Gdzie zamówiliście Diamonda?

• 532 Odpowiedzi
  • 75894 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Odp: Gdzie zamówiliście Diamonda?
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 24, 2008, 19:22:08 »
A skąd mamy wiedzieć co mają na allegro ?
Mogą mieć z GB, z HKG, ze starym ROMem, nowym ROMem..........
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 24, 2008, 20:01:57 »
spytaj sprzedajacego jak wyglada pudełko jak jest ścięty ostrosłup to jest z HK jak koleś mówi że nie wie to widomo że to jakaś lipa, a jak kwadratowe to wersja na europe.
generalnie przypominam że na ebay'u teraz cena w HK to jakieś 680usd + wiekszoć tych kolesi dokłada jakiś gifty typu drugi kabel ładowanie/usb, ładowarka samochodowa - paczka DHL'em dochodzi w 3 dni a formlaności w DHL'u to max jeden dzień + opłaty celne około 100pln.
a wszystko bez wychodzenia z domu:)

ps.
rom to żaden problem (znaczy się ja walczyłem walczyłem i wygrałem:)
ps2
jutro zadzwonię do znajomego do HTC to się może dowiem ile sztuk będzie w dniu premiery.

« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 24, 2008, 21:01:48 »
ja mam takie pudelko http://img66.imageshack.us/my.php?image=image017wu6.jpg i nie wiem czy je traktowac jako ostroslup czy jako kwadrat ;) przeznaczony jest na rynki takie: http://img353.imageshack.us/my.php?image=image005qh7.jpg

Sivy to chyba Ty w innym watku pisales o problemie z updatem opisz prosze w nim w czym byl problem dla innych bedzie to cenna wskazowka
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2008, 22:25:59 wysłana przez koziarz »

*

Offline max77

• *
  • 58
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 24, 2008, 21:08:43 »
Sivy dzięki za konkrety  :ok:, całkiem fajnie to wychodzi na tym ebayu, ale jakoś nie mam odwagi  przelać do HK pieniędzy. Chyba podjadę do Krakowa bo tam mam najbliżej i jest kilka sztuk u różnych handlarzy.

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 24, 2008, 22:04:12 »
Ponawiam moje pytanie, czy te diamondy z allegro są jakieś inne od tych które będą sprzedawane oficjalnie. Mnie tam gwarancja nie interesuje bo zmieniam Pda średnio co pół roku a i cena na allegro jest nawet niezła bo są sztuki za nie całe 1900zł.

W sumie ja tez dłużej jak 6 miesięcy nie trzymam sprzętu, a gwarancja komisowa chyba w każdej (lub większości) firm obowiązuje w razie czego. jedynie czego mi szkoda to tego że nie mógłbym odliczyc pełnego vatu 22%. Dlatego wole czekać.

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwiec 24, 2008, 23:01:45 »
Ponawiam moje pytanie, czy te diamondy z allegro są jakieś inne od tych które będą sprzedawane oficjalnie. Mnie tam gwarancja nie interesuje bo zmieniam Pda średnio co pół roku a i cena na allegro jest nawet niezła bo są sztuki za nie całe 1900zł.

Nie są dokładnie takie same jak będą tu w Polsce tyle że nie mają Języka Polskiego,jeśli kogoś interesuje mój kumpel ma trzy sztuki do sprzedania cena około 1900zł ja czwartą mam już u siebie od dwóch tygodni.

W sumie ja tez dłużej jak 6 miesięcy nie trzymam sprzętu, a gwarancja komisowa chyba w każdej (lub większości) firm obowiązuje w razie czego. jedynie czego mi szkoda to tego że nie mógłbym odliczyc pełnego vatu 22%. Dlatego wole czekać.

He he gwarancja komisowa której tak naprawdę nie ma bo zawsze cwaniaczki z komisu coś wymyślą że  to i tak twoja wina,a piszą po to aby towar upchnąc.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2008, 23:04:38 wysłana przez macgeb »
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwiec 24, 2008, 23:07:06 »
....jeśli kogoś interesuje mój kumpel ma trzy sztuki do sprzedania cena około 1900zł ja czwartą mam już u siebie od dwóch tygodni.
Głupie pytanie może - FV ?
I jaki ROM ?

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwiec 24, 2008, 23:23:25 »
....jeśli kogoś interesuje mój kumpel ma trzy sztuki do sprzedania cena około 1900zł ja czwartą mam już u siebie od dwóch tygodni.
Głupie pytanie może - FV ?
I jaki ROM ?

Czemu głupie pytanie każdy może zapytać,Fv tak jak najbardziej ale tylko Fv Marża i cena jest z tego co wiem o 30zł droższa.

Po za tym wyjaśniam faktury tak zwanej marży którą wszystkie komisy i nie informują o tym klientów wystawiają:

Podstawą opodatkowania tej operacji będzie marża. Na fakturze nie będzie wyodrębniona ani wielkość marży, ani kwota podatku vat - więc nie odliczysz.
Faktura VAT Marża, to taki specyficzny dokument, który ma wskazywać wyłącznie cenę, jaką ma zapłacić nabywca, czyli w tym wypadku ten człowieczek, który kupuje np.telefon. Co więcej, nabywca nie może widzieć, ile Twojej koleżanki tato policzył sobie marży, ani też ile zapłaci podatku VAT i jaką stawkę VAT zastosował. Tak więc na fakturce będzie jedna tylko kwota 1200 zł i żadnych innych kwot. Komisant ma owszem w tajemnicy przed komitentem swoje 500 zł marży, ale pomniejszoną o podatek VAT, który wyniósł xxx i  których oczywiście nie wykazuje na fakturze. Czy się zgadza? Czy to co napisałam jest zrozumiałe?

Rom jest ten pierwszy ale chyba nie ma problemu ze zmianą na nowszy mi to zajęło 5 minut, diamond nie do poznania.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2008, 23:24:59 wysłana przez macgeb »
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwiec 24, 2008, 23:25:24 »
Dzięki za wyjaśnienie :)

*

Offline max77

• *
  • 58
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwiec 25, 2008, 08:18:05 »
Macgeb a  gdzie te diamondy leżakują, jakiś bliższy kontakt. Czy to są te w normalnych pudełkach.

« Odpowiedź #70 dnia: Czerwiec 25, 2008, 10:38:24 »
Macgeb a  gdzie te diamondy leżakują, jakiś bliższy kontakt. Czy to są te w normalnych pudełkach.
tutaj macie z pelna fv http://allegro.pl/item388628940_htc_touch_diamond_nowy_fv_gwarancja_.html

*

Offline max77

• *
  • 58
« Odpowiedź #71 dnia: Czerwiec 25, 2008, 11:19:36 »
Obdzwoniłem ogłoszenia allegro z rejonu Krakowa i wszystkie diamondy poniżej 2000zł są w trójkątnych opakowaniach. Poza tym  w jednym mają mieć za 2 dni u innego leży na wystawie i był macany generalnie kicha i trzeba czekać.

« Odpowiedź #72 dnia: Czerwiec 25, 2008, 11:33:35 »
jakie to sa trojkatne opakowania ? takie jak w moim watku co publikowalem zdjecie ?
bo sivy napisał o ostroslupach Ty o trojkatach a ja juz sam nie wiem, do ktorej grupy moge zaliczyc pudelko, ale jest to wersja europejska ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2008, 11:42:25 wysłana przez koziarz »

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #73 dnia: Czerwiec 25, 2008, 12:42:54 »

Diamondy są w Nowym Targu (Czyli masz jakieś 80 km do mnie,jeżeli jesteś z Krakowa)pudełka normalne takie jak powinny być nic mi nie wiadomo na temat jakiś innych pudełek.
Są nówki sztuki niemacane nie otwierane i nie testowane jak to nieraz ktoś pisze że ino testował telefon parę dni he he,wszytko zaplombowane orginalnie , cena do odbioru osobistego to 1880zł.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2008, 12:46:22 wysłana przez macgeb »

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwiec 25, 2008, 13:43:46 »
Witam
A orientujecie sie gdzie mozna kupic na raty taki telefonik ?
Gzie dzwoniez allegro to akurat sprzedali ostatnia sztuke.

PS jestem z lodzi.

Pozdrawiam
Adam
---------------------------------------------------
HW:        HTC Touch HD
SW:        HTC ROM Tester:P
Obecnie: 6.5

« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 25, 2008, 13:51:26 »
A czy te Diamondy w Nowym Targu maja juz ten nowy ROM? Bo moze przejechalbym sie z Krakowa kupic.

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 25, 2008, 13:58:51 »

*

Offline Modrzew

• **
  • 150
  • Sprzęt: dell x30 >uniwersal> hermes > kaiser >diamond>SGS
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 25, 2008, 14:09:48 »
:)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=403097

Lipa jak nic ja nie wieże w takie promocje za darmo ich nie dostaje,tylko głupcy w takie rzeczy wieżą (nie obrażając przedmówcy)

Link już nie działa zablokowany przez administratora. :-|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2008, 14:12:46 wysłana przez Modrzew »

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #78 dnia: Czerwiec 25, 2008, 14:20:33 »
Ależ ja nie dałem linka w celu robienia tam zakupów :)
W wiadomości adresem kontaktowym jest remshopltd@hotmail.com - to już jednoznacznie (dla mnie) wskazuje na przekręt.

*

Offline max77

• *
  • 58
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwiec 25, 2008, 14:37:49 »
Jestem z pod Gliwic do Krakowa jeszcze bym podjechał ale do Nowego Targu to już nie ma sensu. Chyba żeby to kurierem załatwić.

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwiec 25, 2008, 14:51:55 »
Cytat: koziarz
tutaj macie z pelna fv http://allegro.pl/item388628940_htc_touch_diamond_nowy_fv_gwarancja_.html

@max77: Ja jestem z Rybnika więc mozemy jutro sie razem wybrac do Krakowa po Diamonda. W tej aukcji co powyzej mają po 1999PLN ale z pełną fakturą 22% i gwarancją 24 mies.  :wink:

*

Offline sivy

• **
  • 178
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwiec 25, 2008, 16:00:31 »
koziarz to jest wlaśnie pudełko HK - ostrosłup scięty:)
polskie maja być niby w normalnym kwadratowym pudle.
i z tego co sie dowiedziałem w dniu premiery bedzedzie max kilkaset sztuk w polsce ale to przy dobrych wiatrach.

problem z updatem rozwiązał się sam - plik który miałem z romem był uszkodzony. ściągnołem jeszcze raz i poszło.

z przelewaniem kasy do HK nie ma problemu używasz paypala i po problemie. a kupowanie w sklepie który wystawia aukcje na ebayu to też luzik - tam gdzie ja kupowałem sklep miał 62tysiące komentarzy z tego 99% pozytytwy wiec luzik.

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwiec 25, 2008, 16:04:13 »
A czy te Diamondy w Nowym Targu maja juz ten nowy ROM? Bo moze przejechalbym sie z Krakowa kupic.

Mogą mieć jak potrzeba żaden problem,ale tak jak mówię są  to nówki sztuki nie otwierane nie chcę aby ktoś potem powiedział ze ktoś Diamonda używał.

Sa tu:
http://www.allegro.pl/item389631944_htc_touch_diamond_bez_simlocka_p3700.html

Ta otwarta to moja (-: narazie są dwie od dwie się sprzedały a dwie jeszcze lecą dojdą jutro pojutrze.

« Odpowiedź #83 dnia: Czerwiec 25, 2008, 16:06:40 »

to dziwne bo ja mam to od dystrybutora europejskiego (nie moge niestety powiedziec od ktorego ) i mam takie opakowanie zreszta na drugim zdjeciu widac ze jest tez przeznaczony na rynek PL ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2008, 16:16:09 wysłana przez koziarz »

*

Offline prodromos

• **
  • 209
  • Nokia N97, HTC Hero, Kindle DX
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwiec 25, 2008, 16:07:58 »
Też byłbym  zainteresowany. Sądząc po wtyczce,  to  są egzemplarze z UK? Czyli już z europejskim ROMem?
Nie zgnębi mnie byle przytyk/ w d... miejsce mam  dla krytyk. (Sztaudynger)

*

Offline sivy

• **
  • 178
« Odpowiedź #85 dnia: Czerwiec 25, 2008, 16:30:23 »

to dziwne bo ja mam to od dystrybutora europejskiego (nie moge niestety powiedziec od ktorego ) i mam takie opakowanie zreszta na drugim zdjeciu widac ze jest tez przeznaczony na rynek PL ;)

no mój egzemplarz jest przeznaczony na rynek WWE nie mam takiej plakietki na pudle.
to może się tak zdarzyć ze nie ma racji mój ziomek z htc i że pudła są wszystkie takie same tylko znaczek na pudle mówi na jaki rynek jest.

« Odpowiedź #86 dnia: Czerwiec 25, 2008, 16:44:15 »

no mój egzemplarz jest przeznaczony na rynek WWE nie mam takiej plakietki na pudle.
to może się tak zdarzyć ze nie ma racji mój ziomek z htc i że pudła są wszystkie takie same tylko znaczek na pudle mówi na jaki rynek jest.

moze tak byc a tak naprawde dowiemy sie w polowie lipca ;) (chyba)

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #87 dnia: Czerwiec 25, 2008, 21:03:19 »

moze tak byc a tak naprawde dowiemy sie w polowie lipca ;) (chyba)

No właśnie pozostaje to "chyba"   :D

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #88 dnia: Czerwiec 25, 2008, 23:03:50 »

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #89 dnia: Czerwiec 26, 2008, 09:39:08 »
A ja zadałem HTC Polska takie oto pytanie:

"czy telefony HTC Diamond z europejskiej dystrybucji, ale zakupione poza Polską będą serwisowane w polskim serwisie w ramach gwarancji?"

Uzyskałem taką oto odpowiedź:

"Jesli uzytkownik/wlasciciel posiada orginalny dowod zakupu z informacja o miejscu i czasie nabycia produktu oraz karte gwarancyjna nie bedzie problemu z realizacja naprawy gwarancyjnej. W innej sytuacji serwis nasz moze swiadczyc obsluge serwisowa pozagwaranyjna..."