Folia na wyświetlacz VIKUITI - polecam

• 39 Odpowiedzi
  • 9252 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mystik

• **
  • 129
    • http://neo.mystik.alfatel.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond :)
Folia na wyświetlacz VIKUITI - polecam
« dnia: Wrzesień 11, 2008, 16:44:21 »
Cześć

Chciałem tylko polecić folię na wyświetlacz. Generalnie to wszyscy słyszeli o Brando itd.
Dzisiaj przyszła do mnie folia Vikuiti firmy 3M. W komplecie folia 1szt., ściereczka i aplikator 3M. Ściereczka jak ściereczka, a aplikator można zastapić karta kredytową.
Zrobiłem saune w łazience, przetarłem najpierw lekko na mokro, potem ściereczką na tip-top i jazda. Ponieważ folia jest klejowa, to zdjąłem podkład i nakleiłem delikatnie, przejechałem aplikatorem i... jest pięknie.
Folia jest lekko matowa i chropowata. Dotyk działa bardzo dobrze.
Jak zacznie się odklejać to napiszę :).

Aha. W kilku telefonach miałem poprzednio folie bezklejowe i nie udało mi się kupić takiej, która by w wyniku ciepła i wilgoci nie zjażdżała z ekranu. Także nie polecam.

pozdrawiam

*

Offline TD74

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Folia na wyświetlacz VIKUITI - polecam
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2008, 19:15:59 »
hmm, Brando chyba jest bezklejowa, a raczej nikt nie narzeka ....

ja naklepiłem oryginalną, którą dostałem z w pudełku i do tej pory trzyma, a to już ... hmm, miesiąc albo dłużej   B)

*

Offline WronekGDY

• 44
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond P3700
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 11, 2008, 19:39:46 »
oryginalna jest spoko. Zalozylem ja w 20sek. bez jakis saun czy czegokolwiek, przetarlem sciereczka z mikrofirbry, dmuchnolem w ekran, przylozylem folie i elegancko sama przywarla do ekranu, wygladzilem rogi sciereczka i po folii zero sladu i trzyma jak rzep psiego ogona;)

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 11, 2008, 19:50:00 »
Ja w ogole swoja zakladalem na zapleczu a tak troche kurzu bylu i ze 2 pylki sie dostaly, ale pozniej juz ich widac nie bylo. Ta oryginalna z MDA jest spoko. Szkoda, ze nie ma w sprzedazy.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 11, 2008, 19:50:56 »
Też używałem oryginalnej folii przez jakiś czas na Touch Pro, wczoraj zmieniłem folię na Brando UC i mogę Wam powiedzieć, że Brando jest świetna, ma lepszą przejrzystość, nie łapie tak paluchów jak oryginalna, prawie w ogóle nie widać jej na telefonie, po prostu bajka. Mam jeszcze matową, ale jej nie zakładałem, bo boję się troszkę pogorszenia odwzorowania kolorów i ogólnie jakości obrazu, ale przyznać trzeba, że w dotyku folia matowa jest niesamowita, świetnie się jeździ po niej palcem.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 11, 2008, 19:58:22 »

ja naklepiłem oryginalną, którą dostałem z w pudełku i do tej pory trzyma, a to już ... hmm, miesiąc albo dłużej   B)

Ja swoja oryginalna mam od pierwszego lipca :)

Ale rozgldam sie powoli za Brando :)
---------------------------------------------------
HW:        HTC Touch HD
SW:        HTC ROM Tester:P
Obecnie: 6.5

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 11, 2008, 21:06:09 »

ja naklepiłem oryginalną, którą dostałem z w pudełku i do tej pory trzyma, a to już ... hmm, miesiąc albo dłużej   B)

Ja swoja oryginalna mam od pierwszego lipca :)

Ale rozgldam sie powoli za Brando :)

ja mialem do wczroaj:) od polowy czerwca orginalna i bardziej sie klapka zajechala niz folia na wyswietlaczu.
klapka z tylu diamenta zajechana jest po maxie od kieszeni a folijka ma z jedna ryske.
teraz sie nie przejumuje bo pda ma kobieta moja i co ona z tym zrobi to juz jej problem:)

*

Offline pawlo2000

• 9
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 21, 2008, 13:39:35 »
folia vikuiti ma specyficzny "nie lepki klej" . bardzo dobrze się trzyma i nie ma problemu z odklejaniem.

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
  • Sprzęt: SE X1, HP IQ830UK, Nikon D90
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 21, 2008, 14:35:04 »
Ja od okolo 2 lat uzywam folii Martin Fields.

Folie te sa bezklejowe i naprawde rewelacyjne.

Obecnie mam folie na P1i oraz BB Pear. Sa tak przezroczyste, ze nie widac w ogole ze sa.

Aplikacja tez bardzo prosta, zadnych lazienek z para ani nic. Moze juz mam takie doswiadczenie z foliami, ale nie potrzebuje nic oprocz mokrej sciereczki do czyszczenia ekranu i jestem w stanie zalozyc folie bez nawet jednego bombelka ani kurzu.

Bardzo polecam te folie.

http://www.martinfields.com/dis_product.asp?model=HTC_DiamondT&modeln=Touch%20Diamond&prod_type=screen
Gadget Tales:
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB Pearl, W880, N95 2, P1i, XDA Ignito, W880 SE X1 + IQ830UK + Nikon D90
www.justaphotographer.co.uk

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 21, 2008, 15:49:20 »
posiadam folie z pierwszego wontku folia Vikuiti firmy 3M. i rzeczywiście założenie i zdjęcie bezproblemowe lecz po założeniu strasznie zniekształca się obraz, wnosi wrażenie powiększenia pikseli. jedną z cech którą kierowałem się kupując diamonda był piękny krystaliczny bez pikseli wyświetlacz którego efekt wizualny psuje ta folia!!!!! chyba że źle ją założyłem (postępowałem zgodnie z instrukcją) więc nadal używam tej oryginalnej otrzymanej w zest. z telefonem jednak ta po czasie na swej powierzchni uwidacznia pęcheżyki powietrza. jaka folia według was jest najlepsza jaką polecicie- ważnym jest aby nie zniekształcała obrazu i nie pozostawiała powietrza

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 21, 2008, 18:21:37 »
Brando ma bardzo dobrą powlokę silikonową, która ułatwia montaż i utrzymuje ja na swoim miejscu. Na razie jadę na standardowej z pudełka, ale w zapasie już mam folie brando  :grin:

jakaziu Ja bym ci polecił na razie oryginalną od HTC, a poza nią folię brando ultra clear jak ci na kolorach zalerzy :smile:
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2008, 18:24:52 wysłana przez kmaro »

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 21, 2008, 23:37:04 »
oryginalna jest spoko. Zalozylem ja w 20sek. bez jakis saun czy czegokolwiek, przetarlem sciereczka z mikrofirbry, dmuchnolem w ekran, przylozylem folie i elegancko sama przywarla do ekranu, wygladzilem rogi sciereczka i po folii zero sladu i trzyma jak rzep psiego ogona;)
Sauna nie jest potrzebna do założenia folii, a do tego by przy nakładaniu nie dostały się nam żadne paprochy itp szity :)

Ja posiadam Brando to chyba będzie matowa, taka jakby "chropowata" (rzecz jasna jest gładka :P), wszystko super, palec jeździ elegancko, w sumie to lepiej niż bez niej, nie jest palcogenna, a jeśli czasem coś złapie to banalnie łatwo przetarciem palca schodzi :) Poza tym jest praktycznie niewidoczna, jeśli ktoś nie wie, że jest to nie zwróci uwagi. Nie zauważyłem jakichś widocznych zmian w kolorach, albo są one zbyt małe.
contrast is not a sin...

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 21, 2008, 23:43:40 »
Też używałem oryginalnej folii przez jakiś czas na Touch Pro, wczoraj zmieniłem folię na Brando UC i mogę Wam powiedzieć, że Brando jest świetna, ma lepszą przejrzystość, nie łapie tak paluchów jak oryginalna, prawie w ogóle nie widać jej na telefonie, po prostu bajka. Mam jeszcze matową, ale jej nie zakładałem, bo boję się troszkę pogorszenia odwzorowania kolorów i ogólnie jakości obrazu, ale przyznać trzeba, że w dotyku folia matowa jest niesamowita, świetnie się jeździ po niej palcem.

Gdzie nabyłeś tą folię o której piszesz?
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 21, 2008, 23:49:20 »
Obie zamawiałem za pośrednictwem jednego z forumowych kolegów w sklepie Brando. Wtedy jeszcze nie było tych folii u nas na Allegro, teraz już są więc śmiało można je na Allegro zamówić.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 10, 2008, 15:12:25 »
ja kupilem ta folie vikuiti 3M czy cos takiego i jest tragiczna. Przejrzystosc jest do dupy, w dotyku tak samo i wogole zaluje ze ja kupilem. Pieniadze w bloto wyrzucone :/

« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 10, 2008, 22:13:39 »
popieram przedmówce ostatnio nabyłem brando ultra clear jest rewelacyjna po dokładnym zastosowaniu instrukcji zakładania wyświetlacz pozostaje czysty w ogóle jej nie widac moim zdaniem jest idealna

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 12, 2008, 11:27:14 »
Witam
Potwierdzam ze folia Vikuiti firmy 3M jest beznadziejna, tzn moze twarda ale przejzystosc tragedia... Kupilem ja do mojego mda IV czyli diamonda z ery... i jestem niezadowolony

Czy ktos poleci mi jakas folie do mojego sprzetu, zeby z pieknego wyswietlacza nie zrobilo sie to co pozastosowaniu folii Vikuiti firmy 3M ??

Prosze o pomoc!

« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 12, 2008, 21:38:09 »
Focuss  czytasz w ogóle komentarze?? odpowiedzi nie musisz szukać daleko jest post wyżej tuż przed Twoim!!!

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 13, 2008, 09:43:40 »
Chce sie upewnic czy ta z diamonda pasuje idealnie do mojego bo nie wiem czy t wyswietlacze sa inedntyczne ?? jezeli tak to sprawa jasna i kupuje taka jak do diamonda ultra clear

« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 13, 2008, 11:07:44 »
no właśnie nie pasuje musisz znależć folie firmy brando w wersji ultra clear ale dostosowaną do Twojego modelu telefonu wyświetlacze różnią się

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 13, 2008, 13:38:50 »
Oki juz znalazlem na allegro i zamowilem :) dzieki za pomoc :)

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
  • Sprzęt: SE X1, HP IQ830UK, Nikon D90
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 13, 2008, 16:29:19 »
no właśnie nie pasuje musisz znależć folie firmy brando w wersji ultra clear ale dostosowaną do Twojego modelu telefonu wyświetlacze różnią się

Mi udalo sie kupic folie Brando Ultra Clear (jedyna na ebay.co.uk) i jak ja zalozylem to musze przyznac, ze jest naprawde dobra.

Polecam zdecydowanie
Gadget Tales:
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB Pearl, W880, N95 2, P1i, XDA Ignito, W880 SE X1 + IQ830UK + Nikon D90
www.justaphotographer.co.uk

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 13, 2008, 16:48:58 »
Ja znalazlem na allegro, jedyny koles mi odpowiedzial ze z diamonda nie pasuje ale ze ma spacjalnie do mnie wiec zamowilem, moge podac linka do allegro jesli by ktos chcial

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 13, 2008, 19:54:40 »
no to dawaj :)

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 13, 2008, 21:32:46 »

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 13, 2008, 21:51:54 »
kupicie tu:

http://shop.brando.com.hk/prod_list.php?cat_id=0952&dept_id=017

Płacicie przez PayPal (teraz już się da bez karty kredytowej) i czekacie około 3 tygodni. Przy zakupie powyżej bodaj 20 USD wysyłają bez kosztów transportu. Acha w każdym zestawie jest 1 folia (jakoś mi się wydawało że 2  :shock: )
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 14, 2008, 10:23:50 »
A poco tyle przeplacac i tyle czekac jak mozna miec za 2 dni z allegro?

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 14, 2008, 16:07:57 »
a ja polecam ta folie http://www.allegro.pl/item476579719_folia_ochronna_lcd_htc_touch_diamond_oryginal_fv.html
Orginalna od HTC, w zestawie sa 2 sztuki, po zalozeniu wogole nie widac jakiegos pogorszenia obrazu (moooze troszeczke ciemniejszy jest ale naprawde minimalnie).

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 14, 2008, 17:19:40 »
Szkoda ze na MDA nie robia bo ta orginalna tez byla super

« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 12, 2008, 13:54:09 »
Również korzystam z VIKUITI - moje odczucia w stosunku do oryginalnej są następujące:
- dotyk: lepszy, lekko "chropowata powierzchnia", potrzebny mniejszy nacisk
- widoczność: nie podoba mi się ;( nie potrafie tego opisać, ale zniekształca - na czarnym tego nie widać, ale na białym tle jest nienajlepiej

Naklejenie bezproblemowe bez egzorcyzmów łazienkowych, ale i tak chyba jednak przejde na brando UC której używalem wczesniej na asusie i byłem zadowolony.