ech serce płacze, bo ROM jest wspaniały: szybki, dużo wolnego RAMu - nie zawiesił mi się ani razu...
ale wgrany ma w ROM FingerKyb w starej wersji, która nie działa z eT9.... nie da się zainstalować nowej v2 przez to, że tamta siedzi w ROMie i gryzie dwójkę podczas instalacji.
Dlaczego wrzucona została stara wersja ?
Gdy otwieram ten ROM w kuchni (chciałem sobie wywalić FingerKyb) to coś się w ogóle p**** i nie daje rady tego otworzyć (PoolChanger też nie potrafi).
No jak można działać bez eT9, który extra działa w niedawno zarzuconym FireROMie ?
W ten sposób każdy release czymś zawodzi:
FireROM - super obsługa polskiego wpisywania, ale za to wolny, mało RAMu i bulid <2100, przez co nie można instalować dodatków Rhodium
FenneROM - szybki, niezawodny, Rhodium, ale za to brak polskiego wpisywania tekstu x(
Wloclawek88, będę niezmiernie Ci wdzięczny jeśli wypuściłbyś FenneROMa, który ma już w sobie klawiatury HTC-a z ET9 i najlepiej wyrzucił FingerKyb, by można było sobie potem update'y do nowych wersji robić.
Widzę nawet, że Rome borykał się z podobnym problemem.
Ja ściągnąłem z pięc wersji tej klawiatury, było chyba z 5 hard resetów - raz nawet udało mi się doprowadzić do tego, że ruszył ET9 z polską bazą... ale nie w FingerKyb, bo ten ROMowy to po prostu jakaś masakra, a 2.0 się źle odpala przez wspomniany konflikt :/
Dałoby radę?
Jestem nawet gotowy na donation, bo poza tą jedną sprawą ROM jest po prostu najlepszy ze wszystkich jakie wpuściłem sobie z tego forum. Ale ten jeden wspomniany szkopuł dyskwalifikuje FenneROMa dla mnie kompletnie, bo naprawdę nauczyłem się szybko pisać z FingerKyb+eT9 i wolę już wolnego i zawodnego ROMa, niż takiego, który powoduje, że po napisaniu SMSa jestem zmęczony.
Anyway, thx in advance!
PS. tak naprawdę to nie wiem, czemu po instalacji jest tylko MSKeyboard (+FingerKyb staryyyy po rejestracji z menu start) - dlaczego wywalono klawiatury HTC, które są świetne (i niosą ze sobą ET9!)