FAQ HTC DIAMOND/MDA COMPACT IV/ HTC VICTOR, ROM, HardSPL, Rekonstrukcja itd.

• 716 Odpowiedzi
  • 405613 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: FAQ HTC DIAMOND/MDA COMPACT IV/ HTC VICTOR, ROM, HardSPL, Rekonstrukcja itd.
« Odpowiedź #180 dnia: Październik 21, 2008, 19:34:33 »
wgralem tego z 11a jest z polską nakładką

mam problem mam splashscreen z orange i nie moge sie pozbyc, zna ktos jakis konkretny program do usuwania ? albo zmiany?
Napisane: Październik 21, 2008, 17:57:14
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=412796&highlight=Splash+Screens
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=398359
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2008, 19:46:20 wysłana przez slawrumia »
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Andi60

• **
  • 135
Odp: FAQ HTC DIAMOND/MDA COMPACT IV/ HTC VICTOR, ROM, HardSPL, Rekonstrukcja itd.
« Odpowiedź #181 dnia: Październik 21, 2008, 20:05:49 »
http://www.wrzuta.pl/pliki/r5VKHfyluH/splash1

Ja używam i jest OK.

O tym na Forum już było.

AS
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2008, 20:07:58 wysłana przez Andi60 »

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #182 dnia: Październik 21, 2008, 20:45:22 »
dzieki o to chodziło te wyzej mi cos kijowo nadpisywaly zostawal cm
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #183 dnia: Październik 21, 2008, 21:00:12 »
Mam pytanie tak głupie że aż sie boję....

Wszyscy piszą że radio 03 i rom ery to syf nad syfy. Nie ukrywam, że na romie qsqa (1.93 zaimplementowany w kuchni) diamencik pracuje płynnie i szybko (miód). Jedno mnie tylko wk...... denerwuje. Dlaczego na oryginale GPS fixa łapał najdłużej 5-10 sek a teraz zdarza się, że szuka czasem po 10 minut? Dwa razy zdarzyło się nawet cos koło 90 minut  I tak się dzieje na radio 05 i 07. Nie próbuje kolejnych bo te podobno sa najlepsze :(

Wiem, że troche marudzę ale czy można cos zrobić, czego szukać lub w jakim kierunku isć by się pozbyc tego problemu ? :-|\

Pewnie bym nie drążył tematu, ale testowałem rom ery miesiąc a teraz testuje ulepszenia  :D
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #184 dnia: Październik 21, 2008, 21:43:09 »
to zainstaluj sobie radio 03 jak jest u Ciebie lepsze i po problemie
co do fixow to jak jade autem lapie w 5-10sek  a jak stoje na dworze to z 1 min moze to bardziej zalezy od innych czynnikow zeby miec pewnosc wgraj jedno radio sprawdz jak dziala a za chwile drugie i bedziesz mial pewnosc

« Odpowiedź #185 dnia: Październik 21, 2008, 22:09:56 »
     Witam,

ponawiam prośbę o pomoc, przy instalacji hardspl, po pojawieniu się paska postępu instalacji, wywala mi error 202: błąd połączenia diamonda z pc - synchronizacja i wymiana plików bez zarzutu do tej pory po AS. Próbowałem u kumpla na kompie, który zmieniał hardspl na swoim diamondzie i to samo... wrrr. S.O.S. jeszcze jeden dzień będę musiał znosić "zegarek orange", to się zdenerfuję

pozdrawiam i dzięki za pomoc
                                                                                                                 Tonący bul, bul, bul

*

Offline kucharz

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #186 dnia: Październik 21, 2008, 22:21:09 »
ponawiam prośbę o pomoc, przy instalacji hardspl, po pojawieniu się paska postępu instalacji, wywala mi error 202: błąd połączenia diamonda z pc

spróbuj zainstalować na komputerze Microsoft .NET Framework 3.5 . Zaznaczam że nie wiem, czy to na bank pomoże, ale zaszkodzić na pewno nie zaszkodzi.

« Odpowiedź #187 dnia: Październik 21, 2008, 22:23:56 »
Kucharz, właśnie ja taki głupi jestem, że zanim coś zrobię to 7 razy czytam faq. Zainstalowałem wcześniej .netframework 3.5, ale  jak widać nic to nie dało. buuuu

*

Offline kucharz

• **
  • 107
« Odpowiedź #188 dnia: Październik 21, 2008, 22:34:19 »
Zainstalowałem wcześniej .netframework 3.5, ale  jak widać nic to nie dało.

spróbuj jeszcze tego - w diamondzie wybierz

start - ustawienia - połączenia - USB do komputera PC

i odznacz (wyłącz) ptaszka przy włącz zaawansowane funkcje sieci

« Odpowiedź #189 dnia: Październik 22, 2008, 00:48:20 »
Kucharz, wieeelkie dzięki  :banan: wszystko zadziałało po odłączeniu wskazanej opcji

jeszcze raz dziękuję i dobranoc

« Odpowiedź #190 dnia: Październik 22, 2008, 19:35:05 »
Panowie wystepuje problem podczas próby ściągnięcia roomu orange z pierwszego postu, czym to może być spowodowane?? i jak temu zaradzić??

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #191 dnia: Październik 30, 2008, 09:33:16 »
Panowie wystepuje problem podczas próby ściągnięcia roomu orange z pierwszego postu, czym to może być spowodowane?? i jak temu zaradzić??

Dokładnie, nie działa download, warto uaktualnić linki. DOdatkowo proponuję RapidShare, bo sam szukam oryginalnego romu Orange i na razie nic.

*

Offline ykman

• 13
« Odpowiedź #192 dnia: Październik 31, 2008, 15:37:19 »

Dokładnie, nie działa download, warto uaktualnić linki. DOdatkowo proponuję RapidShare, bo sam szukam oryginalnego romu Orange i na razie nic.

Ja rowniez dolanczam sie do prosby.

« Odpowiedź #193 dnia: Listopad 03, 2008, 20:23:10 »
Witam,

Proszę o przesłanie aktualnego linka do oryginalnego ROMu Orange... ten z pierwszej strony chyba nieaktualny ;)

Pozdr.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #194 dnia: Listopad 03, 2008, 21:02:36 »
Witam,

Proszę o przesłanie aktualnego linka do oryginalnego ROMu Orange... ten z pierwszej strony chyba nieaktualny ;)

Pozdr.

Jutro wrzucę

« Odpowiedź #195 dnia: Listopad 05, 2008, 19:44:43 »
Witam,

Czy mógłby ktoś podać linka do strony, z której można ściągnąć oryginalny ROM Orange'a?

« Odpowiedź #196 dnia: Listopad 05, 2008, 21:43:12 »
Wgrałem soft za pomocą kuchni i za pierwszym razem wszystko poszło OK. Ale za drugim razem wszystko było tak samo do czasy resetu po instalacji. Pojawia się tylko logo TOUCH DIAMOND i czerwone cyferki po prawo na dole i dalej nie chce ruszyć. Jakieś rady?

Znalazłem rozwiązanie w którymś temacie:
Klawisz CZISZEJ i reset jednocześnie (bez entera) i można wgrywać ROM
Ale to powinno być w pierwszym poście przyklejonego tematu pod tytułem Co zrobić Kiedy Diamond nie startuje
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 23:11:07 wysłana przez zibizz1 »

« Odpowiedź #197 dnia: Listopad 06, 2008, 20:16:39 »
Witam,

Chciałbym sie przypomiec o linka do oryginalnego ROMu Orange PL

Pozdrawiam

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #198 dnia: Listopad 06, 2008, 20:45:21 »
Wlasnie sobei wgralem rom qsqa 4.0 ERA LITE ale HR sie nei dokonal. Czy mam to zrobic? Np automapa mi zostala i chyba wszystkie programy. Automapa smiga... Nie rozumiem

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #199 dnia: Listopad 06, 2008, 21:49:10 »
Link do ROMu Orange już poprawiony

« Odpowiedź #200 dnia: Listopad 06, 2008, 22:23:31 »
telefon pokazuje mi wersje pamieci 1.93.69.3 PLK w linku jest Orange 1.93.69.1 czy podczas wizyty w serwisie ma to jakies znaczenie ew czy mozna wersje Orange 1.93.69.1 uaktualnic do wersji 1.93.69.3 PLK ??

Dzięki za linka i pozdrawiam ;)

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #201 dnia: Listopad 06, 2008, 22:40:16 »
Znacie odp na moje pytanie?;) Jesli sie powtorzylem to sorry. Powiedzcie tylko czy musze robic HR pamieci Internal Storage, bo na niej nic mi sie nei skasowalo po zmianie romu.

*

Offline kucharz

• **
  • 107
« Odpowiedź #202 dnia: Listopad 06, 2008, 22:46:32 »
Znacie odp na moje pytanie?;) Jesli sie powtorzylem to sorry. Powiedzcie tylko czy musze robic HR pamieci Internal Storage, bo na niej nic mi sie nei skasowalo po zmianie romu.

u mnie też Internal Storage nie formatuje się po zmianie romów więc to raczej normalne (programy zainstalowane na IS po zmianie romu nadal tam siedziały). Co do formata po wgraniu - to jest taka teoria, że powinno się robić formata pamięci po wgraniu nowego romu i radia. Zaszkodzić na pewno nie zaszkodzi, zrób backup plików i formatuj.

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #203 dnia: Listopad 07, 2008, 09:42:08 »
telefon pokazuje mi wersje pamieci 1.93.69.3 PLK w linku jest Orange 1.93.69.1 czy podczas wizyty w serwisie ma to jakies znaczenie ew czy mozna wersje Orange 1.93.69.1 uaktualnic do wersji 1.93.69.3 PLK ??

Dzięki za linka i pozdrawiam ;)

Nie będzie problemu

« Odpowiedź #204 dnia: Listopad 07, 2008, 15:37:22 »
podziekowal za uaktualnienie linku :)

*

Offline ykman

• 13
« Odpowiedź #205 dnia: Listopad 08, 2008, 10:26:16 »
Dzieki :)

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #206 dnia: Listopad 08, 2008, 18:08:14 »
próbowałem pobrać rom z uaktualnionego linku. zip na dwóch kompach mi krzyczy, że plik jest popsuty...
pozdr.
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #207 dnia: Listopad 10, 2008, 17:48:21 »
witam. mam problem (chyba będzie trzeba zminić punkt dot. rekonstrukcji romu Orange) otóż po wgraniu romu orange nadal mam hspla...może mi ktoś powiedzieć jak przywrócić fabrycznego spla? musze pilnie oddać Diamenta do serwisu...
dzięki i pozdrawwiam
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #208 dnia: Listopad 10, 2008, 18:37:57 »
witam. mam problem (chyba będzie trzeba zminić punkt dot. rekonstrukcji romu Orange) otóż po wgraniu romu orange nadal mam hspla...może mi ktoś powiedzieć jak przywrócić fabrycznego spla? musze pilnie oddać Diamenta do serwisu...
dzięki i pozdrawwiam

Cytuje opis z Internetu:

Jeżeli chcecie wgrać tylko SPL to należy:

- pobrać TEN plik " SPL_1.93_Stock.rar" i rozpakować go do osbnego katalogu
- podłączyć Diamonda do kompa i poczekać no zsynchronizowanie AS
- wejść do rozpakowanego katalogu i kliknąć na ROMUpdateUtility.exe, przejść przez wszystkie ekrany i po chwili powienien się zacząć proces fleszowania
- po zakończeniu Diamond się zrestartuje i możemy sprawdzić nasz nowy SPL w trybie bootloadera
- jeżeli jednak po naciśnieciu ROMUpdateUtility.exe będą jakieś problemy, polecam najpierw uruchomić SSPL-Manual.exe
   i po wygaszeniu ekranu Diamonda znowu uruchomić ROMUpdateUtility.exe

Jak nie znajdziesz tego pliku " SPL_1.93_Stock.rar" napisz to ci wyślę ma ok . 140 kb

« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2008, 18:40:00 wysłana przez dziadek7 »
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #209 dnia: Listopad 10, 2008, 18:41:58 »
dzięki i pozdrawwiam

Cytuje opis z Internetu:

Jeżeli chcecie wgrać tylko SPL to należy:

- pobrać TEN plik " SPL_1.93_Stock.rar" i rozpakować go do osbnego katalogu
- podłączyć Diamonda do kompa i poczekać no zsynchronizowanie AS
- wejść do rozpakowanego katalogu i kliknąć na ROMUpdateUtility.exe, przejść przez wszystkie ekrany i po chwili powienien się zacząć proces fleszowania
- po zakończeniu Diamond się zrestartuje i możemy sprawdzić nasz nowy SPL w trybie bootloadera
- jeżeli jednak po naciśnieciu ROMUpdateUtility.exe będą jakieś problemy, polecam najpierw uruchomić SSPL-Manual.exe
   i po wygaszeniu ekranu Diamonda znowu uruchomić ROMUpdateUtility.exe

Jak nie znajdziesz tego pliku " SPL_1.93_Stock.rar" napisz to ci wyślę ma ok . 140 kb

dzięki wielkie. czy możesz podać liknka?
pozdr.
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790