Diamond problem z automapą

• 10 Odpowiedzi
  • 1497 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Diamond problem z automapą
« dnia: Styczeń 27, 2009, 13:09:06 »
Witam wydaje mi się że ten problem był już poruszany na forum ale nie mogę go znaleźć. Mam problem z instalacją automaty na diamondzie (Rom oryginalny Orange auto mapa również od Orange). Trzy razy próbowałem ja zainstalować i nigdy niestety mi się nie udało
1.   Raz po 2h siadła mi bateria w laptopie-no i po instalacji-moja wina,
2.   Raz ktoś zadzwonił i odruchowo wyłączyłem diamonda - znów po instalacji,
3.   Raz po 7 godzinach wgrywania laptop mi się shibernował
W związku z tymi zdarzeniami mam pytanie: ile trwa instalacja automapy na diamodzie bo chyba  7 godzin to coś nie tak jest? (myślałem że się cos zawiesiło ale pasek postępu się ruszął co jakis czas)
Co mam zrobić i jak to zainstalować! –trudno żeby coś się nie wydarzyło przez 7 godzin czy to z komputerem czy z diamondem! Z góry dziękuję:)

Odp: Diamond problem z automapą
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 27, 2009, 13:11:24 »
Mi instalowało góra 10min.Ale 7 godzin to przegiencie całkowite :P

*

Offline scorpio

• *
  • 95
  • Sprzęt: HTC DESIRE, SAMSUNG OMNIA II, HTC DIAMOND
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 27, 2009, 13:13:12 »
Spróbuj podłączyć Diamonda do komputera w trybie DiskDrive i wybrać podczas instalacji Automapy Czytnik Kart.

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 27, 2009, 13:14:27 »
mam dokładnie ten sam problem. na infolinii AM powiedzieli mi, żebym użył opcji instalacji na karcie pamnięci. Sęk w tym, że instalator na AM od Orange jest stary i nie ma tej opcji.
Czas instalacji AM wydłuża się dynamicznie. zaczyna się od komunikatu, że pozostała 1 godzina, potem 2...3....4..
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 27, 2009, 14:29:31 »
Zainstaluj bez map, mapy dograj potem.

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 27, 2009, 15:11:55 »
zainstaluj samą automapę, pozniej wgraj samą mapę (ale ustawiajac diamonda jako dysk przy podlaczeniu do laptopa) i mapa sie wgra za 5 minut i odpalaj i rejestruj.... tez dlugo sie z tym meczylem pozniej ktos mi pomogl i teraz jak wgrywam to cala procerura trwa jakies 15 min max

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 27, 2009, 16:09:16 »
jak masz orginala, sciagnij ze strony automapy najnowsza wersje i zainstaluj najpierw automape bez map a pozniej dograj mape
MDA Compact IV
HP dv2535ea

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 27, 2009, 16:31:39 »
Kolego Focuss: samom mapę mam wgrać przez program auto mapy czy po prostu wkleić na „dysk przenośny” z płyty? Jeśli przez program automaty to którą opcje wybrać: wgranie na PDA (mówi że niema synchronizacji jak diamond jest jako dysk ustawiony) czy na kartę pamięci? (jak wgrywałem jako karta pamięci to potem kazało mi ja wyciągać i wkładać co jest nie możliwe). Teraz to w ogóle jakaś masakra się porobiła i nie mogę auto mapy z diamonda wywalić bo wyskakuje „błąd usuwania pliku”. Jak zainstalowałem sam program to niemiał on żadnych ikonek tylko napisy, zaraz zrobię format całej pamięci bo mam już tego dość. P.S. Dlaczego jak zainstalowałem program to nie pokazało tego w dodaj usuń programy ani w zarządzanie programami?
A instrukcja dołączona do auto mapy to jakaś żenada!!!!

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 27, 2009, 18:29:16 »
mam dokładnie ten sam problem. na infolinii AM powiedzieli mi, żebym użył opcji instalacji na karcie pamnięci. Sęk w tym, że instalator na AM od Orange jest stary i nie ma tej opcji.
Czas instalacji AM wydłuża się dynamicznie. zaczyna się od komunikatu, że pozostała 1 godzina, potem 2...3....4..
to sciagnij za darmo legalna nowa wersje z strony producenta, kod z starej jest aktualny na nowej rowniez

*

Offline sebgato

• 41
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 27, 2009, 18:33:19 »
Jeżeli masz orginalną mapę z orange , to masz licencje tylko na mapę polski .
ściągnij sobie najnowszą wersje AM polska ze strony automapy
zrób twardy reset diamonda i pamięci wewnętrznej (wcześniej zrób sobie kopie zapasową )
zainstaluj AM za pomocą Activesync cały proces ninstalacji nie powinien przekroczyć 7-10 min
powodzenia  :ok:

*

Offline andre0412

• **
  • 129
  • Sprzęt: Nokia 6260,SE P910i,SE P1i,HTC Diamond,Leoś,One X
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 27, 2009, 20:34:56 »
Po podłączeniu telefonu do kompa zaznacz w telefonie w połączeniach żeby telefon był widoczny jako dodatkowy dysk.Wtedy instalacja całej AM zajmie ci parę minut.Wgrywanie AM Europa,w ten sposób trwa również krótko.Pamiętaj tylko odhaczyć w połączeniach a nie podczas podłączania bo to nic nie da.