FAQ HTC DIAMOND/MDA COMPACT IV/ HTC VICTOR, ROM, HardSPL, Rekonstrukcja itd.

• 716 Odpowiedzi
  • 405483 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
Odp: FAQ HTC DIAMOND/MDA COMPACT IV/ HTC VICTOR, ROM, HardSPL, Rekonstrukcja itd.
« Odpowiedź #420 dnia: Kwiecień 02, 2009, 16:51:03 »
użyj programu do backupu
np. PIM backup albo sprite backup
end of fear
yo is here

*

Offline bieski

• 656
Odp: FAQ HTC DIAMOND/MDA COMPACT IV/ HTC VICTOR, ROM, HardSPL, Rekonstrukcja itd.
« Odpowiedź #421 dnia: Kwiecień 02, 2009, 17:49:44 »
A czy jest możliwość przegrania gdzieś historii rozmów i SMSów (o ile zapisują się w pamięci telefonu)? Bo chciałbym zachować sobie ostatnie połączenia i ich czasy po zmianie ROMu.

nie radze uzywac sprite backupu jesli chcesz zmienic rom. Przy przywroceniu backupy tym programem nozesz nadpisac zmiany w rejestrze

*

Offline Tigro

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #422 dnia: Kwiecień 02, 2009, 19:35:06 »
Więc PIM backup będzie lepszym rozwiązaniem? Czy raczej coś zupełnie innego?

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #423 dnia: Kwiecień 02, 2009, 23:41:48 »
tylko pimbackup. Zachowa ci ksiazke, smsy i kalendarz. jedyny problem to taki ze nie zachowuje mms :(

*

Offline Tigro

• **
  • 129
« Odpowiedź #424 dnia: Kwiecień 03, 2009, 13:31:39 »
Dzięki wielkie panowie :) I jeszcze jedno pytanko: czy po zmianie ROMu programy zainstalowane w Internal Storage nadal działają, czy nie? (no bo chyba IS się nie formatuje, prawda?)

*

Offline Skyglobe

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC HD2, Dell Axim x51v
« Odpowiedź #425 dnia: Kwiecień 03, 2009, 14:18:59 »
Witam.
Po zmianie ROM-u zalecany jest HR - co czyści równierz IS. Możesz go jednak wykonać bez formatowania pamięci i wtedy oczywiscie programy zainstalowane na IS zostaną, a część z nich pewnie będzie działała. Musisz tylko sam powyciągać skróty do nich.
Pozdtawiam

*

Offline Tigro

• **
  • 129
« Odpowiedź #426 dnia: Kwiecień 03, 2009, 14:33:22 »
Tzn. najpierw wgrywam ROM, a potem robię HR czy w odwrotnej kolejności?

*

Offline Skyglobe

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC HD2, Dell Axim x51v
« Odpowiedź #427 dnia: Kwiecień 03, 2009, 14:40:31 »
Wgrywasz ROM (o zdjętym CID - nie muszę chyba informować). I na ekranie kalibracji (przed jej wykonaniem) robisz HR.
PS
Ten HR jest zalecany, a nie wymagany. Osobiście przytrafiło mi sie tego nie zrobić i nie zauważyłem problemów.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 14:47:44 wysłana przez Skyglobe »

*

Offline Tigro

• **
  • 129
« Odpowiedź #428 dnia: Kwiecień 03, 2009, 15:29:24 »
Jak już skończyłem wgrywanie ROMu (z IS) i mam "Update Complete UPDATE SUCCESS" to mam telefon soft resetnąć, czy on sam "wyskoczy" z tego bootloadera za jakiś czas?

*

Offline scorpio

• *
  • 95
  • Sprzęt: HTC DESIRE, SAMSUNG OMNIA II, HTC DIAMOND
« Odpowiedź #429 dnia: Kwiecień 03, 2009, 15:42:17 »
Musisz zrobić softreset

*

Offline Tigro

• **
  • 129
« Odpowiedź #430 dnia: Kwiecień 03, 2009, 15:52:15 »
Dzięki wielkie, Panowie - pierwsza (a także udane) zmiana ROMu z poziomu IS udana ;)

« Odpowiedź #431 dnia: Kwiecień 06, 2009, 09:24:19 »
Witam,

chcialbym okazyjnie odbierac maile i korzystac jak trzeba z internetu w moim diamondzie,
po zmianie ROM'u nie ma prawidlowych lub w ogole ich nie mam - ustawienia pod siec orange.
Nie chce korzystac z connection wizard. Prosze o podanie wpisow w ustawieniach posiadaczy dzialajacego odbioru i wysylaniua maili w swoim Diamondzie w zakresie sieci Orange- mysle ze tak jest latwiej.
Sms'y i Mms'y dzialaja bez zarzutu.

dzieki PZdr

*

Offline kendi

• 257
  • Sprzęt: G1 s5330
« Odpowiedź #432 dnia: Kwiecień 06, 2009, 10:21:30 »
Orange sprzedaje diamondy, wiec wbij do nich na strone i wyslij sobie ustawienia dla diamonda prosto z ich stronki

« Odpowiedź #433 dnia: Kwiecień 06, 2009, 11:58:05 »
wpisalem to:
Naciśnij przycisk NOWE... przy górnej rozwijanej liście.
5. Jako nazwę ustawień wpisz Orange Internet i naciśnij OK.
6. Z górnej listy wybierz Orange Internet i naciśnij EDYTUJ...
7. Naciśnij NOWE... i wpisz Internet GPRS jako nazwę połączenia.
8. W polu WYBIERZ MODEM ustaw ŁĄCZE KOMÓRKOWE (GPRS, 3G) i naciśnij DALEJ.
9. W polu NAZWA PUNKTU DOSTĘPU wpisz internet i naciśnij DALEJ.
10. W polu NAZWA UŻYTKOWNIKA wpisz internet
11. W polu HASŁO wpisz internet i naciśnij ZAAWANSOWANE...
12. Przejdź do zakładki SERWERY i wybierz UŻYJ PODANEGO ADRESU SERWERA.
13. W polu DNS wpisz 194.009.223.079
14. W polu ALTERNAT. DNS wpisz 194.204.159.001 i naciśnij OK, a następnie ZAKOŃCZ.
15. Jeśli masz ustawione więcej niż jedno połączenie, zaznacz Internet GPRS jako domyślne.
16. Przejdź do zakładki USTAWIENIA SERWERA PROXY.
17. Zaznacz (włącz) opcję TA SIEĆ ŁĄCZY Z INTERNETEM.

i nie dziala mi wciaz

« Odpowiedź #434 dnia: Kwiecień 06, 2009, 12:03:46 »
Witam. Niestety musze oddac mojego diamonda do serwisu w tym celu chcialem wgrac fabryczny ROM HTC PL ale niestety nie dziala poprawnie link zeby go pobrac ( strona z linku sie otwiera ale po uplywie czasu gdy wcisnie sie download wyskakuje : The file link that you requested is not valid. ) Czy moglby ktos podeslac dzialajacy link?? Bede bardzo wdzieczny  :)
Z gory dziekuje za pomoc

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #435 dnia: Kwiecień 06, 2009, 12:46:05 »
Witam. Niestety musze oddac mojego diamonda do serwisu w tym celu chcialem wgrac fabryczny ROM HTC PL ale niestety nie dziala poprawnie link zeby go pobrac ( strona z linku sie otwiera ale po uplywie czasu gdy wcisnie sie download wyskakuje : The file link that you requested is not valid. ) Czy moglby ktos podeslac dzialajacy link?? Bede bardzo wdzieczny  :)
Z gory dziekuje za pomoc

szukaj na moim chomiku

*

Offline Tigro

• **
  • 129
« Odpowiedź #436 dnia: Kwiecień 11, 2009, 19:49:04 »
Chciałem zaktualizować RadioROM więc włączyłem DiamondCustomRUU, no i doszedłem do ostatniej planszy i.. wyświetliło się, że mam image version "2.03.540.2", a nastąpi zmiana na jakiś z początkiem 1.8... No to zaraz - zmieni mi się RadioROM, czy cały ROM?

EDIT: Doobra.. Nie chcąc czekać na odpowiedź zdecydowałem, że "Najwyżej będę miał czysty telefon" - jak się okazało, ryzyko było opłacalne, bo wszystko zrobiło się jak trzeba i zaktualizował się tylko RadioROM ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2009, 20:11:45 wysłana przez Tigro »

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #437 dnia: Kwiecień 11, 2009, 20:12:04 »
Jeśli zmieniasz tylko RadioROM to cały ROM pozostanie nie zmieniony. Nie przejmuj się tym co jest napisane na planszy ;)

*

Offline timi

• *
  • 63
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #438 dnia: Kwiecień 18, 2009, 14:58:15 »
Witam skad mozna pobrac fabryczny rom htc 1.93 z spolszczeniem??
Samsung Galaxy S

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #439 dnia: Kwiecień 18, 2009, 15:07:20 »
Odpowiedź jest na pierwszej stronie tego wątku.

*

Offline timi

• *
  • 63
« Odpowiedź #440 dnia: Kwiecień 18, 2009, 15:52:09 »
wiem czytalem 11a. Rekonstrukcja fabrycznego ROMu HTC PL

cyt. pobieramy paczkę z ROMem z TEGO linku,  ale The file link that you requested is not valid.

cyt. Na HTC e-Club pojawiła się wersja ROMu stosowanego przez HTC PL jako "shiped". Dlatego zalecam pobranie tego ROMu z TEGO miejsca i wgrania wszystkiego (ROMu, RadioROMu i SPL) jest to wersja pl wpowyzszym linku?
Samsung Galaxy S

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #441 dnia: Kwiecień 18, 2009, 20:06:30 »
Witam skad mozna pobrac fabryczny rom htc 1.93 z spolszczeniem??
Jak masz fona nie brandowanego żadnym operatorem tylko kupiony w sklepie czyli był w nim czysty ROM HTC od nowości to możesz pobrać ROM ze strony HTC po wcześniejszym wpisaniu numeru seryjnego telefonu na stronie. Telefony od operatorów z brandowanymi ROMAmi  nie mają tego przywileju.
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline timi

• *
  • 63
« Odpowiedź #442 dnia: Kwiecień 19, 2009, 11:11:02 »
ok znaleziony na chomiku xcooma
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 11:37:14 wysłana przez timi »
Samsung Galaxy S

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #443 dnia: Kwiecień 20, 2009, 23:44:38 »
Czy ktoś może wytłumaczyć do czego służy JumpSPL?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #444 dnia: Kwiecień 21, 2009, 08:11:30 »
JumpSPL wprowadza pocketa w tryb BootLoadera (BL) i można zacząć wgrywać ROM.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #445 dnia: Kwiecień 21, 2009, 09:01:10 »
Czyli to jest odpowiednik kombinacji klawiszy back + zmniejszenie głośniści + SR? Takie narzędzie jest dołączone do olinexa 1.93 i nie za bardzo wiem z czy to jeść :)

« Odpowiedź #446 dnia: Kwiecień 24, 2009, 09:36:35 »
How do I add more city's too TF3D2?
1. Disable Touchflo
tutaj nie wiem jak
2. Find file 2330fc3c_manila in Windows and copy to desktop.
niestety nie widze plikow windows nawet samego folderu Windows wchodzac poprzez komputer
3. Right click and untick "Read Only"
bezposrednio na Diamondzie nie jestem w stanie zmienic atrybutu?

Prosze o pomoc

PS. wstawka pochodzi z linku: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=487430 "How do I add more city's too TF3D2?"

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #447 dnia: Kwiecień 24, 2009, 10:00:13 »
1. Start-->Ustawienia-->Dzisiaj-->Elementy-->odznacz TouchFlo3D
2. Musisz tam wejść przez Diamonda z poziomu Total Commander'a po uprzednim odznaczeniu w Total Commander opcji "Ukryj pliki zlokalizowane..." w zakładce widok
3. Total Commanderem wejdź we właściwości pliku poprzez długie przytrzymanie palcem i z rozwijanego menu wybierz "Właściwości"

« Odpowiedź #448 dnia: Kwiecień 24, 2009, 10:18:10 »
Witam,
dzieki za pomoc

ja nie mam zainstalowanego TC tylko FileExplorer, rozumiem ze powinienem go zainstalowac ...

ma ktos link do TotalCommander link?