Gdzie zamówiliście Diamonda?

• 532 Odpowiedzi
  • 75570 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Odp: Gdzie zamówiliście Diamonda?
« Odpowiedź #120 dnia: Czerwiec 27, 2008, 22:47:14 »
Mozna wiedziec o jakiej pani ani mowicie i za ile u niej mozna dostac :E .Sam bym kupil...
Przeglądnij kolego wątek.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

« Odpowiedź #121 dnia: Czerwiec 27, 2008, 23:51:24 »
szukalem  :S moge dostac linka o ile ta pani sprzedaje na allegro albo chociaz male info

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #122 dnia: Czerwiec 27, 2008, 23:59:40 »
telefon jest do Pani podany.

« Odpowiedź #123 dnia: Czerwiec 28, 2008, 12:37:32 »
Nie jest podane na kiedy
ale na stronie Euro Agd jest diamond po 1999 pln
i chyba możliwe raty 30 x 0 %

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #124 dnia: Czerwiec 28, 2008, 15:53:17 »
Nie jest podane na kiedy
ale na stronie Euro Agd jest diamond po 1999 pln
i chyba możliwe raty 30 x 0 %

Tak pisałem już o tym wcześniej. Ale nie znają konkretnej daty dostawy. raty jak najbardziej możliwe.

« Odpowiedź #125 dnia: Czerwiec 29, 2008, 15:33:28 »
Ja w właśnie zakupiłem w piątek Htc w Nowym Targu za 1850zł i jestem bardzo zadowolony gość nie ściemnia a idzie się z nim dogadać,jego kolega wystawia na allegro mu te telefony http://www.allegro.pl/item389631944_htc_touch_diamond_p3700_touchflo3d_pl_bez_sima.html jak co to polecam.

*

Offline V i E R A

• 14
  • mess with the best, die like the rest...
  • Sprzęt: SonyEricsson Xperia X10 mini
« Odpowiedź #126 dnia: Lipiec 02, 2008, 01:23:22 »
witam wszystkich, ja zamówiłem diamentowego HaTeCeka u pani Agnieszki :ok: z Krakowa, zresztą z podanego namiaru w tym poście (chyba 4 str.)
koszt 1930PLN VAT 22% i 24 miesięcy gwarancji! myślę że jeśli ktoś sie nie może doczekać to może jeszcze skorzystać z takiej opcji.

*

Offline prodromos

• **
  • 209
  • Nokia N97, HTC Hero, Kindle DX
« Odpowiedź #127 dnia: Lipiec 02, 2008, 20:09:06 »
Czy ktoś z osób,  która ma źródła, wie, kiedy rozpocznie się sprzedaż Diamondów w Polsce? Zapytałem w kilku miejscach,  w części w ogóle nie znali odpowiedzi, a w innych usłyszałem coś w rodzaju "ale piękna mamy pogodę".
Nie zgnębi mnie byle przytyk/ w d... miejsce mam  dla krytyk. (Sztaudynger)

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #128 dnia: Lipiec 02, 2008, 21:55:16 »
W koYto.pl wg. zapewnień ich działu handlowego dystrybutor podaje datę dostawy na 16 lipca. Pewnie więc będzie to coś około tej daty +/-  2, 3 dni :)

*

Offline Terminator

• *
  • 91
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC Diamond
« Odpowiedź #129 dnia: Lipiec 03, 2008, 00:57:34 »
A wiadomo czy będzie to już wersja z menu w języku polskim?

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #130 dnia: Lipiec 03, 2008, 08:08:40 »
A wiadomo czy będzie to już wersja z menu w języku polskim?

Tak, będzie to wersja z polską nakładką. Przynajmniej tak mnie poinformowano. W razie czego... w Diamondzie można odblokować kilkanaście różnych języków w tym polski bez zbędnego wysiłku :-)

Namiary w razie potrzeby:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=402121&highlight=languages

*

Offline Jasiu

• *
  • 70
« Odpowiedź #131 dnia: Lipiec 03, 2008, 15:32:40 »
Nie wiem jak to rozumiec, Czy Diamond ma od razu w pakiecie system po polsku ?? Kupilem sobie dzis i tak sie zastanawiam czy po premierze w Polsce nie dac do serwisu zeby wgrali polaka

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
« Odpowiedź #132 dnia: Lipiec 03, 2008, 15:51:11 »
Nie jestem pewien jak to robi HTC, ale niedawno kupiłem Asusa p750 z angielskim menu (czyli nie był na rynek polski) wersja polska ma od razu menu PL oraz pełną instrukcje PL.

Dzwoniłem do serwisu asusa w Warszawie, i powiedziano mi, że jeśli kupiłem wersje na inny rynek to oni nic nie poradzą, i nie zajmują się wgrywaniem PL menu ( ponieważ wg nich istnieje duże ryzyko uszkodzenia sprzętu)

Wychodzi na to, że jeśli sam sobie nie zainstalujesz to serwis Ci tego nie zrobi…
Tak przynajmniej było (i jest) w przypadku serwisu Asusa, może HTC robi inaczej…

Dlatego ja poczekam jeszcze te 2 tyg i kupie oficjalny model na rynek polski.   :ok:

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #133 dnia: Lipiec 04, 2008, 00:31:55 »
Diamond posiada "wbudowane" inne języki. W odpowiednim miejscu w rejestrze zmienia się klucz i uaktywnia odpowiedni język. To tak w skrócie :-)
Generalnie chłopaki z XDA zrobili chyba już cab'a, który po instalacji zajmuje się wszystkim :-) Wszystko dokładnie opisane w linku, który podałem. Ja zajmę się dokładną analizą dopiero po otrzymaniu Diamonda czyli mniej więcej 1,5 - 2 tygodni :-)

@Jasiu - obczaj sobie wątek na XDa. Myślę, że obędziesz się bez wizyty w serwisie. Jak widzisz na screenshocie, który załączyłem język polski jest na liście dostępnych jęzorów :P

Temat poruszany również na tym  forum -> http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=100855.0
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2008, 00:36:48 wysłana przez Piti81 »

« Odpowiedź #134 dnia: Lipiec 04, 2008, 00:42:08 »
Myślę, że jednak 99% zdrowo myślących klientów poczeka na polską dystrybucję Diamonda. Mimo, że po raz kolejny nasz rynek jest traktowany jak piate koło u wozu /nawet ukraińcy już mają od dwóch tygodni Diamonda w oficjalnej sprzedaży/ to jednak lepiej zacisnąć zęby i wytrzymać. Będziemy mieli 100% gwarancję, polskie menu, polską instrukcję, Navigo a kto wie co jeszcze. Zostało tylko 12 dni.

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #135 dnia: Lipiec 04, 2008, 07:14:20 »
Myślę, że jednak 99% zdrowo myślących klientów poczeka na polską dystrybucję Diamonda. Mimo, że po raz kolejny nasz rynek jest traktowany jak piate koło u wozu /nawet ukraińcy już mają od dwóch tygodni Diamonda w oficjalnej sprzedaży/ to jednak lepiej zacisnąć zęby i wytrzymać. Będziemy mieli 100% gwarancję, polskie menu, polską instrukcję, Navigo a kto wie co jeszcze. Zostało tylko 12 dni.

A co 1% to matoły twoim zdaniem ze kupili gzie indziej,powiem tyle jak już gdzieś wspomniałem aby nie cza było czekać zamiast dwóch  tygodni dwóch miesięcy,po drugie maiłem kaisera z zagranicy i do tej pory hula jak nic i wymieniłem w nim polski rom ale tylko na tydzien potem był powrót do eng bo na polskim muliło go jak psa,a jak niektórzy twierdzą ze polski diamond ma miec tylko nakładke PL to ja serdacznie dziękuję za takiego diamonda już widzę jak będzie szybko działał,po trzecie na eabyu diamont teraz kosztuje około 600-650$ więc przelicznik jest prosty.
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #136 dnia: Lipiec 04, 2008, 09:10:01 »

A co 1% to matoły twoim zdaniem ze kupili gzie indziej,powiem tyle jak już gdzieś wspomniałem aby nie cza było czekać zamiast dwóch  tygodni dwóch miesięcy,po drugie maiłem kaisera z zagranicy i do tej pory hula jak nic i wymieniłem w nim polski rom ale tylko na tydzien potem był powrót do eng bo na polskim muliło go jak psa,a jak niektórzy twierdzą ze polski diamond ma miec tylko nakładke PL to ja serdacznie dziękuję za takiego diamonda już widzę jak będzie szybko działał,po trzecie na eabyu diamont teraz kosztuje około 600-650$ więc przelicznik jest prosty.

Macgeb - racja. Niektorzy zyja w przekonaniu ze jak kupie produkt w Polsce to bede mial "lepsza gwarancje" i wszystko po Polsku.
Ehh ja kupuje od 3 lat ze stanow z Europy i jakos nie mam problemu z gwarancja no a ze po angielsku wszystko ... coz zauwazcie jak dzialaja ROMY Ogange a jak producenta - dzien do nocy.
A mam czekac miesiac by dostac pudelko z napisem gratulujemy masz PDA z automapa - chrzanie operatorow i ich promocje. Nie kupie telefonu z aktywacja nigdy bo nie bede sie wiazal z operatorem na dwa lata tylko po to ze laskawie daje mi sluchawke ktora i tak mu sprace dwukrotnie.
Wole sobie wziasc telefon na raty i bede mial lepiej. Poza tym najfajniejsze jest to ze taki orendz moze wspierac pomoc przy telefonach a przy PDA to jakbys pytal ich o konstrukcje silnika wodorowego.

Wybor jak zawsze kazdy ma. Jedni poczekaja inni juz maja.
Jak wyjdzie u nas u operatora - jedno jest pewne bedzie tanszy. Tylko tyle ze bedzie kosztowal na bank nie mniej co teraz mozemy w stanach kupic - 600$.

Pozdro
Adam

---------------------------------------------------
HW:        HTC Touch HD
SW:        HTC ROM Tester:P
Obecnie: 6.5

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #137 dnia: Lipiec 04, 2008, 09:25:59 »
A co 1% to matoły

W żadnym wypadku. Po prostu Ci, którzy kupili zagranicą są bardziej niecierpliwi od tych, którzy czekają :-)

W Stanach za 600$? Dobrze.. a co z gwarancją ? Rozumiem zakup w granicach UE, np. w UK. Wtedy nie powinno być problemu. Co z gwarancją w przypadku zakupu w USA?
Również czytałem, że ludzie z Diamondami pochodzącymi z HK nie mogą ich zarejestrować na E-Clubie. HTC w odpowiedzi na ich problem powiedziało, że nie mogą zarejestrować
bo Diamenty z HK nie są przeznaczone na ich rynek i nie pójdzie ich zarejestrować.

Jak więc wygląda sprawa z USA. Ktoś ma ? Ktoś zarejestrował?

I mimo wszystko ja nadal wolę poczekać i kupić za 1730zł w Polsce :)

@dominikm
Będziemy mieli 100% gwarancję, polskie menu, polską instrukcję, Navigo a kto wie co jeszcze. Zostało tylko 12 dni.

Masz info, że będzie Navigo? Ja słyszałem o Automapie.

Jeśli będzie na systemie polska nakładka to pierwsze co zrobię po zakupie to HR albo wgram inny ROM. Chłopaki mają rację.. nasz polski pewnie będzie mulić :-)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2008, 09:28:16 wysłana przez Piti81 »

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #138 dnia: Lipiec 04, 2008, 09:50:12 »
Ja zamowilem przed 5 minutami w Erze... Biznes. W ofercie dla stalych abonentow. Kosztowal mnie bedzie niecale 800zl z VAT przy abonamencie 120zl miesiecznie.

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #139 dnia: Lipiec 04, 2008, 09:56:35 »
...W razie czego... w Diamondzie można odblokować kilkanaście różnych języków w tym polski bez zbędnego wysiłku :-)

Namiary w razie potrzeby:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=402121&highlight=languages[/img]

Z tego co wiem to tą metodą można odpalić tylko T9 - co zresztą widać na załączonym przez Ciebie screenie.

*

Offline Jasiu

• *
  • 70
« Odpowiedź #140 dnia: Lipiec 04, 2008, 09:58:27 »
Ja nie wytrzymalem i kupilem wczoraj i dzis bedzie u mnie. Nie podoba mi sie wyglad tego ktory bedzie w erze i na dodatek z simlockiem. Kupilem na fakture za 1949 na kumpla firme i dostane od niego vat. Mam gwarancje na dwa lata i bede mial go juz dzis a nie za dwa tygodnie :)

*

Offline Terminator

• *
  • 91
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC Diamond
« Odpowiedź #141 dnia: Lipiec 04, 2008, 11:39:43 »
Piti81
Gdzie masz za 1730?
Tez kupuje jak tylko pojawia sie w Polsce ,ale nie wiem jeszcze gdzie.

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #142 dnia: Lipiec 04, 2008, 11:52:51 »
Piti81
Gdzie masz za 1730?
http://www.sklep.koyto.pl/palmtopy/HTC/P3700.html

« Odpowiedź #143 dnia: Lipiec 04, 2008, 12:05:01 »
Piti81
Gdzie masz za 1730?

Na to czekałem :) Cena jest piękna, sklep dobry i sprawdzony, kilometr ode mnie, więc już wiem gdzie kupuje. Mam nadzieje, ze ten termin 10 lipca sie sprawdzi. :)

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #144 dnia: Lipiec 04, 2008, 12:08:08 »
Obawiam się, że nie bardzo się sprawdzi, bo już jest poślizg i ma pojawić się dopiero w okolicach 16-20 lipca.

Zadzwoniłem dzisiaj do CRC - jeżeli jest dowód zakupu i telefon pochodzi z europejskiej dystrybucji, to wykonują naprawy gwarancyjne.

« Odpowiedź #145 dnia: Lipiec 04, 2008, 12:57:31 »
ogólnie gwarancja jest na wszystkie egzemplarze zakupione w Europie.

Dystrybucja polska nie będzie się różnić niczym od np. brytyjskiej (poza nakładką na ładowarkę) i ROMEM, który będzie oryginalnym gniotem z odblokowanym polskim językiem.

W zasadzie zaraz po kupnie 'oryginalnego polskiego' egzemplarza sugerowałbym wrzucenie któregoś z nowych ROMÓW z forum XDA.
Osobiście aktualnie jadę na tym:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=404626

i póki co, wg mnie oczywiście,  jest to najszybszy i niemulący ROM z aktualnie dostępnych.

Oczywiście to może się w każdej chwili zmienić, bo na XDA nowe romy pojawiają się średnio co dwa dni, więc trzeba być tam na bieżąco.

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #146 dnia: Lipiec 04, 2008, 14:12:44 »

Dystrybucja polska nie będzie się różnić niczym od np. brytyjskiej (poza nakładką na ładowarkę) i ROMEM, który będzie oryginalnym gniotem z odblokowanym polskim językiem.

W zasadzie zaraz po kupnie 'oryginalnego polskiego' egzemplarza sugerowałbym wrzucenie któregoś z nowych ROMÓW z forum XDA.

i póki co, wg mnie oczywiście,  jest to najszybszy i niemulący ROM z aktualnie dostępnych.

Oczywiście to może się w każdej chwili zmienić, bo na XDA nowe romy pojawiają się średnio co dwa dni, więc trzeba być tam na bieżąco.

Dokładnie tak,lepiej mieć szybszy rom jak polski w Diamoncie
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #147 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:20:22 »
Z tego co wiem to tą metodą można odpalić tylko T9 - co zresztą widać na załączonym przez Ciebie screenie.

DJ skąd w takim razie takie screeny:

To chyba jednak nie jest tylko T9.

Piti81
Gdzie masz za 1730?
Zgadza się :-) Plus 29zł za przesyłkę. Już złożyłem zamówienie i czekam na dostępność. A jeśli o dostępność chodzi...

Obawiam się, że nie bardzo się sprawdzi, bo już jest poślizg i ma pojawić się dopiero w okolicach 16-20 lipca.
Zgadza się - dostałem info z koYto, że mają być około 16.

Czyli jednym słowem miałem rację. Co mi po tym, że ktoś tutaj pisze, że w USA są po 600$. Tak jak przypuszczałem - będzie problem z gwarancją.

Zgadzam się... zaraz po kupnie planuję zmianę ROMu...
TLR 2 .. hmm.. również słyszałem super opinie o tym ROMie. Powiedz mi tylko.. tam trzeba wgrać tylko Hard-SPL i generalnie wszystko cacy ale.. jak to się ma do gwarancji?
W końcu to nie jest oryginalny ROM od HTC. Nie chcę w 30 minut po odebraniu przesyłki pozbawić się gwarancji...

Napisane: Lipiec 04, 2008, 15:12:25
Piti81
Gdzie masz za 1730?

Na to czekałem :) Cena jest piękna, sklep dobry i sprawdzony, kilometr ode mnie, więc już wiem gdzie kupuje. Mam nadzieje, ze ten termin 10 lipca sie sprawdzi. :)

@dominikm - tak tylko piszę do Ciebie żebyś się nie zdziwił... Piszesz, że masz kilometr do sklepu więc będziesz pewnie chciał odebrać osobiście i nie płacić za przesyłkę.
Czytałem jednak regulamin sklepu koYto i muszę Cię zmartwić.... Wycinek z regulaminu:
Koszt dostawy wynosi:
29,00 PLN Brutto (w przypadku przedpłaty)
29,00 PLN Brutto (w przypadku odbioru osobistego, wymagana wcześniejsza wpłata 50% zadatku)
55,00 PLN Brutto (w przypadku pobrania)
Dostawa realizowana jest za pośrednictwem firmy kurierskiej ( przesyłka ubezpieczona ), lub Pocztą Polską.

W razie czego to za 1785PLN mają jeszcze tutaj http://www.tre.pl/index.php?docid=stowar&id=93842
Jednak w opiniach o sklepach na Ceneo - koYto ma zdecydowanie więcej pozytywnych komentarzy niż TRE.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #148 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:24:14 »
tam trzeba wgrać tylko Hard-SPL i generalnie wszystko cacy ale.. jak to się ma do gwarancji?
W końcu to nie jest oryginalny ROM od HTC. Nie chcę w 30 minut po odebraniu przesyłki pozbawić się gwarancji...

Oficjalnie tracisz gwarancje - wgrac mozesz tylko oficjalne update ze stron Clubu HTC.

Ale CRC chyba nie zwraca na to uwagi - o ile sprzet nie jest uwalony sprzetowo przez to [np. nieudanym wgrywaniem obcego bootloadera] to naprawia i przywraca stan faktyczny [jesli miales sprzet brandowany to dostaniesz z powrotem z SIMLockiem i zbrandowany].
Napisane: Lipiec 04, 2008, 15:22:34
W razie czego to za 1785PLN mają jeszcze tutaj http://www.tre.pl/index.php?docid=stowar&id=93842
Jednak w opiniach o sklepach na Ceneo - koYto ma zdecydowanie więcej pozytywnych komentarzy niż TRE.

TRE tez ma podobna oplate za odbior osobisty.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #149 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:35:54 »
Oficjalnie tracisz gwarancje - wgrac mozesz tylko oficjalne update ze stron Clubu HTC.

Ale CRC chyba nie zwraca na to uwagi - o ile sprzet nie jest uwalony sprzetowo przez to [np. nieudanym wgrywaniem obcego bootloadera] to naprawia i przywraca stan faktyczny [jesli miales sprzet brandowany to dostaniesz z powrotem z SIMLockiem i zbrandowany].

Martwi mnie to CHYBA w Twoim poście ale.. poszperałem przed chwilą na XDA i ... voila!
http://modmydiamond.info/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=27
Jest sposób aby wrócić do oryginalego ROMu HTC i oddać spokojnie na gwarancję :-)
Step by Step opisik w podanym wyżej linku.