ratunku...problem, który występował powyżej rozwiązał się przez ściągnięcie nowszej wersji .net frameworke'a na kompa. Miałam oficjalnego ROMa (telefon z playa), więc musiałam najpierw wgrać HARD SPL, wg instrukcji podanych na początku tego wątku. Instalacja przebiegła bezproblemowo, tylko Diamond po zresetowaniu już się nie włączył poprawnie. Po każdej próbie włączenia, po soft i hard resetach zawiesza się przy włączaniu, na tym ekranie, gdzie pokazuje się na pomarańczowo wersja radia i romu. Mogę wejść tylko do bootloadera:
DIAM200 MFG 64M
SPL-1.40.OliNex
MicroP-Diam (LED) v11
Nawet nie mogę usunąć tego nowego spla, bo komp przecież w takim stanie go nie wykrywa, więc i na gwarancji go nie oddam:/.
Błagam o jakiekolwiek rady(gg: 4066767)! Wiecie ewentualnie, gdzie jest w Warszawie serwis, gdzie mogą wiedzieć, jak pomóc Diamondowi?
P.S. Znalazłam tylko coś takiego w tym wątku:
"Wgrałem soft za pomocą kuchni i za pierwszym razem wszystko poszło OK. Ale za drugim razem wszystko było tak samo do czasy resetu po instalacji. Pojawia się tylko logo TOUCH DIAMOND i czerwone cyferki po prawo na dole i dalej nie chce ruszyć. Jakieś rady?
Znalazłem rozwiązanie w którymś temacie:
Klawisz CZISZEJ i reset jednocześnie (bez entera) i można wgrywać ROM
Ale to powinno być w pierwszym poście przyklejonego tematu pod tytułem Co zrobić Kiedy Diamond nie startuje"
Próbuję...w trybie bootloadera postępować zgodnie z zasadami rekonstrukcji do stanu fabrycznego, instalacja dochodzi do 100%, przebiega prawidłowo, ale SPL jest dalej olinex. No i Diamond dalej nieżywy. Jakieś pomysły?