Folia na wyświetlacz VIKUITI - polecam

• 39 Odpowiedzi
  • 9214 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline immy

• *
  • 52
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
Odp: Folia na wyświetlacz VIKUITI - polecam
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 12, 2008, 14:04:11 »
Dorzucę swoje 3 grosze do wątku - stosowałem folię HTC, ale sugerując się wątkiem o foliach zamówiłem z brando.shop.hk folię Ultra Clear i jest zajebista! Akurat jak zamawiałem była promocja - 3$ za transport, a przy cenie dolara z przed 3 miesięcy tragedii nie było ;). Jedyne moje zastrzeżenie to jej wielkość - jest węższa od ekranu o ok 0,7 mm. Przykleiłem idealnie względem lewej krawędzi wyświetlacza i z prawej trochę brakuje, ale to szczegół. ;)

Polecam każdemu folię Brando Ultra Clear.

pzdr,
immy
paranoid android

« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 18, 2008, 19:46:03 »
Mam pytanie gdyż dziś przyszła mi folia Brando
ale chyb nie do diamonda tzn ma takie dziwne zaokrąglenia na górze i na dole :(

Mam pytanie jak się zakłada taką folie ?
Nie bardzo wiem, czy trzeba robić to na "mokro"?
proszę o poradę nie chce jej zepsuć i nie chce żadnych bąbelków

« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 18, 2008, 23:42:02 »
prawdopodobnie zakupiłeś folie do diamonda z modelu ery MDA Compact IV więc raczej nie będzie pasowała przynajmniej bez przeróbek a zakłada się ją po wcześniejszym dokładnym oczyszczeniu przedniego panelu telefonu, ja użyłem szmatki i niewielkiej ilości płynu do szyb. następnie usuwa się warstwę zabezpieczającą z folli z obu stron i rurwno przykłada sie do wyświetlacza zaczynając od jednej z krawędzi. nie powinny powstać bąble a jeśli powstaną usuwa się je rozmasowując suchą szmatką

*

Offline pawlo2000

• 9
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 04, 2009, 12:02:09 »
nie wiem dlaczego macie takie odczucia z folią 3M VIKUITI.

Pracuje w firmie informatycznej i cały nasz zespół ma tą folię na palmach i wszyscy są zadowoleni.

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 04, 2009, 13:29:10 »
Vikuiti - w porównaniu z innymi jest do kosza. Brando wiadomo, najlepsza, a co myślicie o folii z efektem lustra od ScreenProtector?

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 05, 2009, 09:23:41 »
nie wiem dlaczego macie takie odczucia z folią 3M VIKUITI.

Pracuje w firmie informatycznej i cały nasz zespół ma tą folię na palmach i wszyscy są zadowoleni.

bo ma tragiczna widocznosc, wyglada jakby ktos zapackal ekran brudnymi paluchami, potem czyms podlal i zakleil. W orginalnej HTC wyswietlacz masz praktycznie taki jak bez folii (brando nie mialem to nie wiem)

« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 06, 2009, 22:58:14 »
A ja kupiłem folię na allegro, klejowa jak zapewnia sprzedawca "podwójny poliwęglan". Rzeczywiście jest dwuwarstwowa, bardzo gruba a mimo to na dotyk reaguje idealnie. W zestawie była folia na cały wyświetlacz, na klawisze i na tylni panel. Idealnie dopasowana. Polecam wszystkim, z przesyłką chyba było 18 zł...

« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 07, 2009, 11:54:04 »
witam,
tak czytam czytam i pojac nie moge po co wam te folie na wyswietlacz. co wy zamiast rysika uzywacie gwozdzia? oczywiscie jest to indywidualna sprawa czy ktos sobie przykleja folie czy nie ale chcialbym to zrozumiec a jakos nie bardzo moge przed czym ta folia ma chronic wyswietlacz? a jesli ma to czemu producent nie "zamontowal" jej w fabryce? kiedys ludzie wkladali piloty od tv w worki foliowe i sciskali to gumkami i troche mi to przypomina sprawe z foliami. bez urazy ;)

*

Offline kendi

• 257
  • Sprzęt: G1 s5330
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 07, 2009, 12:18:54 »
Ja kupilem uzywanego Diamonda mam dosc porysany ekran i czuc to jak jezdze po nim rysikiem, uzywam jakiejs folii co dostalem od kumpla jak zmienial, ale musze kupic jakas pozadniejsza na caly przod i najlepiej tyl. Diamond podczas zwyklego uzytkowania go tez sie niszczy

« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 08, 2009, 03:06:00 »
A miał ktoś z was problem z kurzem pod wyświetlaczem, bo jakiś czas temu mój diamond (MDA Compact IV) wylądował na kafelkach, i początkowo stwierdziłem tylko drobne rysy na folii, ale jak przyszedłem do domu to zauważyłem drobinki kurzu rozsiane praktycznie po całym wyświetlaczu (najwidoczniej musiał się w jakiś sposób rozszczelnić ekran - jeżeli w ogóle jest jakoś uszczelniony), strasznie mnie to denerwuje, jest to mocno widoczne zwłaszcza na białym tle. O ile folie zamówiłem już nową to nie wiem co zrobić żeby w jakiś sposób wydmuchać ten kurz pomiędzy szybką a wyświetlaczem. Ma ktoś jakiś pomysł?