokładnie nie da sie zarejestrowac nie stety ale rom i tak wgrałem :)))))
Zaraz, zaraz. Ale metodą utraty gwarancji, czy oficjalny ROM ze strony HTC?

pozdrawiam

PS. Cena jest już powoli akceptowalna :).,

*

Offline jordanek

• *
  • 82
« Odpowiedź #251 dnia: Lipiec 20, 2008, 20:20:20 »
myslicie panowie szlachta ze jutro bedzie wkoncu ta premiera polska ? :)

*

Offline Mystik

• **
  • 129
« Odpowiedź #252 dnia: Lipiec 20, 2008, 20:59:48 »
Hehe. W to, to chyba już nikt nie wierzy :)

pozdrawiam

*

Offline solowiow

• 256
« Odpowiedź #253 dnia: Lipiec 20, 2008, 21:04:58 »

premiera przesunieta niestety ale nie podali mi daty z pewnego źródła ta informacjia

*

Offline nonkus

• 11
  • Sprzęt: Toshiba G900, HTC Diamond, HTC HD2
« Odpowiedź #254 dnia: Lipiec 20, 2008, 21:17:30 »
Polecam sklep https://www.superetrader.co.uk/ jest możliwość przesłania telefonu do Polski, chyba kosztuje 12 funtów (jakieś 50 zł). Kupowałem wcześniej w tym sklepie Tośkę g900, a teraz kupiłem właśnie Diamencika... na przesyłkę czekałem. dobę, a przesyłka do Polski pędzi 5 dni. Szczerze mówiąc nie myślałem, że kupie ten tel ale jak zobaczyłem, że mi źle ceny pokazuje (chyba jakiś skrypt sie źle wgrał) to znaczy ceny z VAT i bez były takie same, od razu zdecydowałem się kupić taniej jakieś 80-90 funciorów (taniej niż swoją Tośkę przed rokiem). Cenowo sam sklep też jest niczego sobie więc polecam ;)

*

Offline solowiow

• 256
« Odpowiedź #255 dnia: Lipiec 20, 2008, 23:32:15 »
Polecam sklep https://www.superetrader.co.uk/ jest możliwość przesłania telefonu do Polski, chyba kosztuje 12 funtów (jakieś 50 zł). Kupowałem wcześniej w tym sklepie Tośkę g900, a teraz kupiłem właśnie Diamencika... na przesyłkę czekałem. dobę, a przesyłka do Polski pędzi 5 dni. Szczerze mówiąc nie myślałem, że kupie ten tel ale jak zobaczyłem, że mi źle ceny pokazuje (chyba jakiś skrypt sie źle wgrał) to znaczy ceny z VAT i bez były takie same, od razu zdecydowałem się kupić taniej jakieś 80-90 funciorów (taniej niż swoją Tośkę przed rokiem). Cenowo sam sklep też jest niczego sobie więc polecam ;)

1700 WYCHODZI Z WYSYŁKĄ

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #256 dnia: Lipiec 20, 2008, 23:50:09 »
to ponad miesiac temu mozna było z HK za 1,5k kupic - wliczajac juz w to przesyłke i cło. wiec nie ma co sie podnieciac tą cena.

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #257 dnia: Lipiec 21, 2008, 00:25:49 »
A kupowal ktos z brando.com.hk, bo wysylka 3$ i ceny maja dobre szczegolnie taki uchwyt
http://shop.brando.com.hk/prod_detail.php?prod_id=02698&dept_id=039&cat_id=0902

*

Offline jordanek

• *
  • 82
« Odpowiedź #258 dnia: Lipiec 21, 2008, 09:25:17 »
tam gdzie kupilem diamonda gosciu mi dzisiaj mowil ze jutro je ma i wysyla do mnie :)) zobaczymy ile w tym prawdy jak cos to potwierdze wam jutro

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #259 dnia: Lipiec 21, 2008, 11:26:22 »
A ja zamówiłem w środę z allegro z czeskiej dystrybucji, z fakturą i gwarancją. W piątek doszedł. Wszystko działa jak trzeba, na htc.com dało się zarejestrować, ba, ściągnąłem i zainstalowałem nowy rom wwe ze strony htc :)

Jedyny minus to to, że nie ma na płytkach GPRS Monitora, chociaż dokumentacja o nim wspomina. Bodajże w angielskiej dystrybucji jest normalnie dostępny - ale nie wiem czy trial, czy wersja pełna.

*

Offline Digital

• *
  • 68
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND / Omnia II
« Odpowiedź #260 dnia: Lipiec 21, 2008, 12:05:28 »
A ja zamówiłem w środę z allegro z czeskiej dystrybucji, z fakturą i gwarancją. W piątek doszedł. Wszystko działa jak trzeba, na htc.com dało się zarejestrować, ba, ściągnąłem i zainstalowałem nowy rom wwe ze strony htc :)

Jedyny minus to to, że nie ma na płytkach GPRS Monitora, chociaż dokumentacja o nim wspomina. Bodajże w angielskiej dystrybucji jest normalnie dostępny - ale nie wiem czy trial, czy wersja pełna.
A mógłbyś wrzucić go na RapidShare ?? Wielu się napewno przyda - szczególnie tym co nie mogą się zarejestrować  :ok:

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #261 dnia: Lipiec 21, 2008, 13:17:24 »
Kto szuka, nie błądzi ;)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=2336749

Na tym romie sprzęt chodzi jak złoto!

*

Offline Digital

• *
  • 68
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND / Omnia II
« Odpowiedź #262 dnia: Lipiec 21, 2008, 14:15:34 »
Kto szuka, nie błądzi ;)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=2336749

Na tym romie sprzęt chodzi jak złoto!

Heh zamiast spytać jaka to wersja od razu napisałem prośbę o udostępnienie... Myślałem że może coś nowszego się ukazało - ten rom mam już wgrany -dzięki :)

*

Offline nonkus

• 11
  • Sprzęt: Toshiba G900, HTC Diamond, HTC HD2
« Odpowiedź #263 dnia: Lipiec 22, 2008, 07:13:53 »

1700 WYCHODZI Z WYSYŁKĄ

Mieszkam w UK i wysyłka wyszła mi drożej tutaj niż miałbym ściągać do Polski - o ironio......!!!! Mi wyszło 1400 heh i wiem, że fuksiarz jestem ale z drugiej strony pewnie go nie kupił raczej :)

« Odpowiedź #264 dnia: Lipiec 22, 2008, 08:50:00 »

Mozesz podac u kogo zamowiles? Na allegro jest duzo ofert ale nie wiadomo skad pochodza Diamondy...

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #265 dnia: Lipiec 22, 2008, 09:15:48 »

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #266 dnia: Lipiec 22, 2008, 10:04:48 »
Cześć Panowie,
czy ktoś z Was zakupił na Expansys.pl ? Cena to 1760zł z dostawą. Czy gwarancja obowiązuje w Polsce? Ta wersja Diamonda, którą sprzedają na Expansys.pl to wersja EU więc gwarancja powinna obowiązywać, prawda?

Właśnie dostałem odpowiedź na mój e-mail do Expansys:
Pytałem o gwarancję, dowód zakupu i wtyczkę zasilania :-)

Witam serdecznie,
HTC Diamont posiada 2 letnia gwarancje.
Jest on w wersji europejskiej.
Oryginal faktury zostaje dolaczony do przesylki.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2008, 10:55:53 wysłana przez Piti81 »

*

Offline czyzu

• 33
« Odpowiedź #267 dnia: Lipiec 24, 2008, 17:40:00 »
Bylem Cierpliwy a raczej wytrzymaly bo caly posiwialem.
Dzisiaj dostalem tel. od HTC ze wysylaja 29.07.2008.
Wzialem dwie sztuki na login PDAclub.pl napisalem info w Uwagach ze do jednej sztuki
niech mi policza promocje darmowa wysyłka(oczywiscie dwa Diamondy obejmuje)
a do drugiego 50zł znizki
Czyli po 1775zł  ze wszystkim.

A jeszcze Wam podpowiem ze cena Diamonda podskoczy w chwili premiery(przynajmniej tak mi
powiedzial koles w HTC) ze niby przedsprzedarz to jest taka promocja.
Ale mozna rowniez zauwazyc ze w sklepach internetowych gdzie ceny wachały sie w granicach 1720 - 1760
np. KOYTO znacznie sie zmienily , na allegro tez mozna to zauwazyc.

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #268 dnia: Lipiec 24, 2008, 22:17:21 »
A ja zadzwoniłem do CRC i dowiedziałem się, że sprzęt zakupiony w Uni Europejskiej będzie bez problemu u nich serwisowany i, że mogę się nie martwić jak kupię Diamonda poza Polską.
Kupiłem więc w Expansys razem z kablem YC A200 (usb, audio)  i przesyłką wyniosło mnie to w sumie 1772 PLN. Użyłem vouchera i uzyskałem 12E rabatu przy zakupie. Jest to wersja EU oraz posiada 24msc gwarancji.
Wersja polska będzie się różnić polską nakładką na system, która po pierwsze wpłynie negatywnie na system WM oraz po drugie nie jest mi do niczego potrzebna :-)
Jutro powinienem odebrać przesyłkę więc dam znać jak pierwsze wrażenia ;-) Pozdr.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2008, 22:22:45 wysłana przez Piti81 »

*

Offline jordanek

• *
  • 82
« Odpowiedź #269 dnia: Lipiec 24, 2008, 22:53:57 »
wlasnie tez sie dowiedzialem ze nie bedzie polskiego wm :) kupilem tez i czekam na niego ;)