po zakupie - pierwsze problemy z diamondem -

• 12 Odpowiedzi
  • 1518 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kikos

• *
  • 91
    • http://www.kiko.cwaniak.pl
po zakupie - pierwsze problemy z diamondem -
« dnia: Grudzień 20, 2008, 21:21:43 »
witam - od kilku dni posiadam diamonda -  mam problem z wgrywaniem  cab-ow -  moze cos zle robie ale czesc udaje sie a czesc nie

wgralem diamond tf3d config - lecz po uruchomieniu wyskakuje w ... wystapil blad , wybierz opcje zakoncz a nastepnie usuchom ponownie ten program .....   i tak caly czas

chcialem wgrac lepszy zegarek bo ten analogowy z orange jest do bani - i jak uruchamiam cab z pamieci wew to wyskakuja blad w pliku

wogole czy jest jakas szansa aby po nieodebranym polaczeniu fon sie nie odblokowywal - bo juz kilka razy ponaciskalo mi sie w kieszeni i dzwonil gdzie chcial 

aha no i gps -  automapa zainstalowana ( byla w zestawie)  no ale caly czas pisze:  szukam sygnalu gps -  jak podlaczam zewnetrzny gps  dziala od razu -  czy jakos gps trzeba dodatkowo zalaczyc - -  ?  co dziwne mapa go widzi lecz nie moze nic sciagnac
no i taki wiekszy problem -   dzwoniac na moj fon --   1 sygnal - NIC,  2 sygnal zaswieca sie diamond  i wyskakuje numer - po chwili nazwa z ksiazki wibra i dzwonek - lecz to wszystko trwa za dlugo -  jak ktos pusci sygnal a fona nie masz na "oku" tylko w kieszeni to nawet nie wiesz ze cos sie dzialo

jest na to wszystko jakas rada ?

nie mam zamiaru zmieniac romu bo nie wiem jak dlugo bede mial ten fon bo jak tak dalej bedzie to nie wytrzymam i posmakuje on sciana albo innego wlasciciela.

sorki ze tak pisze  ale myslalem ze to wszystko bedzie inne

kiedys mialem spv m3000 no i nie bylo takich problemow
« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2008, 21:23:30 wysłana przez kikos »

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
Odp: po zakupie - pierwsze problemy z diamondem -
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2008, 22:00:04 »
Na problem z instalowaniem cabów - HR na początek.
Do blokowania/odblokowywania jest troche softu - poczytaj. Osobiście używam pocketshield - płatny ale ma to co trzeba.
Ustawienia odbiornika w AM
Nigdy nie zwracałem na to uwagi ale mój faktycznie najpierw miga enterem i ekranem a chwile później dzwonek i wibra. Mi to nie przeszkadza, może dlatego że nikt mi sygnałów nie puszcza tylko dzwoni ewentualnie :)
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline trybo

• 49
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2008, 23:15:46 »
TF3Dconfig i zegar - miałem ten sam problem.
Poczytaj to: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=117491.0

Dopuki nie wykasujesz pliku tf3d.config (lub .conf, nie pamiętam dokładnie) to TF3Dconfig Ci nie ruszy.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2008, 23:19:57 wysłana przez trybo »

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 20, 2008, 23:24:35 »
co do tego migania. To jest normalne. Jak ktos do ciebie dzwoni to u ciebie dzwonek wlacza sie dopiero po jakichs 3 sygnalach. Na forum bylo co juz pisane jak zmniejszyc ta wartosc ale to jest max 1 sek. Mozesz sciagnac pocketshield i tam jest taki prosty dialer dzieki ktoremu troche szybciej slychac dzwonek

*

Offline trybo

• 49
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 20, 2008, 23:46:54 »
A telefon blokuj sobie przyciskiem zasilania.
Ja tak robie i nic mi sie jeszcze przypadkowo nie połączyło.
Telefon sam Ci wybudzi jak ktoś do Ciebie zadzwoni lub dostaniesz esemesa.

*

Offline VDR

• 7
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 21, 2008, 00:00:41 »
A telefon blokuj sobie przyciskiem zasilania.
Ja tak robie i nic mi sie jeszcze przypadkowo nie połączyło.
Telefon sam Ci wybudzi jak ktoś do Ciebie zadzwoni lub dostaniesz esemesa.

taaa... i jak ktos zadzwoni majac w kieszeni albo w skorzanym pokrowcu to np. zadziala czerwona sluchawka...
etc.

polecam s2u2 - freeware, ostatnio wyszla wersja 1.37 - skonfigurujesz sobie kiedy ma Ci blokowac....

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 21, 2008, 23:22:41 »
a ja nie polecam (kiedys polecalem ale przekonalem sie ze jednak nie) poniewaz jest on okropnie pamieciozerny. Jak chcesz miec te 3-4% pamieci mniej to mozesz zainstalowac

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 21, 2008, 23:41:50 »
a ja nie polecam (kiedys polecalem ale przekonalem sie ze jednak nie) poniewaz jest on okropnie pamieciozerny. Jak chcesz miec te 3-4% pamieci mniej to mozesz zainstalowac
moge dodac ze s2u powoduje nieraz jeszcze wieksze opoznienie w odtwarzaniu dzwonka jak ktos dzwoni

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 22, 2008, 00:27:50 »
Co do AM: to poza ustawieniami w samym programie, pierwsze uruchomienie najlepiej zrobić na otwartej przestrzeni. Zdaża się, że szuka fixa i po 45 minut...
Przy kolejnych uruchomieniach problemu nie powinno być.

PS: zorientuj się dodatkowo czy nie masz włączonego AGPS. Przy włączonym, z reguły gps wariuje.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 22, 2008, 12:04:13 »
zmien radio na jakies normalne (polece 16) tam na zimno fixa lapie w 15s, w automapie gps powinien byc na porcie com4 (czy cos dziala mozna zobaczyc w menu>gps>informacje tam pokazuje czy lapie jakies satelity), co do opoznienia w ACT czy diamond config jest opcja zmniejszenia przy s2u2 kolko miga przy pierwszym sygnale a dzwoni i wibruje przy drugim, pamieciozerne i owszem ale po cos zmontowali te 192MB ramu zeby tego uzywac ( u mnie rom z kuchni 4.0+gyrator2+s2u2 i zajete 67-70%)
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline Eryko

• 12
  • Sprzęt: SPV 3000, Samsung i600, HTC Diamond
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 23, 2008, 23:19:46 »
TF3Config i zegar - miałem ten sam problem.
Poczytaj to: http://.PAL/forum/indem.php?topić=117491.0

Dopuka nie wykasujesz pliku ft3d.config (lub .cong, nie pamiętam dokładnie) to TF3Config Ci nie ruszy.

może przy okazji zapytam , gdzie znajduje się ten tajemniczy ft3d.config  , tak sobie zainstalowałem tez ft3d config i też wywala mi błąd jak koledze , przestudiowałem forum i w przepsie stoi aby wywalić plik ft3d.config , no ale mój problem polega na tym że nie mogę go znaleźć Find z TotalCommandera  nic nie wyrzuca próbowałem na różne sposoby szukać  i jakoś nie mogę go zlokalizować , a na xda coś napisali że ten ft3d config coś nie teges z romem 1.93 czy to jest mój problem ???.

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 23, 2008, 23:27:10 »
Siem,TF3D downloadshttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=405749.Przypominam o zainstalowaniu  NET CF 3.5...wcześniej
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline kikos

• *
  • 91
    • http://www.kiko.cwaniak.pl
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 26, 2008, 19:49:58 »
wielkie dzieki za odpowiedzi -  blokowania -  masz zablokowane poprzez przycisk zasilania ( czarny ekran )  dzwoni ktos do Ciebie - ty nie odbierasz no i juz fon miga i przypadkowe nacisniecie zielonej sluchawki - . no i dzwonisz  - o to mi chodzilo

no i nie daje se rady z tym tf3d config -  nie moge znalesc tego tf3d.conf lub config 
nawet pozainstalowaniu netcfsetup
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2008, 20:23:30 wysłana przez kikos »