Dziwna sprawa z baterią

• 5 Odpowiedzi
  • 809 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline morwi

• 19
Dziwna sprawa z baterią
« dnia: Kwiecień 16, 2009, 16:00:03 »
Witam. Dzisiejszej nocy miałem bardzo dziwny przypadek z Diamondem. Późnym wieczorem podłączyłem go do PC, żeby się podładował. Gdy go odłączyłem bateria była naładowana na jakieś 93%. Trochę poszperałem po Internecie, zagrałem w jakąś grę, ustawiłem budzik i poszedłem spać. Bateria była wtedy naładowana na ok. 80%.

Nagle o 4 rano włączył się Diamond i wydał dźwięk. Z początku myślałem że to info z sieci i chodzi o niski stan konta, jednak gdy się dokładniej przyjrzałem zobaczyłem komunikat w stylu "niski stan baterii". Okazało się, że stan naładowania wynosił 10%! Myślałem, że śnię. Zrobiłem soft reset, po którym bateria miała 12%. Nie ładowałem go, odłożyłem to do rana. Rano stan baterii wynosił 9%, czyli od soft resetu było wszystko ok.

Wiecie może, co mogło być przyczyną tak szybkiego rozładowania baterii? Nikt do mnie nie dzwonił. Telefon był cały czas w stanie uśpienia (chyba, że coś spowodowało, że się włączył). Proszę o jakieś sugestie.

ROM: FireRom 8.4.1     Radio: 1.09.25.23

Dzięki i Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2009, 16:05:48 wysłana przez morwi »

*

Offline damianpiwowarski

• Ekspert Android
  • 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
  • Sprzęt: iPhone 5
Odp: Dziwna sprawa z baterią
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 16, 2009, 16:01:54 »
hmm, może chciał sie połączyć z AS i wywalał komunikat lub ów AS był włączony i coś tam grzebał :> hmm...

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 16, 2009, 16:06:12 »
Pewnie jakiś program działał w pamięci i rozładował baterie po soft resecie proces się zamknął i było ok
sebakrk
Asus 636 Eten m700 HP IPAQ 614c i780 HTC Magic 32A

*

Offline morwi

• 19
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 16, 2009, 16:13:08 »
A czy jeśli zdarzy się to znowu i bateria się rozładuje, to przy wyłączonym telefonie nie uruchomi się on automatycznie o godzinie, na którą ustawiłem budzik, tak żeby mnie obudzić? Używam standardowego budzika. Może budzik z Spb Time to potrafi?

*

Offline Spokojny_Nick

• **
  • 175
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 16, 2009, 16:31:38 »
A czy jeśli zdarzy się to znowu i bateria się rozładuje, to przy wyłączonym telefonie nie uruchomi się on automatycznie o godzinie, na którą ustawiłem budzik, tak żeby mnie obudzić? Używam standardowego budzika. Może budzik z Spb Time to potrafi?

Po pierwsze
Jeśli chcesz mieć stan baterii OK to sprawdzaj Menadżera Zadań Wyładowanie w tym przypadku pewnie nastąpiło po nie zamknięciu jakiejś aplikacji która działała w tle jak wspomniał Sebakrk
Po drugie
Niestety Budzik nie włącza się przy wyłączonym "Diamencie"

A czy Spb Time to potrafi?! Sprawdź Sam jestem Ciekawy Oczywiscie nie kosztem spóźnienia do pracy czy na zajęcia ;) Ustaw sobie w ciągu dnia i wyłącz telefon :] I napis czy dziala SPB Online już zakupiłem Moze na SPB TIME dostanę zniżkę :D

*

Offline morwi

• 19
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 16, 2009, 17:48:38 »
Niestety Spb Time też nie uruchamia Diamenta. Szkoda  :(

Dzięki za sugestie. Teraz będę częściej spoglądał w menedżera. Jeśli chodzi o uruchomione aplikacje, to zawsze jest u mnie włączony SecondToday.