folia ktora nie powinna sie odklejać ...

• 81 Odpowiedzi
  • 22078 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline e.t.

• *
  • 59
    • Kuchnia nataly
Odp: folia ktora nie powinna sie odklejać ...
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 13, 2009, 19:20:37 »
Ten ZAGG Shield jest do niczego. Tzn chodzi mi o sam materiał folii, niezależnie od modelu.
Widziałem to na K850i i to w dotyku jest trochę jak "silikon a guma" albo coś gumo-podobnego, ale jak przejedziesz kluczami albo czymś ostrzejszym to pozostają jakby rowki. Generalnie materiał, z którego jest wykonana to coś jakby dawne silikonowe pokrowce na telefon, tak samo miękkie w dotyku i tak samo łatwo żółknie ta folia.

Nie patrzałbym na ich dożywotnią gwarancję czy powoływanie się na wojskową technologie. Ot trochę grubsza folia i milsza w dotyku od zwykłego poliwęglanu.
Aczkolwiek folie ZAGGa są elegancko docięte na wymiar.
A cena 25$ przy obecnym kursie jest zabójcza.

Osobiście kupiłem na Allegro za 15zł i czekam na przesyłkę, wtedy zobaczymy.
Aczkolwiek widzę, że soltinio też je kupił - możesz opisać jak się sprawują? Odklejają się na rogach albo  z tyłu obudowy?

"widziałem", "kumpel powiedział" etc. też mi opinia.
Ja to u siebie nakleiłem i jest to najlepsza folia jaką widziałem. BARDZO dobrze chroni, a ta "gumowatość" to jej zaleta - rysik staje sie o wiele precyzyjniejszy - ale to moje prywatne odczucia.

Jak nie używałeś (tzn, jeden dzień nie stanowi używania, mówimy o co najmniej paru tygodniach) to sorki, ale taka opinia dla mnie zbyt wartościowa nie jest.

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 13, 2009, 19:37:36 »
Jak kogoś stać, to czemu nie, nikomu nie bronię, ale przeciętnego (czyli na tle innych krajów: biednego) Kowalskiego nie stać na tandetę za tą cenę, dlatego nie kupi folii za 89zł z USA (przy obecnym kursie). Za ta cenę można mieć skórzany pokrowiec.

EDYTKA: O proszę, nawet użytkownicy z XDA-Dev odradzają ZAGG'a: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=398021 - przeczytajcie sobie kilka opinii. A myślałem, że to tylko moja opinia, a jednak podziela ja więcej osób. 

« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2009, 21:56:57 wysłana przez ziupo »

*

Offline nighty

• 11
  • Sprzęt: HTC Trinity
« Odpowiedź #62 dnia: Luty 25, 2009, 16:58:37 »
Mam ten sam problem. Po miesiącu użytkowania w lewym-górnym rogu panelu przycisków zaczęła odklejać się ta zewnętrzna warstwa.
Widzę, że koledzy nie mieli problemów z serwisem, więc jutro mój Diamond też tam wyląduje (niestety)...

« Odpowiedź #63 dnia: Luty 25, 2009, 17:01:01 »
ja oczywiscie mam to samo co wy :)

i czytajac o servisach gozkich zalach itd.  postanowilem odklejic ta "twarda folie" :P
troche bardziej sie rysuje klawiaturka ale mam spokoj :P

« Odpowiedź #64 dnia: Luty 26, 2009, 22:39:22 »
Witam.
Ja teżodkleiłem tą folię jakis czas temu i zastanawiam się czy nie można nakleić nowej. Chodzi o sam dół tylko że niewiem  gdzie można dolstać taką folię. Na allegro są jedynie komplety.

« Odpowiedź #65 dnia: Marzec 02, 2009, 17:44:35 »
Witam, ja też miałem podobny problem :D I zerwałem tą folie całkowicie jakiś miesiąc temu i dodam że wszytsko działa jak z tą folia, a co do tych rys .. to są minimalne ryski jak mozna to nazwać ryskami (nawet po przejechaniu palcem je zauważymy)

I na te miejsce i jak na lcd mam założoną grubą  folie lustrzaną. I szczerze polecam ją nie odkleja sie ani nie zawija. Gdzie ją można nabyć niestety nie mam pojęcia ponieważ kupiłem ją z zestawem z diamondem

*

Offline marcin_s18

• 28
  • Sprzęt: 6650
« Odpowiedź #66 dnia: Marzec 07, 2009, 23:30:45 »
No i w końcu Diamond wrócił w moje ręce. 3 tygodnie krążył po Polsce, bo niby się pozmieniały serwisy - naprawę wykonał Regenersis. Tym razem róg klawisza nie odstaje, wiec jest cień szansy, że ta badziewna warstwa klawisza w formie folii się nie odklei...

Edit

No i zonk. Ręce opadają, brakuje słów. Nie działa mikrofon :|
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2009, 17:07:23 wysłana przez marcin_s18 »

*

Offline aha

• 11
« Odpowiedź #67 dnia: Marzec 13, 2009, 20:08:53 »
Mam takie pytanie, przykleiłem folię oryginalną do htc ale niestety nie wyszło to zbytnio dobrze, bo od dołu ma tak jakby powietrze. Czy jak ją odkleję w celu poprawienia to będę mógł ponownie bez problemu ją założyć?
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2009, 20:10:33 wysłana przez aha »

« Odpowiedź #68 dnia: Marzec 13, 2009, 21:14:56 »
aha, jeżeli to napewno powietrze to bez problemu to usuniesz szmatką trzyj w stronę klawiszy i powinno zniknąć, a jak to są brudy to już nic nie poradzisz

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #69 dnia: Marzec 14, 2009, 00:12:54 »
Ale odnosnie pytania ... Folie HTC mozesz odkleic i nakleic ponownie ... tylko uwazaj na kolejne paprochy ;) Ja jak mi nie wyszlo to umylem ja mydlem pod bierzaca woda i naklejalem po wysuszeniu (przez mocne strzepanie) ponownie. Nie ma z tym problemu.

*

Offline kleczew

• 43
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #70 dnia: Marzec 14, 2009, 00:57:11 »
Ale odnosnie pytania ... Folie HTC mozesz odkleic i nakleic ponownie ... tylko uwazaj na kolejne paprochy ;) Ja jak mi nie wyszlo to umylem ja mydlem pod bierzaca woda i naklejalem po wysuszeniu (przez mocne strzepanie) ponownie. Nie ma z tym problemu.

Czyli założmy że mam oryginalną folię i lekko odkleiła mi się w jednym rogu, to bez problemu mogę ją zdjąć, oczyścić i folia "załapie" ekran bezproblemu ponownie ?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #71 dnia: Marzec 14, 2009, 01:02:06 »
Dokładnie tak ;) Pod warunkiem że jest oryginalna z htc ...

*

Offline kleczew

• 43
« Odpowiedź #72 dnia: Marzec 14, 2009, 01:19:20 »
Dokładnie jest to oryginalna folia z zestawu.

A jak najlepiej naklejać tą folię, żeby paprochy nie wleciały ? Przetrzeć najpierw folię na mokro i nałożyć na wyświetlacz ?
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2009, 09:47:46 wysłana przez kleczew »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #73 dnia: Marzec 14, 2009, 09:52:09 »
Jak najmniej "mokra" przy elektronicznych rzeczach... NAjlepiej w lazience po uprzednim zrobioniu sauny ... tzn puszczeniu cieplej wody do wanny zeby zrobilo sie na tyle wilgotno ze lustro zaparuje :) wtedy po przetarciu na sucho wyswietlacza majac juz czysta folie jak najszybciej ja nakleic (przyrownujac do jednego z kantow zeby bylo rowno). Ale mnie osobiscie nie udalo sie zeby jeszcze bez ani jednego paproszka nakleic ... obecnie mam jednego (ale taki maly ze go nie widac prawie;)

*

Offline aha

• 11
« Odpowiedź #74 dnia: Marzec 14, 2009, 11:08:31 »
Dzięki wielkie. Zdjąłem folię i założyłem ponownie w tzw 'saunie'. Powietrza jest nadal troszeczkę w dolny lewym rogu, ale wydaje mi się że to może moja wina, bo za pierwszym razem trochę krzywo przykleiłem a później kombinowałem z usunięciem go :)

*

Offline kleczew

• 43
« Odpowiedź #75 dnia: Marzec 14, 2009, 11:36:03 »
No z tym przyklejaniem rzeczywiście trzeba idealnie trafić, dobrze że ta folia chociaż jest wielokrotnego użytku :ok:

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #76 dnia: Maj 04, 2009, 14:32:31 »
kurde i mi sie w koncu ta folia na klawiszu w lewym gornym rogu odkleila :/
I teraz mam pytanie, warto wogole wysylac to do serwisu, czy mi jeszcze bardziej cos spieprza? (pytanie raczej do tych osob co wysylaly telefon z tym problemem do serwisu)
i rozumiem, ze musze miec wgrany orginalny rom, zeby mi to naprawili?

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #77 dnia: Maj 04, 2009, 15:39:50 »
Najprawdopodobniej nie musisz mieć wgranego oryginalnego ROM'u. Zajrzyj do gwarancji.

*

Offline ziziok

• 48
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #78 dnia: Listopad 23, 2009, 23:32:57 »
Odkopuje stary wątek, ale od kilku dni mam podobny problem. Prawdopodobnie przez zmianę na ciaśniejsze spodnie, a co za tym idzie ciasną kieszeń okleił mi się róg folii. Posiadam diamonda z orange, jednak kupowałem na allegro i nie mam paragonu, ani faktury na niego. Zdobycie tego też jest niemożliwe, bo nie mam kontaktu z tym gościem, nawet przez allegro. Z gwarancji nie będę mógł skorzystać (pytałem w salonie, duplikat faktury może zażyczyć sobie tylko właściciel). Zastanawiam się nad podklejeniem folii. Zastanawiam się jaki klej będzie lepszy? Kropelka, czy poxipol przezroczysty? odstaje mi troszkę ponad 1mm rożka. Czym kleiliście? duży jest ślad?

« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 24, 2009, 00:29:07 »
Mam to samo, wnerwia mnie to, ale nie mogę sobie pozwolić na wysyłę do serwisu.
No i ROM mam zmieniony i nie chce mi się zmieniać.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #80 dnia: Listopad 24, 2009, 18:45:32 »
to patrz, zebys sobie przyciskow nie zakleil. Ja to poprostu spilowalem pilnikiem do paznokci, tak zeby nie wystawalo i sie jeszcze bardziej nie odkleilo, no i od pol roku wyglada tak samo. Ja bym osobiscie tego nie kleil bo i tak i tak bedzie to widac. Po spilowaniu tez oczywiscie jest to widoczne ale nie wyglada jakos tragicznie

*

Offline ziziok

• 48
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #81 dnia: Listopad 25, 2009, 18:15:02 »
Podkleiłem kropelką i faktycznie widać. Przynajmniej nie odstaje...