....jeśli kogoś interesuje mój kumpel ma trzy sztuki do sprzedania cena około 1900zł ja czwartą mam już u siebie od dwóch tygodni.
Głupie pytanie może - FV ?
I jaki ROM ?
Czemu głupie pytanie każdy może zapytać,Fv tak jak najbardziej ale tylko Fv Marża i cena jest z tego co wiem o 30zł droższa.
Po za tym wyjaśniam faktury tak zwanej marży którą wszystkie komisy i nie informują o tym klientów wystawiają:
Podstawą opodatkowania tej operacji będzie marża. Na fakturze nie będzie wyodrębniona ani wielkość marży, ani kwota podatku vat - więc nie odliczysz.
Faktura VAT Marża, to taki specyficzny dokument, który ma wskazywać wyłącznie cenę, jaką ma zapłacić nabywca, czyli w tym wypadku ten człowieczek, który kupuje np.telefon. Co więcej, nabywca nie może widzieć, ile Twojej koleżanki tato policzył sobie marży, ani też ile zapłaci podatku VAT i jaką stawkę VAT zastosował. Tak więc na fakturce będzie jedna tylko kwota 1200 zł i żadnych innych kwot. Komisant ma owszem w tajemnicy przed komitentem swoje 500 zł marży, ale pomniejszoną o podatek VAT, który wyniósł xxx i których oczywiście nie wykazuje na fakturze. Czy się zgadza? Czy to co napisałam jest zrozumiałe?
Rom jest ten pierwszy ale chyba nie ma problemu ze zmianą na nowszy mi to zajęło 5 minut, diamond nie do poznania.