Gdzie zamówiliście Diamonda?

• 532 Odpowiedzi
  • 75707 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jordanek

• *
  • 82
  • Sprzęt: IPHONE 3G / OMNIA
Odp: Gdzie zamówiliście Diamonda?
« Odpowiedź #210 dnia: Lipiec 11, 2008, 16:58:11 »
ja sprzedalem n95 8gb i nie chce n96 a siano jest.. wole diamonda.. symbian mnie juz nerwuje nic sie wiecej na nim nie da zrobic :) a wm czas poznac

« Odpowiedź #211 dnia: Lipiec 11, 2008, 18:59:44 »
Dla mnie N96 to na tyle daleki substytut że nie brany pod uwagę nawet.
Podpisuję się "dwiema rencami" pod tym stwierdzeniem ;-)

Powiem tak: każde PDA to super zabawka dla "informatyków". Miałem już MDAII, Tytn. Z kolei Nokie są urządzeniami dla ludzi normalnych.  Miałem już ich całą masę, w tym Talkmana 620 w 1994 roku :) Kupując Diamonda wiem, że kilkadziesiąt godzin spędzę na ustawianiu, instalowaniu i ściąganiu plików. To nie są telefony dla przeciętnego człowieka. To są telefony dla gadżeciarzy ze sporą wiedzą w zakresie systemów operacyjnych. Jestem gadżeciarzem ale nie wiem czy znowu mi się chce konfigurować  tą zabawkę przez kilka dni. Zwłaszcza, że jest upał :). A co do Nokii N96 to poza prawie identycznym wyposażeniem, ma DVB-H co dla mnie jest super bajerem i dlatego sie zastanawiam.

*

Offline Mystik

• **
  • 129
    • http://neo.mystik.alfatel.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond :)
« Odpowiedź #212 dnia: Lipiec 11, 2008, 19:49:11 »
A ja z kolei sie zastanawiam czy w takim razie nie poczekac na Nokie N96. W ciagu miesiaca powinna sie pojawic w sprzedazy a dla mnie jest sporo lepsza od Diamonda.
Czy sporo lepsza to nie wiem, ale w szranki chyba może stanąć. Też o niej myślałem. Miałem już co prawda telefon z Symbianem i zabijał mnie powolnością, ale może coś się zmieniło.

pozdrawiam

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #213 dnia: Lipiec 11, 2008, 19:54:44 »
Powiem tak: każde PDA to super zabawka dla "informatyków". Miałem już MDAII, Tytn.

Przesadzasz. Moja kobieta wziełą diamonda do ręki popatrzyła i powiedziała że chce takiego - tylko rom będe musiał jej podmienić na jakiś alternatywny chyba że orginalna szybkość (tf3d) bedzie jej wystarczać. instalacja softu jest banalna wyglada tak samo jak na PeCecie a to nie jest problem.
Odnośnie noki to N95 - mój kolega jest posiadaczem i tak psioczy na symbiana że ojezu, jak zobaczył diamonda to postanowił sprzedać nokie i kupić diamenta.
jak dla mnie symbian to porażka w porównianiu z WM.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2008, 19:56:52 wysłana przez sivy »

« Odpowiedź #214 dnia: Lipiec 11, 2008, 20:12:40 »

[/quote]

Przesadzasz. Moja kobieta wziełą diamonda do ręki popatrzyła i powiedziała że chce takiego
[/quote]

No własnie, dobrze napisales: "popatrzyła" :) Gdyby "poużywała" oddałaby Ci po tygodniu albo wcześniej. :)

« Odpowiedź #215 dnia: Lipiec 11, 2008, 20:37:31 »
dominikm a czy Ty masz diamonda czy to sa tylko Twoje przypuszczenia ?

« Odpowiedź #216 dnia: Lipiec 12, 2008, 01:39:27 »

Przeciez tu nie chodzi o Diamonda - to tylko kolejne urządzenie skazane na WM. I  to jest dramat. TouchFlo3D to tylko nakładka, która przykrywa, sorry, ale wielka kupę.
Napisane: Lipiec 12, 2008, 01:26:22

Przeciez tu nie chodzi o Diamonda - to tylko kolejne urządzenie skazane na WM. I  to jest dramat. TouchFlo3D to tylko nakładka, która przykrywa, sorry, ale wielka kupę.

Oczywiscie sam Diamond jest OK. Fajny interfejs, super wyświetlacz. W miare dobre wykonanie, choć ten "diamentowy" tył to wiocha na maksa. Tylko gdzie chocby normalne wyjscie na sluchawki? Czemu nie Symbian tylko tragiczny Windows? I nawet mimo tych wszystkich minusów warto go mieć, gdyby nie ten czas potrzebny na konfiguracje. Gdyby nie to , że bez członkowstwa w xda-developers bedziemy mieli półprodukt, a xda-developers nie jest absolutnie dla normalnych ludzi. Itd, itp. Jest fajnie ale dla użytkowników tego forum. Mi ostatnio na takie zabawy brakuje czasu. Dalej sie zastanawiam mimo wszystko, N96 czy Diamond.

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #217 dnia: Lipiec 12, 2008, 01:53:54 »
I tu właśnie widać że gusta są różne. Mi tył diamonda bardzo przypadł do gustu (mam nadzieje że klapka do większej baterii będzie jednak taka jak standardowa). A jeżeli chodzi o Symbiana to właśnie z jego powodu (nie tylko, ale głównie) nie kupię N96, nie lubię go i wole Windows Mobile, chociaż przyznać muszę że ma swoje zalety. Na szczęście nikt nikogo do kupna niczego nie zmusza więc każdy wybiera co chce.

« Odpowiedź #218 dnia: Lipiec 12, 2008, 01:59:13 »
Dokladnie: gusta są różne. Dlatego każdy wybierze to co lubi. A ja od czasu do czasu pakuję się też w WM mimo, że wiem z czym to się wiąże. :)

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #219 dnia: Lipiec 12, 2008, 02:14:13 »
W końcu nabyłem i ja u Pani Agnieszki - polecam gorąco !!! Miło, przyjemnie, dobra cena i prawdziwa Faktura VAT
Diament dał się ładnie zarejestrować na HTC eClub PL, zaciągnąłem oficjalny ROM 1.37.401 WWE i zainstalowałem bez żadnego Hard SPL, gwarancja dalej ważna.
A sprzęt - pierwsze wrażenie - maleństwo a jak wiele potrafi.....
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2008, 04:42:48 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Mystik

• **
  • 129
« Odpowiedź #220 dnia: Lipiec 12, 2008, 09:28:33 »
W końcu nabyłem i ja u Pani Agnieszki - polecam gorąco !!! Miło, przyjemnie, dobra cena i prawdziwa Faktura VAT
Diament dał się ładnie zarejestrować na HTC eClub PL, zaciągnąłem oficjalny ROM 1.37.401 WWE i zainstalowałem bez żadnego Hard SPL, gwarancja dalej ważna.
A sprzęt - pierwsze wrażenie - maleństwo a jak wiele potrafi.....
OK. Co to za Pani Agnieszka- o ile to nie tajemnica?
Czy dobrze rozumiem, że skoro bez problemu zarejestrowałeś go na eClub PL to znaczy, ze kupiłeś już polską edycję?

pozdrawiam

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #221 dnia: Lipiec 12, 2008, 10:00:31 »
OK. Co to za Pani Agnieszka- o ile to nie tajemnica?
Czy dobrze rozumiem, że skoro bez problemu zarejestrowałeś go na eClub PL to znaczy, ze kupiłeś już polską edycję?
pozdrawiam
Kupił wersję europejską więc HTC E-Club pozwala na rejestrację. Pani Agnieszka sprzedaje na Allegro,
tutaj http://allegro.pl/item396836863_htc_touch_diamond_nowy_fv_gwarancja_.html

*

Offline sivy

• **
  • 178
« Odpowiedź #222 dnia: Lipiec 12, 2008, 10:34:07 »

No własnie, dobrze napisales: "popatrzyła" :) Gdyby "poużywała" oddałaby Ci po tygodniu albo wcześniej. :)

poklikała poużywała, od czasu do czasu używa palma z wm i nawet sobie z tym radzi:)

tył diamonda wyglada zajebiscie i też mam nadzieje że wieksza bateria + nowy tył bedzie też taki.

a wracjac do noki to niestety ostatni udany model to 6310i reszta to już był crap, a władowanie symbiana kolejną porażka.

*

Offline Modrzew

• **
  • 150
  • Sprzęt: dell x30 >uniwersal> hermes > kaiser >diamond>SGS
« Odpowiedź #223 dnia: Lipiec 12, 2008, 10:51:11 »
Ja odkąd kupiłem pierwszego palmtopa od razu zdyskwalifikowałem każdy telefon który nie posiada ekranu dotykowego
nie wyobrażam sobie poruszania się.Po prostu jest mi wygodniej i łatwiej to nie chodzi czy to N96 czy inny tel, wybieram ppc .

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #224 dnia: Lipiec 12, 2008, 12:09:09 »
DJDario a wrzuciles tam juz AutoMape. Jestem ciekawy jak to chodzi. W sumie mam i-mate tez 2,8 wyswietlaczem no i prockiem slabszym.

*

Offline blank

• 10
« Odpowiedź #225 dnia: Lipiec 12, 2008, 12:14:09 »
W końcu nabyłem i ja u Pani Agnieszki - polecam gorąco !!!
Też zastanawiam się nad kupnem u tej Pani bo z tego co wyczytałem na forum kwestia języka w polskich Diamondach nie została najlepiej rozwiązana zgadza się? nie wiem czy czekać na polska wersje czy kupić z zagranicy...

*

Offline mikepolo

• *
  • 65
  • Sprzęt: SPV M600 --> XDA IIi --> ACER F900
« Odpowiedź #226 dnia: Lipiec 12, 2008, 12:43:47 »
Bateria wielokrotnego ładowania, litowo-jonowa lub polimerowa litowo-jonowa pojemność: 900 mAh ???

to ile to trzyma ? uzwyajac wifi, sluchajac muzyki i cos tam jeszcze pewnie po 3-4h koniec !!??

*

Offline sivy

• **
  • 178
« Odpowiedź #227 dnia: Lipiec 12, 2008, 13:22:04 »
juz wczesniej w innych watkach było.
z włączoną automapą, internetem rozmowami przez telefon czasami głośnomówiacy, w domu troche wi-fi bateria umiera w ciągu max 7h

*

Offline gszech

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #228 dnia: Lipiec 14, 2008, 17:34:47 »
Moj HTC Diamond pochodzi z Ebay.co.uk. Ktos dostal w prezencie i sie chyba nie spodobalo bo sprzedal za £300 :) Skorzystalem :)

*

Offline clue

• *
  • 58
  • Sprzęt: HTC diamond + LG P990
« Odpowiedź #229 dnia: Lipiec 15, 2008, 11:21:23 »

*

Offline Mystik

• **
  • 129
« Odpowiedź #230 dnia: Lipiec 15, 2008, 11:43:00 »
http://www1.era.pl/phones/phone_details.php?type=0&subtype=0&id_phone=1426

rewelacyjna cena  :D :D :D :D :D :D 
Ja przepraszam, ale czy ktoś tam (znaczy w tej Erze), to w ogóle mysli?
No w tej cenie to musiałby mieć okran 10'', trzy klawiatury, nieistniejące Galileo i baterię 30-dniową :)

*

Offline oiko

• 24
    • www.oiko.pl
« Odpowiedź #231 dnia: Lipiec 15, 2008, 11:46:28 »
ale biorac go z abonamentem wyglada to juz calkiem rozsadnie.

i jest juz erowy na allegro

http://www.allegro.pl/item400871788_era_mda_compact_iv_htc_diamond.html

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #232 dnia: Lipiec 15, 2008, 11:52:21 »
Jeszcze nie ma, będzie za 3 dni.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Air.

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC HD2, MDA Compact IV
« Odpowiedź #233 dnia: Lipiec 15, 2008, 11:54:26 »
Ta cena nie powinna być dla nikogo zaskoczeniem. Poza tym znana była już od jakiegoś czasu. (3170 za wersję z zestawem nawigacyjnym). Za tyle nikt normalny nie kupi, ale ceny promocyjne przy podpisywaniu umów są do przyjęcia.
Istotne jest, że od wczoraj jest już w magazynie i zaczynają przyjmować konkretne zamówienia. Mają poślizg w realizacji i do mnie dojedze pod koniec tygodnia. Zamówiłem wersję z zestawem za 1/4 ceny - 250 zł z erapremii. Koszt ostateczny - 542,69 PLN  :D

Wyjaśniło się przy okazji co dokładnie będzie zawierał zestaw nawigacyjny (przy zamawianiu poinformowali mnie, że zestaw z nawigacją będzie miał dodatkowo tylko TomToma z mapą jednego miasta):
Urządzenie posiada wbudowany odbiornik GPS oraz zainstalowana apliakcję TomTom Navigator w wersji 7 z planem jednego miasta do pobrania. W wersji z pakietem nawigacyjnym dostępne są mapy Polski - Słowacji - Czech i Węgier oraz ładowarka i uchwyt samochodowy.
Miałem nadzieję, że dołożą uchwyt i ładowarkę, ale tej mapki to się wogóle nie spodziewałem.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2008, 12:01:49 wysłana przez Air. »

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #234 dnia: Lipiec 15, 2008, 12:50:40 »
Ofertą powinni zachęcać do podpisania umowy a tu, taniej wyjdzie w sklepie kupić pełnowartościowego (simlock, pamięć i klapka) i dowolnie wybrać sieć i bez umowy na czas określony (albo z umową i sprzedać telefon jaki się dobrało żeby jeszcze taniej wyszło). Może to tylko taka testowa cena wpisana.

« Odpowiedź #235 dnia: Lipiec 15, 2008, 16:17:11 »
A idzie z tych telefonów simlocka zdjąć ?

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #236 dnia: Lipiec 15, 2008, 17:17:30 »
A mnie sie Diamond już troche znudził i wczoraj postanowiłem go sprzedać. Zostaje przy zestawie: HTC Shift + Nokia E66, którą mam od 2 dni  :ok: pozdrawiam,

*

Offline Mystik

• **
  • 129
« Odpowiedź #237 dnia: Lipiec 15, 2008, 18:01:37 »
A mnie sie Diamond już troche znudził i wczoraj postanowiłem go sprzedać. Zostaje przy zestawie: HTC Shift + Nokia E66, którą mam od 2 dni  :ok: pozdrawiam,
To masz niezłe tempo. Jeszcze nie było tak naprawde premiery w Polsce, a Tobie się juz znudził :).

pozdrawiam

*

Offline cardax

• 303
  • Made in Japan
    • Reklama
  • Sprzęt: Jornada 720,Jornada 728,Htc Hero,Ipaq 914c,Sony U3
« Odpowiedź #238 dnia: Lipiec 15, 2008, 18:50:26 »
Te 5 dni na Polską premierę można poczekać  :ohreally:
Nie z powodu nie potrzebnego Polskiego języka w menu ale z powodu spadku naturalnego ceny

Jak przeczytałem ten wątek głowa mnie rozbolała  :proud: ale napaleńcy  :E
Htc Hero.Star Track ,Diamond,HTC TOUCH,HP914c
jaq3,dell Axim,Casiopeia,Ethen Obecnie mój kochany Imate 9502
Es400 Blackberry 9900 Android dla androidów :)

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #239 dnia: Lipiec 15, 2008, 20:30:22 »
Witam

Mam okazje kupic diamenta z tej aukcji: http://www.allegro.pl/item401121770_nowy_htc_diamond_3g_.html

Tak sie sklada ze jestem obecnie w tej samej miejscowosci i umowilem sie juz z typem na jutro a cena w pln to 1400 zl

Zastanawia mnie fakt czy cos moze byc nie tak z tym fonem w takiej cenie, biore pod uwage ze jest nowy ale..
... nasuwa sie pytanie, na co najbardziej zwrocic uwage by mniec pewnosc ze z telefonem jest wszystko ok?

dzieks z gory!
pozdrawiam...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2008, 20:34:45 wysłana przez rafikkkk »
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II