Folia na klawiature

• 14 Odpowiedzi
  • 3547 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MSc04

• 4
Folia na klawiature
« dnia: Sierpień 26, 2009, 09:50:41 »
Czy wie ktos gdzie mozna dostac folie na "klawiature" diamoda? Nawet nie wiedzialem, ze tam jest takowa, ale przypadkiem zagial mi sie rog i coraz gorzej wygladala, wiec po jakims czasie ja oderwalem (ciezko schodzila). Teraz klawiatura jest ciut bardziej wklesla niz ekran, a poza tym sie szybciej brudzi od palcow... Widzial ktos moze folie, ktora mozna by uzyc jako zastepczej?
--
MSc04

*

Offline gato

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Diamond ROM: Gen.Y D2 R4.3 RADIO: 1.15.25.14
Odp: Folia na klawiature
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 26, 2009, 10:10:13 »
Poszukaj na forum bo jest temat o tym...
Born to frag

*

Offline Wiatrak99

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND Blackberry 9700
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 26, 2009, 16:18:59 »
poszukaj na allegro. ja kiedys kupilem folię w dwóch kawałkach jeden na ekran i jeden na klawiaturę

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 26, 2009, 16:25:32 »
Czy wie ktos gdzie mozna dostac folie na "klawiature" diamoda? Nawet nie wiedzialem, ze tam jest takowa, ale przypadkiem zagial mi sie rog i coraz gorzej wygladala, wiec po jakims czasie ja oderwalem (ciezko schodzila). Teraz klawiatura jest ciut bardziej wklesla niz ekran, a poza tym sie szybciej brudzi od palcow... Widzial ktos moze folie, ktora mozna by uzyc jako zastepczej?

No wiec prawdopodobnie odkleiles digitizer z przyciskow. Na przyciskach nie ma folii.

*

Offline cinek1987cinek

• **
  • 184
  • Sprzęt: hTC Magic [32A]
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 26, 2009, 16:53:54 »

*

tomwil

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 26, 2009, 17:08:52 »
właśnie też mi to przyszło do głowy (digitalizer). Czy działa G-Scrol??? Bo jeśli działa to jednak ma folie...tylko czy digitalizer nie ma taśmy do łączenia do płyty??? z tego co udało mi się zauważyć to klawiatura jest sprzedawana jako obudowa, a nie ma w sprzedaży digitalizera klawiatury...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2009, 17:29:42 wysłana przez tomwil »

*

Offline gato

• *
  • 53
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 26, 2009, 18:39:48 »
Jak mozna odkleic digitizera z klawiatury ??? Gosc pewnie kupil uzywany telefon a ktos wczesniej mial folie na klawiszach.
Born to frag

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 26, 2009, 18:51:32 »
masz poczytaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=107375.0
Ta twarda folia jest tam fabrycznie :D Byc moze jednak nie jest to digitizer bo pisza niby ze wszystko dziala jak dzialalo

*

Offline gato

• *
  • 53
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 26, 2009, 19:13:08 »
Zwracam honor :)
Born to frag

*

tomwil

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 26, 2009, 20:28:00 »
ufff ja ma też mały zadzior... dobrze wiedzieć,ze to nie digitalizer  :grin:

*

Offline MSc04

• 4
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 28, 2009, 13:54:56 »
No wiec telefon kupiony byl w orange. Zadzior zrobil sie po okolo roku uzytkowania, a ja w przyplywie dobrych checi (czyt. po 2 piwkach) go oderwalem. Klawiatura i scroll dzialaja, wiec paniki nie ma. Pytanie, czy mam sie juz szykowac na zakup nowego, czy go zostawic (zaczyna mi sie nudzic) ;)
--
MSc04

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 31, 2009, 14:36:28 »
ja mam cooś takiego :D

http://allegro.pl/item716278527_folia_poliweglan_3mk_htc_touch_diamond_hit.html

mam pytanie właśnie odnośnie tej foli od 3MK też zastanawiam się na jej zakupem zestaw ekran + klaw. z tego co podaje producent folia jest na podkladzie z kleju silikonowego i tutaj już sie robi problem czy ktoś ma jakieś doświadczenia z wyżej wymieniona w sensie czy wymiana foli nie bedzie wiazała sie z wymiana warstwy dotykowej badz klaw.

« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 04, 2009, 21:18:23 »
nikt nie pisze to zaryzykowalem  :P kupilem folie 3MK zestaw 4w1: 2x folia crystal poliweglan i 2x folia antiglare (ekran + klaw.) naklejanie i odklejanie jest ok nic sie nie dzieje dziwnego przetestowane na my diamond i znajomej avila tez taki zestaw 4w1 tutaj przod+tyl (tyl troche sie odkleja od wkladania do futeralu ale powierzchnia klapaki od baterii avili jest chropowata)  :wink:

*

Offline Scarface828

• **
  • 239
  • Sprzęt: Milestone, Wildfire, HD2
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 04, 2009, 22:47:25 »
Temat był wałkowany chyba ze dwa razy - odklejanie się tej "folii" jest podstawą do reklamacji, wysyłacie Diamonda a oni wymieniają całą dolną klawiaturę

*

Offline Piocz

• 33
  • Sprzęt: Hermes lub O2 Xda, Diamond
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 23, 2009, 11:19:00 »
nikt nie pisze to zaryzykowalem  :P kupilem folie 3MK zestaw 4w1: 2x folia crystal poliweglan i 2x folia antiglare (ekran + klaw.) naklejanie i odklejanie jest ok nic sie nie dzieje dziwnego przetestowane na my diamond i znajomej avila tez taki zestaw 4w1 tutaj przod+tyl (tyl troche sie odkleja od wkladania do futeralu ale powierzchnia klapaki od baterii avili jest chropowata)  :wink:

I jak zachowuje się folia teraz? można ją bez problemu odkleić?