Energooszczędny radiorom. Jaki? (z dobrym fixem i wifi) (prosze nie bić ;))

• 34 Odpowiedzi
  • 6942 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline damianpiwowarski

• Ekspert Android
  • 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
  • Sprzęt: iPhone 5
Witam.
Ostatnio mój diamondzik bardzo mnie wnerwia. Nie trzyma nawet pół dnia, a lubię słuchać muzyki a bateria to podstawa. Szukam więc odpowiedniego radia, ale ile RR tyle opini a ja jestem w tym jeszcze Newbie jak pisze obok. Wiec jaki polecacie RR aby łapał dobrze GPS fixa i wifi ? Póki co to fix łapię bardzo szybko (5-15 sec), ale czas trzymania... no comment

Pozdrawiam :)

//Prosze mnie nie bić że było ale jak pisałem:

ile RR tyle opini

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: Energooszczędny radiorom. Jaki? (z dobrym fixem i wifi) (prosze nie bić ;))
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2009, 19:47:15 »
Jeszcze napisz jakie Radio posiadasz i juz bedzie chyba wszystko :) Ja uzywam tego z poczatkiem 1.11 najnowszego od Diamonda i szczerze nie mam z nim zadnego problemu ... A niestety bateria jak to bateria w Diamondzie ... Zapomnij ze na jakim kolwiek radiu sluchajac caly czas muzyki Diamond pochodzi Ci dluzej niz te pol dnia ... Do sluchania muzyki to predzej mp3 player :) Zeby nie pisac IP...od ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2009, 19:48:55 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
Odp: Energooszczędny radiorom. Jaki? (z dobrym fixem i wifi) (prosze nie bić ;))
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 13, 2009, 19:51:04 »
Zgadzam się z Krzyśkiem. Ja również mam to RR i nie narzekam. W zasadzie to nawet miło mnie zaskakuje, ponieważ w porywach bateria trzyma 36-40 godzin przy normalnym użytkowaniu. Nie słucham jednak na nim mp3 bo wówczas faktycznie należałoby ładować tel co 12h :)

*

Offline damianpiwowarski

• Ekspert Android
  • 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 13, 2009, 19:53:45 »
1.00.25.03 pewnie jakiś stary  bo nie wymieniałem jeszcze od kupna :) tylko rom

dziś to chyba pobił rekord, bo w kilka godzin bez ruszania zeżarł mi ok 40% baterii (wifi bt  gps OFF....)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 13, 2009, 23:14:37 »
A jaką masz baterię? Bo oryginał 900 nadaje się co najwyżej do tetrisa w trybie samolot.
Kup 1340mah, to przynajmniej dobę normalnego używania Ci pociągnie....

*

Offline kendi

• 257
  • Sprzęt: G1 s5330
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 13, 2009, 23:29:25 »
Mi takze zalezy na energi w diamondzie mam oryginalna baterie, nie chce jej wymieniac bo czerwiec/wrzesein bede mial przesiadke na HD, a ze jestem uczen i mam jeszcze inne szainteresowanie bardzo kosztowne xD nie bede jej kupowal ale musze sie z nim przemeczyc.
Mam ten RR z ostatnia cyfra 1.13.. ale jakos nie lapie mi gps fixa, jeszcze jutro sprobuje z aktualna paczka danych. ROM tez bym musial sobie wgrac jakis oszczedny i napewno bez Manilli, chcialbym sobie sam ugotowac ale nie mialem z tym jeszcze doczynienia.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 14, 2009, 00:46:42 »
co do radia to najlepiej sie spytac autora romu jakie radio poleca. Jak masz orginalny rom to proponuje zmienic :P
Ja mam Dutty's V4 z radiem 1.08.25.20 i bateria trzyma max 3 dni (przy bardzo malym uzytkowaniu) ale zazwyczaj 2. Fixa lapie w kilkanascie sekund

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 14, 2009, 09:46:26 »
1.00.25.05 spróbuj. IMHO najbardziej energooszczędne
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline damianpiwowarski

• Ekspert Android
  • 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 14, 2009, 11:20:27 »
Spoko ;)

Narazię testuję to radio 1.11 i narazie jestem zadowolony bo od instalacji (tj wczoraj 23) trzyma mi na 55% :) Gdy instalowałem było 64, więc jestem szczęśliwy :D

I tak wszystko wyjdzie w praniu ;p

*

Offline timo

• 33
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 14, 2009, 12:02:53 »
a ja używam radia v1.09.25.23  + ROM udK Syrius Topaz R6 i średnio jestem zadowolony  :mrgreen:

skąd drodzy koledzy wzięli  olinex unlocker żeby załadować radio 1.11  :P ?
HTC Diamond, ROM: Macadam V1.2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 14, 2009, 12:08:42 »
a ja używam radia v1.09.25.23  + ROM udK Syrius Topaz R6 i średnio jestem zadowolony  :mrgreen:

do 1.11 nie trzeba Ci unlockera ... 

*

Offline timo

• 33
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 14, 2009, 12:26:27 »

aha  :mrgreen: myślałem, że piszecie o v1.11.25.01 (Quartz)(52.58.25.30H) (SU) (Quad Band)  :P

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 14, 2009, 12:29:15 »

aha  :mrgreen: myślałem, że piszecie o v1.11.25.01 (Quartz)(52.58.25.30H) (SU) (Quad Band)  :P

Owszem piszemy o 1.11.25.01 ale TYM

*

Offline timo

• 33
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 14, 2009, 12:32:31 »
teraz już wiem, podawaliście tylko początek i to mnie zmyliło, przepraszam za zamieszanie  :ok:

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 14, 2009, 13:14:35 »
1.11.25.01 po wsze czasy :E To radio to cud, coś pięknego :E

@Forestowy: .05 też fajne jest, tylko u mnie zawsze miało problemy z zasięgiem i jakością rozmów :E Ale energię oszczędza :E
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 14, 2009, 16:21:31 »

pisałem jakieś 2 tygodnie temu w wątku o RadiROMach jak zrobić Security Unloock - poczytaj
a to radio tak jak pisze Krzysiecw nie wymaga SU

A jaką masz baterię? Bo oryginał 900 nadaje się co najwyżej do tetrisa w trybie samolot.
Reklamujesz baterie która tak naprawdę nie jest żadną rewelacją, mam 2x 900 i tą 1340 po miesiącu użytkowania tej ostatniej powróciłem do 900 bo i Diamond zgrabniejszy i różnicy dużej nie ma

*

Offline andre0412

• **
  • 129
  • Sprzęt: Nokia 6260,SE P910i,SE P1i,HTC Diamond,Leoś,One X
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 14, 2009, 16:28:10 »
1.11.25.01 po wsze czasy :E To radio to cud, coś pięknego :E

@Forestowy: .05 też fajne jest, tylko u mnie zawsze miało problemy z zasięgiem i jakością rozmów :E Ale energię oszczędza :E

Zgadzam się w zupełności.Też miałem 05.Rom spoko.Zasięg pokazywał tak sobie choć problemów z połączeniem nie miałem żadnych.Fix szybko tylko załadowanie systemu po uruchomieniu trochę trwało.
A teraz po wgraniu 1.11.25.01-bajka.Szybko się ładuje system,FIX moment,zasięg na maxa,prądu zżera jakby mniej a i po podłączeniu ładowarki czy to sieciowej czy samochodowej szybko się ładuje.Myślę,że wart polecenia

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 14, 2009, 20:50:54 »
Reklamujesz baterie która tak naprawdę nie jest żadną rewelacją, mam 2x 900 i tą 1340 po miesiącu użytkowania tej ostatniej powróciłem do 900 bo i Diamond zgrabniejszy i różnicy dużej nie ma

U mnie jest, i to duża. Na 900 miałem problem, żeby Diamond przeżył od rana do wieczora (telefonu używam dość intensywnie). Z 1340 nie mam takiego problemu, a przy luźniejszych dniach, bywa że prawie 2 doby pociągnie. Zresztą nie jest to tylko moja opinia, ale wielu osób, które kupiły tą baterię. A różnica w grubości to ok. 2,7mm (mierzone) więc jak dla mnie- żadna. Mi osobiście nawet lepiej leży w dłoni pogrubiony Diamond niż oryginalny.

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 14, 2009, 22:35:20 »
Zresztą nie jest to tylko moja opinia, ale wielu osób, które kupiły tą baterię. A różnica w grubości to ok. 2,7mm (mierzone) więc jak dla mnie- żadna. Mi osobiście nawet lepiej leży w dłoni pogrubiony Diamond niż oryginalny.
vonski zaprzeczasz temu co czytasz bo pare dni temu wypowiadałeś się w wątku na teman min. tej bateri gdzie nowy jej użytkownik po tygodniu żałował że ją kupił :D
Ja zresztą gdybym m ógł to zamieniłbym ją na 2x 900 a patrząc na ceny to za jedną 1340 można mieć nawet trzy 900mAh

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 14, 2009, 22:41:32 »
tylko wtedy przydala by sie jeszcze zewnetrzna ladowarka tych baterii ;) Bo tak troche bez sensu przekladac w Diamondzie zeby naladoweac :D Ale owszem zestw dwoch 900 plus zewn ladowarka to super sprawa ;)

Dokładniej cos TAKIEGO . Tyle ze po 129 na allegro chodzi ;) Troche duzo :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2009, 22:45:28 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 14, 2009, 23:10:06 »
Posiadam zewnętrzną ładowarkę i odkąd pamiętam była to zawsze druga rzecz jaka kupowałem do telefonu - takie warunki pracy  :ohreally:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 14, 2009, 23:22:11 »
Posiadam zewnętrzną ładowarkę i odkąd pamiętam była to zawsze druga rzecz jaka kupowałem do telefonu - takie warunki pracy  :ohreally:

To zupelnie zmienia swiatlo w jakim toczy sie rozmowa ;) Dwie 900 plus ladowarka to najlepsze rozwiazanie ... ;) Ale jak ktos nie chce jeszcze kupowac ladowarki to 1340 wydaje sie byc dobrym rozwiazaniem ... Ale kazdy ma swoje racje ;) A tak w ogole to chyba nie jest temat o baterii ;) Ich juz miliony tutaj bylo wiec skonczmy lepiej ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2009, 23:26:43 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 15, 2009, 00:51:17 »
Zresztą nie jest to tylko moja opinia, ale wielu osób, które kupiły tą baterię. A różnica w grubości to ok. 2,7mm (mierzone) więc jak dla mnie- żadna. Mi osobiście nawet lepiej leży w dłoni pogrubiony Diamond niż oryginalny.
vonski zaprzeczasz temu co czytasz bo pare dni temu wypowiadałeś się w wątku na teman min. tej bateri gdzie nowy jej użytkownik po tygodniu żałował że ją kupił :D
Ja zresztą gdybym m ógł to zamieniłbym ją na 2x 900 a patrząc na ceny to za jedną 1340 można mieć nawet trzy 900mAh

Zaprzeczam temu co czytam? Od początku twierdzę, że bateria 1340 to minimum dla w miarę normalnego funkcjonowania Diamonda. I nigdzie nie pisałem inaczej. Ale rzeczywiście kończmy ten off topic.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 15, 2009, 09:24:08 »
podłączając się do offtopa dodam tylko, że tańszym (ale i mniej gustownym) rozwiązaniem jest kupić ładowarkę biurkową z opcją ładowania drugiej baterii
end of fear
yo is here

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 15, 2009, 11:42:32 »
O ile ktoś siedzi sobie w pracy przy biurku :)

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 15, 2009, 11:43:46 »
podłączając się do offtopa dodam tylko, że tańszym (ale i mniej gustownym) rozwiązaniem jest kupić ładowarkę biurkową z opcją ładowania drugiej baterii

+1 ;D

Dodam, że gdy ja kupowałem na ebay-u swoją stację dokującą, to dodatkową baterię 900 dostałem w komplecie - plus jeszcze gratis folię na ekran ;D (którą obecnie mam zamontowaną, gdyż oryginalna się odkleiła - wcale nie jest taka zła, jak podejrzewałem na początku ;-). Za komplet zapłaciłem coś ok 80 zł z przesyłką z HK.

Wracając do tematu. Pytanie do autora wątku: muzyki słuchasz z wyłączonym ekranem (NIE wygaszonym podświetleniem)? Ekran najwięcej zrzera baterię.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline damianpiwowarski

• Ekspert Android
  • 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 15, 2009, 12:23:29 »
jak słucham muzyki to ekran wyłączam, tzn teraz przez shutxp jak na głośniku, a jak przez słuchawki ro naciskam tylko power i tyle

*

Offline pingor

• **
  • 152
  • Sprzęt: ERA G1 - HTC Dream
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 16, 2009, 19:38:12 »
Ja mam w miom MDA IV radyjko 1.11.25.01 i romek Innovaton 2.03.540.4 i przepięknie mi wszystko śmiga. Bateryjka z zabawą i netkiem wytrzymuje caluśki dzień, a pod koniec dnia mam około 30/40 % bateryjki jeszcze. Podejrzewam - że na paru smseskach i rozmowie spokojnie moje mda wytzrymało by 2 dni - na oryginalnej bateryjce  :ok:

Na oryginalnym radiu nie chciał mi nawet dnia na zabawie wytrzymać  - a teraz to inna bajeczka :mrgreen:

A do tego mogę dodać - mam włączone obracanie ekranu - 3G  i inne - więc 30% wieczorkiem bateryjki to i tak dobry wynik i wyłączając niepotrzebne duperelki - może i pod 3 dni bez zabawy podejdzie - a na większej baterii to łoooo ....  :D
Przesiadłem się z WM (diamonda) na produkt Google - ERA G1 ( HTC Dream ) i nie żałuję - polecam wszystkim :D

*

Offline damianpiwowarski

• Ekspert Android
  • 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 16, 2009, 19:57:53 »
ja niedawno zainstalowałem właśnie ten 1.11 i jestem mile zaskoczony.. :) na poprzednim nie wytrzymywał nawet pół dnia ale teraz.. wow :D

dziś Diamonda odpiołem od ładowarki o godz. ~6:30, teraz jest 20 a na diamencie mam jeszcze 45% :D przez ten czas słuchałem muzyki ok 2h, 5 sms i 1 rozmowa.

pozdrawiam

*

Offline BelHeI

• **
  • 171
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 16, 2009, 23:51:54 »
Posiadam v1.11.25.01, ale jestem nim trochę zawiedziony. Tak jakby jakoś rozmów pogorszyła się w porównaniu z standardowym radiem :/
Bateria raczej lepiej trzyma, ale znów WiFi też słaby zasięg ma :/