Gdzie zamówiliście Diamonda?

• 532 Odpowiedzi
  • 75572 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline hao

• *
  • 58
Odp: Gdzie zamówiliście Diamonda?
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwiec 26, 2008, 09:43:21 »
Hmmmmmmmmm, no to ja nie wiem czy się nie powstrzymam przed zamówieniem go w handtecu ;)

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwiec 26, 2008, 09:47:00 »
Bardzo dobra wiadomość dla mnie. W takim razie czekam aż Raphael pojawi się u europejskich sprzedawców i od razu go biorę :)

I ciekawostka w handtecu Touch Pro kosztuje 469.99 funtów  :grin:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2008, 09:49:54 wysłana przez Klusek »
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #92 dnia: Czerwiec 26, 2008, 11:01:54 »
Hmmmmmmmmm, no to ja nie wiem czy się nie powstrzymam przed zamówieniem go w handtecu ;)

A dlaczego chcesz sie powstrzymać z zamówieniem? Jak w tym handtecu jest cena diamonda?
Napisane: Czerwiec 26, 2008, 10:52:14
Bardzo dobra wiadomość dla mnie. W takim razie czekam aż Raphael pojawi się u europejskich sprzedawców i od razu go biorę :)

I ciekawostka w handtecu Touch Pro kosztuje 469.99 funtów  :grin:

No cena bardzo przystepna  :ok:

« Odpowiedź #93 dnia: Czerwiec 26, 2008, 13:20:31 »
Jesli interesuje was wiarygodnosc htcpoland.com to polecam zerknac tutaj: http://www.whois.net/whois_new.cgi?d=www.htcpoland.com&tld=com

Ja osobiscie zostane dalej przy swoim Touchu Enchanced. Pimimo iz Diamond i Raphael maja imponujace parametry, dalej maja WM6.1 a TouchFlo3D to tylko bajerancki launcher do programow i toolsow ktorych WM 6.1 nie ma :/

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #94 dnia: Czerwiec 26, 2008, 13:41:33 »
Handtec:
http://www.handtec.co.uk/product.php/1263/htc-touch-diamond

425 funtów - 362 bez vatu + ok 25 funtów za przesyłkę...

Jako że mam vat-ue to zapłaciłbym netto + przesyłka a to m/w tyle ile zapłacę netto w Palmtop experts w polsce.
Jedyne co mnie powstrzymuje to kwestia gwarancji, zabaw z doinstalowywaniem spolszczeń i T9 i ewentualnych dodatków z nawigacją w polskiej wersji (tomtoma w angielskich egzemplarzach zdaje się nie ma, w polskich wg. różnych źródeł może być automapa albo navigo).

Chciałbym mieć go oczywiście już dziś, ale mogę sobie poczekać, żeby potem się nie wkurzać że coś mnie ominęło ;) Poza tym zmieniam telefon już od kiedy wyszedł pierwszy touch, więc jeden czy dwa tygodnie mnie nie zbawią :D

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwiec 26, 2008, 14:22:58 »
Nawigację będziesz miał ale w Diamondzie od operatora.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwiec 26, 2008, 17:45:06 »
ja własnie kupiłem Diamonda z europejskiej dystrybucji z ważną gwarancją producenta 24 mies. i pełną fakturą VAT 22%. Całość w oryginalnie zapakowanym i zaplombowanym zestawie. Jak narazie jestem z diamencika w 100% zadowolony  :ok: Pozdrawiam

*

Offline max77

• *
  • 58
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwiec 26, 2008, 18:32:02 »
Super Dario dzwoniłem do tej babki i jak czas pozwoli to jutro podjadę do kraka po taka sztukę. Czy udało się coś po negocjować, chyba też wezmę na firmę.

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwiec 26, 2008, 18:46:46 »
Super Dario dzwoniłem do tej babki i jak czas pozwoli to jutro podjadę do kraka po taka sztukę. Czy udało się coś po negocjować, chyba też wezmę na firmę.

No polecam zakupy u niej. Cena ostatecznie 1930 PLn z VAT.

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwiec 26, 2008, 18:54:08 »
O jakim źródle mówicie ?
Jestem z Krakowa i też mnie ciśnie  :wink:

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwiec 26, 2008, 19:29:58 »
Witam,
A co myślicie o tej ofercie z allegro?
http://allegro.pl/item390260454__htc_diamond_nowka_bez_simlocka_gwarancja_2.html

myślę że są to sprowadzanie telefony, nie wiem czy gwarancja będzie je obejmować… ale cena jest bardzo niska w porównaniu do konkurencji.

Moją uwagę przyciągnęła jeszcze ta aukcja:
http://allegro.pl/item389589358_nowy_htc_diamond_p3700_bez_siml_najtaniej_krk_.html

W treści aukcji autor zaznacza że „POSIADAMY SKLEP GSM” więc myślę sobie, poda wiarygodne informacje …

Dalej w opisie: NOWIUTEŃKI HTC DIAMOND P3700 !!!
TELEFONIK 100% NOWY , OFOLIOWANY , BEZ BLOKADY SIMLOCK , CAŁY SALONOWY PEŁNY KOMPLET + KARTA 1GB !!!

Teraz zachodzę w głowę, ponieważ przeczytałem w specyfikacji tego fona że ma on wbudowaną pamięć 4 GB, oraz nie posiada czytnika kart pamięci SD.

W związku z tym nasuwa się pytanie: czy diamond ma wejście na karty pamięci czy jest to zbędny prezent od sprzedawcy (pomijając to że karta nie jest oszałamiająco pojemna xD ) ?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2008, 19:32:33 wysłana przez Tampon »

« Odpowiedź #101 dnia: Czerwiec 26, 2008, 19:49:41 »
diamond nie ma czytnika kart bedzie go miec touch pro, takze to taki skromniutki prezent od sprzedawcy ;)

« Odpowiedź #102 dnia: Czerwiec 26, 2008, 20:14:17 »

No polecam zakupy u niej. Cena ostatecznie 1930 PLn z VAT.

Dajcie jakiegos linka z namiarami

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwiec 26, 2008, 21:11:32 »
polecam zakupy u p. Agnieszki z Krakowa. jej nr telefonu: 601 699 244.  :ok:

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwiec 26, 2008, 23:58:03 »
A wiesz może który jest w nich ROM ?

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwiec 27, 2008, 00:00:48 »
polecam zakupy u p. Agnieszki z Krakowa. jej nr telefonu: 601 699 244.  :ok:

pani agnieszka daje gwarancję 24msc czyli żadną bo jej fv w zadnym serwisie nie uznają  :(
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline prodromos

• **
  • 209
  • Nokia N97, HTC Hero, Kindle DX
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwiec 27, 2008, 00:04:47 »
Nie bardzo rozumiem, mnie odpowiedziała, że gwarancja jest realizowana albo za jej pośrednictwem,  albo  bezpośrednio w serwisie HTC.
Nie zgnębi mnie byle przytyk/ w d... miejsce mam  dla krytyk. (Sztaudynger)

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #107 dnia: Czerwiec 27, 2008, 05:26:01 »
Nie bardzo rozumiem, mnie odpowiedziała, że gwarancja jest realizowana albo za jej pośrednictwem,  albo  bezpośrednio w serwisie HTC.

To dlaczego inni sprzedajacy na allegro tak ni twierdza?Pani agnieszka jak sprzeda swoje htc to bedzie miala wszystkich gleboko w du... e myslisz ze bedzie sie jej chcialo zajmowac naprawianiem twojego htc jak moze to zrobic niby serwis dlaczego niby zadzwon do nich to sie przekonasz ile jest warta jej faktura.Na prosty rozum jakby wszyskoo bylo ok to po co pisac ze gwarancja jest realizowana za jej posrednictwem jak mozna telefon wyslac do htc nie zalatwiac przez kogos.Dziwi mni tylko jedno jakim cude tylko pani agieszka wystawia pelne fv??
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

« Odpowiedź #108 dnia: Czerwiec 27, 2008, 10:33:57 »
Panie macgeb,
nie wiem co Panem kierowało pisząc tego posta, ale odrobinę Pan przesadził.
Po 1 telefony są z europejskiej dystrybucji. Nie ściągam ich na  lewo, nie przemycam, nie kradnę.
Po 2 jako jedyna nie robię z ludzi wała wystawiając fakturę marżę, którą zwykły podatnik vat może sobie w ramki oprawić i na ścianie powiesić bo na pewno nie wrzuci zakupu w koszty ani nie odsprzeda dalej na tej podstawie. Fa marża jest wystawiana na usługi turystyczne, handel towarami używanymi, dziełami sztuki, antykami i przedmiotami kolekcjonerskimi. Żadnej z tych działalności nie prowadzę - stąd normalna faktura VAT.
Po 3 Pani w serwisie CRC (tel.:0227034100)  powiedziała, że zakupiony htc diamond w  dystrybucji europejskiej jest serwisowany przez polski oddział serwisu na podstawie fa zakupu bez problemów. Proszę zadzwonić, dopytać.
Po 4 prowadzę działalność gospodarczą od 5 lat i nigdy nikogo nie oszukałam. Jeśli  żal Panu, że komuś sprzedaż idzie lepiej to sugeruję zastanowić się jak ją rozkręcić uczciwie bez oczerniania innych i psucia czyjegoś imienia.
Po 5 podałam, że można odesłać telefon do mnie bo takie prawo przysługuje konsumentowi mimo, iż jest gwarancja zewnętrzna.

Zanim napisze Pan paszkwila na kogoś proszę się do tego lepiej przygotować - dopytać, zasięgnąć informacji a nie wypisywać swoje rojenia.

agusinska

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #109 dnia: Czerwiec 27, 2008, 10:55:35 »
Nie żebym chciał być w tej sprawie czyimś adwokatem, ale zgadzam się z szanowną przedmówczynią. Towar jest przecież legalny z dow. zakupu, pochodzi z dystrybucji europejskiej i wg potwierdzonych mi informacji u P. Leśniaka - HTC Area Manager East Europe podlega oczywiście gwarancji w PL. Sytuacja komplikuje sie gdy jest to towar przywieziony z HK lub USA...

A kolejna sprawa: wszyscy krzyczą o gwarancję, a jak tylko kupią sprzęt to od razu biorą go "na warsztat"... Ciekawe czy wtedy działa w 100% gwarancja  :mrgreen:

PS. a tak z ciekawości Wam napisze, że 2 mies. temu wysłałem do CRC HTC TyTNII do naprawy. Nie miałem akurat dowodu zakupu, ale naprawili sprzęt bezpłatnie i odesłali, miałem szczęście nie?  :proud:

*

Offline slicck

• *
  • 52
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC TyTn II + 6GB, Samsung U600
« Odpowiedź #110 dnia: Czerwiec 27, 2008, 11:05:32 »
Moją uwagę przyciągnęła jeszcze ta aukcja:
http://allegro.pl/item389589358_nowy_htc_diamond_p3700_bez_siml_najtaniej_krk_.html

W treści aukcji autor zaznacza że „POSIADAMY SKLEP GSM” więc myślę sobie, poda wiarygodne informacje …

Dalej w opisie: NOWIUTEŃKI HTC DIAMOND P3700 !!!
TELEFONIK 100% NOWY , OFOLIOWANY , BEZ BLOKADY SIMLOCK , CAŁY SALONOWY PEŁNY KOMPLET + KARTA 1GB !!!

Witam,
kupiłem u nich w sklepie Diamonda. Z tą kartą to pomyłka, za to można coś ponegocjować  :)
Są to telefony z HTC Asia pewnie Hong Kong. ROM WWE.
Dają pisemną gwarancje na 24 miesiące. Fakturę też.
Mam go od poniedziałku na razie super  :D

« Odpowiedź #111 dnia: Czerwiec 27, 2008, 13:20:00 »

Zanim napisze Pan paszkwila na kogoś proszę się do tego lepiej przygotować - dopytać, zasięgnąć informacji a nie wypisywać swoje rojenia.

agusinska

Ja właśnie jestem chętny na zakup u Pani HTC ale wciąż nie wiadomo jakim ROMem dysponują te egzemplarze. No i czy jednak nie warto poczekać na polską wersję z preinstalowanym Navigo. Tak więc intensywnie się zastanawiam. :)

« Odpowiedź #112 dnia: Czerwiec 27, 2008, 13:40:40 »
mzoesz poprosic DjDario on chyba od niej kupowal to Ci powie

*

Offline prodromos

• **
  • 209
  • Nokia N97, HTC Hero, Kindle DX
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwiec 27, 2008, 17:29:08 »
Tak  przy okazji - czy  ktoś wie,  jaki ROM będzie miała  polska wersja urządzenia? Bo zastanawiam się, jaka poza wgranym  językiem polskim, będzie różnica pomiędzy  sprzętem  za teoretyczne dwa tygodnie  i tym,  który  można kupić już.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2008, 17:32:29 wysłana przez prodromos »
Nie zgnębi mnie byle przytyk/ w d... miejsce mam  dla krytyk. (Sztaudynger)

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #114 dnia: Czerwiec 27, 2008, 19:39:06 »
A swoją drogą czy jest tu ktoś, kto nie mógł zarejestrować Diamond'a w HTC e-CLUB ? U mnie poszło bez problemów zarówno z Diamondem jak i z Shiftem. Jedynie TyTN II z Orange PL nie dało się zarejestrować, ale to już historia..

PS. w e-CLUB jest też napisany okres gwarancji z notatką: Uwaga: Twój dowód zakupu wyznacza okres gwarancji. Jeśli nie możesz dostarczyć dowodu zakupu, Twój produkt będzie na gwarancji w podanym powyżej okresie.

« Odpowiedź #115 dnia: Czerwiec 27, 2008, 19:59:45 »
Widze, ze nikt ze sprzedajacych nie kwapi sie z udzieleniem odpowiedzi co jest w Diamondach, ktore oferuje. Suma sumarum, moim zdaniem, za duzo jest tych ułomności i watpliwości co do sprzetu, który jest aktualnie na rynku: stary ROM, brak polskiej nakładki, brak dodatków w tym np. Navigo, niepewna gwarancja a i sam sprzet pewnie jest z pierwszych partii produkcyjnych, ktore jak wiadomo sa najbardziej usterkowe. W zwiazku z tym, moim zdaniem, lepiej jednak zacisnąć zęby i wytrwać te dwa tygodnie.

*

Offline max77

• *
  • 58
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwiec 27, 2008, 20:11:35 »
Właśnie wróciłem z Krakowa z diamondem od Pani Agnieszki, jestem w szoku jakie to małe wręcz można rzec babski fon. Na razie odpaliłem i działa, chciałem przy okazji wgrać nowszy Rom ale nie poszło. A i mój jest z rynku czeskiego.

*

Offline Modrzew

• **
  • 150
  • Sprzęt: dell x30 >uniwersal> hermes > kaiser >diamond>SGS
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwiec 27, 2008, 20:25:39 »
A swoją drogą czy jest tu ktoś, kto nie mógł zarejestrować Diamond'a w HTC e-CLUB ? U mnie poszło bez problemów zarówno z Diamondem jak i z Shiftem. Jedynie TyTN II z Orange PL nie dało się zarejestrować, ale to już historia..

PS. w e-CLUB jest też napisany okres gwarancji z notatką: Uwaga: Twój dowód zakupu wyznacza okres gwarancji. Jeśli nie możesz dostarczyć dowodu zakupu, Twój produkt będzie na gwarancji w podanym powyżej okresie.

Ja swojego kupiłem w usa i nie mogę zarejestrować w htc e-clubie(pochodzenie HK)

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #118 dnia: Czerwiec 27, 2008, 22:09:25 »
Właśnie wróciłem z Krakowa z diamondem od Pani Agnieszki, jestem w szoku jakie to małe wręcz można rzec babski fon. Na razie odpaliłem i działa, chciałem przy okazji wgrać nowszy Rom ale nie poszło. A i mój jest z rynku czeskiego.

@MAX77: Gratulacje nowego nabytku :) Ja kupiłem wczoraj a Ty dzisiaj. W sumie to szkoda ze nie zgadaliśmy sie konkretnie to koszt paliwa podzielilibysmy na 2  :ok: Ale fajnie ze masz juz sprzecik. ja w swoim zaktualizowalem ROM wg tego opisu z forum i wszystko poszło dobrze. jedynie co to wiem juz ze musi byc SPL Olinex 1.40 a nie 1.30 bo wtedy sie nie da zrobic aktualizacji. No to pozdrawiam i życze udanego korzystania z Diamonda. W razie czego pisz do mnie na GG  :wink:

« Odpowiedź #119 dnia: Czerwiec 27, 2008, 22:12:23 »
Mozna wiedziec o jakiej pani ani mowicie i za ile u niej mozna dostac :E .Sam bym kupil...