Ta cena nie powinna być dla nikogo zaskoczeniem. Poza tym znana była już od jakiegoś czasu. (3170 za wersję z zestawem nawigacyjnym). Za tyle nikt normalny nie kupi, ale ceny promocyjne przy podpisywaniu umów są do przyjęcia.
Istotne jest, że od wczoraj jest już w magazynie i zaczynają przyjmować konkretne zamówienia. Mają poślizg w realizacji i do mnie dojedze pod koniec tygodnia. Zamówiłem wersję z zestawem za 1/4 ceny - 250 zł z erapremii. Koszt ostateczny - 542,69 PLN

Wyjaśniło się przy okazji co dokładnie będzie zawierał zestaw nawigacyjny (przy zamawianiu poinformowali mnie, że zestaw z nawigacją będzie miał dodatkowo tylko TomToma z mapą jednego miasta):
Urządzenie posiada wbudowany odbiornik GPS oraz zainstalowana apliakcję TomTom Navigator w wersji 7 z planem jednego miasta do pobrania. W wersji z pakietem nawigacyjnym dostępne są mapy Polski - Słowacji - Czech i Węgier oraz ładowarka i uchwyt samochodowy.
Miałem nadzieję, że dołożą uchwyt i ładowarkę, ale tej mapki to się wogóle nie spodziewałem.