Echo podczas rozmowy

• 3 Odpowiedzi
  • 1157 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
Echo podczas rozmowy
« dnia: Luty 07, 2009, 13:09:33 »
Witajcie.

Mam ciekawy problem w moim Diamondzie. Po jakimś czasie rozmowy słychać straszne echo w słuchawce. Jest to o tyle dziwne, że u osoby z którą rozmawiam takiego echa nie ma. Pojawia się ono w różnych chwilach, czasem po kilku minutach rozmowy, czasem po kilkunastu. Myślałem, że to może wina zmieniającego się dynamicznie pasma (np. na 3G), jednak po wyłączeniu opcji łączenia z 3G i pozostawieniu tylko GSM problem nie znika. Co ciekawe, po rozłączeniu i ponownym połączeniu wszystko wraca do normy...na kilka minut... Jest to totalnie irytujące.

Diamond pracuje na standardowym ROMie z PL dystrybucji.

Czy ktoś z Was miał taki problem i znalazł rozwiązanie? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

Odp: Echo podczas rozmowy
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2009, 13:43:10 »
Kolego rozpocznij od HR potem zmiana Radia  :wink:

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 07, 2009, 13:47:13 »
Kolego rozpocznij od HR potem zmiana Radia  :wink:

HR było kilka, Radia nie zmieniałem, waham się cały czas przed wgraniem HSPL. Niemniej HR nic nie pomógł... :(
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2009, 11:18:55 »
problem lezy najprawdopodobniej po stronie osoby z ktora rozmawiasz
i to u niej to echo sie generuje. powod: zestaw samochodowy, sluchawkowy badz tez sam telefon tak sie zachowuje. popros rozmowce aby testowo sciszyl glos w swoim telefonie i wowczas sprawdz echo.
Problem o jakim piszesz to echo akustyczne.

Witajcie.

Mam ciekawy problem w moim Diamondzie. Po jakimś czasie rozmowy słychać straszne echo w słuchawce. Jest to o tyle dziwne, że u osoby z którą rozmawiam takiego echa nie ma. Pojawia się ono w różnych chwilach, czasem po kilku minutach rozmowy, czasem po kilkunastu. Myślałem, że to może wina zmieniającego się dynamicznie pasma (np. na 3G), jednak po wyłączeniu opcji łączenia z 3G i pozostawieniu tylko GSM problem nie znika. Co ciekawe, po rozłączeniu i ponownym połączeniu wszystko wraca do normy...na kilka minut... Jest to totalnie irytujące.

Diamond pracuje na standardowym ROMie z PL dystrybucji.

Czy ktoś z Was miał taki problem i znalazł rozwiązanie? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam