Gdzie zamówiliście Diamonda?

• 532 Odpowiedzi
  • 75706 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Piti81

• **
  • 138
Odp: Gdzie zamówiliście Diamonda?
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 20, 2008, 15:09:53 »
Hmm to bardzo dziwne, przecież faktura / paragon to też dowód zakupu, który wymagany jest chociazby do realizacji naprawy w ramach gwarancji. Nie mogą odmówić wystawienia faktury vat.

Oczywiście, że tak... Ktoś chyba wałki kręcił    B)

P.S. Wracając do tematu głównego tego wątku... zamówiłem w koYto http://www.sklep.koyto.pl/palmtopy/HTC/P3700.html
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2008, 15:16:26 wysłana przez Piti81 »

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 20, 2008, 15:16:04 »
prośba do osób które już nabyły Diamond'a: Napiszcie tu proszę gdzie kupiliście swoje terminale i za ile ?

Czy ktoś może orientuje się gdzie najszybciej w PL będą dostępne te Diamondy? Bo chce go już kupić/zamówić ale stale waham się co do źródła tego zakupu.

Z tego co dziś zauwazyłem ,wynika że 118 szt. jest już w sklepie Expansys.pl : http://www.expansys.pl/p.aspx?i=167599 w cenie €569,95 - jak myslice tam kupowac czy gdzie? W koyto mają niby tanio ale czy mozna zaufać tej firmie? na stronie nie podają zbyt wielu informacji i namiarów na siebie  :S prosze o pomoc bo mam mętlik w tej kwestii  :D

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 20, 2008, 15:18:50 »
W koyto mają niby tanio ale czy mozna zaufać tej firmie? na stronie nie podają zbyt wielu informacji i namiarów na siebie  :S prosze o pomoc bo mam mętlik w tej kwestii  :D

Ja sugerowałem się wpisami w tym wątku o koYto oraz w dużej mierze wpisami tutaj -> http://www.ceneo.pl/677-0a

Szczerze mówiąc nie rozumiem też dlaczego piszesz, że nie podają zbyt wielu informacji i namiarów na siebie...Załączam screenshot'y z ich strony :-)
Informacji do kontaktu jest aż za dużo :) Na maila odpowiedzieli mi natychmiastowo...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2008, 15:24:34 wysłana przez Piti81 »

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 20, 2008, 15:30:30 »
Aaa sorki - mało wnikliwie oglądałem ich stronę, zauważyłem tylko numery GG, ale adresu siedziby firmy już nie. A skoro sa z Krakowa to jestem w stanie pofatygowac się i pojechać po odbiór tego towaru osobiście. Zadzwonie i zapytam czy tak może być - jak to mawiają "na zimne dmuchać"  :mrgreen:

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 20, 2008, 15:33:16 »
Aaa sorki - mało wnikliwie oglądałem ich stronę, zauważyłem tylko numery GG, ale adresu siedziby firmy już nie. A skoro sa z Krakowa to jestem w stanie pofatygowac się i pojechać po odbiór tego towaru osobiście. Zadzwonie i zapytam czy tak może być - jak to mawiają "na zimne dmuchać"  :mrgreen:

Ja przejrzałem stronę dokładniej ;))) Jedno mają dziwne.. za odbiór osobisty... zapłacisz 29zł Tyle samo ile za przesyłkę hehehe ;)
I jeszcze jeden link do opinii http://www.radar.pl/Informacje/1562/sklepkoytopl.html

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 20, 2008, 15:48:22 »
Gadałem z nimi przed chwilą i powiedzieli mi ze odebrac moge osobiscie ale i tak najpierw musze złożyć zamowienie i wpłacić im na konto zadatek w wysokości 50% ceny towaru. Jesli wziąłbym kilka rzeczy to niestety ale żadnego upustu też dać nie mogą bo jada na minimalnej marży 1,5%. Hmm i być tu człowieku mądry gdzie kupić  :sleepy:

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 20, 2008, 15:53:54 »
Gadałem z nimi przed chwilą i powiedzieli mi ze odebrac moge osobiscie ale i tak najpierw musze złożyć zamowienie i wpłacić im na konto zadatek w wysokości 50% ceny towaru. Jesli wziąłbym kilka rzeczy to niestety ale żadnego upustu też dać nie mogą bo jada na minimalnej marży 1,5%. Hmm i być tu człowieku mądry gdzie kupić  :sleepy:
A fakt.. zapomniałem o tych 50%. Masz rację.. tak jest zapisane w ich regulaminie. Ja zrobię przelew więc jestem w trochę innej sytuacji.
Najwyżej się później będę z nimi procesował w sądzie jak towar nie przyjdzie   B)

P.S. 40 min po złożeniu zamówienia dostalem maila z informacją potwierdzającą, że przyjęli zamówienie i podali mi jego numer. Za max 2 dni mam mieć na mailu pro-formę. Na razie szybko i sprawnie to idzie. Zobaczymy jak pójdzie po wpłacie kasy :P
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2008, 15:55:59 wysłana przez Piti81 »

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 20, 2008, 16:08:24 »
W PE można się zapisać na listę bez wpłacania, a więc i obligacji co do zakupu :) Na expansys.pl są modele przeznaczone na rynek angielski, lub wręcz ciągle sprzedają importy z HK...

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 20, 2008, 16:27:07 »
PE ? To jakiś skrót? :) Co to za sklep?
Jesli o mnie chodzi to ja chce kupić... tak czy siak... obligacja mnie nie przeraża :) Cena dobra, opinie dobre... Jak nie dostanę towaru to przecież dowód wpłaty będę miał.. W każdym sądzie wygram w razie czego ;)

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 20, 2008, 16:42:36 »
ja porostu kupiłem na ebayu w HK - dostawa dhlem w 3dni + 1 dzień załatwiania cła.
zależało mi żeby na początku czerwca kupić. zapłaciłem w sumie 750USD + w Polsce cło i opłaty 95PLN.
Teraz ceny w HK około 680USD + ubezpieczenie paczki (opcja).
wiec chyba tak jest najlepiej - gwarancja jest miedzynarodowa wiec jak sie zepsuje to możesz wszędzie w HTC oddać - tym bardziej ze to jest wersja - Azja/Afryka/Europa wiec tym bardziej zero problemów.

a zapomniałem koleś z HK dodaje - przelotkę do prądu(Europa), ładowarkę samochodowa i jeszcze jakieś pierdy (z 9 można 4 gifty wybrać).
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2008, 16:46:37 wysłana przez sivy »

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 21, 2008, 08:33:48 »
OK dzięki za info. Ja mam kaske odłozoną i tylko czekam gdzie i kiedy kupić diamencika  :) Ehh juz mi sie nie chce czekac ...

« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 21, 2008, 10:27:26 »
Ja juz tez sie nie moge doczekac a tu jeszcze zostal miesiac :)

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 21, 2008, 13:03:25 »
Ja juz tez sie nie moge doczekac a tu jeszcze zostal miesiac :)

No i właśnie jak sobie o tym przypomne to mam ochotę jechać i kupić od ręki jakiś sprowadzany. W Krakowie mają w 3 komisach takie  :) jedynie co mnie powstrzymuje od tej decyzji to brak pełnej faktury VAT 22%. Dlatego musze czekac na te z polskiej dystrybucji. Zamowie chyba w koyto lub infopolis , chyba ze gdzie pojawi sie jeszcze wczesniej

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 21, 2008, 13:19:42 »
Wie ktoś jak to jest z fakturą VAT w http://www.expansys.pl ?
Znalazłem u nich za 1775pln
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 21, 2008, 13:24:54 »
Jeżeli masz VAT-UE możesz zamówić sobie egz. z Anglii... Płacisz wtedy bez ichniego vatu :) W przeciwnym wypadku o ile się orientuję nie ma możliwości odliczenia vatu... Expansys.pl to chyba Francja i podają 19% stawkę vat, więc może być problem, ale musisz się chyba z nimi skontaktować...
Co ciekawe, porównując ceny netto, w Polsce można kupić diamonda ciut taniej, a to dopiero przedsprzedaż. Nie mogę się dodzwonić do CRC, żeby potwierdzić jak wygląda sprawa serwisowania w polsce zagranicznych egzemplarzy. Dla dwóch tygodni  czekania, nie wiem czy chcę się poświęcać :)

Najtańsze, wiarygodne opcje jakie znalazłem z wysyłką do Polski to:
http://www.handtec.co.uk/product.php/1263/htc-touch-diamond
http://www.clove.co.uk/viewProduct.aspx?product=9E0DEE36-0F65-418B-A80C-F29DE91A19AA&category=GROUP5

*

Offline prodromos

• **
  • 209
  • Nokia N97, HTC Hero, Kindle DX
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 21, 2008, 19:14:16 »
Mam chyba nieco  głupie pytanie - mogę kupić Diamonda na angielskim Amazonie albo  mogę poczekać na polską premierę. Czy  modele, które ma expansys (i dystrybuuje je przez Amazon), to "europejski" model, który będzie w Polsce? Polska nakładka językowa nie jest mi potrzebna (może poza klawiaturą), na dodatek  w Touch Dual są w niej  błędy  ortograficzne,  co  mnie denerwuje. Czy produkt kupiony w UK będę mógł reklamować w Polsce i  Niemczech? Czy poza wtyczką jest jakaś inna różnica? Dzięki za pomoc!
Nie zgnębi mnie byle przytyk/ w d... miejsce mam  dla krytyk. (Sztaudynger)

*

Offline max77

• *
  • 58
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 23, 2008, 18:06:23 »
Witam jestem w podobnej sytuacja jak DjDario lecz u mnie jest ważny termin zakupu max do 11 lipca. Z tego co piszecie oficjalnie ma się pojawić ok. 15-ego. Czy te sztuki z allegro warte są uwagi, czy lepiej poczekać i po powrocie kupić w jakimś sklepie. Nie ukrywam że miło by było pojechać na wakacje z nową zabawką.

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 23, 2008, 21:28:38 »
Witam jestem w podobnej sytuacja jak DjDario lecz u mnie jest ważny termin zakupu max do 11 lipca. Z tego co piszecie oficjalnie ma się pojawić ok. 15-ego. Czy te sztuki z allegro warte są uwagi, czy lepiej poczekać i po powrocie kupić w jakimś sklepie. Nie ukrywam że miło by było pojechać na wakacje z nową zabawką.

Tez chciałbym na wakacje jechac z nową zabawką, ale chyba jedyna metodą by to osiągnąć jest zakup na allegro, jednak tam nie dostanie sie jeszcze FVAT a tylko Vat marża no i z gwarancją komisową, wiec to mnie nie urządza. Zatem nie pozostaje chyba już nic innego jak czekać aż koło 10 lipca będą dostepne diemenciki z polskiej dystrybucji. A co do samego sklepu to pewnie wszyscy będa mieli w bardzo podobnym czasie - może max. 2-3 dni różnicy i tyle. Ehhh te czekanie...  :-?

« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 24, 2008, 09:35:09 »
sa sa z faktura na allegro trzeba tylko dobrze poszukac ;)

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 24, 2008, 10:28:18 »
sa sa z faktura na allegro trzeba tylko dobrze poszukac ;)

Tak są ale w takiej cenie że głowa boli. Nie dam 2499 PLN za Diamonda, bo za 3 tyg. za ten sam produkt z FVAT wystarczy zapłacić ok. 1750 PLN więc różnica znacząca mimo wszystko no i pewnośc co do gwarancji producenta  :smile:

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 24, 2008, 13:56:33 »

Tak są ale w takiej cenie że głowa boli. Nie dam 2499 PLN za Diamonda, bo za 3 tyg. za ten sam produkt z FVAT wystarczy zapłacić ok. 1750 PLN więc różnica znacząca mimo wszystko no i pewnośc co do gwarancji producenta  :smile:

He he za trzy tygodnie,marzenie chyba za trzy miesiące.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2008, 14:02:26 wysłana przez macgeb »
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 24, 2008, 14:17:38 »

Za jakie trzy miesiące, polska premiera Diamonda jest na początku lipca i właśnie wtedy Diamond będzie dostępny u polskiego dystrybutora.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 24, 2008, 14:32:23 »

Za jakie trzy miesiące, polska premiera Diamonda jest na początku lipca i właśnie wtedy Diamond będzie dostępny u polskiego dystrybutora.

premiera premierą a rynek rządzi się swoimi prawami jak HTC nie ma dużego zapasu to może być papierowa premiera jak w przypadku podzespołów komputerowych ;)

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 24, 2008, 14:39:58 »
Nawet tak nie mów bo Cię ukamienują   :wink: ......i ja też.

*

Offline prodromos

• **
  • 209
  • Nokia N97, HTC Hero, Kindle DX
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 24, 2008, 14:41:58 »
Zirius nadal twierdzi, że 10 lipca jest datą rozpoczęcia sprzedaży.
Nie zgnębi mnie byle przytyk/ w d... miejsce mam  dla krytyk. (Sztaudynger)

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 24, 2008, 15:15:26 »
Spokojnie, telefonów będzie wystarczająco dużo i cena będzie atrakcyjna, nieco cierpliwości  :wink:

« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 24, 2008, 15:27:43 »
Spokojnie, telefonów będzie wystarczająco dużo i cena będzie atrakcyjna, nieco cierpliwości  :wink:

hehe sam podsycasz atmosfere a potem mowisz troche cierpliwosci ;) zreszta ja juz ten problem mam z glowy ;)

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 24, 2008, 15:29:14 »
Jak możesz mówić o cierpliowści jak w grę wchodzą trzy tygodnie (jak dobrze pójdzie)  :P
Powiem Ci, że juz kilka razy byłem na etapie "Zamów" w Expansysie. Jedyne co mnie powstrzymuje to brak FV, czyli w plecy 38%
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2008, 16:31:55 wysłana przez may »

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 24, 2008, 16:41:53 »
No wiesz z tym "spokojnie" to sam siebie pocieszam bo tak jak i Ty, chciałbym JUŻ miec Diamonda. Ale nie zamierzam przepłacać tylko dlatego aby miec go o jakieś 20 dni wczesniej. Zaciskamy zęby i... czekamy do pierwszej połowy lipca  :mrgreen:

*

Offline max77

• *
  • 58
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 24, 2008, 19:13:46 »
Ponawiam moje pytanie, czy te diamondy z allegro są jakieś inne od tych które będą sprzedawane oficjalnie. Mnie tam gwarancja nie interesuje bo zmieniam Pda średnio co pół roku a i cena na allegro jest nawet niezła bo są sztuki za nie całe 1900zł.