FAQ HTC DIAMOND/MDA COMPACT IV/ HTC VICTOR, ROM, HardSPL, Rekonstrukcja itd.

• 716 Odpowiedzi
  • 405207 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: FAQ HTC DIAMOND/MDA COMPACT IV/ HTC VICTOR, ROM, HardSPL, Rekonstrukcja itd.
« Odpowiedź #390 dnia: Marzec 18, 2009, 12:21:34 »
Wszystko masz napisane w 1 poście, język możesz mieć dowolny. ROMy najlepiej ściągać z xda-developers lub z linków na forum a nie strony HTC.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

Odp: FAQ HTC DIAMOND/MDA COMPACT IV/ HTC VICTOR, ROM, HardSPL, Rekonstrukcja itd.
« Odpowiedź #391 dnia: Marzec 18, 2009, 14:25:52 »
Witam ponownie,

moglbym prosic o link do najnowszego ROM'u w jezyku angielskim?

*

Offline murektrix

• 32
  • Sprzęt: HTC G1
« Odpowiedź #392 dnia: Marzec 18, 2009, 15:46:05 »
witam...

mam jedno pytanie.... odkupilem diamonda od znajomego, ktory nie pamieta czy wgrywal hardSPL... stac moje pytanie - czy mozna jakos sprawdzic czy hardSPL jest juz zainstalowany lub czy ponowne wgrywanie hard SPL moze cos uszkodzic?
dodam ze telefon mial soft orange a teraz ma soft 1.93 prawdopodobnie od htc

pozdrawiam

*

Offline kleczew

• 43
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #393 dnia: Marzec 18, 2009, 17:32:26 »
witam...

mam jedno pytanie.... odkupilem diamonda od znajomego, ktory nie pamieta czy wgrywal hardSPL... stac moje pytanie - czy mozna jakos sprawdzic czy hardSPL jest juz zainstalowany lub czy ponowne wgrywanie hard SPL moze cos uszkodzic?
dodam ze telefon mial soft orange a teraz ma soft 1.93 prawdopodobnie od htc

pozdrawiam

Wejdź do bootloadera (Soft Reset z wciśniętym klawiszem zmniejszenia głośności) i tak jak było napisane w FAQ (którego zapewne nie czytałeś) pojawić się powinno:

Hard SPL 1.40.Olinex
DIAM100   MFG   64M
SPL-1.40.OliNex

lub

DIAM200  MFG 64M
SPL-1.40.OliNex
MicroP-Diam  (LED) v11

Jeśli pojawi się SPL-1.40 OliNex to jest wgrany hardSPL.

*

Offline murektrix

• 32
  • Sprzęt: HTC G1
« Odpowiedź #394 dnia: Marzec 18, 2009, 19:32:40 »
dziekuje za pomoc  :ok:  faq czytalem ale jestem swiezy w temacie

*

Offline kleczew

• 43
« Odpowiedź #395 dnia: Marzec 19, 2009, 01:20:15 »
Powodzenia w ulepszaniu swojego Diamenta  :ok:

« Odpowiedź #396 dnia: Marzec 21, 2009, 12:06:13 »
Witam mam pewien problem. Zainstalowałem HardSPL ale nie wiem czy jest on wgrany na diamenta. tzn - Podczas wgrywania wyskoczył błąd komunikacji tak więc wgrałem SSPL manual na telefon i włączyłem go. ekran ściemniał i odłączył się od active sync. Pomyślałem że po prostu jest niewidoczny czy coś w tym stylu, tak więc ponowiłem instalacje tylko ze tak jakoś szybko wgrało - tam pisało ze to zajmie z 10 min a u mnie to nawet 1 minuta nie była... Jak sprawdzić czy wgrałem Hard SPL? Bo do bootloadera wejść nie mogę a ponowna instalacja nic nie daje (nie wyskakuje żaden błąd).Proszę o odp.

*

Offline kleczew

• 43
« Odpowiedź #397 dnia: Marzec 21, 2009, 13:35:35 »
Witam mam pewien problem. Zainstalowałem HardSPL ale nie wiem czy jest on wgrany na diamenta. tzn - Podczas wgrywania wyskoczył błąd komunikacji tak więc wgrałem SSPL manual na telefon i włączyłem go. ekran ściemniał i odłączył się od active sync. Pomyślałem że po prostu jest niewidoczny czy coś w tym stylu, tak więc ponowiłem instalacje tylko ze tak jakoś szybko wgrało - tam pisało ze to zajmie z 10 min a u mnie to nawet 1 minuta nie była... Jak sprawdzić czy wgrałem Hard SPL? Bo do bootloadera wejść nie mogę a ponowna instalacja nic nie daje (nie wyskakuje żaden błąd).Proszę o odp.

Jak to nie możesz wejść do bootloadera? Musisz wejść do bootloadera: robi się to naciskając soft reset z wciśniętym klawiszem zmniejszenia głośności!

*

Offline timo

• 33
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #398 dnia: Marzec 21, 2009, 14:10:29 »
witam,

jestem tutaj nowy. Poczytałem, pobawiłem się flashowaniem i mam mętlik w głowie  :(

nie wiem już sam jakiego romu używać, masakra  :mrgreen:

spodobał mi się udK Syrius HD R0 - Blackstone ale podczas używania , nawet jak piszę smsa to widzę jak znika bateria, zna ktoś sposób żeby to zmienić ?
HTC Diamond, ROM: Macadam V1.2

*

Offline kleczew

• 43
« Odpowiedź #399 dnia: Marzec 21, 2009, 14:21:44 »
witam,

jestem tutaj nowy. Poczytałem, pobawiłem się flashowaniem i mam mętlik w głowie  :(

nie wiem już sam jakiego romu używać, masakra  :mrgreen:

spodobał mi się udK Syrius HD R0 - Blackstone ale podczas używania , nawet jak piszę smsa to widzę jak znika bateria, zna ktoś sposób żeby to zmienić ?

Jeśli masz mętlik w głowie i problem z romem Syrius, to zapomnij o eksperymentach i wgraj sobie ROM od xcooma w najnowszej dostępnej  wersji. Szczerze polecam, wgrałem go na początku mojej zabawy z ROMami i jestem bardzo zadowolony, jestem pewien że Ty też będziesz. Nie eksperymentuj z innymi tylko wgraj odrazu od xcooma, to potem będziesz miał punkt odniesienia i będziesz porównywał do innych ROMów. Pozdrawiam.

« Odpowiedź #400 dnia: Marzec 21, 2009, 14:26:39 »

Jak to nie możesz wejść do bootloadera? Musisz wejść do bootloadera: robi się to naciskając soft reset z wciśniętym klawiszem zmniejszenia głośności!
[/quote]

No normalnie. Naciskam volume - i wciskam rysikiem reset i mi się diamond restartuje i tyle.

*

Offline timo

• 33
« Odpowiedź #401 dnia: Marzec 21, 2009, 14:46:00 »

Jeśli masz mętlik w głowie i problem z romem Syrius, to zapomnij o eksperymentach i wgraj sobie ROM od xcooma w najnowszej dostępnej  wersji. Szczerze polecam, wgrałem go na początku mojej zabawy z ROMami i jestem bardzo zadowolony, jestem pewien że Ty też będziesz. Nie eksperymentuj z innymi tylko wgraj odrazu od xcooma, to potem będziesz miał punkt odniesienia i będziesz porównywał do innych ROMów. Pozdrawiam.

ok wgram go sobie i zobaczę  :)

mam jeszcze pytanie, bo nie znalazłem tego nigdzie wcześniej, jak usunąć logo Orange przy starcie Diamonda ?

z góry dziękuję.

« Odpowiedź #402 dnia: Marzec 21, 2009, 20:52:11 »
jak mozna zlikwidowac to piepr**** logo Orange. Nie jestem w stanie tego dokonac pomimo wgrania nowego ROM'u mandivy i innych
Prosze o pomoc
Dzieki

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond

*

Offline timo

• 33
« Odpowiedź #404 dnia: Marzec 21, 2009, 23:50:45 »
dzięki,

a orientujesz się czy na udK Syrius Topaz R2 - Build 21032.1.6.0 from TouchPRO 2 działa GPS ? bo u mnie Automapa w ogóle nie łapie sygnału

pozdrawiam

« Odpowiedź #405 dnia: Marzec 22, 2009, 12:37:31 »
Witam,
szukam i szukam i nigdzie nie znalazlem jak zainstalowac aplikacje z rozszerzeniem "cab" na moim diamond'zie

any tips?

tnx

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #406 dnia: Marzec 22, 2009, 12:40:04 »
thebes słyszałeś o największym kłamstwie w necie: szukałem ale nie znalazłem. To są podstawy, taki plik po ściągnięciu na PC (tam nic z nim nie rob) wgrywasz na Diamonda i tam uruchamiasz.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #407 dnia: Marzec 22, 2009, 12:55:32 »
Witam,
dzieki za pomoc
i masz racje - nie szukalem dostatecznie dobrze

Pzdr

« Odpowiedź #408 dnia: Marzec 23, 2009, 10:31:41 »
Witam,

tym razem szukalem i to dosc dlugo ... Potrzebuje dzwonka zwyczajnego (zaden polifoniczny czy cos takiego) jaki byl w starych Nokia'ch:

Ring i sms'y

Jesli znacie link do takiego dzwonka prosze podajcie go

Dzieki i Pzdr

« Odpowiedź #409 dnia: Marzec 23, 2009, 13:23:18 »
O ile dobrze pamiętam to te dzwonki się midi nazywały , i jest ich pełno na necie , wystarczy poszukać
:)

« Odpowiedź #410 dnia: Marzec 25, 2009, 15:43:39 »
Witam,
znalazlem te dzwonki - wielkie dzieki za podpowiedz
Jednak gdzie (w jakim katalogu) je umiescic aby przy wyborze widzial te dzwonki

Dzieki Pzdr

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #411 dnia: Marzec 25, 2009, 22:10:09 »
thebes zaraz dostaniesz warna !! O dzwonkach było milion razy wystarczy odrobinę chęci i wszystko znajdziesz a chłopakom już się pewnie znudziło po raz kolejny odp. na to samo pytanie !!

« Odpowiedź #412 dnia: Marzec 26, 2009, 10:09:37 »
Witam,

podaje zgodnie z zyczeniem strone z ktorej pobralem dzwonki midi: http://gallery.mobile9.com/c/midi-ringtones/1/
Jednakze nie jestem z nich w pelni zadowolony - chcialem typowy prosty ja w bardzo starych Nokia'ch dzwonek - niestety wszystkie sa przerobione. Bede musial chyba dorwac kogos z taka stara komorka

Pzdr

PS. nie problemu, nie bede zadawal juz pytan (do powyzszego komentarza)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #413 dnia: Marzec 26, 2009, 10:15:43 »
PS. nie problemu, nie bede zadawal juz pytan (do powyzszego komentarza)

Wiesz, to się ma nijak do tego co napisałem, nie przeczytałeś ze zrozumieniem  :( Nie chodzi o nie zadawanie pytań w ogóle, ale oto żeby po raz kolejny się nie powtarzały.

*

Offline Brusisko

• 8
  • Sprzęt: HTC Leo
« Odpowiedź #414 dnia: Marzec 26, 2009, 21:12:46 »
Witam.

Ponieważ od dłuższego czasu mój Diamond leżał w szufladzie, postanowiłem wreszcie go spieniężyć. Standardowo (od czasów TytN-a i Kaisera) przywróciłem mu oryginalny Rom HTC (wg instrukcji), radio i SPL. Przetestowałem - OK. Znalazł się Kupiec, Diamond do niego pojechał i Zonk. "Zacina" się G-sensor. W Teeterze kulka "stoi z drgawkami", telefon wibruje. Opery, zdjęć nie obraca. Gdzie leży wg Was problem? Rekonstrukcja (zaznaczam, że soft testowałem, Hard reset i do pudła), przewoźnik (uszkodzenie mechaniczne), czy cuś innego?

Brusisko

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #415 dnia: Marzec 27, 2009, 14:18:56 »
Może niech spróbuje skalibrować G-sensor?
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline Brusisko

• 8
  • Sprzęt: HTC Leo
« Odpowiedź #416 dnia: Marzec 27, 2009, 19:29:16 »
Podesłałem fixa, zainstalowany. Kalibracja kończy się "bańką" na górze i z prawej strony.

« Odpowiedź #417 dnia: Kwiecień 01, 2009, 13:46:24 »
Witam,

co wpisac w ustawieniach konfiguracji polaczen,  aby moc odbierac i przesylac maile (internet).

Zmienilem Rom z orange na mandive, i polaczenia (HSxPA) brak

prosze o pomoc
Dziekuje

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #418 dnia: Kwiecień 01, 2009, 15:45:33 »
Większość ROMów ma narzędzia do automatycznej konfiguracji ustawień operatora. Jeśli w Twoim ROMie tego nie ma, to poszukaj- był ten program na forum. Nazywa się chyba HTC CONNECTION WIZARD.

*

Offline Tigro

• **
  • 129
« Odpowiedź #419 dnia: Kwiecień 02, 2009, 15:38:47 »
A czy jest możliwość przegrania gdzieś historii rozmów i SMSów (o ile zapisują się w pamięci telefonu)? Bo chciałbym zachować sobie ostatnie połączenia i ich czasy po zmianie ROMu.