Witam wszystkich!
To mój pierwszy post na forum, wcześniej długo tylko czytałem posty głównie dot. diamonda

Zakupiłem go w Orange, wszystko pięknie gra, tylko oczywiście chciałbym pozbyć się wszystkich dodatków made by orange ... - skopali całe menu niesamowicie, ekran Today jest w takim kształcie w ogóle bezużyteczny, poza nieczytelnym zegarkiem analogowym, brak wpisów z kalendarza i zadań - a to bardzo utrudnia życie

Do rzeczy. Testowałem telefon przez kilka dni dość intensywnie, jak narazie - nie mam zastrzeżeń, więc chciałbym wgrać nowy, czysty soft, a widzę że w razie reklamacji - można przywrócić oryginalny soft operatora. Tu moje pytanie - w pkt. 11c. Rekonstrukcja fabrycznego ROMu ORANGE PL - jest link jak rozumiem do kompletnego softu orange? Plik ma nazwę
Ruu_Diamond_HTC_PL_Orange_1.93.69.1_Ship.zip - tymczasem ja mam wersję
1.93.69.3 PLK - a więc nowszą. Co w przypadku rekonstrukcji softu, gdyby w przypadku reklamacji trzeba było dograć wersję romu z orange? Szukałem na stronie HTC oryginalnych romów, ale po wprowadzeniu SN widzę tylko komunikat, że nic dla mnie nie mają

I jeszcze kwestia wyboru konkretnego rom-u do wgrania - najchętniej wgralbym czysty system, bez żadnych dodatkowych programów (jak te z kuchni) - w zupełnosci wystarcza mi do pracy to co jest w standardzie (excel, word), bo i tak korzystam w większości przypadków - z aplikacji przez sieć działających na serwerze. Koniecznie w PL wersji językowej. W wątku
Diamentowy ROM PL v 3.2a wersja FullWypas i Lite !!! znalazłem
Diamentowy ROM v 1.0 HTC - brak jednak jakiegoś szczegółowego opisu, co to jest

ale sądząc po nazwie - to chyba to, czego szukam? Ew. moze polecicie jakiś dobry ROM, sprawdzony i dobrze się sprawujący, bez zbędnych dodatków, z których i tak nie korzystam..
Sorka za głupie pytania, ale to mój pierwszy PDA, pierwsze zetknięcie z WM, po przesiadce z użytkowania motoroli - już nie wyobrażam sobie powrotu do innego systemu jak WM

No ale nie chciałbym nic zepsuć